Joten olet kiinnostunut yksityisyyden kolikoiden louhimisesta? No, ZCash on todennäköisesti oikeassa siellä prioriteettiluettelossasi. Ja hyvästä syystä. Yksityisyyden suojakolikot ovat keränneet viime aikoina paljon höyryä sääntelyviranomaisten seurauksena, jotka haluavat rajoittaa Bitcoinia ja kaikkia siitä syntyneitä altcoineja. Tässä oppaassa aiomme saada käsityksen siitä, kuinka ZCash louhitaan aloittelijoille.

(Huomaa, että tämä kattaa Windows-käyttäjät, vaikka prosessi Linuxissa on jonkin verran samanlainen.)

Lyhyt katsaus ZCashiin

ZCash lisää ylimääräisen nimettömyyden salaustapahtumiin verrattuna Bitcoiniin. Zk-SNARKS-nimisen salauksen avulla käyttäjät voivat suorittaa liiketoimia täysin yksityisesti tai halutessaan tehdä tietyistä tapahtumista näkyviä.

zcash

Tällä toiminnallisuudella on sekä hyviä että huonoja puolia. Ensinnäkin sen avulla voit lähettää suuria varoja ympäri maailmaa ilman, että sinusta voisi tulla identiteettisi perusteella online- tai offline-hyökkäyksen kohde. Toisaalta sillä on myös mahdollisuus rahanpesuun.

ZCash käyttää Bitcoinin kaltaista työtodistusta verkon suojaamiseen. Perusero on kuitenkin sen kaivosalgoritmissa Equihash mikä helpottaa lohkojen luomista eri tavalla. Tämä on tärkeä asia, koska haluat laitteiden, jotka on optimoitu hyödyntämään niitä. Lisää siitä myöhemmin. Jatketaan nyt, ja jos olet kiinnostunut ZCashin sisäosasta, katso ZCash-oppaamme.

Kannattavuus

Jos et ole koskaan louhinut salausta aiemmin, olisi hyvä aika selvittää, ansaitsetko todella kunnollista voittoa tästä hankkeesta. Monet kouluttamattomat salakirjoittajat uskovat, että kaivostoiminta on helppo tapa ansaita rahaa. Näin ei yksinkertaisesti ole. Tässä on muutama avainelementti, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin ryhdyt kaivamaan ZCashia tai muuta asiaankuuluvaa kryptovaluutta:

  • Nykyinen markkinahinta
  • Laitteiston alkupääoma
  • Hajautusvoimaa yhteensä
  • Sähkön kustannukset
  • Allasmaksu maksaa

Voit tehdä tämän siirtymällä osoitteeseen Mitä minun ja syötä muutama muuttuja asetuksestasi. Esimerkkinä syötämme tyypillisen kahdeksan näytönohjainlaitteen, jonka nopeus on noin 6000 h / s (tiivistysnopeus):

Laske ennustettu voittopotentiaali

Laske ennustettu voittopotentiaali

Kuten voit nähdä, viimeisin voittopotentiaali ei ole erityisen korkea. Tämä johtuu suurelta osin vuoden 2018 karhumarkkinoista, jotka ovat vaikeuttaneet pienten kaivostyöntekijöiden voittoa. Nämä tulokset ovat kuitenkin vain arvioita. Kuten useimpien salausten kohdalla, mikään ei voita käytännön kokemusta.

Kaivoslaitteet

ZCash on rakennettu vastustamaan ASIC-koneita ja sen sijaan käyttää grafiikkasuoritimia (näytönohjaimia) pääresurssina kolikon kaivamiseen. Tämä on hyvä uutinen aloittavalle kaivosmiehelle, koska sinun ei tarvitse kilpailla Bitmainin kaltaisten kaivosjättien kanssa, joilla on valtava ASIC-markkinaosuus.

Tämä tarkoittaa sitä, että haluat ehdottomasti saada käsiinsä joitain Nvidia-näytönohjaimia. Kokeneet kaivostyöläiset ovat ilmoittaneet, että ne ylittävät paljon AMD-kortit kaivettaessa ZCashia. Nvidia GTX80 -sarja on hyvä lähtökohta, jos et tiedä kumpi kortti noudetaan. Lisäksi, koska korttien kysyntä on hieman rasittanut näytönohjainkorttia, voit yrittää noutaa pari käytettyjä grafiikkasuoritimia pelikavereiltasi tai eBayssa.

Palkkion säilyttäminen: ZCash-lompakot

Kolikoiden kaivostoiminta ei auta, ellemme tosiasiassa voi tallentaa niitä jonnekin. Onneksi meillä on täällä useita vaihtoehtoja. A kolmannen osapuolen lompakko on parempi aloittelijalle kuin virallinen lompakko toimii vain Linuxin kanssa. Täällä on useita hyviä vaihtoehtoja, mutta lopullisen turvallisuuden takaamiseksi haluat todennäköisesti käyttää laitteistolompakkoa, kuten Trezor tai Ledger.

Jos aiot rakentaa Bitcoin-salkua tai ehkä nostaa rahaa fiatiksi (esim. Dollarit / Eurot / jne.), Sinun kannattaa varmasti kaivaa suoraan tuettuun pörssiin. Tämän avulla voit ohittaa lisämaksut siirrettäessä henkilökohtaisen lompakon ja vaihdon välillä. Ota ensin yhteyttä vaihtoosi varmistaaksesi, että he tukevat tätä vaihtoehtoa.

Ohjelmisto ja seuraavat vaiheet

Kuljettajat

Oletetaan, että olet valinnut Nvidia-kortit laitteellesi, kuten aiemmin mainitsimme, nyt on aika varmistaa, että ne on asennettu ja määritetty oikein. Pään yli Nvidian Geforce-sivusto ja asenna uusimmat ohjaimet, jos et ole vielä tehnyt niin:

Parhaan tehokkuuden varmistamiseksi varmista, että sinulla on uusimmat ohjaimet kortillesi

Parhaan tehokkuuden varmistamiseksi varmista, että sinulla on uusimmat ohjaimet kortillesi

Monien näytönohjainten asentaminen voi olla hankala prosessi. Saatat löytää parhaan asentaa yksi kerrallaan, käynnistää uudelleen ja huuhdella ja toistaa tai vaihtoehtoisesti asentaa ne kaikki samanaikaisesti. Kaivostyöläiset ovat raportoineet muutamista eri tavoista saada työ tehtyyn, joten varaa aika asentaa vaihde oikein ennen seuraavien vaiheiden jatkamista.

Lataa ja suorita EWBF Miner

Aika liittää ohjelmisto laitteistoon, jotta saamme varoja käyttöön. Tässä suositeltava ohjelmisto on EWBF Cuda ZCash -kaivosmies. Ole aina varovainen, kun lataat kaivostyöläisiä, koska jotkut tuntemattomat ohjelmat voivat varastaa varoja epäuskoisilta käyttäjiltä. Tee tutkimuksesi ja varmista, että noudatat Bitcointalk yhteisössä, kun on kyse kaivosmiehen suosituksista.

Lataa ja asenna Cudan uusin versio. Windowsilla on ikävä tapa keskeyttää kaivoskoneiden sujuva toiminta. Tämä tarkoittaa, että joudut säätämään muutamia asetuksia varmistaaksesi, että louhit mahdollisimman tehokkaasti.

Ensinnäkin varmista, että virustorjunta ei estä Cudaa tai muita siihen liittyviä tiedostoja. Toiseksi, haluat ehkä myös poistaa Windows-päivitykset käytöstä ja päivittää sen sijaan manuaalisesti suunnittelemalla tiettyjä seisokkeja koneellesi. Poista lopuksi lepotila käytöstä tietokoneellasi, koska se häiritsee jatkuvasti ZCash-kaivostasi.

Liity kaivosaltaaseen

ZCashin louhinta itse ei ole käytännöllistä, ja nykyään aiot leikata sitä vain, jos liityt kaivosaltaaseen. Lyhyesti sanottuna näiden avulla voit yhdistää resurssit muiden kaivostyöläisten kanssa siten, että on suurempi mahdollisuus löytää lohkoja ja lunastaa kaivospalkkiosi. Investoonilla on loistava vertailu ZCash-kaivosaltailla lähellä nykyistä sijaintiasi.

Napsauta tiettyä kaivostyöläistä ja saat ohjeet yhteyden muodostamiseen kyseiseen altaaseen:

Ohjeet tiettyyn kaivosalueeseen liittymiseen

Ohjeet tiettyyn kaivosalueeseen liittymiseen

Erityisesti sinun on otettava huomioon lepakotiedosto ja EWBF-kaivosmiehen asetukset. Näitä voidaan muuttaa aiemmin lataamassasi EWBF-kansiossa. Sinun on myös kopioitava lompakon osoite, josta puhuimme aiemmin. Täällä on melko monta hämmentävää bittiä, joten varmista, että kaikki on paikalla.

Viimeiset ajatukset: Kuinka kaivaa ZCash

Nyt on jäljellä vain aloittaa ZCashin louhinta! Kaksoisnapsauta .bat-tiedostoa ja sinun pitäisi tehokkaasti kaivaa ensimmäinen ZCash. Huomaa, että useimpien altaiden avulla voit tarkistaa lompakon tulot omien verkkosivustojensa kautta. Opittavaa on vielä paljon enemmän, jos haluat saada kaiken irti ZCashin louhinnasta.

Muista, että markkinat ovat laskeneet ja kilpailu on kovaa. Pysyessäsi pinnalla joudut pitämään yhteyttä uusimpaan kehitykseen ja tarkentamaan prosessiasi. Onnea ja onnellista kaivostoimintaa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me