Autonominen kuljetus- ja estoketjutekniikka: toimitusketjun valvonnan edistäminen

Visiosta itsenäisestä kuorma-autokalustosta on jo tulossa totta joillekin rahtiyhtiöille. Uber, Waymo, Tesla ja Embark ovat kaikki työskentelevät tämän tekniikan parissa. Vaikka autonominen ajaminen on sinänsä mielenkiintoinen tekniikka, sen sovelluksella kuorma-autoteollisuudelle on vielä suurempi potentiaali yhdistettynä lohkoketjutekniikkaan toimitusketjun logistiikassa. Tässä on näkymä siihen, miten blockchain-pohjainen kuorma-auto muuttaa globaalin toimitusketjun tulevaisuutta.

Kuinka tämä uusi järjestelmä toimii?

Vaikka monet suurimmista blockchain-projekteista (eli Bitcoin, Ethereum ja muut) keskittyvät julkisten P2P-maksujärjestelmien rakentamiseen, autonomisen kuorma-autoteollisuuden lohkoketju toimisi yksityisenä B2B-logistiikkajärjestelmänä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla ei ole pääsyä lähetystietoihin. Sen sijaan vain toimitusreitin varrella olevat asianomaiset osapuolet tietäisivät toimitusten tarkat yksityiskohdat ja päivitykset. Valmistajat, rahdinantajat, kuljetusyritykset, välittäjät ja loppuasiakas ovat muutamia osapuolista, joilla voi olla pääsy näihin tietoihin.

Monet toimitusketjun asiantuntijat ajattelevat, että lohkoketju on välttämätön, koska se pystyy ratkaisemaan monet nykyisistä markkinaongelmista. Pohjimmiltaan yksi suurimmista tekijöistä, joka voi johtaa hajautetun kirjanpitotekniikan käyttöönottoon, on kuorma-autoteollisuuden jatkuva pirstoutuminen.

Tällä hetkellä on erittäin vaikea sovittaa rahdinantajat ja rahdinkuljettajat oikeaan aikaan. Hajautettu kirjanpitotekniikka voi auttaa optimoimaan autonomiset kuorma-autokalustot sovittamalla lähettäjät ja kuljetusalustat mahdollisimman tehokkaasti.

Esimerkiksi juuri purettu itsenäinen kuorma-auto voisi käyttää lohkoketjua etsimään uuden lähetyksen noudettavaksi samalla maantieteellisellä alueella. Tämä tietysti auttaisi yrityksiä säästämään aikaa ja vähentämään / poistamaan mahdollisuuden, että tyhjät kuorma-autot joutuvat kulkemaan pitkiä matkoja noudettaessa uutta lähetystä.

Ilman lohkoketjua seuraavan lähetyksen järjestäminen pienille kuorma-autoyrityksille voi viedä tunteja tai jopa päiviä. Tämä on todellinen ongelma 90% kuorma-autoyrityksistä käyttää kuutta tai vähemmän kuljettajaa. Lisäksi maantieteelliseen sijaintiin perustuva sovitus tekisi laivastoista ympäristöystävällisempi vähentämällä lähetysten noutamiseen ja kuljettamiseen tarvittavaa polttoainemäärää.

Yritykset, jotka kehittävät tätä tekniikkaa

Blockchain in Transport Alliance (BiTA) on organisaatio, joka on perustettu edistämään blockchain-tekniikan integrointia kuorma-autojen ja globaaliin merenkulkualaan. Jotkut maailman suurimmista yrityksistä ovat BiTA: n jäseniä. Merkittäviä nimiä ovat FedEx, UPS, Uber Freight, JD Logistics, Salesforce, SAP ja monet muut. Kun tarkastellaan BiTA: n jäsenten monipuolisuutta, on selvää, että lohkoketjun vaikutus itsenäiseen kuorma-autoliikenteeseen ja merenkulkualaan yleensä auttaa edistämään erilaista yhteistyötä eri toimialoilla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka yritykset kehittävät blockchain-pohjaisia ​​toimitusjärjestelmiä ja mistä alustoista tulee go-to-standardeja. Toistaiseksi suurin osa näistä hankkeista on vielä alkuvaiheessa. Yksi BiTA: n tärkeimmistä rooleista on luoda korkeammat teollisuusstandardit blockchain-pohjaiseen kuorma-autoliikenteeseen. Vaikka tällä organisaatiolla on useita alan avainjäseniä, se on myös vasta standardien laatimisen alkuvaiheessa toukokuusta 2018 lähtien. Esimerkiksi FedEx vasta äskettäin ilmoitettiin tammikuussa 2018 että se pyrkii luomaan BiTA-standardeja.

BiTA

Kuluttajat

Kuluttajille blockchain-tuettu itsenäinen toimitusketju johtaa todennäköisesti muutamaan keskeiseen hyötyyn. Lähetysten on oltava nopeampi varastosta / valmistajalta loppuasiakkaalle. Tietysti autonomisten kuorma-autojen kykyä toimia pysähtymättä pidetään yhtenä etuna kuluttajille, jotka haluavat vastaanottaa lähetykset paljon nopeammin. Lisäksi lohkoketju lisää uuden ajanoptimointitason parantamalla kuorma-autoreittien ja lähetyksen / kuorma-autojen sovitusjärjestelmän tehokkuutta.

Toinen tärkeä vaikutus on avoimuuden lisääminen. Blockchain-pohjainen kuljetus tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden seurata paketteja ja tehdä logistiikasta entistä läpinäkyvämpää kuin nykyiset UPS: n ja FedExin kaltaiset seurantajärjestelmät.

Yritykset

Kuten aiemmin mainittiin, pienemmillä kuorma-autoyrityksillä on suuri rooli nykyisessä teollisuusympäristössä. Blockchainin avulla suuremmat yritykset, joilla on lisäpääomaa, näkevät todennäköisesti suuremman edun. Viime kädessä pienten kuorma-autoyritysten on sopeuduttava tekniikan muutoksiin pysyäkseen kilpailukykyisinä. Toinen huomioitava tekijä on standardointi. Jos sadat yritykset haluavat luoda omat blockchain-pohjaiset logistiikkajärjestelmät kuorma-autoteollisuudelle, hyvin harvat ongelmat ratkaistaan.

kuorma-auto

Yksi lohkoketjun suurimmista eduista kuorma-autoteollisuudessa on kyky koordinoida logistiikkaa ja kommunikoida toimitusketjun muiden osien sekä muiden yritysten kanssa. Jos lohkoketjusta on tarkoitus tulla käytännön ratkaisu, joka auttaa myös pienempiä yrityksiä optimoimaan toimitusketjunsa, pienempien yritysten on todennäköisesti sovittava yhteisen sovitusjärjestelmän käytöstä.

Ajattele tätä skenaariota jotain krypto-valuutanvaihdon onnistumisesta likviditeetin saavuttamiseksi. Huippupörssit ovat edelleen kilpailukykyisiä, koska suuri osa ihmisistä lähettää ja vastaanottaa tapahtumia edelleen pörssin kautta. Tämä johtaa parempiin otteluihin lyhyemmässä ajassa. Kuorma-autoyrityksille, erityisesti pienemmille yrityksille, B2B-lohkoketjuyhteistyö on välttämätöntä, koska se johtaa useampiin lähetys- / kuorma-otteluihin. Tämä puolestaan ​​antaa mahdollisuuden hyötyä, kuten ajan ja resurssien optimointi.

Kuorma-autot

Vaikka yritykset ja asiakkaat näkevät todennäköisesti monia etuja näistä muutoksista, yksi mahdollinen huolenaihe on kuorma-autojen työpaikkojen siirtyminen automatisoinnin vuoksi. Goldman Sachsin raportin mukaan pelkästään Yhdysvaltain ammattikuljettaja voi menettää 300 000 työpaikkaa vuodessa siirtymävaiheessa itsenäiseen ajamiseen. Vaikka tämä todennäköisesti luo lisää taloudellisia kysymyksiä, on myös tärkeää ymmärtää koko kuorma-autoteollisuuden ajankohtaiset kysymykset. Esimerkiksi, teollisuuden työllisyysaste on jo nyt hyvin alhainen jopa CDL-kuljettajien rahallisten ja etuuskannustimien lisääntyessä.

Kuljettajapulan lisääntyessä logistiikkayritykset kamppailevat pysyäkseen kannattavina joutumatta nostamaan lähetysten hintoja. Vaikka lohkoketjun itsenäinen kuorma-autoilu tuo työntekijöille uusia potentiaalisia taloudellisia kysymyksiä, se voi vähentää joitain näistä kysymyksistä, joita loppukäyttäjät joutuisivat muuten kohtaamaan kuljettajapulan vuoksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me