Bitcoin Cash vs. Bitcoin

Bitcoinin ja Bitcoin Cashin välinen historia on kiistanalainen, mutta olemme täällä tarkastelemassa kunkin kolikon etuja ja haittoja eteenpäin. Tutkimme jokaisen arvoehdotusta ja niiden huomattavasti erilaisia ​​lähestymistapoja skaalaukseen. Lajittelemme myös brändäystä ja hajauttamisen tasoa. Lopuksi järjestämme kilpailun ja katsomme kolikoiden suuntaan lähitulevaisuudessa. Voiko yksi kolikko voittaa? Vai voivatko BTC ja BCH olla sopusoinnussa kryptovaluutan kilpailumaailmassa?

Bitcoinin arvo

Ensimmäiseen Bitcoin-lohkoon upotettu Satoshin viesti tarjoaa selkeän motivaation hajautetun valuutan luomiselle. “The Times 03 / Jan / 2009 liittokansleri pankkien toisen pelastuksen partaalla.” Vuoden 2008 pankkiromahduksen ja sen jälkeen veronmaksajien rahoilla tapahtuneen pelastamisen jälkeen Satoshille oli kyllästynyt hallitus ja pankkivalvonta.

Pankkitilit

Satoshi upottaa The Timesin otsikon geneettiseen Bitcoin-lohkoon.

Kryptovaluutan eetos on syvälle upotettu siihen, että ahneiden virheitä ei pelasteta. Ethereum Classic on olemassa.

Bitcoinin tärkein arvolupaus nykyisessä muodossaan on sen hajauttaminen, kyky viedä rahan tarjonta hallitusten ja pankkien käsistä. Pienillä, 1 megatavun lohkokokoisilla ja valtavilla hajautusvoimilla, jotka on omistettu Bitcoin-verkon turvaamiseksi, BTC: n hajauttamisen ja hyökkäysvastuksen taso on ykkönen kaikkien kryptovaluuttojen joukossa. Ei ole sattumaa, että myös Bitcoin ylläpitää jatkuvasti suurinta markkina-arvoa. Bitcoin-hyökkäykseen tarvittavan laitteiston hankkiminen, jos oletetaan, että tarvetta on riittävästi, kuluttaa sinulle vähintään 7 miljardia dollaria.

Satoshi kuitenkin viittasi Bitcoiniin “elektronisena käteisenä”. Vuoden 2017 Bitcoin-suosion nousun aikana oli selvää, että Bitcoin ei nykyisessä muodossaan voi toimia käteisenä. Tapahtuma-ajat olivat hitaita ja kalliita, ja rahansiirto maksaa usein yli 20 dollaria. Yksinkertaisesti sanottuna nykyisen koodipohjan avulla tärkein Bitcoin-lohkoketju ei skaalaa. Bitcoin-uskovat odottavat kuitenkin mielellään, kunnes on olemassa toteutettavissa oleva toinen kerrosratkaisu, ennen kuin he uhraavat minkäänlaista hajauttamista päälohkoketjussa.

Bitcoin Cashin arvo

Bitcoin Cash haarautui kovasti Bitcoinista kasvattamaan lohkon kokoa 1mb: stä 8mb: iin, mikä mahdollisti enemmän tapahtumia kussakin lohkossa. He uskovat, että heidän lähestymistapansa on tiiviimmin Satoshin todellisen näkemyksen mukainen. On syytä huomata, että sen jälkeen kun Satoshi otti salaa käyttöön 1mb: n ylärajan lohkokokoille, hän sanoi: “Voimme vaihtua myöhemmin, jos tulemme lähemmäksi tarvitsemaan sitä.” Satoshi arvioi, että Internet-nopeuden kasvaessa ja varastointikustannusten laskiessa lohkon kokoa voitaisiin lopulta kasvattaa hajauttamatta kuitenkaan.

Suurempien lohkokokojen ja pienemmän kysynnän yhdistelmällä Bitcoin Cash -verkossa ihmiset voivat varmasti lähettää tapahtumia nopeammin ja huomattavasti pienemmillä maksuilla. Jos Bitcoin Cashin kysyntä kuitenkin lisääntyy, se joutuu lopulta täsmälleen samoihin ongelmiin kuin Bitcoinilla oli vuonna 2017. Pysyäkseen tämän ongelman edellä, Bitcoin Cash on jo lisännyt lohkokokoja 8 megatavusta 32 megatavuun. Jos Bitcoin Cash -lohkot täyttyvät jatkuvasti, suunnitelmana on lisätä lohkokokoa jälleen.

Bitcoin-skaalaus

Bitcoin-kehittäjät eivät sulje silmääsä skaalausongelmaansa. Segwit toteutettiin lohkon koon kaksinkertaistamiseksi. Heinäkuusta 2018 noin 40% maksuista on Segwitin kanssa, ja määrä kasvaa edelleen. Bitcoin-lohkoketju voi nyt käsitellä enintään 7 tapahtumaa sekunnissa, ei läheskään tarpeeksi globaalille taloudelle. Vertailun vuoksi Visa voi käsitellä noin 24 000 tapahtumaa sekunnissa. Mutta Bitcoin-käyttäjät arvostavat hajauttamista ennen kaikkea.

Bitcoinin tukijat haluavat, että mahdollisimman moni ihminen pystyy lataamaan koko lohkoketjun maksujen vahvistamiseksi. Kun 1 megatavun lohkoja lisätään noin 10 minuutin välein, lohkoketju on jo yli 200 gigatavua. Jos lohkot tehtäisiin suuremmiksi, ihmisten olisi nopeasti vaikeampaa tallentaa koko lohkoketju tietokoneelleen, mikä johtaa hajauttamisen menetykseen. Mitä suuremmat lohkot, sitä enemmän kaistanleveyttä tarvitaan myös lohkojen lähettämiseen ja tarkistamiseen.

Tällä hetkellä sovellettava skaalausratkaisu sisältää toisen kerroksen rakentamisen päälohkoketjun päälle, joka tunnetaan nimellä Lightning Network. Salamaverkko, jos se on oikein skaalattu ja toteutettu, mahdollistaisi lähes välittömät ja ilmaiset Bitcoin-tapahtumat. Sekunnissa tapahtuneet tapahtumat myös kääpiöisivät kokonaan Visan kanssa. Salamaverkko on keskeneräinen työ, mutta koko kasvaa päivittäin. Toinen salaman etsinnän etu on, että jos se ei toimi, tärkein Bitcoin-lohkoketju ei muutu. Ja jos salamaverkko epäonnistuu, on vielä ihmisiä, jotka pitävät Bitcoiniaan ja yksinkertaisesti odottavat seuraavaa skaalausyritystä.

Bitcoin Cash Skaalaus

Bitcoin Cash päätti olla ottamatta käyttöön Segwitiä, joka on edellytys Lightning-verkon käyttämiselle. Sen sijaan ne kaikki kasvavat lohkokokoja kysynnän tyydyttämiseksi. Kun Bitcoin Cash muutti 8 megatavun lohkoihin, se voisi tukea 40-90 tapahtumaa sekunnissa. Kun Bitcoin Cash-lohkot ovat nyt 32mb: ssä, se voi tukea vieläkin enemmän.

Nykyisellä kysyntätasolla Bitcoin Cash pystyy maksamaan suurimman osan maksuista noin 10 minuutissa mediaanimaksulla, joka on lähellä kymmenesosaa. Bitcoinin mediaanimaksu on tällä hetkellä noin 15 senttiä. Jopa 32 megatavun lohkokokojen kanssa, tapahtumanopeus on selvästi alle maailmanlaajuisen kysynnän vaatimuksen. Bitcoin Unlimited -kehittäjät ovat kuitenkin jo testaamassa ajatusta 1 Gt: n lohkoista, ja potentiaalia 1 TB: n lohkoista.

On mahdollista, että jonain päivänä tekniikka saavuttaa pisteen, jossa nämä lohkokoot eivät ole ongelma. Tänään ei kuitenkaan ole kyse. Lisäämällä 1 gt lohkoketjuun 10 minuutin välein koko kasvaisi nopeasti useimpien henkilökohtaisten pöytätietokoneiden tallennuskapasiteetin. Vain pieni oma ryhmä, jolla on valtava määrä resursseja, voisi osallistua estoketjun validointiin. Nykyisellä teknologiatasolla lohkokokojen kasvu vähentää hajauttamista vastineeksi nopeammista tapahtumista. Mutta kun kryptovaluuttojen pääarvo on hajauttaminen, onko tämä kompromissi tekemisen arvoinen? Markkinat eivät selvästikään ajattele niin tällä hetkellä, sillä Bitcoinin arvo on melko tasaisesti 10 kertaa Bitcoin Cashin arvo.

Bitcoin-brändäys

Tietenkin Bitcoin on kaukana tunnetuin nimi kryptovaluutassa. Tuotemerkkitunnuksen merkitys on korvaamaton. Et näe suosittuja kryptovaluuttoja, joilla on ainutlaatuinen nimi, muuttavat yhtäkkiä tuotemerkin yleiseksi adjektiiviksi, jota käytetään useissa tuotteissa (anteeksi Nano-fanit). Lukuisat Bitcoin-nimeä käyttävät haarukat pystyvät saavuttamaan suuret markkina-arvot yksinkertaisesti pitämällä Bitcoin nimessä. Tämä sisältää Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, Bitcoin Private ja BitcoinDark.

Yksi Bitcoin-tuotemerkin tärkeimmistä näkökohdista on Satoshi Nakamoto, salausvaluutan salaperäinen keksijä. Satoshin katoaminen on yksi suurimmista lahjoista Bitcoinille. Luotaessa hajautettua valuuttaa figuurilla voi olla liikaa vaikutusta. Litecoinin keksijä Charlie Lee halusi välttää nämä mahdolliset eturistiriidat, myi Litecoinin. Huolimatta aikomuksestaan ​​olla positiivinen Litecoinin tulevaisuuden kannalta, yhteisön jäsenet pitävät häntä jatkuvasti. Joten kun Bitcoinilla ei todellakaan ole hahmoa, se vain lisää hajauttamisen tunnetta, kuten aiemmin mainittiin, Bitcoinin pääarvo.

Bitcoin Cash -brändäys

Myyttisen ja salaperäisen Satoshin rinnalla meillä on Bitcoin Cashin värikäs ja kiistanalainen johtaja, “Bitcoin Jesus”, Roger Ver. Hänen menneisyytensä metkut on käsitelty perusteellisesti, joten sen sijaan keskitymme hänen Bitcoin Cashin armottomaan ja aggressiiviseen markkinointiin.

Roger Ver

“Bitcoin Jesus” Roger Ver

On erittäin todennäköistä, että Rogerin Bitcoin Cash -brändäys aiheuttaa sekaannusta niille, jotka ovat uusia kryptovaluuttaan. Esimerkiksi Rogerin omistama Bitcoin Cash -sivusto on www.bitcoin.com. Rogerin omistama Bitcoin Cash Twitter -kahva on @Bitcoin. Bitcoin Cash -logo on sama kuin Bitcoinin, mutta kallistettu hieman eri suuntaan.

BTC vs. BCH

Tässä on Rogerin määritelmä Bitcoin Cash on bitcoin.com:

Mikä on Bitcoin Cash?

“Päivitetyksi versioksi” määritetyn Bitcoin Cashin lisäksi Roger viittaa alkuperäiseen Bitcoiniin Bitcoin Core -nimeksi, jota muut sivustot käyttävät harvoin..

Yhdessä vaiheessa Bitcoin.com jopa kutsui BCH: ta Bitcoiniksi eikä Bitcoin Cashiksi. Roger muutti lopulta verkkosivustoa oikeusjutun uhka.

Joten kysymys on, ostavatko ihmiset vahingossa Bitcoin Cashia, kun he halusivat ostaa Bitcoinia? Se ei ole selvää ja anekdootit eivät riitä vastaamaan kysymykseen, mutta se näyttää varmasti mahdolliselta, ellei todennäköiseltä. kuitenkin, Rogerin tavoitteet ovat selvät. Roger haluaa Bitcoinin toimivan käyttökelpoisena valuuttana alhaisilla maksuilla. Hän haluaa myös maailman näkevän Bitcoin Cashin todellisena Bitcoinina.

Bitcoin Cash vs. Bitcoin – Mitä seuraavaksi?

Jos molemmat skaalaussuunnitelmat epäonnistuvat, saatat nähdä edelleen tilannettamme tänään. Ihmiset käyvät kauppaa kolikoilla vähemmän ruuhkaisissa verkoissa. Tässä skenaariossa on mahdollista, että BTC ja BCH voivat edelleen olla olemassa sopusoinnussa. Kun siirretään varoja pörssien välillä, on yleistä, että ihmiset käyvät kauppaa Litecoinilla tai Bitcoin Cashilla. Molemmilla kolikoilla on riittävä likviditeetti ja ne voivat siirtää varoja nopeasti pienillä maksuilla.

Hajautetun, käyttökelpoisen kryptovaluutan etsinnässä on varmasti järkevää, että sekä Bitcoin että Bitcoin Cash ovat olemassa. Eri reittien tutkiminen verkkojen tehokkaaseen skaalaamiseen ei ole haittaa. Kilpailu on käynnissä nähdäksesi, skaalaaako Lightning Network tai suuremmat lohkot. Jos kolikko kuitenkin asteikolla ennen toista, voit nähdä voittajan ottavan kaiken ja joko BTC: n tai BCH: n kuoleman.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me