Australia. Paljon kuvia tulee mieleen, kun ajattelemme maan alla. Auringonvalkaistut surffaajat, wallabies, Sydneyn oopperatalo. Mutta Australia on vaatimattomasta 23 miljoonasta väestöstään huolimatta muutakin kuin kaukana oleva matkailukohde. Kengurujen, koalojen, AC / DC: n ja vegemiitin koti on matkalla kohti maailman johtajaa lohkoketjutilassa. Tässä on ainakin viisi merkkiä blockchain-innovaatioista Australiassa juuri nyt.

1. Australia on maailman innovaatiokeskus

Et ehkä tiedä sitä, mutta Australia on todella 11. suurin talous maailmassa. Ja se on siirtymätilassa nopeasti. Perinteisesti valmistukseen perustuvan talouden hallitus keskittyy tulevaisuuteen tiukasti teknologiaan. Ja tarkemmin, blockchain-innovaatioista Australiassa.

He ovat valmistelleet tätä tietä jo jonkin aikaa. Vuonna 2016 Etelä-Australian hallitus myönsi 80 miljoonaa dollaria tulevaisuuden työpaikkojen luomiseen ja talouden nykyaikaistamiseen. Samana vuonna kolme maailman suurinta häiritsevät startupit Disrupt 100 -luettelosta (jonka ovat kuratoineet esimerkiksi Microsoft Ventures, IBM curate ja Sky News) tuli Australiasta, jonka tunnustettiin olevan valta “vaikuttaa, muuttaa tai luoda uusia globaaleja markkinoita”.

On myös paljon kansainvälisiä yrityksiä, joilla on jalansija alhaalla. Tykkäävät HP: stä ja Microsoftista, molemmilla on innovaatiokeskuksia täällä. Australia on jo saanut aikaan tilaisuuden kotimaalla toimivan teleyrityksensä kanssa Myriota. Yritys voitti Silicon Valley -asiakirjoissa Internet of Things Summitissa parhaan teollisen käynnistyksen edullisten, pienitehoisten IoT-lähetin-vastaanottimiensa ansiosta.

Ja kun on kyse blockchain-innovaatioista Australiassa, heidän kykyjäksensä syvenee nopeasti koko innovaatiopiirin kanssa Tonsley kukkii jo Etelä-Australiassa. Kuljettajattomien bussien, avoimien tilojen, ravintoloiden ja tapaamiskeskusten avulla Tonsley on Australian vastaus Piilaaksoon. Paikka edistää luovaa ajattelua, innovaatioita, inkubaatiota, taitoja, yhteyksiä ja olosuhteita, joita tarvitaan uuden tekniikan, kuten blockchainin, menestymiseen.

TechStarsin ensimmäinen Aasian ja Tyynenmeren alueella sijaitseva kiihdytinohjelma perustuu Adelaideen, ja yrittäjyyskeskus kukoistaa tässä Australian kaupungissa. Kun Yhdysvallat jatkaa tietään kryptovaluuttojen sääntelyssä, pienemmät maat näyttävät höyryävän eteenpäin. No, pienemmät väestömaat joka tapauksessa.

2. Uraauurtava pörssi

NYSE-emoyhtiön ICE: n ja Sveitsin SIX: n viimeaikaisista ilmoituksista huolimatta Australian suurin pörssi on jo valovuosia edessä. Australian arvopaperipörssi (ASX) on jo listannut salausvaluutan vaihtoa ja blockchain-yrityksiä vuodesta 2014, mutta he ovat siirtäneet koko infrastruktuurinsa blockchainiin 2020.

Australian arvopaperipörssi

Australian arvopaperipörssi / https://www.asx.com.au/

Emme puhu vain Bitcoinin tai muun digitaalisen omaisuuden luettelosta. Maan pääpörssi käyttää kokonaan blockchain-tekniikkaa. Suunnitelmana on toteuttaa kaupanjälkeinen järjestelmä, joka perustuu lohkoketjuun. Tämä korvaa heidän nykyisen keskuksensa sähköisen alirekisterijärjestelmän.

ASX arvioi, että siirtymällä blockchain-tekniikkaan Australian finanssimarkkinoiden hallinnoimiseksi, ne voivat lisätä jopa 50 uutta ominaisuutta kauppiaille samalla, kun ne säästävät merkittävästi. Suunnitelma on jo käynnissä ja tekee ASX: stä maailman ensimmäisen suuren pörssin, joka siirtyy blockchain-tekniikkaan.

3. Hallituksen rahoitus lohkoketjututkimukseen ja -kehitykseen

Toukokuussa Australian hallitus ilmoitti jakavansa 700 000 dollaria AUD (500 000 dollaria Yhdysvalloissa) “blockchain-tutkimukseen” ja kuinka sitä voidaan käyttää luotettavampien ja turvallisempien julkisten palveluiden tuottamiseen. Osa rahasta menee myös digitaalisen muutosviraston (DTA) rahoittamiseen estämään ketjujen käyttäminen valtion maksuissa.

Tavoitteena on ymmärtää, miten lohkoketjuinnovaatio Australiassa voi parantaa tehokkuutta ja modernisoida maan taloutta. Niiden tavoitteena on myös arvioida tekniikan kypsyysaste ja sen mahdollisesti ratkaisemat ongelmat. Tämä näyttää ottavan lehtiä Maltan kirjasta perustamalla digitaalisen innovaation viranomaisen, joka säätelee ja arvioi blockchain-aloitteita.

Vaikka tämä ei välttämättä ole valtava summa, se ei ole ainoa blockchain-hankkeille myönnetty rahoitus. Australian sisäasiainministeriö (DHA) ilmoitti myös alustavista suunnitelmista ja ehdotuksesta käyttää lohkoketjua tekoälyn ja IoT: n rinnalla hallita kansainvälistä kauppaa ja toimitusketjua.

Sitten vasta viime kuussa Australian hallitus palkittu IBM viileä miljardi dollaria (750 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa) blockchain-innovaatioiden kehittämiseksi Australiassa seuraavien viiden vuoden aikana. Tämä on suunnattu erityisesti tekoälyn, lohkoketjun ja kvanttiteknologian ratkaisujen kehittämiseen kyberturvallisuuteen, tutkimukseen ja tiedonhallintaan.

Jotkut kriitikot ovat kyseenalaistaneet Australian hallituksen näennäisesti sokean uskon IBM: ään niiden tuhoisien yritysten hallita maan vuoden 2016 väestönlaskentaa (joka kärsi lakkaamattomista DDoS-iskuista). Toiset ehdottavat, että pitkäaikainen sitoutuminen vain yhden palveluntarjoajan kanssa ei välttämättä ole hyvä siirto. Tämä voi tarkoittaa sitä, että toistetaan vuosisadan vaihteessa dotcom-puomissa tehdyt virheet.

Joko niin, viisivuotinen IBM-sopimus on osoitus siitä, että tekninen jättiläinen tai Australian hallitus eivät usko, että lohkoketjuteknologia katoaa pian.

4. Akateemiset huippuyksiköt

Australia ansaitsee myös maineen johtavista blockchain-tekniikan akateemisista huippuyksiköistä. RMIT-yliopisto, Esimerkiksi, sillä on pitkään vakiintunut blockchain-innovaatiokeskus ja se on jo sitoutunut pelkään 3 miljoonan dollarin rahoitukseen blockchain-innovaatioissa Australiassa. Laitos väittää olevansa “maailman johtava blockchain-yhteiskuntatieteellinen tutkimuslaitos”.

RMIT Blockchain -innovaatiokeskus

RMIT Blockchain Innovation Hub / https://sites.rmit.edu.au/blockchain-innovation-hub/

Ei ole myöskään pulaa blockchain-tapaamiskeskuksista ympäri maata, mukaan lukien Blockchain Center Melbournessa, säännölliset tapaamiset Sydneyssä ja tietysti Etelä-Australian Tonsley.

5. Suurimmat blockchain-yritykset

Lopuksi, joitain suuria blockchain-hankkeita on tulossa myös Australiasta, mukaan lukien Perthissä toimiva blockchain-teknologiayritys DigitalX joka listattiin Australian arvopaperipörssiin (ASX) kesäkuussa 2014. Innovatiivisena blockchain-yrityksenä ne tarjoavat ICO-konsultointia, blockchain-ohjelmistokehitystä ja muita konsultointipalveluja.

Teho Ledger Länsi-Australiasta on energialohkoketjun käynnistys, joka mahdollistaa vertaisverkon (P2P) sähkön jakamisen. Kerätessään massiivisen 34 miljoonaa dollaria ICO: sta Power Ledger sai lisäksi 8 miljoonaa dollaria Australian hallitukselta. Tämän on tarkoitus auttaa kehittämään uusiutuvan energian kannustavaa markkinapaikkaa.

Lohko8 on australialainen blockchain-yrityshautomo, jonka tarkoituksena on auttaa muita yrityksiä nopeuttamaan hankkeitaan antamalla heille pääsy verkkoihinsa, asiantuntemukseensa ja rahoitusmahdollisuuksiinsa. Ja startupit Havven ja CanYa ovat myös alkaneet löytää menestystä, keräämällä miljoonia dollareita ICO-rahoitus ja kehitetään ratkaisuja volatiliteettiin ja vastaavasti online-työmarkkinoihin.

Blockchain-innovaatio Australiassa kukoistaa

Kun hallitus on sitoutunut edistämään innovaatioita ja tekniikkaa, ja olosuhteet sille ovat kypsiä, on mielenkiintoista seurata Australian kehitystä. Näemme, pystyykö IBM saamaan sen oikein tällä kertaa ja kuinka ASX-lohkoketjuun perustuva järjestelmä toimii. Joten ensi kerralla kannattaa katsoa innovatiivisten yritysten ympärillä sen sijaan, että katsot alhaalta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me