Bitcoin Mining Hardware – Onko se edelleen älykäs sijoitus?

Salausvaluutan louhinnasta on tullut erittäin suosittu viimeisten 5 vuoden aikana, koska Bitcoin on nähnyt huomattavan hinnankorotuksen. Tämä suosio on vaikuttanut siihen, että uusia kaivoslaitteita kehitetään ennätyksellisen nopeasti. Kaivosteollisuuden jatkuvasti muuttava maisema voi jättää kiinnostuneet osapuolet hämmentymään Bitcoin-kaivoslaitteiden tulevasta arvosta ja jos näiden laitteiden ostaminen on edelleen älykäs liike.

Nopea haku kaivosfoorumeista ja näet, että näistä huolenaiheista tuli todellakin ongelma vuonna 2013, kun GPU (Graphic Processing Units) -kaivoslaitteet syrjäyttivät CPU-kaivostyöläiset ja myöhemmin ne peittivät ASIC (Application Specific Integrated Circuit) malleja. Valmistajat saavat valtavia palkkioita näistä tuotteista. Siksi jatketaan tehokkaampien kaivoslaitteiden kehittämistä.

Mikä on kaivostoiminta?

Kaivostoiminta on prosessi, jossa verkkotietokone (solmu) lisää seuraavan lohkon lohkoketjuun suoritettuaan vaikean matemaattisen yhtälön, joka tunnetaan työn todistuksena. Kaivostoiminnan alkuvaiheessa tämä voidaan toteuttaa vain kodin PC: n suorittimella.

Bitcoin-kaivos kotoa

Bitcoin-kaivoslaite

Ei kauan ennen kuin kaivostyöläiset tajusivat, että grafiikkasuorittimet pystyivät paljon tehokkaammin käsittelemään Proof-of-Work -algoritmien toistuvan luonteen, ja vuoden 2013 loppuun mennessä grafiikkasuorittimet olivat kaivostandardi. Tällä oli vakavia seurauksia, koska se lisäsi sekä kaivoslaitteiden hankintakustannuksia että kaivosalan yleisiä vaikeuksia.

Lisääntynyt vaikeus

Osa työn todistamisen algoritmista on vaikeussäätö. Kun kaivospooliin saapuu enemmän laskentaresursseja, työn todistamisalgoritmi vaikeuttaa kaivosmatematiikan ongelman ratkaisemista. Vuonna 2016 kaivosteollisuudessa tapahtui räjähdys sekä kryptovaluuttojen että vaikeus kaivostoiminnan. Tähän asti suurin osa kaivostoiminnasta oli edelleen GPU-pohjaista, mutta paljon tehokkaampien ASIC-kaivoslaitteiden käyttöönotto teki BTC-kaivostoiminnasta kalliiksi aloittaa.

GPU: n elinajanodote – Bitcoin Mining Hardware

Alla oleva kaavio osoittaa kuinka nopeasti GPU: n Bitcoin-kaivoslaitteisto on kärsinyt ASIC-laitteiden käyttöönoton jälkeen. Vuonna 2011 keskimääräinen GPU-kaivosmies saattoi odottaa 100-200 BTC: n ponnistelujaan. Vain vuotta myöhemmin nämä tulokset laskivat noin 30 BTC: hen, ja vuoteen 2013 mennessä olisit ollut onnekas louhimaan 3 BTC: tä tällä laitteistolla. Nämä tiedot osoittavat, että vuoteen 2014 mennessä BTC: n määrä, jonka voit odottaa kaivavan GPU: lla, laski alle yhden BTC: n; GPU-kaivostyöläisten tekeminen käytännössä vanhentuneiksi, kun niitä käytetään yksin.

GPU: n kaivostoiminnan vaikeus

Kaavio, joka näyttää GPU-vaikeudet ajan myötä


Laitteesi toimituspäivä

BTC-kaivoslaitteiden valtavan kysynnän vuoksi näiden tuotteiden ostamiseen liittyy nyt odotus. ASIC-kaivostyöläisillä voi olla odotusaikoja, jotka voivat jatkua kuukausia. On tärkeää ottaa huomioon vaikeusvaihtelut tänä aikana. Pohjimmiltaan, jos joudut odottamaan kaivoslaitteitasi liian kauan, se ei ehkä ole sen arvoista siihen mennessä, kun se saapuu.

Sähkön kustannukset

Sähkökustannusten tulisi olla yksi tärkeimmistä huolenaiheistasi, kun päätät, minkä tyyppisen kaivoslautan ostaa. Saatat huomata, että menetät rahaa, jos menet suuritehoisella kaivoslautalla alueella, jolla sähkö on kallista. Nykyiset kaivoslaitteet keskittyvät tehokkuuteen, koska vanhemmat kaivoslaitteet eivät pysty tuottamaan voittoa nykypäivän vaikeassa kaivosekosysteemissä.

bitcoin-energiankulutus-kaavio-cnbc

Bitcoinin energiankulutuskaavio CNBC: n kautta

Bitcoinin hinnat

BTC: n (tai minkä tahansa muun kaivettavan salauksen) kokonaishinta on toinen ratkaiseva tekijä, joka on otettava huomioon päätettäessä kaivoslautan ostamisesta, joka kestää ajan testin. Kun BTC: n arvo nousee, nousee myös tämän salauksen louhinnan kannattavuus. Kuten aiemmin todettiin, yksi GPU-kaivosmies voisi tuottaa yli 100 BTC: tä vuonna 2011. Vaikka kolikoiden määrä, jotka yksi GPU voi kaivaa, on vähentynyt, BTC: n arvo on noussut lähes 1000% noista päivistä.

Tulevat transaktiopalkkiot

Palkinto lohkon kaivamisesta on ajoitettu puoleen jokaista 210 000 lohkoa kohti. Tämä tarkoittaa, että noin toukokuun 2020 aikana BTC: n kaivostoiminnan palkkiot laskevat 12,5 BTC: stä 6,25 BTC: hen. Vaikka tämä näyttää siltä, ​​että se voi murskata kaivosteollisuuden, sinun on otettava huomioon, että BTC: tä on koskaan kaivettu vain 21 000 000 ja että 17 048 151 on jo kaivettu. Tämä tarkoittaa sitä, että voit odottaa vakavia hinnankorotuksia, koska louhittavien BTC: n määrä vähenee tulevina vuosina.

ASIC Miners – huomioitavat asiat

Vaikka ASIC-kaivoslaitteet ovat kaivostoiminnassa paljon tehokkaampia kuin GPU-vastineet, muista, että nämä sirut pystyvät kaivamaan SHA-256-salausvaluuttoja vastaavasti, eikä niillä siis ole mitään muuta tarkoitusta näiden tehtävien suorittamisen jälkeen. Tämä on jyrkässä vastakohdassa GPU-siruille, joita voidaan silti käyttää graafisesti intensiivisiin sovelluksiin, kuten pelaamiseen kauan sen jälkeen kun viimeinen BTC on kaivettu.

Pitäisikö minun sijoittaa joihinkin BTC-kaivoslaitteistoihin vai ei?

Tähän kysymykseen ei ole yhdenmukaista vastausta. Jos asut alueella, jossa on vähän tai jopa ilmaiseksi sähköä, saatat huomata, että kaivoslaitteidesi käyttöikä ylittää muut maailman alueet matalan yleiskustannuksesi vuoksi. Kaivostoiminta on kriittisen tärkeä osa kryptoyhteisöä, ja sinun pitäisi odottaa valmistajien jatkavan tuottavan tehokkaampia kaivoslaitteita tulevina vuosina.

Mitä te tyypit olette mieltä? Onko kaivostoiminnan arvoinen alueellasi? Kerro siitä meille Twitterissä ja muista kirjautua uutiskirjeeseemme, jotta pysyt ajan tasalla kaikista viimeisimmistä kehitysyhteistyöyhteisöistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me