Jo vuonna 2012 yritykset alkoivat kokeilla Bitcoin-maksuja vaihtoehtona valtavirran ratkaisuille. Näiden varhaiskokeiden jälkeisinä vuosina yritykset ovat hypänneet salauskaistan päälle ja pois yrittäen selvittää, tulisiko uusi kuluttaja-aalto virtuaalivaluuttoihin.

Matkailu on yksi niistä aloista, joilla Bitcoin voi tehdä todellisen muutoksen. Rahanvaihto rajojen yli on aina ollut hankalaa. Kuka haluaa käsitellä useita valuuttoja, sekoittaa valuuttakursseja, päästä eroon näistä kursseista tai käsitellä suuria määriä ulkomaista käteistä? Monet näistä asioista ovat nyt tulossa kärkeen, kun kryptovaluutat haastavat rajapohjaisten rahoitusjärjestelmien perusajatuksen.

Hyvä

Kryptovaluutta on kätevämpi ja halvempi tapa siirtää varoja kansainvälisesti, varsinkin jos olet maassa, jossa pääoman hallinta on tahmeaa. Ei ole harvinaista, että näiden maiden keskuspankit ja selvitysyhteisöt kasaavat byrokratiaa ja kieltävät maksuja etsimättä huomattavaa leikkausta. Välittäjä on edelleen elossa ja hyvin.

Salausvaluutalla voit varata ja maksaa kansainvälisen loman enintään 30 minuutissa (riippuen tietysti siitä, kuinka kiireinen käyttämäsi lohkoketju on). Ei tilaa. Toisaalta kansainvälisten pankkisiirtojen selvittäminen voi kestää noin viikon. Ei niin hyvä, jos olet ulkomailla ja sinun täytyy lähettää rahaa nopeasti.

“Mutta luottokortit ratkaisevat tämän ongelman”, kuulen sinun sanovan. Se voi olla jossain määrin totta. Luottokorteilla on kuitenkin pari ongelmaa matkustettaessa wannabeilla. Ensinnäkin ne voivat olla mielettömän kalliita: tiliveloitus, rahoitusmaksu, käteisennakko, saldonsiirto, korko, ulkomaan tapahtuma. Nimesit, että he veloittavat sinulta. Toiseksi, kun olet ohitetulta polulta, on erittäin epätodennäköistä, että törmäät jonkun kanssa korttikoneella. Nämä koneet kantavat yleensä myös omat, joskus melko suuret kulut.

Pienillä ja unisilla kohteilla on vähän kannustimia maksaa tarpeettomista järjestelmistä. Luottokortit ovat piirteitä voimakkaasti pankkitoimitetuista länsimaisista talouksista. Kaikkialla muualla? Tarvitaan yksinkertaisempi ja helpompi ratkaisu. Älypuhelimen ja Internet-yhteyden avulla kuka tahansa voi luoda seuraavan Bitcoin-hotellin.

Salauskaupunki

Pienestä ja unisesta puhuen, Agnes Water Itä-Australiassa on ottanut askelen ja kruunannut itsensä Australian ensimmäiseksi “Digital Currency Towniksi”.

Agnes Water, Australian ensimmäinen digitaalisen valuutan kaupunki. Lähde: Facebook / NEM

Agnes Water, uraauurtava kryptovaluutta-matkailu. Lähde: Facebook / NEM

Yli 30 paikallista yritystä, kuten ravintoloita, matkanjärjestäjiä, hotelleja ja vierastaloja, on lämmennyt ajatukseen, koska hyvin:

“Jos turistien saaminen kaupunkiin vie kryptovaluutta, tuo se sitten.”

Viisat sanat Moondoggie Beachin ja Bush Toursin omistajalta Arty Cipakilta. Matkailu on kovaa liiketoimintaa, koska se on suhdannevaihtelua ja riippuu vahvasti käytettävissä olevista tuloista ja hyvästä markkinoinnista. Se on myös Agnes Waterin pääteollisuus, kuten niin monet muut pienemmät kaupungit ympäri Australiaa ja todellakin maailmaa. Palvelu tekniikkatietoisille nuoremmille matkustajille, jotka ovat yhteydessä kryptovaluuttoihin, on älykäs liike.

Paha

Bitcoin-kirjanpidon muuttumattomuus on sekä todella siisti ominaisuus että mahdollisesti ärsyttävä ongelma näkökulmastasi riippuen. Ei enää petoksia, jotka palaavat luottokorttitapahtumiin. Loistava. Mutta mitä tapahtuu, jos lähetät varoja väärälle henkilölle tai yritykselle, tai jos hohdokas matkanjärjestäjäsi osoittautuu poistumishuijaukseksi? Ellet ole saanut Samuel L.Jackson -tason neuvottelutaitoa tai vastaanottaja on pyhimys, rahasi ovat kadonneet eikä niitä tule takaisin. Tämä on toiminnan hajauttamista, ihmiset, kukaan ei aio ottaa takaisin varojasi.

Sitten on ilmeinen ongelma, jota ensimmäisen liikkeen kolikot kohtaavat tällä hetkellä päivittäisissä liiketoimissa. Piirretään kuva: Olet sattumalta vilkkaalla keskustan ruokamarkkinoilla Bangkokissa illallisen huippuaikana. Mikä katukauppias odottaa 30 minuuttia, jotta voit vahvistaa Bitcoin-tapahtuman? Ei mitään. Sinun on nostettava kylmää kovaa käteistä, jos haluat maistaa sitä namia Pad Thaia. Nyt kehitys on käynnissä tämän muuttamiseksi, mutta lähitulevaisuudessa monet paikalliset pitävät edelleen käteistä (paperityyppiä) kuninkaana.

… Ja Bitcoin-matkailun tulevaisuus

Lausunnot vaihtelevat suuresti kryptovaluutan tehokkuudesta matkailualalla tähän mennessä. Toisaalta aloittelevat salauksenvalmistajat pyrkivät hyödyntämään yhtä rajojen tuhoavinta taloudellista kehitystä viime vuosikymmeninä. Toisaalta epäilijät mainitsevat hintavakauden puutteen yhtenä kompastuskiveksi jokapäiväiseen käyttöön.

Harkitse lentoteollisuutta. Niiden yritysten määrä, jotka todella hyväksyvät Bitcoinin lennoille, ei ole merkittävä. Siitä huolimatta on olemassa muutamia, jotka ottavat riskin ja ovat itse asiassa olleet olemassa jo muutaman vuoden ajan.

Latvialainen lentoyhtiö airBaltic on hyväksynyt salausmaksuja Bitpayn kautta vuodesta 2015. CheapAir, yhdysvaltalainen varausalusta on hyväksynyt salauksen vuodesta 2013. Viime vuonna (2018) he lisäsivät Bitcoin Cashin, Litecoinin ja Dashin kasvavaan maksuvaihtoehtoluetteloonsa.

Maksa salauksella suosikkilennoillesi CheapAirilla

Vietä tai HODL Bitcoinisi? Se on se kysymys.

Matkailualalla on joitain ainutlaatuisia haasteita, joihin salaus sopii hyvin. Yleistä maksuratkaisua ei todellakaan ole, koska rajojen ylittämisessä on vain niin monia erilaisia ​​tapoja vaihtaa arvoa. Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että useita maksuvaihtoehtoja on jäljellä. On erittäin epäilyttävää, että se pysyy näin pitkään.

Armeija ohjelmoijia on parveilemassa salaukseen, ja he ovat nälkäisiä paitsi rahan, myös uuden tavan ohjelmoida se. Skaalaus, nopeus, turvallisuus: nämä ovat kaikki asioita, joita he työskentelevät kiihkeästi puhuessamme. Nyt tarvitaan vain terveellinen annos kryptovaluutta. Mikä teollisuus on parempi johtaa maksu kuin matkailu?

Ehkä jonain päivänä kuulet tarinoita seikkailunhaluisista perheistä, jotka tutkivat maailmaa. Ajamalla tuntemattoman maan tietä kuulet keskustelun menevän:

Poika: “Isä olemme siellä jo?”

Isä: “Ei poikaa, mutta olemme siellä viiden minuutin kuluttua. Voisitko maksaa majatalolle ennen saapumistamme. Omistaja sanoi hyväksyvänsä vain Bitcoinin. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me