Ellet omista työviikkoa salaukseen (ja silloinkin uudet konseptit kehittyvät salamannopeasti), sinulla on todennäköisesti vielä muutama kysymys lohkoketjusta. Ja ehkä sinusta tuntuu liian tyhmältä kysyä heiltä osaavien ikäisesi piirissä. Täällä ei ole tuomiota. Olemme kaikki oppimiskäyrällä tämän uuden tekniikan suhteen.

Tämä ei ole aloittelijan opas (jos haluat sukeltaa syvemmälle, olemme mukana täällä). Ajattele tätä luetteloa blockchainia koskevista kysymyksistä enemmän kuin muistiinpanot, jotka lainasit luokkatoverilta ohitettuihin luentoihin.

Tässä on vastauksia 11 kysymykseen blockchainista, jonka luultavasti tunnet olevasi liian tyhmä kysyä:

1. Onko Blockchain todella suojattu?

Olipa kyse tyhjäkäynnistä chit-chatista ruokapöydässä tai äitisi, joka haluaa tietää, miksi Bithumb menetti 30 miljoonaa dollaria, jos Bitcoinia ei voida hakata, sinua on todennäköisesti kysytty useammin kuin kerran, jos estoketju on turvallinen. “Tietysti”, sanot, paitsi … Sinulla on edelleen kiusallinen epäily.

Onko blockchain todella turvallinen? Ja jos se ei ole, miten selität sen viat yksinkertaisella tavalla? Tässä menee: Blockchain-tekniikka on turvallinen siinä mielessä, että sitä ei voida muuttaa tai sensuroida. Ei ole myöskään yhtä ainoaa hallintapistettä, koska se on hajautettu järjestelmä, joka ei kuulu kenellekään henkilölle tai ryhmälle.

Mikä on sen etu? Perinteisen infrastruktuurin avulla hakkeri voi helposti päästä järjestelmään (ajatella Equifaxia) ja aiheuttaa käsittämätöntä vahinkoa. Tämä johtuu siitä, että on vain yksi ainoa pääsypiste – ja epäonnistuminen – mikä tekee hakkeroinnista paljon helpompaa.

Blockchainin hakkerointi vaatii valtavan määrän rahaa, voimaa ja koordinointia (sellaisilla, joilla ei edes monilla pienillä mailla ole varaa).

Joten sitten blockchain voidaan hakkeroida?

bitcoin hakata

Lohkoketju voidaan hakata. Mutta se on uskomattoman vaikeaa.

Teknisesti kyllä. Niin sanotussa 51 prosentin hyökkäyksessä hakkeri joutuisi saamaan hallinnan yli puoleen kaikista Bitcoin-verkon kaivosvoimista. Ja silloinkin kaikki, mitä he voisivat muuttaa, olisivat heidän omia tapahtumiaan viimeisissä lohkoissa suorittamalla kaksinkertaiset operaatiot. He eivät pystyisi hallitsemaan muiden varoja tai toimintoja.

Joten kaikista blockchainia koskevista kysymyksistä tämä on yksi monimutkaisimmista, koska ei, blockchain ei ole teknisesti 100-prosenttisesti turvallinen. Vain 99,9999999%. Eikä kaikkia lohkoketjuja ole luotu tasa-arvoisiksi, mutta pääsemme siihen hetkessä.

2. Kuinka monta estoketjua on?


Tähän kysymykseen ei ole helppoa vastausta, koska se ei ole staattinen numero. Uusia lohkoketjuja luodaan aivan samalla kun uusia kryptovaluuttoja on tulossa. Tärkein takeaway on, että on olemassa kolme erityyppistä lohkoketjua:

  1. Julkinen
  2. Yksityinen
  3. Konsortio

Julkiset lohkoketjut

Julkiset estoketjut ovat –rumpu-julkisia! Tämä tarkoittaa, että ne ovat avoimia kaikille ja kuka tahansa voi osallistua auditointiin, lukemiseen ja kirjoittamiseen lohkoketjuun sekä kaivaa sen salausvaluuttoja.

Ilmeisimpiä julkisia lohkoketjuja ovat Bitcoin, Litecoin ja Ethereum.

Yksityiset lohkoketjut

Yksityisiä lohkoketjuja kutsutaan myös luvalliset lohkoketjut ja ovat pohjimmiltaan julkisten lohkoketjujen vastakohtia. Ainoat henkilöt, jotka voivat tarkastaa ja lisätä yksityisen lohkoketjun, ovat henkilöt, joille on myönnetty käyttöoikeus. Omistajia (yksi yritys) on yksi, ja he voivat tarvittaessa poistaa ja ohittaa komennot.

Joten jutut siitä, että lohkoketju on muuttumaton? No, se ei koske yksityisiä lohkoketjuja. Lisäksi yksityiset lohkoketjut on keskitetty, mikä tekee niistä vain muuten kuin vankka hajautettu tietokanta, joka on suojattu salauksella.

Heillä on kuitenkin edelleen etuja. Yksityiset lohkoketjut voivat pitää avaintiedot turvassa ja luottamuksellisina. Ne ovat myös paljon nopeampia kuin julkiset lohkoketjut, koska ne eivät vaadi tuhansien solmujen yksimielisyyttä toimiakseen.

51%: n hyökkäys on kuitenkin helpompaa, ja ne ovat paljon vähemmän turvallisia, koska niitä voidaan helposti muokata ja kirjoittaa uudelleen.

Konsortio Blockchains

Voit katsoa konsortion lohkoketjuja olevan keskellä julkisen ja yksityisen välillä. Pääsy myönnetään edelleen harvoille, mutta ne poistavat ainoan autonomiaongelman, joka esiintyy yksityisten lohkoketjujen kanssa.

Konsensuksen saavuttaminen vie kauemmin, ja verkoston hyväksi työskentelee joukko organisaatioita tai yrityksiä konsortion kanssa. Konsortion lohkoketjuilla on suuri potentiaali monilla alueilla: lääketieteen, rahoituksen ja julkisen sektorin aloilla muutamia mainitakseni.

Ne ovat turvallisempia kuin yksityiset estoketjut, koska tiedot jaetaan useiden sitä tarvitsevien osapuolten kesken, eikä ole olemassa yhtä epäonnistumispistettä.

Joten lyhyesti, kyllä, blockchainia on enemmän kuin yksi. Niitä on monia, ja ne jaetaan kolmeen pääluokkaan.

3. Voiko kukaan luoda oman lohkoketjun?

Joo. Ehdottomasti. Kuka tahansa voi rakentaa oman lohkoketjun. Aivan kuten kuka tahansa voi olla köyden kävelijä tai rytminen voimistelija. Vaikka, ellei sinulla ole sopivia taitoja, se tulee olemaan ylämäkeen taistelu. Et vain tarvitse kokemusta koodauksesta ja halukkuutta oppia lisää blockchain-kehityksestä, mutta sinun on myös työskenneltävä rakentamalla käyttäjien ja (mahdollisesti) kaivostyöläisten verkosto.

Useimmat kehittäjät, jotka haluavat edistää ideoitaan blockchain-maailmassa, käyttävät vakiintuneita lohkoketjuja kuten Ethereum tai NEO DApps: n rakentamiseen. Tämä antaa heille mahdollisuuden saada projekti helpommin kentältä, päästä käsiksi tärkeimpiin kehittäjäyhteisöihin ja hyötyä vakiintuneiden lohkoketjujen tarjoamasta tiedosta ja maineesta.

Nämä lohkoketjut eivät ole ilman omia asioita, mukaan lukien skaalautuvuus, pullonkaulat ja turvallisuus. Kehittäjä, joka haluaa luoda DApp: n käsittelemään suuren määrän tapahtumia sekunnissa, osuu tällä hetkellä esimerkiksi Ethereumin kanssa. Toisin kuin vakiintunut maksuverkko VISA, se pystyy käsittelemään yli 45000 tapahtumaa sekunnissa Ethereum on edelleen noin 15 sekunnissa.

Joten kun kehittäjä huomaa, ettei olemassa ole olemassa kaikkia heidän tarpeitaan vastaavia estoketjuja, he voivat päättää luoda oman. He voivat joko säästää aikaa ja rahaa haaroittamalla olemassa olevan koodin (kopioimalla avoimen lähdekoodin ja lisäämällä siihen) tai aloittamalla puhtaalta pöydältä ja rakentamalla koko koodipohjan tyhjästä. Tämä vaatii vakavaa sitoutumista, rahoitusta ja aikaa.

4. Mikä on haarukka?

Sen lisäksi, että haarukka kryptovaluutta-maailmassa on kaksi tai useampi piikki, se on jotain muuta. Haarukat voivat tapahtua vahingossa, jolloin kaksi kolikkopäivitystä eivät ole yhteensopivia ja ne luovat erillisen kirjanpidon tai ne voivat olla pehmeitä tai kovia haarukoita, jotka on yleensä toteutettu ongelman ratkaisemiseksi.

bitcoin-haarukat

Mikä on haarukka?

Pehmeä haarukka on muutos protokollaan, jossa kelvolliset lohkot tehdään nyt virheellisiksi. Pehmeän haarukan jälkeen vanhat solmut tunnistavat edelleen uudet lohkot kelvollisiksi, joten ne ovat taaksepäin yhteensopivia. Koska tähän liittyy merkittävä muutos, pehmeä haarukka vaatii suurimman osan kaivostyöläisistä päivittämään uudet säännöt. Kovalla haarukalla kaikkien solmujen on kuitenkin päivitettävä uuteen versioon.

Kova haarukka aiheuttaa radikaalin muutoksen protokollassa ja tekee aikaisemmin voimassa olleet lohkot kelpaamattomiksi (tai päinvastoin). Se tekee pysyvän muutoksen protokollaohjelmistoon ja vaatii jokaisen verkon solmun ja käyttäjän päivittymään uudempaan versioon, muuten niitä ei enää hyväksytä verkossa.

Tämä luo koodiin uuden reitin (haarukan). Päivitetyt käyttäjät seuraavat uutta haarukkaa. Ne, jotka eivät jatka, jatkavat samaa polkua, joka yleensä vanhentuu ja vanhentuu, vaikka on joitain poikkeuksia.

Ethereum on kaikkein näkyvin esimerkki kovasta haarukasta kryptoalateollisuudessa. Vuoden 2016 DAO-hakkeroinnin jälkeen, jossa hakkeri varasti yli 3 miljoonaa Eetteriä älykkään sopimuksen aukon vuoksi, ehdotettiin sekä pehmeää haarukkaa että kovaa haarukkaa..

Paljon keskustelua käytti kovan haarukan. Tämä jakoi Ethereum-yhteisön niiden välillä, jotka uskovat koodin olevan laki, ja niiden välillä, jotka halusivat estää Ethereumia taittumasta. Se johti myös Ethereum Classicin syntyyn kaivostyöläisillä, jotka jatkoivat nykyistä polkua pitkin.

5. Voiko kukaan minun salausvaluuttaa?

Tämä on luultavasti yksi yleisimmin kysytyistä kysymyksistä blockchainista. Kyllä, teoriassa kuka tahansa voi kaivaa kryptovaluutta. Vaikka kaikkia kryptovaluuttoja ei voida louhita. Suosituimmat ovat edelleen Bitcoin, Ethereum ja Monero.

Kaivoslaitteiden kehityksen ansiosta sinun ei enää tarvitse ratkaista monimutkaisia ​​matemaattisia yhtälöitä kryptovaluuttaan. Mutta Bitcoinin louhinta vie paljon aikaa ja investointeja, koska sinun on ostettava oikea laitteisto tai ohjelmisto ja opittava käyttämään sitä.

Voit jopa kaivaa joitain kryptovaluuttoja älypuhelimen kautta, vaikka korkeat sähkökustannukset tekevät siitä yleensä tehotonta.

Alkuinvestoinnin lisäksi (pidä mielessä, että jotkut Bitcoin-kaivosohjelmistot alkavat 10000 dollarista), tarvitset pääsyn halpaan virtaan. Kryptovaluutan louhinta käyttää suurta määrää laskentatehoa, mikä tarkoittaa, että menosi voivat olla suuremmat kuin voittosi.

Toistaiseksi suurin osa maailman kaivostyöläisistä on tullut maista, joissa sähkö on halpaa, ja Kiinassa on noin 75 prosenttia Bitcoinin kaivoskapasiteetista.

Sinun tulisi myös liittyä kaivosaltaaseen kustannusten kattamiseksi. Tämä vähentää alkuinvestointeja, mutta myös syö voittojasi.

Nouto? Kuka tahansa voi kaivaa, mutta se ei ole sen arvoinen monille ihmisille.

6. Miltä blockchain-sivusto todella näyttää?

Monet projektit ovat vielä kehitteillä, mutta voit siirtyä eteenpäin Steemit nähdäksesi millainen sosiaalinen media blockchainissa on. Huomaat, että se näyttää melkein muilta tavallisilta verkkosivustoilta.

Blockchain-pohjaiset sivustot voivat olla hieman monimutkaisempia rekisteröityä kuin tavalliset verkkosivustot. Esimerkiksi Steemit pyytää sinua odottamaan enintään kaksi viikkoa, kun he tarkistavat yhteystietosi, tai maksamaan vähimmäismaksun ilmoittautumisesta jollakin kolmesta maksutavasta. Nämä kaikki vaativat sinun luomaan tilin ja ostamaan VARAA Bitcoinilla, Litecoinilla tai Ethereumilla. Joten joudut pitämään yhtä näistä valuutoista lompakossa muualla.

rekisteröidy steemit

Voit maksaa Steemit-tilin luomisesta.

Voit myös kokeilla freelance-työpaikkoja, kuten Bounties Network. Se on melko yksinkertaista, mutta jälleen kerran sinun on toteutettava joitain ylimääräisiä vaiheita, kuten lataamalla Metamask ja luomalla tilisi.

Bounties-verkosto

Bounties-verkosto

Käyttöliittymän tasolla ei ole mitään muuta nähdä todella. Se on taustamoottori konepellin alla, joka toteuttaa uuden tekniikan.

7. Mikä on salaus?

Salaus on olemassa tietoturvan takaamiseksi ja varmistaa, että lähetetyt tai tallennetut tiedot sekoitetaan (salataan) siten, että kukaan muu kuin vastaanotin, jolla on yksityinen avain, ei voi lukea sitä. Tämä lisää ketjun lohkojen aitoutta ja auttaa pitämään ne turvallisina.

8. Mikä on kirjanpito?

Kaikkien kuulemien lohkoketjujen kuvaus on a hajautettu pääkirja ja olemme kaikki nyökkääneet päätämme tietoisesti. Mutta mikä on pääkirja? Kirja on kaukana uudesta keksinnöstä. Itse asiassa, jos ajattelet savitabletteja, ihmiskunta on käyttänyt kirjanpitoja vuosisatojen ajan seuratakseen liiketoimia, kirjanpitoa ja sopimuksia.

Joten pääkirja on pohjimmiltaan tapa pitää kirjaa. Ja kun on kyse julkisista estoketjuista, siellä on mahdollisesti rajattomasti tietoa ja tapahtumia, jotka kaikki voivat tallentaa, tarkastaa ja koskaan muuttaa tai poistaa.

9. Mikä on kaasu?

Sen lisäksi, että kaasua käytetään auton täyttämiseen tai kodin lämmittämiseen, kun kuulet ihmisten puhuvan kaasusta kryptosfäärissä, he puhuvat yksiköstä, jota Ethereumissa käytetään älykkäiden sopimusten toteuttamiseen. Se mittaa kuinka paljon työtä toiminto vie ja rahoittaa sen. Maksat periaatteessa ajastasi Ethereumin estoketjussa kaasulla.

Jokainen toimenpide maksaa tietyn määrän kaasua. Joten samalla tavalla kuin täyttäessäsi autoa pitkälle matkalle, tekemiesi mailien määrä vaikuttaa säiliössä tarvitsemasi kaasun määrään, sama pätee tähänkin. Mitä monimutkaisemmat toiminnot ja sopimukset ovat, sitä enemmän käytetään laskennallisia resursseja, sitä korkeammat kaasukustannukset.

10. Mikä on atomivaihto?

Tämä on luultavasti yksi blockchain-tenttiä koskevista edistyneistä kysymyksistä. Atomivaihto mahdollistaa hetkelliset tapahtumat kahden käyttäjän välillä ketjussa ilman luotettavan kolmannen osapuolen tarvetta. Jos ajattelet – eikö se ole Bitcoinin tarkoitus? Olet oikeassa.

Mutta atomiswapit mahdollistavat lohkoketjujen välisen yhteentoimivuuden, mikä tarkoittaa, että voit vaihtaa Litecoinia Bitcoiniin, hash-lukon ansiosta salausalgoritmilla ja aikalukolla. Tavallinen englanti?

Näiden ominaisuuksien avulla molemmat käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa varoja pelkäämättä, että toinen osapuoli ei noudata sääntöjä. Atomivaihtosopimukset ovat merkittävä kehitys hajautetussa vaihdossa, koska ne vähentävät kolmansien osapuolten tarvetta ja mahdollistavat ketjujen väliset liiketoimet.

atominvaihto 1

Atominvaihto

11. Mikä on kaksinkertainen kulutus?

Kaksinkertainen käyttö tapahtuu, kun yksi digitaalinen tunnus käytetään useita kertoja. Tämä on tietysti tilanne, jota on vältettävä ja joka yleensä syntyy, koska tunnus muodostuu digitaalisesta tiedostosta, joka voidaan helposti kloonata.

Kaksinkertainen käyttö ei johda vain inflaatioon, vaan myös organisaatioille aiheutuu suuria menetyksiä. Yksi blockchain-tekniikan päätavoitteista on kaksinkertaisen kulutuksen poistaminen.

Blockchainia koskeviin kysymyksiisi vastattu

Joten, sinä menet. Seuraavassa on monivalintakoe! Kiusoittelen vain.

Jos sinulla on vielä kysyttävää blockchainista, älä pelkää kysyä. Blockchain-yhteisö on vieraanvarainen ja innokas opettamaan. Ei ole typeriä kysymyksiä, eikö? Vain tyhmät ihmiset, joiden mielestä heillä on kaikki vastaukset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me