Bitcoinin kaltaiset kryptovaluutat ovat osoittaneet blockchain-tekniikan soveltamisen uusiin rahamuotoihin ja valuuttoihin. Ne tallentavat tapahtumia digitaalisina tietopaketteina lohkoihin. Ei ole kuitenkaan mitään syytä, että nämä tiedot eivät voi ulottua taloudellisten tietojen ulkopuolelle. Teoriassa mitä tahansa tietomuotoa voidaan tallentaa lohkoketjuun.

Viime vuosien aikana on ollut kiinnostunut siitä, kuinka voimme käyttää lohkoketjuja asiakirjojen tallentamiseen. On monia syitä, miksi haluat ehkä tallentaa asiakirjoja tai asiakirjojen tiivisteitä lohkoketjuun, ja useita tapoja tehdä tämä. Tämän idean ympärillä on parhaillaan innovatiivisia hankkeita, joista kukin ehdottaa erilaisia ​​menetelmiä ja erilaisia ​​kompromisseja.

Miksi käyttää blockchainia joka tapauksessa?

Koko vuoden 2017 ajan blockchain-tekniikan ja krypto-valuuttojen sovellusten ympärillä oli valtava hype.

Nämä odotukset keskittyivät usein hankkeisiin, joissa oli suuria lupauksia ja vähän todisteita konseptista. Tämän seurauksena todellisuus ei vastannut hypeä, ja monet heistä eivät ole vielä houkutelleet käyttäjiä tuotteisiinsa.

Sen sijaan asiakirjojen tallennus on paljon kuivempi ja vähemmän jännittävä sovellus. Se on kuitenkin toimitettavissa, ja siihen on tehty useita parannuksia nykyisiin asiakirjojen tallennusjärjestelmiin verrattuna.

Tamper-vastus

Muuttamattomuus on ehkä tärkein etu, jonka lohkoketju tarjoaa. Salauslinkitetyt lohkot tarjoavat ennätyksellisen immuunin väärentämiseltä. Tämä väärinkäytön esto on erittäin tehokas asiakirjojen väärentämisen ja asiakirjapetojen estämisessä. Jos et voi tallentaa varsinaista asiakirjaa blockchainiin tiedostokokorajoitusten takia, edes asiakirjan tiivisteiden tallentaminen on järkevää.

Asiakirjat vievät usein paljon tilaa verrattuna rahoitustapahtumiin, joihin Bitcoin-kaltaiset lohkoketjut on suunniteltu. Usein ei ole mahdollista tallentaa koko asiakirjaa lohkoketjuun. Hashes vie vain pienen osan tästä tilasta, joten ne ovat paljon tehokkaampi vaihtoehto.

Pelkästään hajautusmerkin tallentaminen tarjoaa sinulle edelleen väärinkäytön kestävyyden. Aina kun vaihdat tiedoston syötettä, sen vastaava hajautusarvo muuttuu aina. Tämä on elintärkeä etu, jonka suojatut hash-algoritmit tarjoavat. Riippumatta siitä, missä tallennat asiakirjan, joko keskitettyyn järjestelmään, kuten MySQL, tai hajautettuun tietokantaan, kuten Azure, voit silti varmistaa, että asiakirjaa ei ole muutettu, tekemällä se uudelleen ja vertaamalla sitä blockchainin tallentamaan hashiin.

Näkyvyys

Julkisen estoketjun käyttö on hieno tapa tehdä asiakirjasta yleisön saataville. Tietenkin sinun on oltava täysin varma siitä, että haluat tehdä siitä täysin näkyvän. Kun olet tallentanut asiakirjan tai sen hash blockchainiin, se on siellä pysyvästi. Tietoja ei voi muuttaa, kun olet sisällyttänyt ne lohkoon.

Lohkoketju ei todellakaan ole ainoa tapa tehdä tämä. Ottaen kuitenkin huomioon sen turvallisuuden tason ja peukaloinnin kestävyyden, voit olla varma pysyvästä näkyvyydestä.

Voit tietysti käyttää myös yhdistettyä tai yksityistä lohkoketjua, jos haluat rajoittaa pääsyä asiakirjoihisi. Tällaiset estoketjut voivat tarjota sinulle mahdollisuuden tarjota pysyvää näkyvyyttä ennalta valitulle ryhmälle. Nämä vaihtoehdot kuitenkin heikentävät hajauttamista ja mahdollisesti väärinkäytön vastustusta.


Hajauttamisen tarve

Viimeinen syy käyttää blockchainia on, jos tarvitset hajauttamista. Ehkä asiakirjan luonne tarkoittaa, että et voi luotettavasti luottaa kolmannen osapuolen tallennuspalveluntarjoajaan, ettei se vahingoita tai poista asiakirjaa.

Yksi tällainen esimerkki olisi poliittisesti arkaluontoiset tiedostot, joihin haitalliset osapuolet voivat kohdistaa, jos ne julkaistaan. Lataamalla asiakirja tai sen hash julkiseen blockchainiin, sinulla on mielenrauhaa siitä, että se on suojattu valtion tai yritysten sensuurilta. Tietenkin oikean lohkoketjun valinta on tässä erittäin tärkeää. Blockchainit eivät ole kaikki samanlaisia. Jos konsensusprotokollaa ei ole kunnolla hajautettu tai se sallii täyden solmun kääntää tai sensuroida tapahtumia, sinulla on samat ongelmat kuin perinteisten järjestelmien käytössä.

Eri tapoja tallentaa asiakirja blockchainiin

Voit tallentaa asiakirjan estoketjuun kahdella tavalla. Yksi vaihtoehto on tallentaa koko asiakirja ketjuun. Vaihtoehtoisesti voit tallentaa siitä hash blockchainiin.

Koko asiakirjan tallentaminen

Koko asiakirjan tallentaminen ketjuun on mahdollista tietyillä lohkoketjuilla, mutta se on harvoin hyvä idea. Suurten tietovaatimusten vuoksi sinun olisi parempi valita toinen menetelmä, ellei se ole hyvin pieni tiedosto tai erittäin tärkeä. Jos haluat tallentaa asiakirjan Bitcoiniin, sinun on ensin pakattava se ja alustettava se sitten heksadesimaalimuodossa.

Ongelma kokonaisten asiakirjojen tallentamisessa lohkoketjuun johtuu jostakin nimestä pääsyn viive. Tämä tarkoittaa vain sitä, kuinka kauan verkon käyttäjillä kestää tiedostojen, kuten asiakirjojen, lataaminen ja lataaminen. Täysin hajautetuissa julkisissa lohkoketjuissa on tuhansia solmuja. Valitettavasti tämän solmumäärän edut tuottavat myös vastaavan latenssin lisääntyminen. Kaikilla tiedostotallennustiedoilla, mukaan lukien asiakirjat, on oltava pieni viive, muuten järjestelmä tukkeutuu, hidas ja kallis käyttää.

Hybridi-strategialla voi olla myös järkeä. Tämä merkitsisi pienen osan asiakirjasta, ehkä allekirjoitusten, sekä asiakirjan hajautusketjussa. Näin voit ylläpitää sitä ehdottomasti edellyttävien osien hajauttamista ja täydellistä läpinäkyvyyttä säilyttäen samalla datakuorman ylärajan.

Hashin tallentaminen

Tehokkain tapa on tallentaa asiakirjan tiiviste ketjussa pitäen koko asiakirja muualla. Asiakirja voidaan tallentaa keskitettyyn tietokantaan tai hajautettuun tiedostotallennusjärjestelmään. Laitat asiakirjan suojatun hajautusalgoritmin, kuten SHA-256, kautta ja tallennat hajautuksen lohkoon. Näin säästät valtavasti tilaa ja kustannuksia. Lisäksi voit kertoa, onko joku muuttanut alkuperäisen asiakirjan kanssa. Syötteen muutos johtaisi täysin uuteen hash-arvoon, joka poikkeaa alkuperäisestä asiakirjasta.

Hash-arvot ovat paljon pienempiä kuin kokonaiset asiakirjat, ja niin ovat huomattavasti tehokkaampi blockchain-tallennusmenetelmä. Se skaalaa myös tehokkaasti. Jos haluat tallentaa useita asiakirjoja, voit laittaa hajautukset hajautettuun hajautustaulukkoon, jonka sitten tallennat ketjussa. Haittapuoli on, että alkuperäisen asiakirjan tallennus ei ole hajautettua eikä välttämättä julkisesti näkyvää.

Kuka työskentelee tämän kanssa?

Vain harvoissa asiakirjoissa keskittyviä projekteja on tällä hetkellä vain vähän. Suurin osa on rakennettu hajautetun tiedostotallennuksen ympärille, joka sisältää asiakirjoja.

Yksi projekti, joka keskittyy erityisesti asiakirjoihin, erityisesti allekirjoitettuihin asiakirjoihin, on Lohkomerkki. Tässä käytetään hajautusmenetelmää. Käyttäjä allekirjoittaa asiakirjan ja lähettää sen Blocksignille, missä se sitten hajautetaan, ja hajautusarvo tallennetaan Bitcoin-lohkoketjuun. Meidän on varoitettava käyttäjiä, että Blocksign ei ole äskettäin päivittänyt heidän sivustoaan, ja kannustamme jatkotutkimuksiin ennen käyttöä.

Kaksi kryptovaluuttahanketta, jotka on suunniteltu hajautettuun varastointiin, ovat Siacoin ja Storj.

Siacoin ei käytä estoketjua minkäänlaiseen varastointiin. Sen sijaan heidän hajautettu verkko tallentaa asiakirjan salatun version. Siacoin-verkosto koostuu isännöistä, jotka tarjoavat tallennustilaa, ja asiakkaista, jotka haluavat tallennustilaa. Asiakkaat ja isännät sopivat sopimuksista, joissa kuvataan yksityiskohtaisesti varastoinnin tarjoajien tekemät sitoumukset. Siian oma todiste työstä blockchain tallentaa nämä sopimukset.

Storj puolestaan ​​on lähempänä hajautusmallia. Asiakirjan tiiviste tallennetaan hash-taulukkoon ketjussa. Lisäksi hajautettu verkko tallentaa myös asiakirjan. Toisin kuin Sia, Storj toimii kuitenkin Ethereumin lohkoketjun päällä eikä omalla.

mikä on storj

Cryptyk, yrityskeskeinen alusta asiakirjojen tallentamiseen, käyttää lohkoketjua kauempana kuin kaikki edellä mainitut. Et tallenna mitään asiakirjoja tai hash-ketjuja. Sen sijaan hajautettu pilvijärjestelmä tallentaa asiakirjat. Alusta käyttää vain lohkoketjua asiakirjojen käytön ja jakamisen hallitsemiseksi ja tuomitsemiseksi.

Asiakirjojen lohkoketjutallennus on tämän alan ala, joka etenee tasaisesti. Tällä hetkellä odotamme, mitä roolia estoketjuilla on dokumenttien tallennuksessa. Onneksi projektien välinen kilpailu lisää ymmärrystämme tästä lupaavasta käyttötapauksesta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me