Taide, se on a-Changin ’

Blockchain-tekniikka on saanut aikaan huippuluokan taidemaailman aitoustarkistuksen ja taiteen alkuperän kautta. Se on kuitenkin alkanut vaikuttaa myös taiteen luomisprosessiin. Blockchain edistää uusia tyylilajeja ja avaa ovet uusille taiteilijoille klassisella hajautetulla tavalla.

Tässä artikkelissa tutkitaan viittä eri tapaa, joilla blockchain-tekniikka vaikuttaa taiteeseen ja miksi se on hyvä tekijä kaikkialla.

Blockchain-tekniikka mahdollistaa enemmän digitaalista taidetta

Digitaalisilla taiteilijoilla on nyt merkityt varat omistettuina blockchainissa, joten niillä on niukkuus. Digitaalista taidetta on historiallisesti ollut suhteellisen helppo plagioida omaksi hyödykseen. Kun kopiot tulvivat yleisesti markkinoita, taiteilijoilla on vaikeuksia myydä teoksiaan hintaan, joka heijastaa heidän todellista arvoa.

Korjaus on yksinkertainen: merkitse jokainen kappale aitoustodistuksella. Taiteilijana määrität vain kuinka monta replikointia haluat olla olemassa, ja luot vastaavan määrän tunnuksia. Kun myyt taidetta, ohitat merkin todisteena. Vaikka joku voisi silti kopioida kuvamateriaalisi, se menettää arvonsa ilman aitoustunnusta.

Anime Coinin kaltaisten projektien avulla voit ladata kuvasi suoraan alustan lohkoketjuun ja asettaa käytettävissä olevan määrän. Lisäksi voit myydä teoksesi suoraan hajautetussa ANIM-pörssissä välttämällä kalliita välittäjiä prosessissa.

Blockchain-tekniikka antaa vihdoin digitaalisille taiteilijoille mahdollisuuden myydä taideteoksensa yhtä tehokkaasti kuin fyysisessä tilassa olevat. Tulojen lisääntymisen pitäisi johtaa digitaaliteoksia tuottavien taiteilijoiden määrän nousuun.

Keräilyesineet ovat hienoja (jälleen)

Muistatko Beanie-vauvojen suosion 90-luvulla? Entä Pokemon-kortit? Tuntuuko vielä nostalgiselta? Vaikka nämä keräilyesineet ovat pudonneet tien varrella, blockchain-tekniikka on palauttanut kiinnostuksen harvinaisia, keräilytuotteita kohtaan..

cryptokitty

Erityisesti CryptoKitties nousi salausvaluutan kohtaukseen vuoden 2017 lopussa ja sai nopeasti riittävästi pitoa aiheuttamaan vakavia ruuhkia Ethereum-verkossa. Nämä digitaaliset eläimet ovat olemassa lohkoketjussa ja niitä voidaan ostaa, myydä tai jopa kasvattaa. Samoin kuin 90-luvun keräilyesineet, jokaisella CryptoKittyllä on tietynasteinen tietoisuus, joka kasvattaa (ei pun-tarkoitusta) rahallista arvoa.

Nämä keräilyesineet eivät ole vain pienille sijoittajille. Kallein CryptoKitty myytiin yli 100 000 dollarilla, kun taas Rare Pepe -kortit, toinen blockchain-pohjaisten keräilytuotteiden muoto, hakevat jatkuvasti tuhansia dollareita.

Blockchain-tekniikka hämärtää linjoja taidelajien välillä

Useat taiteilijat käyttävät lohkoketjutekniikkaa näennäisesti kytkemättömien taidealojen yhdistämiseen. He yhdistävät digitaalisen ja fyysisen tilan tavoilla, joita aiemmin ei voitu kuvitella. Plantoidit ja IAMA-kolikko ovat kaksi esimerkkiä tästä ilmiöstä.

Plantoidit ovat robottiasennuksia, jotka on suunniteltu näyttämään kukilta. Itsenäinen taideteos selviää Bitcoin-lahjoituksista ja tallentaa DNA: nsa Ethereum-verkkoon älykkäänä sopimuksena. Kun Plantoidin lahjoitukset saavuttavat tietyn kynnyksen, se tekee tarjouksen tekijöille tarjoamaan seuraavan Plantoidin geneettisen linjansa mukaisesti. Tarjouksen voittaneen taiteilijan on noudatettava DNA-sääntöjä saadakseen Bitcoin-maksunsa.

IAMA-kolikko on yksi avaruuden mielenkiintoisimmista taideprojekteista. Maailmankuulun taiteilijan Kevin Aboschin luoma IAMA Coin koostuu 100 kappaleesta fyysistä taidetta, joka on merkitty Ethereumin lohkoketjuun. Kierre: Abosch on käyttänyt verensä leimaamaan jokaisen taideteoksen siihen liittyvän älykkään sopimuksen osoitteeseen.

iama veren ethereum-sopimus

Taidealan luomisesta on tulossa enemmän yhteistyötä

Blockchain-tekniikan avoimen luonteen vuoksi myös taidetuotanto hajautuu. Blockchain antaa taiteilijoille mahdollisuuden tehdä helpompaa yhteistyötä yhdessä projektissa. Eikä heidän tarvitse koskaan olla samassa huoneessa tai edes tuntea toisiaan tehdäksesi niin.

Scarab-kokeilu luo yhden taideteoksen käyttämällä tuhatta lähetystä taiteilijoilta ympäri maailmaa. Kokeessa tämä saavutetaan tekoälyn (AI) kuvankäsittelyllä. Jos osallistut projektiin, saat Scarab-tunnuksen. Nämä rahakkeet ovat vaihdettavissa vastapuolen lohkoketjussa ja antavat sinulle äänioikeuden asennukseen sisältyviin lähetyksiin.

Amatööritaiteilijat rahoittavat taideteoksensa Blockchainin kautta

Aikaisemmin harrastajataiteilijan oli melkein mahdotonta ansaita rahaa varhaisesta työstään. Kohtuuttomat palkkiot ja markkinoiden tehottomuus merkitsivät sitä, että taiteilijoiden oli asetettava korkeat hintalapput työhönsä – mitä aloittelijat eivät voi onnistuneesti tehdä. Hajautettujen markkinapaikkojen myötä näin ei ole enää.

Hajautetun taidegallerian avulla amatööritaiteilijat voivat listata taiteensa kohtuulliseen hintaan huolimatta siitä, että palkkiot syövät suurimman osan voitoistaan.

Vaikka Curio-kortit ovat erityinen taidemuoto, ne ovat erinomainen esimerkki tästä uudesta suuntauksesta. Curio-kortit ovat digitaalisia kortteja ja GIF-tiedostoja, jotka ostat suoraan Ethereumin kautta. Sata prosenttia alustan myynnistä menee taiteilijalle – välittäjää ei ole periä.

Lisäksi Slothicorn maksaa amatööritaiteilijoille perustuloja kryptovaluutassa auttaakseen heitä aloittamaan. Lähetä vain teoksesi Slothicorn Steemit tilin, ja saat pienen määrän salausta ponnisteluistasi.

Kun taidemaailmaan pääsyn esteet ovat laskeneet, meidän pitäisi nähdä tulokkaiden kiire, joka haluaa tehdä itselleen nimeä.

Lopulliset ajatukset

Blockchain-tekniikan ansiosta taiteen luominen ja kaupallistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Se takaa uusia tyylilajeja, avaa digitaalisen taidemaailman ja antaa aloittelijoille tarvitsemansa tuen vasta aloittaessaan.

Kun taideteollisuudessa on paljon luovuutta, on mielenkiintoista nähdä, kuinka se kehittyy edelleen ja sisällyttää lohkoketjun tuleviin teoksiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me