Kryptovaluutanvaihdon hakkerit tarjoavat monia haasteita sijoittajille ja pörsseille. Nämä tapahtumat eivät tarkoita vain suuria taloudellisia menetyksiä nykyisille sijoittajille, mutta voivat myös houkutella potentiaalisia uusia käyttäjiä käyttämästä kryptovaluutan vaihtoa. Vaikka useita teknisiä ratkaisuja, joita pörssi voi toteuttaa, krypto-valuutan käyttäjät etsivät myös bitcoin-vakuutuksia potentiaalisena varmuuskopiosuunnitelmana.

Tässä artikkelissa tarkastelemme salausvaluuttavakuutuksen eri vaihtoehtoja ja miten se muuttaa markkinoiden tulevaisuutta.

Miksi vakuutusta tarvitaan: laajamittaiset hakkeroinnit ovat nousussa

Hakkerien viimeaikainen historia osoittaa, että kryptovaluutanvaihto on alttiina hakkeroinnille ja kolmansien osapuolten häiriöille. Vuodesta 2011 vuoteen 2018, on tapahtunut useita laajamittaisia ​​hakkereita. Vaikka varastettujen rahakkeiden määrä näinä päivinä onkin pienempi, hakkeroilta varastettujen varojen arvo näyttää kasvavan, kun rahakkeiden hinnat ovat nousseet vuosien varrella.

Teknologia on todennäköisesti tehokkain tapa pysäyttää nämä hakkeroinnit. Vaikka monet vaihdot pyrkivät parantamaan tietoturvaa hajautettujen tietokantojen ja muiden kuin vapausrangaistusten avulla, keskitetty vaihto on edelleen melko suosittua, osuus 99% kaikista salausvaluuttatoimista. Tämä keskittäminen on kuitenkin johtanut moniin turvallisuuskysymyksiin.

Jopa laitteistolompakot on hakkeroitu ja varastettu menneisyydestä. Koska jopa turvallisimmat vaihtoehdot voivat johtaa kryptovaluutta-varojen menetykseen, monet käyttäjät ja vaihdot harkitsevat bitcoin-vakuutusvaihtoehtoja.

Nykyisen kryptovaluuttavakuutuksen kannattavuus

Kryptovaluuttavakuutus on mielenkiintoinen konsepti monista syistä. Ensinnäkin kaikkien vakuutusten tarjoajien on otettava huomioon vakuutuksen tarjoamisen riskit. Muiden, perinteisempien vakuutusmuotojen riskin laskemisen uskotaan olevan paljon yksinkertaisempaa. Esimerkiksi tulvavakuutuksessa voi olla suoraviivaista ennustaa tapahtuman todennäköisyys säämallien, maantieteellisen sijainnin, ilmaston ja muiden tekijöiden perusteella. Tämä helpottaa vakuutusyhtiöiden voittojen saamista vakuutustoiminnasta.

Sitä vastoin krypto-valuutanvaihtojen tai jopa laitteistolompakoiden turvallisuus on paljon dynaamisempaa. Vaihto, jolla oli kerran tähtien maine olemattomana, voi jonain päivänä kärsiä hakkeroinnista, mikä johtaa satojen miljoonien dollarien tappioihin.

Vaikka käyttäjä olisi suojattu, voi olla vaikea määrittää, miten menetetyt varat voidaan parhaiten palauttaa. Kattaako vakuutuksen tarjoaja esimerkiksi tappion fiat-valuutalla, samalla salatulla salausvaluutalla tai kokonaan muulla kryptovaluutalla?

Kaikki nämä kysymysmerkit tarkoittavat, että monet potentiaaliset vakuutusyhtiöt ovat suhtautuneet melko skeptisesti siihen, miten tarjota asianmukaisia ​​bitcoin-vakuutusturva-vaihtoehtoja.

kryptovaluuttavakuutus

Kryptovaluuttavakuutuksen riskin arvioiminen on ollut vakuuttajille vaikeaa.

Vaihdot: Onko Bitcoin-vakuutus todella sen arvoinen?


Vuonna 2018 kryptovaluuttavakuutuksen saatavuus on nähtävissä a Catch-22 vaihtoa varten. Vakuutusyhtiöillä on vakavia kysymyksiä vaihdon turvallisuudesta. Koska riskiä on vaikea laskea, vaihdon kohtuullisen kattavuuden toteutettavuus on melko heikko. Toisaalta monet sijoittajat ovat myös skeptisiä kryptovaluutan vaihdon turvallisuudesta ja valitsevat mieluummin vakuutetun pörssin. Tämä kysymys on kaukana teoreettisesta ja on esiintynyt muutamassa erilaisessa reaalimaailman skenaariossa.

Bithumb Hack

Bithumbin vakuutti Hyundai Marine & Palovakuutus ja Heungkuk-palo & Marine Insurance Co ennen hakkerointia, joka tapahtui kesäkuussa 2018. Vaikka hakkerointi johti noin 31 miljoonan dollarin varojen menetykseen, vakuutusturva kattoi vain 5,39 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoitti sitä, että pörssin oli maksettava loput 25–26 miljoonaa dollaria omista varoistaan.

Hyvä uutinen niille sijoittajille, jotka menettivät varoja, oli, että he pystyivät helposti vastaanottamaan menetetyn. Mikä tärkeintä, vaihto ei vaatinut käyttäjiä maksamaan etukäteen lisämaksuja saadakseen suojan. Vaikka hakkerointi itsessään oli huono, tämä oli luultavasti ihanteellinen tilanne sijoittajille. Koska Bithumb on suosittu vaihto, jolla on suuria voittoja (424 miljoonaa dollaria vuonna 2017), sijoittajien ei tarvinnut huolehtia niin paljon kadonneesta salauksesta.

Coincheck-hakkerointi, tulevien hakkerointien mahdollisuus ja kryptovaluuttavakuutus

On myös tärkeää huomata, kuinka laajemmat hakkeroinnit vaikuttavat vakuutuksiin. Esimerkiksi hakkerit varastivat 545 miljoonaa dollaria NEM: ssä Coincheckin hakkeroinnin aikana. Tämä hakkerointi oli noin 17 kertaa suurempi kuin Bithumb-hakkerointi. Mutta Coincheck’s voitot huhtikuusta 2017 tammikuuhun 2018 olivat vain noin 490 miljoonaa dollaria.

Coincheckin vakuutuksesta ei ole julkisesti saatavilla olevia tietoja; yritys kuitenkin alkoi hyvittää kaikkia käyttäjiä tämän tapahtuman jälkeen. Monilla sijoittajilla on kysymys siitä, miten vielä pienempi pörssi reagoi suureen hakkerointiin? On mahdollista, että pörssi ei pysty kattamaan tappiota vakuutuksella tai aikaisemmilla voitoilla.

Siitä huolimatta on helppo nähdä, kuinka vakuutussopimuksen saaminen voisi helpottaa hakkeroinnin taloudellista taakkaa. Kryptovaluutanvaihto, jolla on vakuutus, voi myös vähentää nykyisten käyttäjien ja mahdollisten uusien käyttäjien pelkoja.

bitcoin-vakuutus

Bitcoin-vakuutukset ovat kalliita eivätkä yleensä kata kaikkia hakkeroinnin aikana menetettyjä varoja.

Ovatko sijoittajien käytettävissä yksilölliset käytännöt?

Kuten edellä mainittiin, vakuutus voi olla välttämätön kustannus kryptovaluutanvaihdolle. On joukko yrityksiä, jotka tarjoavat bitcoin-vakuutuksia myös yksittäisille sijoittajille. Nämä sisältävät Great American Insurance Group, XL Catlin, Chubb, Mitsui Sumitomo Insurance ja muut. Jotkut näistä vaihtoehdoista ovat vakiintuneita. Toiset ovat vielä toteuttamassa vakuutuksia tai arvioivat edelleen asiakkaiden oikeita kustannuksia.

Valitettavasti vakuutusmaksut ovat kaukana halvoista. Suurimmalle osalle yksittäisiä sijoittajia nämä vaihtoehdot ovat melkein poissuljettuja. Jopa niille institutionaalisille sijoittajille, joilla on varoja viettää rahaa, vakuutusten ostaminen yhdeltä edellä mainituista tarjoajista ei ehkä ole toteuttamiskelpoinen vaihtoehto. Esimerkiksi XL Catlinin politiikka tulee olemaan ilmoitetaan olevan 200 000 dollarin palkkio 10 miljoonan dollarin kattavuudesta.

On mahdollista, että voimme tulevaisuudessa nähdä käytännöllisempiä vaihtoehtoja pienemmillä vakuutusmaksuilla. On olemassa muutamia yrityksiä, kuten Allianz jotka ovat puhuneet mahdollisuudesta laajentaa vakuutuspalveluja yksittäisten hakkerointien ja salaustallennuksen kattamiseksi. Siitä huolimatta näyttää siltä, ​​että tämä kryptovaluuttavakuutusmarkkinoiden osa on suhteellisen alikehittynyt. Jopa kryptoihin liittyvien yritysten ja ICO: iden vakuutukset muodostetaan tapauskohtaisesti.

Bitcoin-vakuutuksen tulevaisuus

Tilastollisesti on vaikea sanoa, tulevatko kryptovaluuttavakuutuksista toimialan tukipilarit vai edes laillinen vaatimus tulevaisuudessa. Toisaalta vakuutuksenantajat osoittavat haluttomuutta hyväksyä korkea riski. Tällä on paljon tekemistä sen arvaamattomuuden kanssa, milloin hakkerointi tapahtuu tai mikä määrä varoja voidaan varastaa. Toisaalta useammat kryptovaluutan käyttäjät saattavat todennäköisemmin käydä kauppaa vakuutetuissa pörsseissä.

Onko yksittäisillä käyttäjillä mahdollisuus ostaa vakuutuksia tulevaisuudessa? Ottaako vaihto edelleen täyden taloudellisen vastuun? Millaisia ​​vakuutuksia syntyy yksittäisten käyttäjien suojaamiseksi hakkeroinnilta tai varkaudelta? Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat muodostamaan kryptovaluuttavakuutusten tulevaisuuden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me