Tiedotusvälineet, jotka olivat aiemmin kertoneet ylistäviä kertomuksia Bitcoinin noususta, kuvaavat nyt ponnahtanutta Bitcoin-kuplaa. Taloustieteilijät, jotka olivat aluksi uteliaita uudentyyppisessä rahajärjestelmässä, ennustavat nyt paniikkia. Tässä kummallisessa ilmastossa putoamisen jälkeen korkealta korkeudelta on syytä miettiä, miten pääsimme tänne ja mitä se kaikki tarkoittaa.

Tässä artikkelissa tarkastellaan mitatusti Bitcoinia, mitä sen menestys on merkinnyt salaukselle, tulevaisuuden kasvumahdollisuudet ja sen laskevan hinnan vaikutukset.

Bitcoin-kupla kiinnitti huomiota salaukseen

Bitcoinin nousu hämäryydestä valtavirtaan on tarina kautta aikojen. Satoshin keksintö teki ihmisistä miljonäärejä. Vielä tärkeämpää on, että se avasi uuden salaustekniikan maailman tietojen tallentamiseen ja arvonvaihtoon. Jopa ilman arvon myöhempää nousua tuhansiksi dollareiksi, Bitcoin olisi merkittävä saavutus pelkästään blockchainin keksimiselle.

Silti Bitcoinin arvo kasvoi. Pelkästään senteistä nykyiseen tuhansien dollarien tasoon kuka tahansa, joka investoi Bitcoiniin yli kahden vuoden ajan, ansaitsi rahaa. Epävakaiden hintamuutosten päivittäisissä sykleissä ja viime kuukausien massiivisessa laskusuhdanteessa on joskus vaikea muistaa, että jos investoit Bitcoiniin ennen vuotta 2017, sinulla on tällä hetkellä vähintään 6x sijoitetun pääoman tuotto.

utxolaskenta

Bitcoinin tapahtumien määrä – Ladislav Mecir – CC

Useimmat ihmiset oppivat kuitenkin Bitcoinista vuonna 2017, mikä lisäsi valtavia hintavoitoja. Tänä vuonna taantuman aikana suurin osa uusista sijoittajista pakeni. Tämä lento on varmasti negatiivinen, jos nautit katsomasta salkkuasi, kun Bitcoin oli yli 15 000 dollaria.

Laajemmassa mittakaavassa uusien sijoittajien Bitcoin-kupla teki kuitenkin selväksi, että kryptovaluutta oli yleisön saatavilla. Tämä julkinen altistuminen toi epävakautta, mutta se kannusti myös uusia kykyjä, innovaatioita ja investointeja salaoyhteisöön yleensä.

Palauta kohdistus estoketjun käyttötapauksiin

Koska Bitcoinin hinta on vetäytynyt jälkikuplan jälkeen, se on vaimentanut joitain salakirjoitukseen liittyvää vimmaa. Sijoittajat ovat tulleet pelastavammiksi markkinoiden yleisen laskusuhdanteen myötä. He haluavat nähdä hankkeita, joilla on todellisia käyttötapauksia ja todistettuja tekniikoita. Sitä paitsi sijoittajat haluavat nähdä hankkeita, jotka ratkaisevat viimeisen mailin ongelman, missä niin monet varhaiset ICO: t menivät pieleen. Viimeinen kilometri viittaa vaikeaan vaiheeseen tuoda hyödyllinen palvelu suoraan vähittäiskaupan kuluttajalle ennakoitavissa olevalla pohjalla.

bitcoin-tekniikka

Blockchain selitetään Bitcoinin valkoisessa kirjassa

Paluu laillisiin käyttötapauksiin todellisten asiakkaiden kanssa on ollut järkytys, jota kryptovaluuttajärjestelmä tarvitsi. Vaikka se on tuskallista romahduksen jälkeen sijoittajille, jotka pääsivät lähellä huippua, markkinoiden kiristyminen vahvistaa viime kädessä yrityksiä ja hankkeita, jotka pääsevät läpi.

Ne pakottavat blockchainin olemaan vähemmän altcoineja ja enemmän todellisen tekniikan suhteen. Koska siellä blockchainin suurin potentiaali on aina ollut, tämä on lupaava kehitys niille, jotka pelaavat pitkää peliä ja panostavat koko ekosysteemiin.

Valuutta vs. sijoitus: Bitcoinin suurin este

Keskittyminen tavallisten käyttäjien todellisiin käyttötapauksiin koskee myös Bitcoinia. Bitcoinin alkuperäinen idea oli maksujärjestelmä ja valuutta. Tietenkin voit ostaa hienoja juttuja Bitcoinilla. Tähän päivään saakka sen käyttö ei kuitenkaan ole ollut kustannustehokasta.

Tähän asti Bitcoin on ollut ensisijaisesti arvovarasto ja sijoitusväline. Huolimatta lukemattomista väitteistä, joiden mukaan sitä ei ole tarkoitettu arvopaperistetuksi omaisuudeksi, tosiasia on, että Bitcoin on ollut sijoitus useimmille ihmisille, jotka pitävät sitä.

Bitcoinin polun suurin este on tehdä siitä paremmin käytettävissä pienempiä maksuja varten. Maksujen on laskettava ja tapahtumien on tapahduttava nopeammin. Bitcoin-kuplan sivuvaikutus on, että ihmiset ovat ymmärtäneet Bitcoinin skaalautuvuus- ja maksuongelmat, kun tuhannet ihmiset käyttävät sitä jatkuvasti. Kuplan jälkeen, skaalautuvuustoimilla, kuten SegWit, on ollut suuri työntö maksujen ja vahvistusaikojen vähentämiseksi.

Merkittävin, salamaverkoston vakava kehitys ja varhainen käyttöönotto on tapahtunut kuplan jälkeen. Jos se onnistuu, Lightning Network voi tehdä välittömät, alhaiset palkkiomaksut mahdolliseksi Bitcoinilla, mikä avaa uuden maailman potentiaalisille vähittäiskaupoille.

Bitcoin ei voi enää olla paras kolikko

bitccoin-tapahtuma

Todellinen Bitcoin-tapahtuma Kraken laitteistolompakkoon – Wikipedia CC: ltä

Bitcoinilla on kaikkein kerrostunein historia ja kaikkien kolikoiden suurin tuotenimi. Myös Bitcoinin määräävälle asemalle on hyvä syy. Se on osoittautunut turvalliseksi, yksinkertaiseksi ja onnistuneeksi pitkään. Sen ensimmäinen markkina-etu tekee siitä edelleen johtajan.

Siitä huolimatta on tavallista lukea artikkeleita “Bitcoin-tappajista”, jotka voisivat sanoa lopun kaiken salauksen äidille. Lightning Network -ratkaisun puuttuessa ja vain 40% SegWitiä tukevista tapahtumista monet kolikot odottavat siipillä ottamaan hallitsevan maksualustan vaipan.

Epäilemättä muut kolikot, kuten Litecoin, XRP tai jopa Bitcoin Cash, soveltuvat paremmin tehtävien suorittamiseen, jotka Bitcoin on alun perin suunniteltu tekemään. Historia ja tuotemerkki eivät välttämättä riitä pitämään Bitcoinia pinnalla loputtomiin. Se tekee suuria infrastruktuuripäivityksiä, jotta siitä tulee paras saatavilla oleva kolikko.

Hodl tai Nah?

Monet ihmiset kyseenalaistavat Bitcoin-kuplan otsikon tässä artikkelissa. He kutsuvat sitä mieluummin upotukseksi tiellä suurempaan toipumiseen. On melko selvää, että pieni markkina-mania aiheutti kuplan Bitcoin-hinnassa. Tämä ei tarkoita sitä, että pitkäaikainen sijoitus Bitcoiniin on vanhentunut strategia.

Monet taloustieteilijät ovat antaneet panoksensa, mutta taloustieteilijät eivät ole historiallisesti olleet kovin hyviä ennustamaan Bitcoinin ja salauksen ekosysteemin käyttäytymistä.

bitcoin-kupla

Hinta vs. volatiliteetti Bitcoinissa – Ladislav Mecir – CC

Viime kädessä päätöksen pysyä sijoitettuna Bitcoin-kuplan jälkeen pitäisi perustua pitkän aikavälin näkymiin monien vuosien aikana. Uskotko Bitcoinilla olevan pitkäikäisyys? Onko Bitcoin-yhteisöllä halua muuttua vastauksena muiden nopeampien, halvempien krypto-maksuvaihtoehtojen haasteisiin? Nämä ovat suurikokoisia kysymyksiä, joita sijoittajien tulisi kysyä itseltään tämän vuoden pudotuksen jälkeen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me