Sen sijaan, että tarkasteltaisiin (sanaleikkauksella tarkoitettua) Proof of Work vs.Panos-todistuksen etuja ja haittoja, olemme täällä selvittämässä, kuinka prosessorit, GPU: t ja ASIC: t ovat kaikki avainasemassa kaivosprosessissa. Työtodistuksen takana olevan laitteiston ymmärtäminen on välttämätöntä eri kolikoiden kestävyyden ja hajauttamisen tason analysoimiseksi. Käymme läpi jokaisen laitteiston edut ja haitat sekä niiden merkityksen suosituimmille kryptovaluutoille ja koville haarukoille.

ASIC Mining

ASIC on sovelluskohtainen integroitu piiri. Salausvaluutan yhteydessä se on mikrosiru, joka on erityisesti suunniteltu suorittamaan hajautusalgoritmi mahdollisimman nopeasti. Annetaan sinulle näkemys siitä, kuinka voimakkaat nämä ASICS-tuotteet voivat olla. Bitcoin ASIC voi laskea hajautukset 100000 kertaa nopeammin kuin paras CPU.

ASIC: t on räätälöity yhdelle hash-algoritmille. Siksi sinun on ostettava eri ASIC-arvot jokaiselle kolikolle, jonka haluat kaivaa. Tällä hetkellä ASIC-yrityksiä suunnittelee useita yrityksiä, kuten Bitmain ja Canaan. Mukautetun luonteen ja kapealla sovelluksella johtuen voimakas ASIC ei ole halpa. Yhden ASIC: n voi käyttää sinua huippuluokan hajautusvoimaa varten 3000 dollaria.

ASIC Miner

Kyseinen ASIC saattaa ansaita sinulle 10 dollarin voiton ensimmäisen kuukauden aikana. Vaikka jatkuvan asevarustelun takia hankkivat hankaa, voittosi vähenevät joka seuraavana kuukautena. Tässä on katsaus Bitcoinin hash-prosentin kasvuun viime vuonna.

Hash Rate

ASIC: n haitat

Biljoonien hashien suorittaminen sekunnissa tuo mukanaan joitain haittoja. Voimakkaan sekoituksen vuoksi nämä ASIC: t tuottavat vakavaa lämpöä ja vaativat asianmukaista jäähdytystä. Jotta sirut jäähdytettäisiin tehokkaasti, se vaatii faneja ja paljon melua. Kuuntele vain.

Ja suurella voimalla tulee suuri sähkö. Nämä ASIC-kortit maksavat sinulle huomattavan määrän rahaa sähkölaskuina. Tämän seurauksena suurin osa kaivostoiminnasta tapahtuu maissa, joissa on halpaa sähköä. Jotkut kaivostyöläisistä pystyvät jopa saamaan tästä erityisiä teollisuushintoja.

ASIC-kaivostoiminnan kustannusten ja logististen ongelmien takia se johtaa väistämättä siihen, että voimakkaat kaivoslaitokset siirtävät valtavat prosenttiosuudet hajautusasteesta. Bitcoin tarvitsee kaivostoiminnan hajauttamista estääkseen 51% verkon hyökkäyksen. Voit kuitenkin tarkastella joitain laajamittaista kaivostoimintaa Kiinassa, rakennusten täynnä ASIC: ita.

ASIC-maatila

Kaivostila

ASIC-vastus

Jotkut kolikot mainostavat itsensä ASIC-vastustuskykyisiksi. He käyttävät hajautusalgoritmeja, jotka vaativat enemmän muistia, “laitteistokokoonpanon koko ja kustannukset ovat paljon kalliimpia.”

Tietyt hajautusalgoritmit on suunniteltu estämään massiivinen ASIC-etu GPU- tai CPU-kaivoksiin nähden. Totuus on kuitenkin, että ASIC voidaan suunnitella mille tahansa kolikolle. On yksinkertaisesti laskettava, kuinka paljon rahaa ASIC: n kehittäminen vie ja kuinka paljon voittosi paranevat tekemällä niin. Bitcoinin SHA-256-algoritmille ASIC lisäisi hajautusprosenttiasi valtavasti, ja Bitcoinin hinta ja transaktiomaksut tekevät siitä erittäin kannattavan kaivoksen. Muille kolikoille, joilla on enemmän muistia vaativia algoritmeja ja halvemmat hinnat, et välttämättä näe nopeaa tuottoa ASIC-sijoituksellesi.

Hajautusalgoritmit

Kuten aiemmin mainittiin, kukin ASIC on suunniteltu erityisesti tietylle hajautusalgoritmille. Kun Charlie Lee keksi Litecoinin, hän valitsi toisen hajautusalgoritmin, joka tunnetaan nimellä Scrypt. Litecoinin kaivostyöläisten ei tarvitse kilpailla Bitcoin-kaivostyöläisten kanssa samojen ASIC-maiden kanssa. Litecoinille ei ollut useiden vuosien ajan tehty ASIC-kaivosta. Lopulta kaivostoiminnasta tuli niin tuottoisaa, että ihmisiä kannustettiin kehittämään ASIC myös Scrypt-hajautusalgoritmille. Myöhemmin tässä artikkelissa keskustellaan muistin kovista algoritmeista ja niiden vaikutuksesta ASIC-kehitykseen.

Kova haarukka

Vertcoin ja Bitcoin Gold lupaavat haarautua toiseen hajautusalgoritmiin, jos ASIC: itä kehitetään. Nämä kolikot haluavat rohkaista useampia käyttäjiä pystymään kaivamaan omasta kodistaan. Kuitenkin, jos näistä kolikoista tulee suosittuja ja kannattavampia kaivoksille, saatat nähdä kissan ja hiiren pelin, jossa jatkuva kova haarukka väistää kehitettäviä uusia ASIC-malleja. Saattaa helposti olla tilanne, jossa yhteisö päättää jossain vaiheessa olla eri mieltä viimeisimmän haarukan kanssa ja sitten sinulla on jonkin verran Bitcoin Gold- ja Bitcoin Gold Cash -tyyppisiä tilanteita (tai BG-Cash)..

GPU-kaivos

GPU: t eivät ole yhtä potentiaalisia kuin ASIC, mutta niiden sovellukset ovat joustavampia. GPU on grafiikan prosessointiyksikkö. Se on näytönohjaimen siru, joka suorittaa toistuvia laskutoimituksia, usein grafiikan käsittelyä varten. Vaikka keskustelemme grafiikkasuoritinten käytöstä kaivostoiminnassa, niitä käytetään usein pelitietokoneissa “3D-animaatioiden ja videoiden sujuva dekoodaus ja renderointi.

Grafiikkakortin pulaa

AMD: n ja Nvidian kaltaiset yritykset suunnittelivat alun perin näytönohjaimia paremman grafiikan saamiseksi. He havaitsivat kuitenkin hiljattain kysynnän nousun ihmisiltä, ​​jotka haluavat käyttää sirujaan Ethereumin kaivamiseen. Huippuluokan grafiikkasuorittimien hinta on noussut taivaaseen, ja pelikortteista on nyt pulaa. Pelaajien suojelemiseksi jotkut jälleenmyyjät ovat nyt rajoittaa määriä ihmiset saavat ostaa ja antaa alennuksia niille, jotka ostavat muita komponentteja varsinaiselle pelilaitteelle, ei kaivoslautalle.

Näytönohjain

Ethereumin kaivos GPU: illa

Koska Ethereumille ei ole saatavana ASIC-tiedostoja, GPU: n käyttö on seuraavaksi paras asia. On olemassa useita syitä, miksi Ethereumille ei ole ASIC: ita. Kaikissa Ethereum-pohjaisissa kolikoissa käytetään Ethash-algoritmi kaivostoimintaa varten algoritmi, joka on suunniteltu ASIC-vastustuskykyiseksi muistikovuuden kautta.

Perustelut Ethash “On se, että algoritmin kallein operaatio ei ole hajautusfunktio, vaan pikemminkin muistista lukemisen tulo- / lähtöoperaatio. Koska suurin osa tavallisista henkilökohtaisista tietokoneista on jo optimoitu syöttö- ja tulostustoimintoja varten, kaivosprosessia huomattavasti nopeuttavan laitteiston luomisen pitäisi olla yhä vaikeampaa tai kalliimpaa. “

Toinen syy ASIC-kehityksen puutteeseen on Ethereumin mahdollisuus siirtyä työn todistuksesta vaarnan todistukseen. Panoksen todistaminen ei vaadi erityisiä laitteita. Kaivostyöläiset haluavat välttää skenaariota investoida miljoonia dollareita ASIC: n kehittämiseen ja valmistamiseen vain, jotta siitä tulisi arvoton.

Kolikot louhitaan GPU: lla

Toisin kuin ASIC, GPU pystyy kaivamaan erilaisia ​​kolikoita. Voit kaivaa Ethereumin, Moneron, Bitcoin Goldin, Zcashin, Electroneumin ja monet muut samalla GPU: lla. Jos olet kiinnostunut, siellä on koko subreddit, joka on omistettu helppokäyttöisemmälle GPU-kaivokselle tässä.

CPU Mining

Suoritin on tietokoneen keskusyksikkö. Intel ja AMD tuottavat valtaosan niistä. Suorittimet ovat lähinnä tietokoneen aivoja. “Se suorittaa kaikki tehtävät, jotka tavallisesti liitämme tietojenkäsittelyyn”, kuten asiakirjan tallentaminen kirjoittamalla sen kiintolevylle. ”Suurin osa muista tietokoneen komponentit ovat todella valmiita tukemaan suorittimen toimintaa. ”

Kun Bitcoin julkaistiin ensimmäisen kerran, voit kaivaa 100 kolikkoa päivässä vain suorittimellasi. Valitettavasti tänään on mahdotonta louhita Bitcoinia suorittimellasi aiemmin keskusteltujen ASIC: ien vuoksi.

Suorittimen suunnittelu optimoi nopean vaihdon eri tehtävien välillä. CPU: n ketteryyden lisäksi sillä on myös läsnäolon etu. Jos sinulla on tietokone, sinulla on CPU. Jos kolikko sallii prosessorikaivoksen, suurten kaivostilojen käsissä on vähemmän virtaa.

Työn todistamiseen vaadittava hajautus on kuitenkin toistuva matemaattinen laskelma. CPU: lla on vähemmän aritmeettisia logiikkayksiköitä, piirejä, jotka suorittavat aritmeettisia operaatioita ja ovat siten suhteellisen hitaita suurten määrien laskelmien suorittamisessa.

Kolikot louhitaan prosessorilla

Monero-kaivostoiminta suorittimessa on edelleen varsin suosittu. Tämä johtuu sen SalausYö algoritmi, toinen muistiin sidottu hajautusalgoritmi, joka “riippuu hitaan muistin satunnaisesta saatavuudesta”.

Myös Moneron joukkue kehittyy Fiksu Kaivostoiminta. “Smart Mining havaitsee suorittimen käytön, ja jos prosessori on käyttämättömänä etkä käytä akkua, se alkaa kaivaa. Heti kun vaihdat akkuvirtaan tai prosessorisi aktivoituu, se keskeyttää kaivoksen, kunnes se näkee olevan turvallista aloittaa uudelleen. ” Tämä antaisi kenellekään, jolla on tietokone, kaivosmies. Mitä enemmän kaivostyöläisiä on, sitä suurempi

Monero voi myös sallia suorittimen louhinnan Coinhive, JavaScript-kaivosmies, joka toimii selaimessa. Se antaa verkkosivustoa vieraileville ihmisille mahdollisuuden antaa osan CPU-voimastaan ​​kaivostoimintaan.

Moneron lisäksi Electroneum ja Bytecoin sallivat myös prosessorikaivoksen.

Johtopäätös

Salausmaailmassa, jossa suurin osa kolikoista perustuu edelleen työn todistamiseen, on tärkeää ymmärtää niiden takana oleva laitteisto. Harkitse kolikon ASIC-, GPU- ja CPU-kaivosten seurauksia ennen seuraavan kaupan tai sijoituksen tekemistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me