On olemassa harvat projektit, jotka todennäköisemmin saavat vankan mielipiteen kuin Bitcoin Cash (BCH). Draamasta, kiistanalaisista kovista haarukoista ja värikkäistä persoonallisuudesta huolimatta protokollan parissa työskentelevät kehittäjät ovat tehneet useita radikaaleja muutoksia lohkoketjuun viimeisten 18 kuukauden aikana.

Näkemyksemme palvella nopealla, edullisella, vertaisverkolla (P2P), globaalilla käteisellä, projekti on keskittynyt tekemään BCH: sta ihanteellinen salausväline. Kriitikot ovat kuitenkin usein maininneet näiden tavoitteiden aiheuttamat uhat kaivostoiminnalle ja solmujen hajauttamiselle.

Toisin kuin monet rahapainotteiset salausvarat, BCH-kehittäjät vaativat, että massamittakaava on parempi ketjussa. Lisäksi projekti on sen haarukasta lähtien toteuttanut toimenpiteitä toiminnallisuuden ja älykkäiden urakointimahdollisuuksien lisäämiseksi ja samalla tehnyt protokollasta mahdollisimman kauppias- ja maksuystävällisen. Viime aikoina on myös pyritty parantamaan projektin yksityisyyttä ja vaihdettavuutta

Tänään tarkastelemme Bitcoin Cashin ainutlaatuisia ominaisuuksia ja mitä odottaa tulevina kuukausina.

Blockchainin skaalaus

Yksi Bitcoin Cashin ensimmäisistä erottavista ominaisuuksista oli sen suurempi lohkokoko. BCH-yhteisön silmissä Bitcoin-kehittäjät päättivät rajata Bitcoin-lohkon koon 1 Mt: ksi. Monet BTC-yhteisössä kannattavat ylimääräisen tapahtumakysynnän lykkäämistä ketjun ulkopuolelta toisen kerroksen ratkaisujen, kuten Lightning Network, kautta.

Sen sijaan Bitcoin Cash -haarukan seurauksena elokuussa 2017 Bitcoin Cash -kehittäjät kasvattivat lohkon koon 8 Mt: iin.

Toukokuussa 2018 kehittäjät suunnittelivat toisen kovan haarukan, joka kasvoi edelleen 8 megatavusta 32 megatavuun. Tämä ei kuitenkaan johtunut kapasiteetin puutteesta, koska lohkot eivät olleet läheskään täydessä kapasiteetissa ennen muutosta. Sen sijaan, kuten Amaury Séchet, Bitcoin ABC: n johtava kehittäjä on huomauttanut, muutos oli osittain merkki jatkuvasta omistautumisesta estää lohkon koon kasvu.

bitcoin-käteislohkon koko

Bitcoin Cash -lohkot eivät yleensä ole lähellä kapasiteettiaan.

Tämän lisäksi pitkän aikavälin tavoite kehittäjien tehtävänä on antaa markkinoiden ohjata kysyntää aina 1 TB: n lohkot, mahdollistaa yli 5 miljoonaa tapahtumaa sekunnissa.

Huolimatta siitä, että monilla yhteisöillä on vastakohta Lightning Networkille, äskettäinen päivitys Bitcoin Cashiin sisällyttämällä Schnorr Signatures todella avaa oven sellaisille ketjun ulkopuolisille maksuverkoille, jotka ovat yhteensopivia BCH-lohkoketjun kanssa.

Optimointi koko solmuille

Huolimatta BCH: n etenemissuunnitelman lupaamasta valtavasta kasvusta, kaivostoimintaan ja solmukohtien keskittämiseen liittyy laaja huolta. Sallimalla huomattavasti suuremmat lohkot BCH-lohkoketju kasvaisi kooltaan lineaarisesti. Koska kaikkien solmujen on ladattava täydellinen kopio blockchainista, valtava koko voi olla kohtuuton pienemmille pelaajille, joilla ei ole varaa tämän tallennustilan laitteistovaatimuksiin. Teoriassa tämä johtaisi sitten yhä keskittyneempään koko solmujen ja koko solmua käyttävien kaivostyöntekijöiden ryhmään. Monien kriitikoiden mukaan tämä heikentää ensisijaisen syytä käyttää julkista lohkoketjua, nimittäin hajauttamista ja sensuuriresistenssiä..

Joidenkin näiden vaikutusten lieventämiseksi tehtiin marraskuussa 2018 toinen muutos, nimeltään kanoninen tapahtumien tilaaminen (CTOR). Bitcoinissa niin kutsutun topologisen tapahtumien järjestämisen (TTOR) kautta liiketoimet muodostetaan melkein satunnaisessa järjestyksessä ja rakenteessa. Integroimalla CTOR, transaktiot kuitenkin pinotaan aakkosnumeerisesti. Kaiken tämän seurauksena se mahdollistaa tapahtumien rinnakkaisen vahvistamisen. Tämä puolestaan ​​mahdollistaa paljon nopeamman validoinnin ja isompien lohkojen etenemisen.

Rinnakkaistaminen on yksi tärkeimmistä mekanismeista, joiden avulla kehittäjät aikovat lievittää suurten lohkojen aiheuttamia paineita. Tämän lisäksi on olemassa suunnitelmia rinnakkaistamiseksi kutsutun protokollan kanssa Grafeeni lupaava toimittaa lisäparannuksia.

grafeeni

Grafeeni ja CTOR mahdollistavat massan rinnakkaistamisen

Laajennettava protokolla

Sen lisäksi, että Bitcoin Cash on vertaiskäteistä, se on lisännyt merkittävää laajennettavuutta ydinprotokollaan. Alusta lähtien kehittäjät ovat lisänneet useita opcodeja, jotka olivat alun perin osa Bitcoinia.

Siellä on kaksi opcodia erityisesti jotka ovat lisänneet tärkeitä toimintoja, nimittäin OP_CHECKDATASIG ja OP_CHECKDATASIGVERIFY. Nämä muutokset mahdollistavat ulkoisten viestien allekirjoitusten vahvistamisen tapahtumassa. Pohjimmiltaan näiden avulla on mahdollista yhdistää Bitcoin Cash -lohkoketju ja ulkoiset tiedot oraakkelien kautta. Tämä on merkittävä lisäys toiminnallisuuteen, koska se sallii paljon laajemman valikoiman tapahtumia ja arvonsiirtoja lohkoketjussa.

Vision tästä parannetusta laajennettavuudesta on sallia ja kannustaa mahdollisimman monenlaista omaisuutta käymään kauppaa lohkoketjussa samalla, kun mahdollistetaan mahdollisimman monta liiketoiminnan käyttötapausta. Tässä suhteessa Bitcoin Cash häiritsee alustaprotokollien aluetta mahdollistamalla edistyneemmän älykkään urakointia ja yhteentoimivuutta muiden kuin lohkoketjujärjestelmien kanssa. Yksi usein kuultu kritiikki tällaisesta parannetusta toiminnallisuudesta on, että se lisää protokollan hyökkäyspintaa ja sen haavoittuvuutta virheille. Vaikka tämä onkin totta, ylläpitämällä komentosarjakieli, toisin kuin korvaamalla Turingin täydellinen kieli, nämä hyökkäysvektorit tulisi silti pitää suhteellisen pieninä.

Mukavuus ja käyttökokemus

Skaalautuvuusmuutoksista riippumatta, Bitcoin Cash -estoaika kymmenessä minuutissa tekee siitä sopimattoman nopeille ja turvallisille maksuille. Sellaisena kehittäjäyhteisö on hahmotellut suunnitelmia nollavahvistusten suorittamisesta lähes välittömästi turvallisella tavalla. Tällä hetkellä suunnitelmana on saavuttaa tämä ottamalla käyttöön toissijainen ilmainen konsensusmekanismi nimeltä Avalanche. Tämä toimii olemassa olevan Proof of Work (PoW) -järjestelmän rinnalla.

Yhdistäminen Avalanchen kanssa

Avalanche on bysanttilainen vikasietoinen protokolla, joka tarjoaa eri tavan solmuille päästä yksimielisyyteen. Tässä järjestelmässä solmut kysyvät ryhmältä muita solmuja satunnaisesti, mitä tapahtumaa he pitävät kelvollisena. Kyselysolmu hyväksyy sitten tämän ryhmän enemmistön mielipiteen. Tämä prosessi toistuu sitten useilla kierroksilla. Seurauksena on, että näiden kierrosten aikana verkosto saavuttaa yksimielisyyden.

Tämä mekanismi kykenee suojautumaan suurimmalta osaltasi yhteistyöksi teeskenteleviltä haittaohjelmilta. Tämän suojauksen tekemiseksi on kuitenkin sallittava erittäin suuri määrä kierroksia. Tämä puolestaan ​​on ristiriidassa nopean nollavahvistusmaksun tavoitteen kanssa. Siksi ehdotus Chris Pacian, BCH-kehittäjän, on käytettävä olemassa olevaa PoW-mekanismia estääkseen tätä Sybil-hyökkäystä vastaan ​​samalla, kun rajoitetaan lumivyöryjen määrää.

Kehittäjät toivovat, että näiden parannusten avulla nollavahvistustapahtumat voidaan suojata kolmen sekunnin kuluessa.

lumivyöry

Avalanche-protokolla avaa oven nopeille ja turvallisille nolla-vahvistustapahtumille.

Jos onnistut, nämä muutokset tekisivät Bitcoin Cashin paljon sopivammaksi aikaherkkiin tapahtumiin.

Yksityisyys & Säilyvyys

Yksityisyys ja vaihdettavuus ovat kaksi ominaisuutta, jotka tunnustetaan yhä enemmän ennakkoratkaisuksi hyvälle rahalle salaustilassa. Vaikka meillä on jo tietosuojaan keskittyvät lohkoketjut, kuten Monero ja ZCash, muut protokollat, kuten Bitcoin ja Litecoin, kiinnittävät enemmän huomiota näihin ominaisuuksiin.

Vaikka yksityisyys tai vaihdettavuus eivät ole osa virallista Bitcoin Cash -suunnitelmaa, protokolla on hiljattain integroinut Schnorr-allekirjoituksia. Tämä allekirjoitusjärjestelmä on vaihtoehto yleisesti käytetylle ECDSA-järjestelylle. Tärkeää on, että se mahdollistaa älykkäiden sopimusten tietojen näyttämisen identtisiltä tavallisten tapahtumien kanssa. Seurauksena on, että se hämärtää linjat säännöllisten Bitcoin Cash -tapahtumien, atomivaihtosopimusten ja ketjun ulkopuolisten transaktioiden välillä. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä ei millään tavoin hämmentä transaktiomääriä tai estoketjuosoitteita. Seurauksena on, että protokolla ei ole oikein vaihdettavissa.

Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia uusille protokollatason yksityisyyden päivityksille. Tämä on osittain huolestuttavaa skaalattavuuden kompromisseista, joita se saattaa aiheuttaa. Tästä huolimatta käyttäjät voivat valita käyttää Käteissekoitus sovellus, joka mahdollistaa kolikoiden sekoittamisen, jotta katsojat eivät voi tunnistaa Bitcoin Cash -tuloksia.

Joten vaikka on yritetty tarjota joitain yksityisyysvaihtoehtoja, Bitcoin Cash keskittyy vähemmän sekä vaihdettavuuteen että yksityisyyteen kuin muut tärkeimmät rahalliset salausvarat. Toistaiseksi näyttää varmasti siltä, ​​että ketjun skaalauksella ja laajennuksella on enemmän merkitystä yhteisölle ja kehittäjille.

Valoisa tulevaisuus?

Seuraavat 12 kuukautta ovat todennäköisesti ratkaisevia Bitcoin Cashille. Salamaverkoston kehittyessä näemme vihdoin, voiko ketjun skaalaus ylittää ketjun ulkopuoliset menetelmät.

Integroimalla Avalanche, Graphene, lisää lohkokokoa ja lisää opcodeja, protokolla on asettanut korkean palkin itselleen. On kiehtovaa nähdä markkinoiden päättävän, voiko Bitcoin Cashin visio globaalista P2P-ketjun kryptovaluutasta syrjäyttää sen kaksosen konservatiivisemman polun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me