Jos löydät itsesi eksyneeksi kymmenien erilaisten blockchain-lompakoiden ja -vaihtojen kanssa, et ole yksin. Monien ihmisten on navigoitava mutkikkailla polkuillaan kryptovaluuttansa tallentamisen ja lähettämisen välillä, ja lompakoiden välisen yhteentoimivuuden puute lisää toisen monimutkaisuuden elementin.

Koska salausvaluutan käytöllä on suhteellisen korkea este, monet tunnusten haltijat päättävät yksinkertaisesti istua rahakkeillaan sen sijaan, että käyttäisivät niitä siihen, mihin (suurin osa niistä) on tarkoitettu – kulutettavaksi ja kaupattavaksi. Suurin osa digitaalisista lompakoista on enemmän kuin digitaalisia holveja, toisin kuin todelliset digitaaliset lompakot, jotka yksinkertaisesti toimivat keinona helpottaa liiketoimia.

Se on asia Säätiö interwalletin toimintakyvylle (FIO) haluaa puuttua. FIO julkaisi hiljattain hajautetun, avoimen lähdekoodin blockchain-protokollan, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa tunnuksia mistä tahansa FIO-yhteensopivasta lompakosta, jolla on parannettu käyttökokemus. Osallistuminen FIO: han on avoin kaikille lompakoille ja vaihtoille, ja se sisältää tällä hetkellä Shapeshift, KeepKey, Coinomi, BRD, Edge ja MyCrypto.

Protokollaa kehittää Access Venture Partnersin inkuboima Dapix, Inc. Olemme yhteydessä perustajaan & toimitusjohtaja David Gold. Kulta on yli 11 vuoden pääomasijoittaja, ja hän voi jäljittää juurensa yrittäjäksi dot-com-aikakaudella.

Menneisyytesi on täynnä useita onnistuneesti inkuboituja projekteja ollessasi Access Ventures Funds -yhtiön toimitusjohtajana. Mitkä tekijät saivat sinut päättämään haarautua enkelien sijoittamisesta ja ottaa Dapixin toimitusjohtaja?

Selventämiseksi Access Venture Partners on hajautettu varhaisen vaiheen teknologiapääomasijoitusrahasto verrattuna enkelirahastoon. Hyppäsin johtamaan blockchain-investointeja muutama vuosi sitten Accessissa. Löysin itseni nopeasti samanlaiseksi kuin minulla aikaisin dot com -päivinä … Näin valtavan potentiaalin, joka blockchainilla voisi olla, jos se saavuttaisi visionsa arvonvaihdon mahdollistamisesta yhtä helppoa, nopeaa ja hajautettua kuin tietojenvaihto on tänään. Mutta näin myös, kuinka huono nykyinen tekniikka oli käytettävyyden näkökulmasta … aivan kuten Internetin varhaiset päivät (Mosaic-selain puhelinverkkoyhteydessä, jossa oli vain tekstisivut, oli melko kamalaa!).

Aloin tutkia projekteja, joilla yritettiin parantaa käyttäjien kokemusta blockchainista. En löytänyt mitään pakottavaa. Aloin miettiä, miten ratkaista ongelma, missä Dapixin ja FIO-protokollan taustalla oleva konsepti muodostui. Inkuboimme yritystä Accessista ja kun aloimme rekrytoida toimitusjohtajaa, minusta tuntui niin intohimoisesti mahdollisuudesta ratkaista tämä kriittinen ongelma blockchain-ekosysteemille. Päätin hypätä sisään ja palata operaattorin juurille johtamaan yritystä.

Mitä virstanpylväitä arvioidaan tietävän, milloin on parasta, että Dapix siirtää protokollan FIO-säätiölle?

Dapixin kehittämä tekniikka siirretään kokonaan säätiölle, kun mainnet käynnistetään ja FIO-rahakkeet lyödään. Se on todennäköisesti beetatestijaksomme aikana.

Mitkä ovat suunnitelmat FIO-tunnusten jakelulle, joka johtaa sekä mainnetiä että sen käynnistämisen jälkeen?

FIO-tunniste on apuohjelmatunnus, jonka ensimmäisenä käyttötarkoituksena on FIO-osoitteiden ja pienten tapahtumamaksujen rekisteröinti suurille yrityskäyttäjille (ajatella verkkokauppasivustoja) protokollalle suoritettaville suuremmille määrille ja parannetulle FIO-datalle, jonka he haluavat hyödynnä… päivittäiset käyttäjät eivät näe tapahtumamaksuja, koska jokaisella FIO-osoitteella on merkityksellinen määrä kutakin vuotta kohti.

FIO

FIO-rahakkeet tulevat todennäköisesti aluksi markkinoille beta-testijakson aikana. Oikeusneuvoston kanssa selvitetään, miten rahakkeet tulevat markkinoille, eri sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi.

Voisitko laajentaa FIO-säätiön roolia sen jälkeen, kun Dapix luovuttaa hallituskauden? Erityisesti miltä yksittäisten jäsenten ja FIO-säätiön suhde näyttää päätöksenteon ja ohjelmistomuutosten yhteydessä?

FIO-protokolla on Delegated Proof of Stake blockchain. Ryhmän tuottajat äänestävät merkkien haltijat suoraan ja epäsuorasti äänensä valinnaisen valtakirjan kautta. Lohkon tuottavat solmut äänestävät ohjelmistomuutoksista / päivityksistä hyväksyäkseen ne käyttöönottoa varten.

Säätiön tehtävänä on rahoittaa sekä sisäisesti että ulkoisesti hankkeita, jotka voivat parantaa FIO-protokollaa. Lisäksi säätiö järjestää FIO: n parannusehdotusten (FIP) virran yhteisöstä ja tarjoaa tutkimusta ja arviointia näiden ehdotusten mahdollisesta arvosta palveluna lohkoja tuottaville solmuille ja yhteisölle auttamaan heitä arvioimaan ehdotuksia.

Ihmisten luettavissa olevat julkiset osoitteet näyttävät melko houkuttelevilta nykyiseen tilaansa verrattuna. Toimivatko FIO-osoitteet samanlaisena kuin DNS, koska jokaisella julkisella osoitteella on myös oma yksilöllinen versio ihmisille?

Sulje, mutta ei tarkalleen. Jos jokaisella julkisella puheella olisi oma yksilöllinen versio ihmisille päin, se tarkoittaisi, että jokaisella käyttäjän lompakossa olevalla tunnuksella / kolikolla voisi olla erilainen versio ihmisille suunnatusta versiosta. Tämä on yksi syy, miksi blockchain-erityinen ratkaisu käytettävyyteen ei toimi.

FIO-osoitteet ovat ihmisen luettavia lompakon osoitteita, jotka toimivat samalla tavoin jokaiselle rahakkeelle tai kolikolle käyttäjän lompakossa tai vaihtotilillä. Koska FIO ei vaadi lohkoketjun itsensä muutosta millään tavalla, FIO-osoitteet toimivat välittömästi jokaisen tunnuksen / kolikon kanssa, mukaan lukien upouudet luodut.

Onko huolta / ajatusta mahdollisuudesta, että FIO-osoitteet voisivat luoda toissijaiset nimimarkkinat, toisin kuin ympäröivät verkkotunnukset?

Ei huolta … ehdottomasti ajatuksissamme. Jälkimarkkinat eivät ole huono asia, koska ne luovat mahdollisuuden vaihtaa edustettu arvo osapuolten kesken. Itse asiassa FIO-osoitteet itse eivät ole korvattavissa olevia tunnuksia, joten ne ovat itsestään itsenäisiä ja niillä voidaan käydä kauppaa täydellisesti hajautetusti.

FIO-protokolla tarjoaa älykkään siirtosopimuksen, jonka avulla osapuolet voivat myydä turvallisesti FIO-osoitteensa FIO-tunnuksille ja käyttää kyseistä älykästä sopimusta kolmannen osapuolen turvatalletuksen välttämiseksi..

Delegoitu todistus vaarnasta voidaan nähdä demokraattisemmana versiona perinteisestä POS-konsensuksesta. DPOS edellyttää kuitenkin tunnusten omistajilta läheisempää osallistumista varmistaakseen, että parhaat edustajat vahvistavat tapahtumia. Kuinka Dapix ja FIO-säätiö aikovat edistää yhteisön vaatimaa sitoutumista??

Suuri kysymys … Todellisuus on mitä laajemmin merkki käy, sitä suurempi on niiden haltijoiden osuus, joilla ei ole aavistustakaan kenen puolesta äänestää lohkotuottajana, eivätkä itse asiassa todennäköisesti välitä edes sijoittaa aikaa miettimiseen se. He eivät yksinkertaisesti välitä. FIO-protokolla sallii lompakoiden ja pörssien saada FIO-tunnuksia, joita heidän käyttäjiensä tuotteissa pitävät, äänestykseen. Käyttäjät voivat muuttaa tätä asetusta … mutta jos luulet, että blockchainista tulee täysin valtavirtaa, todellisuus on, että useimmat eivät välitä siitä.

Joten lompakot ja keskukset saavat sitten äänekkämmän äänen lohkoa tuottavissa solmuissa ja FIO on tarkoitukseen rakennettu protokolla, joka ratkaisee lompakon välisen toiminnan (verrattuna yleiseen käyttöalustaan, kuten ETH), joten lompakoilla ja keskuksilla tulisi olla kovempi ääni.

Kyseiset yhteisöt ovat hyvin tietoisia ja mukana FIO: ssa, joten he äänestävät osaavasti tuottajia. Käyttäjät puolestaan ​​äänestävät enimmäkseen päättämällä, mitä lompakoita ja valuutanvaihtopisteitä he haluavat käyttää FIO-tunnustensa säilyttämiseen (vaikka taas käyttäjät voisivat päättää äänestää suoraan eivätkä välitä ääntä lompakkoon tai vaihtoon).

Lisäksi mitä toimenpiteitä toteutetaan sen varmistamiseksi, että edustajat toimivat yhteisön edun mukaisesti sen jälkeen kun heidät on valittu tehtävään?

Jos “edustajilla” tarkoitat lohkoa tuottavia solmuja, heillä on jatkuvasti riski tulla äänestetyiksi heidän asemastaan ​​lohkotuottajana. Jos edustajilla tarkoitat yksikköä, jolle äänestys on valittuna, suurin osa niistä on käyttäjiä, jotka välittävät FIO-tunnuksensa käyttämälle lompakolle tai vaihdolle, ja näillä yhteisöillä on valtava kiinnostus varmistaa, että FIO-protokolla toimii hyvin ja voi edelleen olla luotettava hajautettu ratkaisu.

Kiitos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me