Blockchain-tekniikalla on jo alkamassa olla merkittävä vaikutus yritysmaailmaan, mikä luo täysin uusia toimialoja. Bitcoin-kaivostoiminta on todennäköisesti mielenkiintoisin ja kannattavin näistä uusista mahdollisuuksista. Olitpa yrittäjä, jolla on budjetti, tai sinulla on paljon pääomaa, jota voit käyttää kaivostoimintaan, tässä on joitain tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon ennen kaivostoiminnan aloittamista ja kuinka voit hyötyä onnistuneesta kaivostoiminnasta.

Huomioitavat asiat ennen aloittamista

Oikeudelliset riskit

Yksi ensimmäisistä harkittavista vaiheista on, onko bitcoinin louhinta laillista asuinpaikassa. Joissakin maissa bitcoin-kaivostoiminta on lopetettu kokonaan. Ennen strategian laatimista sinun tulisi saada parempi käsitys joistakin kaivostoiminnan aloittamisen oikeudellisista riskeistä ja sääntelynäkymistä maassasi.

Laitteistoinvestoinnit

Toinen tärkeä huomioitava tekijä on kaivostoiminnan este. Muista, että suorittimien, grafiikkasuoritinten tai ASIC-laitteiden välillä valitseminen ei perustu pelkästään siihen, kuinka paljon rahaa sinun on käytettävä, vaan usein sanelee, minkä tyyppisiä kaivostoimintoja projektit itse sallivat. Esimerkiksi BTC sallii ASIC-laitteiston, mutta BCG ei. Useampi kryptovaluutta on alkanut käyttää ASIC-vastustuskykyisiä algoritmeja. Nämä uudet hajautusalgoritmit poistavat ASIC: ien edut ja tekevät GPU: ista taloudellisemman valinnan. Tämä voi olla hyvä asia lähtötason kaivostyöläisille, jotka eivät halua sijoittaa 1 000 dollaria kaivoslaitteiden ostamiseen. Se myös vaikeuttaa yrittäjien, joilla on paljon rahaa, mahdollisuutta kaivaa mittakaavassa.

Parhaiden kaivettavien salausten valitseminen

Konsensusalgoritmin trendit

Yksi suurimmista huomioitavista asioista on se, mitä krypto-valuutan konsensusalgoritmia olet kiinnostunut kaivossuunnitelmista tulevaisuudessa. Tietysti, jos projekti käyttää tällä hetkellä Proof-of-Stake -ohjelmaa, sen kryptovaluutta ei ole kaivettavissa. Lisäksi useammat työtodistushankkeet etenevät kohti PoS- tai hybridikonsensusalgoritmeja. On tärkeää varmistaa, että olet tietoinen näistä muutoksista. Se, että tietty salaus on tällä hetkellä kaivettavissa, ei tarkoita, että se pysyy sellaisena ikuisesti.

Arvo vs. riski

Tärkeä kysymys, joka on kysyttävä, kun päätät sijoittaa mihin tahansa yritykseen, on se, kuinka tänään sijoitetut ponnistelut ja pääoma johtavat pitkän aikavälin hyötyihin tulevaisuudessa? Esimerkiksi, ei välttämättä ole hyvä idea kaivaa kryptovaluutta, jonka uskot olevan yliarvostettua. Tämä voi silti olla parempi vaihtoehto kuin aliarvostetun kryptovaluutan louhinta. Tämä johtuu siitä, että joskus muut tekijät kuten kasvava vaikeus ja laskeva lohkopalkkio voi tarkoittaa, että joidenkin kryptovaluuttojen louhintaan käytetyt kustannukset (eli laitteistojen ostaminen ja energialaskujen maksaminen) voivat johtaa nettotappioihin.

Rahan saanti

Tietyn valuutan tarjonta voi olla tärkein ratkaiseva tekijä, kun tarkastellaan mitä kryptovaluutta kaivetaan. Olisiko uusilla kryptovaluuttahankkeilla oltava suuri vai pieni merkintätarjonta, on kiivaasti keskusteltu aihe. Yksi tilasto, jota jotkut uudemmat kaivostyöläiset saattavat unohtaa tutkia tarkkaan, on kiertävä tarjonta vs. suurin syöttö.

Joillakin suurhankkeilla, kuten Ethereumilla ja Monerolla, ei ole enimmäistarjontaa. Tämän seurauksena edes onnistuneet kaivostoiminnot eivät välttämättä saavuta kaivostyöläisten odotettua arvoa saatavuuden lisääntymisen vuoksi. Toisaalta jotkut kryptot, joilla on suurin tarjonta, jotka eivät välttämättä pysty vastaamaan normaaliin inflaatiokysyntään. Molemmissa äärimmäisissä skenaarioissa tällaisten kryptovaluuttojen louhinta osana pitkän aikavälin salkunrakennusstrategiaa voi olla riskialtista.

Edut

HODL tai kauppa

Yksi salauksen kaivostoiminnan suurimmista eduista on se, että kaivosmies voi paremman termin puuttuessa luoda rahaa, jota ei ollut aikaisemmin. Tämä tekee päätöksestä, mitä tehdä louhituille kolikoille, hieman vähemmän emotionaalista päätöstä kuin siitä, mitä tehdä ostetuille kolikoille. Koska hinnat ovat kuitenkin olleet historiallisesti hyvin epävakaita, bitcoin-kaivostoiminta voi usein olla kaksiteräinen miekka. Joissakin tapauksissa voi olla hyvä idea vaihtaa louhittu kryptovaluutta toisen krypto- tai fiat-valuutan kanssa. Muissa tapauksissa saattaa olla parasta houkutella kaivettu kryptovaluutta ja odottaa, saako se arvoa ajan myötä.

On mahdollista tehdä tekninen analyysi ja lukea tietyn tunnuksen odotettavissa olevat lyhyen ja pitkän aikavälin voitot. Mutta hinta-arvon määrittämisessä on monia ennakoimattomia markkinatekijöitä. Useimmissa tapauksissa parhaan päätöksen tekeminen (HODL tai kauppa) ei ole niin ilmeistä. Se voi vaatia kaivostyöläiseltä vähän subjektiivisuutta.

Skaalautuvampi kuin ostaminen

Toinen kaivostoiminnan etu kryptovaluutan ostamisesta on jatkuvia kustannuksia. Kaivostoiminta vaatii enemmän kustannuksia etukäteen (kaivoslaitteiden ostaminen) ja vähemmän kustannuksia myöhemmin (korkeat vaihtopalkkiot). Jos se tehdään oikein, kaivostoiminta voi olla paljon halvempi, skaalautuva ratkaisu kuin salauksen ostaminen. Kaivostyöläiset sanovat myös, että kaivostoiminta on yleensä pienempi riski kuin ostaminen. Tämä johtuu siitä, että ostamalla kryptovaluutta, joka lopulta menettää arvonsa, sijoittaja menettää rahaa. Sitä vastoin, vaikka kaivetulla kryptovaluutalla osoittautuisi olevan nolla-arvo pitkällä aikavälillä, ainakin kaivoslaitteistoissa on edelleen arvoa. Pahimmassa tapauksessa kaivoslaitteita voidaan myydä tai käyttää uudelleen. Kaivostyöläisillä on siis vielä jotain arvokasta.

Johtopäätös

Bitcoin-kaivostoiminta voi olla hyvä tapa kryptovaluuttaan kiinnostuneille yrittäjille ansaita voittoja. On olemassa muutamia esteitä ja tärkeitä tekijöitä, jotka on otettava huomioon valittaessa parhaita salaustuotteita. Jos se tehdään oikein, on kuitenkin mahdollista luoda onnistunut kryptovaluuttakaivostoiminta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me