ASIC Mining: Varhaiset päivät

Tammikuu 2013 merkitsi uuden aikakauden alkua kryptovaluutan louhinnalle: ASIC-kaivostyöläisten nousu. Noin tämän yleisen päivämäärän jälkeen ASIC-kaivoslaitteet alkoivat tulla kuluttajamarkkinoille. Ennen tammikuua 2013 useimmat kryptovaluutan kaivostyöläiset käyttivät salausvaluutan louhintaan suhteellisen yksinkertaisia, paljon halvempia GPU- tai CPU-kaivoslaitteita. Nämä toiminnot helpottivat yksittäisten harrastajien ansaitsemista kryptovaluutta tukemalla työn todistamiseen liittyviä konsensusalgoritmeja.

ASIC-kaivoslaitteiden nousu ei vain lisännyt harrastuskaivostyöläisten markkinoille pääsyn estettä, vaan myös helpottanut yritykset aloittamaan massiivisen kaivostoiminnan.

ASIC: ien vaikutus kryptovaluuttaprojekteihin

Kryptovaluuttaprojektin näkökulmasta tämä kaivosteknologian edistyminen tuotti selkeitä etuja ja haittoja.

Yksi ASIC-kaivoslaitteiden etu oli, että Proof-of-Work-konsensusalgoritmipohjaiset kryptovaluutat pystyivät kaivamaan paljon nopeammin hajautusnopeuksilla, mikä teki tapahtumien käsittelyajoista paljon nopeammin kuin koskaan ennen. Lyhentämällä tapahtumien todentamisaikoja P2P-salausmaksut tulivat hieman käytännöllisemmiksi kuin GPU- ja CPU-kaivosten päivät.

Suuremmat tapahtumanopeudet auttoivat kryptovaluuttaa saamaan enemmän reaalimaailman markkinapaikkaa, mutta ASIC-yhtiöt toivat myös yhden merkittävän haitan: kaivostoiminnan keskittämisen. Koska oli mahdollista suorittaa laajamittaisia ​​ASIC-kaivostoimintoja, kaivostoiminnasta tuli tapa muutamalle pienelle ihmisryhmälle hallita olennaisesti erilaisten kryptovaluuttojen rahavaraa.

ASIC: ien vaikutus kryptovaluutan käyttöönottajiin

Se tosiasia, että kaivostoiminta keskittyi keskitetysti ASIC-laitteiden nousun myötä, tuli suureksi huolenaiheeksi kryptovaluutan varhaisessa vaiheessa. Loppujen lopuksi useimmat ihmiset, jotka olivat alun perin ottaneet käyttöön kolikoita, kuten BTC, tekivät niin, koska alun perin he lupasivat uuden, hajautetun rahajärjestelmän. Monet kriittisen valuutan varhaiset ottajat pitivät ASIC-kaivoslaitteita uhkana blockchainin ja kryptovaluutan perusperiaatteille.

Vaikka jotkut ihmiset luotuja yrityksiä ASIC-kaivostoiminnan ympärillä ja investoinut paljon aikaa, energiaa ja rahaa ASIC-kaivoslaitteiden ostamiseen, suuri joukko kryptovaluutan käyttäjiä alkoi kyseenalaistaa, pitäisikö ASIC-kaivostoiminta sallia ASIC-kaivostoiminnan syntymisen lisääntyvän rahatalouden keskityksen vuoksi toimintaan.

Kissa ja hiiri -peli

ASIC-kaivoskauden alusta tammikuun 2013 jälkeen PoW-pohjaiset kryptovaluuttahankkeet ovat lähestyneet kaivosteknologian muutoksia monin tavoin. Esimerkiksi Bitcoinin (BTC) kaltaiset hankkeet ovat edelleen jättäneet tämän ongelman huomiotta.

Pohjimmiltaan Bitcoin-yhteisö (ja monet muut salausprojektit) jaettiin siitä, miten ASIC-kaivostoiminnan nousu hoidetaan tarkalleen. Bitcoin-yhteisön kannalta tämä johti BTC-kova haarukan, nimeltään Bitcoin Gold (BCG), luomiseen vuonna 2017, joka käyttää Donald Trumpin tyyliin iskulauseen “tehdä Bitcoin hajautetuksi uudelleen”.

Kuinka BCG ja muut suuret kryptovaluuttahankkeet yrittivät lopettaa ASIC-kaivoksen? Useat projektit alkoivat käyttää ASIC-vastustuskykyisiä PoW-konsensusalgoritmeja, jotka merkitsivät periaatteessa kaikki yritykset kaivaa ASIC-laitteilla roskapostiksi. Tämä on luonut kissan ja hiiren pelin. Projektit, jotka eivät ole muuttaneet algoritmejaan, ovat yhteisöjensä ASIC-vastustuskykyisiä kasvotarkastuksia.

Algoritmimuutokset ovat olleet erittäin aikaa vievää hankkeille, jotka pelkäävät rahavarojensa keskittämistä laajamittaisen kaivostoiminnan vuoksi. Siirtyminen uusiin algoritmeihin ASIC-kaivoksen lopettamiseksi toivoo myös loi paljon jännitteitä kaivoslaitevalmistajien ja kryptovaluutta-projektitiimien välillä. Tämä repeämä kävi täysin ilmi maaliskuussa 2018 tapahtuneesta Monero-Bitmain-spatista. Vielä suurempi huolenaihe on se, että kaivostyöläiset luovat uusia kaivoslaitteistoja ja kaivosohjelmistoja, jotka kiertävät uudempia ASIC-resistenttejä algoritmeja, mikä tekee kaivostoiminnan keskittämisen mahdolliseksi uudelleen ja kryptovaluuttaprojektijoukkojen tekemät ponnistelut olennaisesti kaikki turhaan.

Mitä tapahtuu ASIC Miningille vuonna 2018 ja sen jälkeen?

Bitmain ja muut kaivoslaitevalmistajat jatkavat kaivoslaitteiden tuotantoa kaivostyöläisille, jotka haluavat kaivaa kryptovaluutta. On kuitenkin edelleen epäselvää, kuka tulee ASIC / laajamittaisen kaivoskeskustelun kärkeen. Jopa Bitcoin.org: n ja Bitcointalkin perustaja kirjoitti avoin kirje helmikuussa 2018, jossa vaaditaan ASIC-vastustuskykyistä algoritmia BTC: lle. Kun useammat projektiryhmät jatkavat algoritmiensa päivittämistä ja kaivoslaitevalmistajat sopeutuvat näihin muutoksiin, koko teollisuus todennäköisesti näkee jatkuvia muutoksia ja enemmän samaa kissan ja hiiren peliä.

GPU- ja CPU-kaivoksista voi tulla ainoa vaihtoehto kaivostoiminnalle, mutta kaivoslaitteiden ja laajamittaisen kaivostoiminnan korkean kannattavuuden vuoksi on todennäköisempää, että kaivoslautojen valmistajat yrittävät jatkaa algoritmimuutoksia. Jopa siirtymistä PoW: stä PoS: ään ei voida tehdä nopeasti. Se vie aikaa ja suunnittelua, kuten Ethereumin projektitiimi on osoittanut. Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että keskustelu kaivostoiminnan keskittämisestä jatkuu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me