Sensuuriresistenssi

Yksi hajautetun lohkoketjun suurimmista ominaisuuksista on sensuuriresistenssi. Kolmannen osapuolen on hallittava pankkitililläsi olevat rahat, mihin ja milloin voit lähettää ne. Bitcoinin avulla voit lähettää rahaa mihin tahansa osoitteeseen ilman pelkoa hallituksen puuttumisesta. Vapaus ei kuitenkaan ole maailman luonnollinen järjestys. Taistelu sortoa ja sensuuria vastaan ​​on jatkuva taistelu. Vaikka Bitcoinilla on tärkeä historia kiertää sensuuria, tarkastelemme kaikkialla olevia kryptovaluutta ja sen vastustasoa koskevia uhkia.

Wikileaks

Vuonna 2010 Yhdysvaltain hallitus painosti maksuprosessoreita, kuten Visa ja Mastercard, estämään maksut Wikileaksille. Vastauksena Wikileaksin perustaja Julian Assange halusi hyväksyä sen sijaan Bitcoin-maksut. Tuolloin Satoshi Nakamoto ei kuitenkaan halunnut Wikileaksien käyttävän Bitcoin-verkkoa. Satoshi sanoi, että “projektin on kasvava vähitellen, jotta ohjelmistoa voidaan vahvistaa matkan varrella. Vetoan Wikileaksiin olemaan yrittämättä käyttää bitcoinia. Bitcoin on pieni beetayhteisö lapsenkengissään. “

Assange suostui olemaan käyttämättä Bitcoinia tuolloin, mutta lahjoitukset avautuivat lopulta vuonna 2011

WikiLeaks hyväksyy nyt nimettömät Bitcoin-lahjoitukset 1HB5XMLmzFVj8ALj6mfBsbifRoD4miY36v

– WikiLeaks (@wikileaks) 14. kesäkuuta 2011

Wikileaks päätyi vastaanottamaan yli 4000 Bitcoineja Amerikan hallituksen järkytykseen. Ottaen huomioon hintojen nousu vuodesta 2011, luottokorttien käsittelykiellolla Wikileaksia vastaan ​​oli epäilemättä päinvastainen tarkoitus. Assange oli varmasti tyytyväinen tulokseen ja kiitti Yhdysvaltojen hallitusta.

Suurimmat kiitokseni Yhdysvaltain hallitukselle, senaattorille McCainille ja senaattorille Liebermanille Visa, MasterCard, Payal, AmEx, Mooneybookers et ai. @WikiLeaks se sai meidät investoimaan Bitcoiniin – > 50000% tuotto. pic.twitter.com/9i8D69yxLC

– Julian Assange ⌛ (@JulianAssange) 14. lokakuuta 2017

Wikileaks ja Coinbase

Vuonna 2018, Coinbase esti Wikileaks-kaupan tililtä tekemättä liiketoimia kryptovaluutan pörssissä. Coinbase sanoi, että heillä on “laillinen velvollisuus panna täytäntöön lainsäädännön noudattamisen mekanismeja”. Coinbase sanoi myös, että Wikileaks “rikkoo palveluehtojamme ja valitettavasti ilmoitamme sinulle, että emme voi enää tarjota sinulle pääsyä palveluumme”.

Sanottiin, että Coinbase auttaisi tuhoamaan sensuroivia maksuyrityksiä, ei liittymään niihin. Tuo tasapaino sensuuriresistenssiin, älä jätä sitä pimeyteen. Mutta Wikileaksin mielestä heillä on moraalinen huippu, joka vaatii “Coinbasen maailmanlaajuista estoa ensi viikolla salaamattoman yhteisön jäseneksi”. Ironia on hämmästyttävää, kun yritys Coinbase hyökkää Wikileaksia, joka on Bitcoinia suosinut verkkosivusto. Bitcoinin suosima.

Coinbasen kyky kieltää tietty yritys on vain yksi monista mahdollisista hyökkäyksistä Bitcoinia vastaan. Vaikka Wikileaks hyväksyy edelleen lahjoituksia Bitcoinissa, Litecoinissa, Zcashissa, Monerossa ja Ethereumissa näyttää siltä, ​​että heidän on etsittävä muualla kryptovaluuttavarojen selvittämistä.

Bitcoin-pankkiautomaatti

Jos sinua estetään vaihtojen käytöstä, voit aina kääntyä lähimpään Bitcoin-pankkiautomaattiin. Vaikka se ei ole ihanteellinen suurille rahasummille, kukaan ei voi estää sinua saamasta Bitcoinia ja siirtymästä Bitcoin-pankkiautomaattiin kolikoiden muuttamiseksi käteiseksi. Tällä tavoin Bitcoin taistelee takaisin sensuuria vastaan ​​sallimalla maksut, jotka muuten olisivat mahdottomia.

Valitettavasti, kunnes Bitcoinin pankkiautomaattien markkinoilla ei ole suurempaa kilpailua, koneilla on usein ongelma vakavista palkkioista ja valuuttakursseista, jotka ovat markkinoiden kurssia huonommat..

Nimettömyys

Nimettömästi käytetty Bitcoin-pankkiautomaatti auttaa Bitcoin-sensuuriresistenssissä. Jos teet lompakon antamatta henkilökohtaisia ​​tietoja, sinun pitäisi pystyä lähettämään ja vastaanottamaan Bitcoineja peittäen todellinen henkilöllisyytesi. Jos kuitenkin hankit Bitcoinin vaihdossa, joka seuraa KYC: tä, voit olla varma, että hallitukset voivat jäljittää kaikki tapahtumasi blockchainissa.

Moneroon ja Zcashiin verrattuna Bitcoin painottaa paljon vähemmän nimettömiä liiketoimia, mikä avaa mahdollisuuden lisätä sensuuria. Vaikka hallitukset eivät voi lopettaa Bitcoin-tapahtumia, ne voivat varmasti tulla sinun jälkeesi, kun kauppa on suoritettu.

Hallintomalli

Toinen tapa mahdollisesti sensuroida kryptovaluutta on hallinto. Ohjelmiston päivitys, sääntöjen muuttaminen tai lohkoketjun haaroittaminen ovat kaikki tapoja hallita tapahtumia. Satoshin katoaminen tarjoaa valtavan edun Bitcoinille tällä alueella. Kehittäjien ja kaivostyöläisten on päästävä ylivoimaiseen yksimielisyyteen ennen kuin he voivat tehdä muutoksia Bitcoin-protokollaan. Vaikka keskitetyt kehitystiimit ottavat nopeasti käyttöön päivityksiä, se maksaa sensuurin, mahdollisesti kovan haarukan muodossa.

Sensuuriresistenteillä kryptovaluutoilla tulisi olla muuttumaton lohkoketju. Toisin kuin Ethereum, joka palautti liiketoimet kovalla haarukalla, Bitcoinin historia on tiukasti kirjoitettu sen lohkoketjuun. Jos haarukka voi kääntää tapahtumasi, se avaa oven sensuurille.

Kaivostoiminta

ASIC-kaivostoiminnan takia Bitcoin-kaivostoiminnan keskittämistaso ei ole ihanteellinen. Kun suuret pelaajat perustavat kalliita kaivostiloja, vähemmän ihmisiä osallistuu kaivosprosessiin. Kaivostoiminnan keskittyessä kuitenkin salaisen yhteistyön mahdollisuus ja 51 prosentin hyökkäys lisääntyvät. Tällä hetkellä kaivostyöläisillä ei ole syytä salaa ja hyökätä estoketjuun yksinkertaisesti Bitcoinin louhinnalla saavutettujen voittojen vuoksi. Sensuuriresistenssin vuoksi Bitcoin haluaa kuitenkin olla tilanteessa, jossa se ei voi logistisesti antaa periksi ylivoimaiselle hajautusvoimalle.

Esimerkki kolikosta, jolla on vähemmän sensuuriresistenssiä, olisi Bitcoin Cash. Koska se käyttää samaa kaivosalgoritmia kuin Bitcoin, suuret Bitcoinin kaivospoolit voivat teoriassa 51% hyökätä Bitcoin Cashiin. Suuren kaivoslaitoksen päätarkoitus on kuitenkin tuottaa voittoa. Bitcoin Cashin hyökkääminen, vaikka se on mahdollista, olisi viime kädessä merkittävä rahan tuhlaaminen. Kaivostyöläisillä ei ole kannustinta käyttää aikaa ja energiaa tuhoamaan Bitcoin Cash. Vaikka sensuuriresistenssin näkökulmasta Bitcoin Cash epäonnistuu haavoittuvuutensa vuoksi.

Palkkiot

Entä jos Bitcoin-verkon käyttömaksut tulevat kohtuuttoman kalliiksi monille käyttäjille? Onko se eräänlainen sensuuri estää maksuja niiltä, ​​joilla on vähemmän rahaa? Kun Bitcoin-verkkomaksut nousivat suosion huipulle, monet ihmiset alkoivat vaihtaa Bitcoinia Litecoiniin rahan siirtämiseksi. Tällainen liiketoimi johtaisi kuitenkin kerran kolmannen osapuolen käyttöön ja vastoin sensuuriresistenssin tarkoitusta. Bitcoinin on ehdottomasti jatkettava tapojen kartoittamista verkossa tapahtuvien tapahtumien pitämiseksi samalla, kun maksut pidetään alhaisina. Salamaverkko on tällä hetkellä paras veto. Valitettavasti on myös huolta keskittämisestä ja sensuurista salaman kanssa.

Johtopäätös

Verrattuna muihin kryptovaluuttoihin sensuuriresistenssin ansioiden perusteella, Bitcoin tulee esiin. Mikään muu kolikko ei voi vaatia samaa luotettavuuden ja hajauttamisen tasoa kuin Bitcoin. Hallintamalli, muuttumaton lohkoketju ja kyky selvitystilaan pankkiautomaattien kautta edistävät kaikki Bitcoinin tarjoamaa vapauden tasoa. Tehtävää on kuitenkin vielä. Kolmansien osapuolten pörssit, kaivostyöläiset, palkkiot ja hallitukset yrittävät kaikki painostaa Bitcoinia. Kaikista mahdollisista uhista huolimatta kolikko jatkuu kuitenkin yhtä lohkoa kerrallaan, keskeytyksettä ja ilman, että kolmannet osapuolet sensuroivat tapahtumaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me