Eri aikoina viime vuosikymmenen aikana sekä Bitcoin- että kehittyvien markkinoiden osakkeilla on ollut huomattavia voittoja. Toisinaan jokainen on kuitenkin myös kärsinyt herra Marketin pahoinpitelystä. Tutkitaan siis Bitcoinin ja kehittyvien markkinoiden osakkeiden kehitystä näiden kahden keskeisen rahoitusmarkkinan suhteellisia vahvuuksia ja heikkouksia. Vierailla Viisauspolttoaine parhaat oppaat uusien taitojen oppimisesta.

Tämä artikkeli osoittaa Bitcoinin suhteellisen suhteellisen voimakkuuden (RS) suhteessa tärkeimpiin kehittyvien markkinoiden pörssiin vaihdettuihin rahastoihin (tunnus: EEM, iShares MSCI Emerging Markets ETF) kuudella keskeisellä ajanjaksolla. Näet, kuinka BTCUSD sujui EEM: ää vastaan ​​viimeisten kolmen, kuuden, 12, 24 ja 36 kuukauden jaksojen aikana. Näet myös, kuinka Bitcoin on dramaattisesti ylittänyt EEM: n viimeisten viiden vuoden aikana. Huomaat, että Bitcoin edisti jopa suuren brasilialaisen kaivosyhtiön ja suuren Aasian puolijohdeyrityksen osakkeita, jotka toimittivat suuren Luettelo tapa löytää kirjoja salakirjoista, joista löydät erittäin arvokasta tietoa.

Lopuksi saat tietoa siitä, miksi investoida Bitcoiniin ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittaminen voi luoda hyvän pitkäaikaisen sijoitusyhdistelmän.

Bitcoin vs. kehittyvät markkinat: Keskeiset RS-tiedot

EEM valittiin kehittyvien markkinoiden osakkeiden edustajaksi näistä syistä:

 • Se käy kauppaa koko päivän (930–1600 ET) maanantaista perjantaihin (lukuun ottamatta lomia).
 • Se on kaikkein likvidein kaikista Yhdysvaltojen ulkopuolisista osakkeista.
 • Sen omistuksiin kuuluu monipuolinen joukko yli 900 osaketta.
 • Se tarjoaa laajan valikoiman nestemäisiä puheluita ja myyntiä vaihtoehtoja.
 • Kuten Bitcoin, voit ostaa, myydä tai myydä sitä lyhyessä ajassa reaaliajassa.
 • Tämä ETF tarjoaa sijoittajille realistisen kuvan muiden kuin Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden sijoitusmahdollisuuksista.

Bitcoin (BTCUSD) vs. EEM RS -tilastot joulukuun 2017 salausmarkkinoiden huippunsa jälkeen suosivat tällä hetkellä EEM: ää. Molemmat markkinat ovat olleet laskusuuntauksen jälkeen, mutta EEM: n myynti on ollut vähemmän vakavaa. Siitä huolimatta useat nousevat tekniset asiantuntijat ehdottavat välitöntä BTCUSD-rallia. Mitä tulee EEM: ään, se on jälleen tekemässä keskeisen monipyöräisen matalan kokoonpanon, jolla on tällä hetkellä seitsemän seitsemän voittoputki.

Lähiajan tilastot (yksi vuosi tai vähemmän)

Kolmen kuukauden BTCUSD-suorituskyky: (39,99) prosenttia

3 kuukauden EEM-tulos: (3,17) prosenttia

RS-voittaja: EEM

6 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: -39,99 prosenttia

6 kuukauden EEM-tulos: -7,31 prosenttia

RS-voittaja: EEM

12 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: -73,91 prosenttia

12 kuukauden EEM-suorituskyky: -18,52 prosenttia

RS-voittaja: EEM

Lähitulevaisuuden RS-rankingissa ei selvästikään ole ollut kilpailua. On totta, että EEM on ottanut muutaman osuman kaikissa kolmessa lähiajan aikataulussa. Sen arvo on kuitenkin heikentynyt paljon hitaammin kuin BTCUSD.

Pitkäaikaiset tilastot (vähintään kaksi vuotta)

24 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: +247,04 prosenttia

24 kuukauden EEM-tulos: +11,18 prosenttia

RS-voittaja: BTCUSD

36 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: +813,58 prosenttia

36 kuukauden EEM-tulos: +26,76 prosenttia

RS-voittaja: BTCUSD

Viiden vuoden BTCUSD-suorituskyky: +370,82 prosenttia

Viiden vuoden EEM-suorituskyky: -0,13 prosenttia

RS-voittaja: BTCUSD

Tärkeimmät kehittyvät markkinat: Bitcoin voittaa myös

Jos olisit sijoittanut Taiwan Semiconductor and Manufacturing (TSM): n ja BTCUSD: n osakkeisiin 4. tammikuuta 2016, salausosuutesi kasvaisi huomattavasti enemmän kuin TSM-osakkeesi:

36 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: +784,12 prosenttia

36 kuukauden TSM-suorituskyky: +58,31 prosenttia

RS-voittaja: BTCUSD

Tässä on brasilialaisen kaivosjätti Vale, S.A. (VALE) ja BTCUSD: n 3 vuoden suorituskyvyn vertailu:

36 kuukauden BTCUSD-suorituskyky: +784,12 prosenttia

36 kuukauden VALE-suorituskyky: +343,67 prosenttia

RS-voittaja: BTCUSD

Ei ole väliä verrataanko sitä EEM: ään, TSM: ään tai VALE: een, Bitcoinin pitkän aikavälin suorituskyky on vaikuttava. Pitkällä aikavälillä kysymys Bitcoin vs. kehittyvät markkinat löytää ehdottomasti vastauksensa herra Nakamoton hajautetusta, digitaalisesta aivolapsesta.

EEM: Mahdolliset edut ja haitat

EEM: llä on laaja valikoima varastoja kehitysmaista, kuten Argentiina, Brasilia, Kiina, Intia, Indonesia, Malesia, Meksiko, Filippiinit, Venäjä ja Thaimaa. Se ottaa myös positioita osakkeista, jotka ovat peräisin kehittyneemmistä maista, kuten Etelä-Korea ja Taiwan, sekä muutama muu. Yksittäiset EM-osakkeet voivat tarjota sekä sijoittajille että keinottelijoille mahdollisuuden ylittää tuotot. Nämä epävakaat osakkeet voivat kuitenkin myös laskea arvoa nopeasti, mikä aiheuttaa vakavia salkkujen nostoja. Näiden todellisuuksien vuoksi kaupankäynti a kori EEM: n kautta hajautettujen EM-osakkeiden tuottaminen voi johtaa jonkin verran sujuvampaan salkun osakekäyrään.

EEM: n lisääminen sijoitusomaisuuteen voi tarjota sinulle seuraavat edut:

 • Yhdysvaltain sijoittajien kansainvälinen sijoitus
 • Osakkeiden ja toimialaryhmien maailmanlaajuinen edustus
 • Yrityskohtaisen riskin minimointi (huonot tulosraportit, yritysskandaalit, sääntelyyn tai kauppaan liittyvät kysymykset)
 • Keskimääräistä korkeampi kasvupotentiaali riippuen niiden maiden suhdanteista, joita EEM: n varastot edustavat

Nyt, koska joillakin EEM-osakkeilla on tunnistettavia etuja salkussasi, älä jätä huomioimatta mahdollisia riskejä:

 • Maakohtainen valuutta romahtaa tai hyperinflaatio (Argentiina on tuore esimerkki)
 • Poliittinen epävakaus (sotilaalliset vallankaappaukset, diktaattorin vallan omaava presidentti jne.)
 • Kansainväliset kauppasodat voivat myös aiheuttaa tuhoja EM-pohjaisten yritysten loppupäässä ja osakekursseissa.

EEM: ien nykyinen tekninen tausta

Tekninen kaavio, jota aiot tarkastella, on ainutlaatuisempi, jonka todennäköisesti kohtaat. EEM: llä on yksi luotettavimmista hintasyklirytmeistä suurten ETF: ien joukossa. Se on erittäin harvinaista nähdä seitsemän peräkkäiset monipyöräiset alamäet, jotka muodostuvat oikeaan aikaan millä tahansa rahoitusmarkkinoilla. Silti EEM on onnistunut saavuttamaan tämän hämmästyttävän feat jälleen kerran:

bitcoin vs. kehittyvät markkinat EEM-syklit

EEM, kahden viikon kaavio: Tämä keskeinen kehittyvien markkinoiden ETF teki juuri toisen monipyörän matalan. Johtaako tämä pohjaprosessi uuden ostomahdollisuuden? Kuva: MotiveWave Ultimate.

Mahdollisuus saattaa näyttää suosivan vaihdettavaa rallia tulevina päivinä, mutta vain aika näyttää. Muista, että vain koska kaavamalli toistuu yhä uudelleen (ja onnistuneen sijoitustuloksen kanssa), minkä tahansa kaupankäynnin tai sijoitusmahdollisuuden tulos on puhtaasti satunnainen tulos, joka ei liity mihinkään sitä edeltäneeseen voittaja- tai häviäjasarjaan. Siksi et koskaan lyö vetoa karjatilasta mihinkään kaupan järjestelyyn tai markkinoihin, riippumatta siitä, kuinka nouseva tai laskeva tilaisuus voi esiintyä.

Bitcoinin uusin kaavakuvio

Bitcoin on näennäisesti vakiintunut loppuvuodesta 2018 tapahtuneen syöksyn jälkeen (lähes 50% alas viiden viikon aikana). Siinä on myös nimellisesti nouseva suhdannekuvio, ja 5000 dollarin alueelle palautettavissa oleva kaupallinen ralli näyttää realistiselta mahdollisuudelta vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä:

bitcoin vs. kehittyvät markkinat BTCUSD-alligaattori

BTCUSD, viikoittain: Bitcoin käy jälleen kauppaa kapealla alueella. Sen syklit viittaavat siihen, että ralli on tulossa pian, ja vähän ylimääräisiä tarvikkeita pysäyttää se ennen kuin lyödä 6500 dollaria. Kuva: MotiveWave Ultimate.

Bitcoinin nykyinen sivuttain tapahtuva hintatoiminta nähdään usein ennen nousevan nousun siirtymistä. Koska kolikon odotettiin olevan pohjassa joskus tammikuussa 2019 ja valtava “aukko” on kohoamassa juuri 4000 dollarin tason yläpuolelle, ei tarvitse paljon, ennen kuin jotkut suuret kauppiaat saavat mukavan rallin tänne. Bill Williams ei mene täydelliseen opetusohjelmaan täällä Alligaattori (kaavion kolme siirrettyä keskiarvoa) -indikaattori tekee erinomaisen työn auttaakseen sinua vahvistamaan sekä kaupankäyntialueen että trendimarkkinat. Jos kaupankäyntialustasi tarjoaa Alligaattorin, viettää kaikin keinoin aikaa oppia käyttämään sitä. Todennäköisesti se on jatkossa tekninen työkalu.

Kaikki yhdessä nyt

Tarkasteltaessa BTCUSD: tä ja EEM: ää yhdessä on selvää, että tämä tietty markkinapari ei ole liian korreloiva. Kun yksi kokoontuu, toinen voi pysähtyä tai edes mennä toiseen suuntaan. Joskus yksi markkina käy kauppaa kapealla alueella, vaikka muut trendit olisivatkin voimakkaita. Jos oletetaan samanlainen pitkäaikainen korrelaatio, BTCUSD ja EEM voivat osoittautua erinomaisiksi hajauttajiksi portfoliossasi:

bitcoin vs. kehittyvät markkinat Bitcoin ja EEM korrelaatio

BTCUSD ja EEM, viikoittain: Bitcoin- ja kehittyvien markkinoiden osakkeet eivät yleensä korreloi, mikä tekee niistä houkuttelevia komponentteja hajautetussa sijoitusportfoliossa. Kuva: NinjaTrader 8

Tällä hetkellä sekä Bitcoin että EEM näyttävät valmiilta rallit, mutta niiden ajoitus ja kestot eivät tietenkään ole tiedossa. Ilmeinen nousevan nousun romahdus on laaja-alaisten purkuhintapalkkien ja keskimääräistä korkeamman kaupankäynnin esiintyminen. Jos aiot ostaa jommankumman markkinan, muista pitää kauppakohtainen riski pienenä, enintään 2 prosentilla tilisi arvosta.

Tasehallintalaki

Ehkä olet sitoutunut pitämään Bitcoinia pitkiä matkoja varten. Ehkä haluat jopa pitää kiinni Bitcoin-asemastasi, kunnes viime vuoden kaikkien aikojen korkein arvo ylitetään kertoimella kolme tai jopa viisi kertaa (tai enemmän). Se on varmasti ihailtava tavoite, mutta varmista, ettet panosta kaikkia toiveitasi (tai rahaa) siihen ainoaan nousevaan lopputulokseen.

Harkitse kriittisen valuutan sijoitusportfolion tasapainottamista useiden muiden ei-tai käänteisesti korreloivien rahoitusinstrumenttien, kuten kulta-, teknologia-, kiinteistö- ja kehittyvien markkinoiden osakkeiden kanssa. Et voi saada jännitystä nähdäksesi vain Bitcoin-salkkuasi 300 prosentilla (hyvin, jonain päivänä). Et myöskään kärsi toisen 85 prosentin Bitcoin-noston kauhusta ja tyrmistyksestä, vaikka muut omaisuuslajit arvostaisivat arvoa tai kokisivat vain vähäisiä laskuja. Hyvän puolustuksen pelaaminen on se, mikä voittaa suuret pelit urheilumaailmassa. Sama pätee myös älykkään sijoittamisen ja finanssimarkkinoiden keinottelun peliin.

Kaikki tiedot TradingView.com-sivuston kautta. Lopullinen tietojen katkaisupäivä oli 4. tammikuuta, 2019, BTCUSD, EEM, TSM ja VALE. Palkkiot, liput ja osingot, joita ei ole otettu huomioon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me