Bitcoin on ensisijainen tapa rahanpesuun. Ainakin tämä on kertomus, jota valtamedia on ruokkinut yleisöä. Rahanpesu on todennäköisesti yhtä vanha kuin itse rahan keksiminen. Määritelmän mukaan käteisen rahanpesu tarkoittaa saamattomien voittojen näyttämistä ikään kuin kaikki ansaittaisiin laillisesti riippumatta siitä, oletko huumeiden salakuljetusrenkaan johtaja, sotapäällikkö vai etkö yksinkertaisesti voi auttaa itseäsi rikkaan tätinsä kanssa kukkaro.

Internetin nimettömyys on rohkaissut petoksia yhä monimutkaisemmille tavoille saada ryöstö pois viranomaisten käsistä. Ja heidän hyväkseen sanottuna joidenkin huijareiden kekseliäisyys on hämmästyttävää. Kryptovaluutan harrastajana kannattaa pitää silmät pallossa, jos aiot pelata tekniikan kanssa. Ottaen huomioon tämä, katsotaanpa joitain kryptovaluutarikoksia, jotka tekevät kierroksia, ja katsotaan, mitä voit tehdä pysyäksesi turvassa.

Bitcoin-rahanpesun huijaukset

Sim-vaihto

Digitaalisessa maailmassa yhteiskunta on tottunut käyttämään laitteita identiteetin hallintaan. Tämä tarkoittaa yleensä yksityisten tiliesi, kuten pankki- ja kryptovaluutanvaihdon, vahvistamista älypuhelimen kautta. Sim-vaihtaminen on melko uusi petosmuoto, jossa jäljittelijät ottavat yhteyttä puhelinoperaattoriin toivoen siirtävänsä matkapuhelinnumerosi toiseen äskettäin hankittuun SIM-korttiin.

Sim-petosten vaihtaminen on nykyään suhteellisen helppoa

Sim-petosten vaihtaminen on lisääntymässä. Kuva: PublicDomainPictures.

Itsevarmat huijarit asettavat perustan tämäntyyppiselle huijaukselle sosiaalisen suunnittelun avulla. He keräävät niin paljon henkilökohtaisia ​​tietoja kuin mahdollista ennen kuin he ottavat yhteyttä yrityksen edustajaan ja vastaavat turvakysymyksiin matkan varrella.

Jos joudut koskaan käsittelemään näitä turvakysymyksiä henkilökohtaisesti, tiedät, että niihin ei ole erityisen vaikea vastata. Sim-vaihtaminen on varsin kannattavaa Bitcoin-rahanpesijöille, koska se antaa heille mahdollisuuden siirtää laittomia varoja laillisten tilien kautta ainakin väliaikaisesti.

Mitä tehdä asialle

Aina kun käytät puhelintasi henkilöllisyyden todentamiseen, käytät jotain niin kutsuttua kaksivaiheista todennusta (tai lyhyesti 2FA: ta). Valitettavasti monet palvelut, mukaan lukien pankkitoiminta, luottavat edelleen tekstiviesteihin todennuksessa. On selvää, että tekstiviestit ovat edellä mainittujen sim-vaihtoriskien alaisia.

Turvallisempia menetelmiä, kuten todennussovelluksia tai laitteita, suositellaan erittäin arkaluontoisille tileille. Petoksentekijöiden on saatava fyysisesti käsiinsä laitteestasi, ennen kuin he voivat esiintyä sinuna. Ei mahdotonta, mutta paljon turvallisempaa. Lisätietoja on yksityiskohtaisessa 2FA-artikkelissamme.

Ransomware

Ransomware sisältää yleensä hakkereita pääsemään epäilemättä uhrin tietokoneeseen. Vaikeissa tapauksissa se voi kuitenkin vaikuttaa koko kaupungin infrastruktuuri. Kun hyökkääjä saa pääsyn koneellesi, hän salaa tietosi ja vaatii lunnaita lukituksen avaamiseksi. Maksu vaaditaan yleensä salauksessa. Tosin tajuavat lukijat tietävät, että Bitcoin ei ole aluksi erityisen tuntematon. Mutta se ei pysäytä huijareita, koska siellä on paljon kolikoita ja erilaisia ​​tapoja peittää kappaleesi.


Vakava esimerkki tästä tapahtui vuonna 2017, kun WannaCry-salausmato kohdistui tietokoneisiin, joissa oli Windows-käyttöjärjestelmä. Hyökkäys vaikutti uskomattomiin 200 000 tietokoneeseen 150 maassa, ennen kuin Microsoft pystyi korjaamaan ongelman.

Maat, joihin vuoden 2017 WannCry-lunnasohjelma liittyy. Lähde: Wikipedia

Maat, joihin vuoden 2017 WannCry-lunnasohjelma liittyy. Lähde: Wikipedia

Mitä tehdä asialle

Tärkein tapa suojautua tällaiselta kiristykseltä on terveellisen Internet-hygienian harjoittaminen. Kyllä, luit oikein. Henkilökohtaisen terveytesi hoitaminen edellyttää kovaa työtä. Liikunta, terveellinen syöminen, riittävä nukkuminen jne. Sama asenne pätee myös verkkoyhteydessä.

Älä lähetä arkaluontoisia tietoja sosiaalisen median kanaville, varmuuskopioi arvokkaita tietoja, kuten valokuvia ja työasiakirjoja, säännöllisesti ulkoisille laitteille, kouluta itseäsi uusimpiin tietojenkalasteluhuijauksiin ja pidä järjestelmäsi ajan tasalla. Saat kuvan.

Sääntelemättömät kryptovaluutanvaihdot

Blockchain-seuranta-asu CipherTrace arvioi, että likaa Bitcoinia on pesty puhtaaksi sääntelemättömän vaihdon avulla noin 2,5 miljardin dollarin arvosta. Nämä vaihdot eivät noudata Tunne asiakkaasi- ja rahanpesun vastaisia ​​lakeja. Yhden mukaan CipherTrace-tutkimus, sääntelemätön vaihto sai myös eniten pestyä Bitcoinia.

Lisäksi tiskin palvelut ja hajautettu vaihto tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa salausta nimettömällä tavalla. Monia näistä palveluista on vaikea seurata. Likviditeetti voi kuitenkin olla ongelma, joka estää suuria siirtoja. Mitata näiden palvelujen vaikutusta Bitcoin-rahanpesuun on parhaimmillaan vaikeaa.

Mitä tehdä asialle

Hardcore-salauksen harrastajat rakastavat valittaa keskitetyistä palveluista ja korruptoituneista viranomaisista. Jos olet koskaan joutunut huijausten tai salaukseen liittyvän rikoksen kohteeksi, tiedät, että valvotuilla viranomaisilla on yksi suuri etu: sinulla on suuremmat mahdollisuudet vaatia varojasi..

Pidä hyvämaineinen vaihto. On paljon pienempi mahdollisuus, että tilisi voidaan kaapata rahanpesutarkoituksiin.

Siivous

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka rikolliset saavat ensinnäkin likaa rahaa. Mutta miten he puhdistavat sen? Yleistä lähestymistapaa kutsutaan sekoittamiseksi. Bitcoin-sekoittimet ilmeisesti puhdistavat likaisen salauksen pomppimalla sitä useiden lompakko-osoitteiden välillä ennen koko määrän yhdistämistä. Lopullinen osoite päätyy usein pimeään verkkoon, jota on vaikea jäljittää. Tätä prosessia kutsutaan myös pudotukseksi, ja monet palveluntarjoajat tarjoavat tätä palveluna tietysti maksua vastaan.

On tärkeää huomata se tutkimusta on havainnut tämän lähestymistavan olevan melko tehoton Bitcoin-rahanpesulle. Ei ole yllättävää, että muut kolikot, kuten Monero, ovat nousseet tarjoamaan vakavia yksityisyysominaisuuksia siellä, missä Bitcoin epäonnistuu. Mitä tulee muihin menetelmiin sekoittamisen lisäksi, kuka tietää. Asiantuntijat eivät saa koskaan paljastaa salaisuuksiaan.

Bitcoinin rahanpesu – viimeiset ajatukset

Bitcoin on edelleen nuori tekniikka, jolla on suhteellisen pieni markkina-arvo verrattuna perinteisiin valuuttoihin. Suurin osa ihmisistä, rikolliset mukaan lukien, ansaitsevat ennen kaikkea fiat-valuutoissa, kuten dollari tai euro. Valtavirran mediasta voi puuttua koko asia, kun on kyse koko Bitcoin-rahanpesukeskustelusta.

Toisin sanoen on tärkeää tehdä ero. Rahan pesuun voidaan käyttää melkein mitä tahansa: autoja, yrityksiä, omaisuutta, salausta tai jopa rikkaita tädin kukkaroita. Bitcoin on vain työkalu, vaihtoväline.

Vauvan heittäminen kylpyveden kanssa ei ole toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Jos näin olisi, yhteiskunta olisi polttanut 100 dollarin seteleitä takalla joka ilta. Kuten edellä on korostettu, salauksella on silti edelleen riskejä. Varmista, että et ole kyseisessä pesulistassa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me