Hailey Lennon, bitFlyer USA: n vaatimustenmukaisuusjohtaja

Hailey Lennon bitFlyer USA: n noudattamisjohtaja

Viime viikolla Coin Centralin Steven Buchkolla oli ilo keskustella Hailey Lennonin kanssa, bitFlyer USA. He keskustelivat Haileyn hyppimisestä salaukseen, nykyisestä sääntelymaailmasta ja siitä, miten hän näkee sääntelyn kehittyvän lähivuosina.

bitFlyer on maailman suurin Bitcoin-pörssi. Japanista peräisin oleva pörssi toimii nyt myös EU: ssa ja marraskuusta 2017 lähtien myös Yhdysvalloissa. Tämä tekee bitFlyeristä ensimmäisen säännellyn vaihdon kaikilla näillä alueilla. Äskettäin bitFlyer sai luvan toimia Illinoisissa, jolloin niiden kokonaismäärä Yhdysvalloissa oli 43 osavaltiota ja aluetta.

Tutustu bitFlyer-vaihtoarviointiin saadaksesi lisätietoja ja katsoaksesi, onko se oikea foorumi sinulle.

Haastattelu

SB: Kuinka tutustut kryptovaluuttaan?

HL: Kuulin Bitcoinista ja virtuaalivaluutan ideasta ensimmäisen kerran vuonna 2011. Aloin lukea siitä ja pidin sitä erittäin mielenkiintoisena, mutta en nähnyt urani tuohon suuntaan tuolloin. Aioin ryhtyä oikeudenkäynteihin ja kuljettaa asianajotoimistoa reitillä lakikoulun jälkeen.

Muutamaa vuotta myöhemmin minusta tuli San Diegossa sijaitsevan tukkumyynnin valuutanvaihtoyrityksen sisäinen neuvonantaja. Liityin yleisenä neuvonantajana auttamaan yrityskanteissa, työlaissa ja rahansiirtolupien hankinnassa, mutta sain nopeasti alttiiksi fiat-valuutanvaihdon rahanpesun torjunnalle.

Se erotti minut Silvergateen [pankkiin], jossa urani tuli virtuaalivaluuttatilaan. Olen tiennyt salauksesta jo kauan, pitänyt sitä erittäin mielenkiintoisena ja ajattelin, että sillä on paljon potentiaalia, mutta sitten kohtalo vain pani minut sen keskelle.

Perinteisestä rahoituksesta virtuaalivaluuttaan

SB: Kuinka siirtyminen perinteisemmästä rahoituksesta virtuaalivaluuttaan tapahtui? Olisiko paljon eroja?

HL: Siirtyminen on ollut haastavaa ja jännittävää. Suurin ero on vain olla osa startupia. BitFlyer-tiimi pyrkii rakentamaan jotain Yhdysvalloissa, ja se on paljon pitkiä öitä ja kovaa työtä. Virtuaaliset valuutanvaihdot ovat ainutlaatuisessa asemassa, koska ne toimivat tällä uudella tekniikalla, ja joskus et tiedä, että jokin tulee olemaan ongelma tai haaste, ennen kuin katsot sitä oikein ja sinun on keksittävä ratkaisu paikan päällä.

Tärkein samankaltaisuus on tavoite saada erittäin vahva noudattamisohjelma. Rahanpesuun, tapahtumien seurantaan ja KYC: hen [Tunne asiakkaasi] liittyvät huolenaiheet ovat kaikki olemassa pankin tavoin. Ja sinun on tasapainotettava kaikkien muiden liiketoiminnan näkökohtien noudattaminen.

SB: Olit Silvergatessa kuinka kauan ennen kuin tulit bitFlyeriin?

HL: Olin siellä vähän yli kaksi vuotta ja autoin tiimiä rakentamaan FinTech-osaston ja vaatimustenmukaisuusohjelman mahdollisten FinTech-asiakkaiden seulomiseksi. Se oli mahtava kokemus. Se on loistava tiimi Silvergatessa.

SB: Kuinka aloitit bitFlyerissä?

HL: Samoin kuin monet muutoksistani ovat tapahtuneet – se oli tilaisuus, joka putosi sylissäni.

Olin perehtynyt bitFlyerin maineeseen Japanissa ja olin innoissani kuullessani heidän suunnitelmistaan ​​käynnistää Yhdysvallat ja EU. Oli vaikea päätös jättää roolini Silvergatessa, mutta tunsin olevani valmis uuteen haasteeseen.

Muutin San Diegosta San Franciscoon tätä tehtävää varten. Minusta tuntui vain, että se oli todella hieno tilaisuus liittyä joukkoihin ihmisiä, jotka yrittävät vaikuttaa tähän alaan. Käytin tilaisuutta ja juoksin sen kanssa.

SB: Mitä opit Silvergatessa, jonka pystyit siirtämään bitFlyerille?

HL: Tämä rooli antoi minulle mahdollisuuden saada hyvä syke teollisuudelle yleensä: avaintoimijoille, arvostetuille alan yrityksille ja alan standardeille. Se antoi minulle käsityksen siitä, mitä kolmannen osapuolen myyjiä ja asianajotoimistoja käytetään hyvin ja luotetaan avaruudessa. Tämän palauttaminen talon sisäisempään rooliin antoi minulle mahdollisuuden auttaa bitFlyer-käynnistyspäivää ensimmäisenä mahdollisimman vahvalla vaatimustenmukaisuusohjelmalla.

bitflyer-logo

Yhdysvaltain sääntelyprosessi

SB: Mitkä ovat olleet sääntelyesteitä, jotka sinun on pitänyt voittaa, jotta bitFlyer voi käynnistää Yhdysvalloissa? Onko mitään merkittävää ollut?

HL: Ei, ei mitään suurta. Mielestäni yksi väärinkäsitys avaruudesta on, että sitä ei ole kovin säännelty. Näin ei ole. Tässä tilassa toimii useita säätötasoja. Liittovaltion tasolla sinulla on FinCEN, ja sitten jokaisella osavaltiolla on omat rahansiirtolupansa. BitLicensen saaminen vaati myös paljon koordinointia ja vuorovaikutusta NYDFS: n (New Yorkin finanssiministeriö) kanssa. Heidän tiiminsä on uskomattoman perusteellinen ja heidän tutkimusprosessinsa on kiistatta vaikein Yhdysvalloissa.

Näiden lisenssien hankkiminen vie aikaa. Vaikka en sanoisi sitä “esteeksi”, se on tehtävä. On haaste pystyä toimimaan useissa osavaltioissa ja palvella asiakkaita kussakin.

Se oli ensimmäinen päivä kysymys: Kuinka palvelemme kaikkia asiakkaita, joita haluamme palvella, tuomme heille hyvää asiakaspalvelua ja tarjoamme turvallisen kokemuksen virtuaalivaluuttatilassa, samalla kun asetamme vaatimusten noudattamisen etusijalle?

SB: Se on järkevää. Siksi te olette tehneet osavaltion käyttöönoton?

HL: Täsmälleen! Olen jo koskettanut sitä, mutta liittovaltion tasolla FinCENin kanssa pörssit, joiden avulla asiakkaat voivat ostaa ja myydä virtuaalivaluuttaa fiatin kanssa, on rekisteröidyttävä MSB: ksi (rahapalveluyritys). Sen kautta heidän on noudatettava pankkisalaisuuksia koskevaa lakia ja kaikkia rahanpesun torjuntaa koskevia säännöksiä, ja heillä on oltava vahva noudattamisohjelma. Tähän sisältyy koulutus ja riippumattomien tarkastusten suorittaminen.

Sitten jokaisella osavaltiolla on jonkinlainen rahansiirtolaki, joka johtaa hakuprosessiin. Jokaisessa säädöksessä määritellään valuutta eri tavoin ja myös rahansiirto eri tavoin.

Se ei ole edes niin yksinkertaista kuin vain mennä ja hakea jokaiseen osavaltioon. Sinun on tehtävä alustava analyysi valtion näkemyksistä virtuaalivaluutasta valuuttana ja jos virtuaalinen valuutanvaihto kuuluu niiden rahansiirron määritelmään.

On osavaltioita, joita pidämme “toimimatta jättämisenä”, koska valtio on palannut takaisin ja vahvistanut uskomuksemme siitä, että niiden perussääntö ei kata sitä, mitä teemme. Mutta suurin osa valtioista kokee, että vaikka he eivät olisikaan ajatelleet virtuaalivaluutan ideaa kirjoittaessaan rahalähetyssääntöään, se on silti riittävän laaja määritelmä, että se kattaa virtuaalivaluutan. Nämä valtiot vaativat meitä käymään läpi lupaprosessin.

Se on pitkä prosessi, että yrityksemme, kuten meidän, pystyy todella aloittamaan toimintansa ja aloittamaan toimintansa.

Ajatuksia tulevista säännöistä

SB: Kuinka luulet, että sääntelyprosessit muuttuvat seuraavien, esimerkiksi viiden tai kymmenen vuoden aikana, kun useampi valtio alkaa määritellä, mitä tosiasiallisesti pidetään virtuaalivaluuttana ja virtuaalisena valuutanvaihtona?

HL: Tämä on hieno kysymys, ja ihmisillä on erilaiset mielipiteet mistä voisi mitä tapahtuu pitäisi tapahtua. Luulen, että voi olla kaksi polkua.

Yksi suunta olisi, että jatkamme valtiota valtion lupa- ja sääntelypolulla. Tässä mielessä uskon, että jotkut osavaltiot voivat seurata New Yorkin johtoa. He voivat antaa jotain samanlaista kuin BitLicense, joka on lisenssi ja sovellus erillään rahansiirtoprosessistaan ​​ja joka todella sukeltaa virtuaalivaluuttaan liittyviin riskeihin: esimerkiksi vaatimustenmukaisuuteen, kyberturvallisuuteen ja tietoturvaan sekä siihen, miten yritys hallitsee lämmin ja kylmä lompakon säilytys.

Luulen, että muut valtiot voisivat mahdollisesti seurata noita jälkiä.

Toinen ajatus siitä, mihin tämä voisi mennä, on kohti valtakunnallista FinTech-pankkikirjaa. Tästä OCC [Valuutanvalvojan toimisto] on puhunut. Tässä mielessä se mahdollistaisi virtuaalisen valuutanvaihdon valtakunnallisen sääntelyn.

Strategialla on hyviä ja huonoja puolia. Valtiot menettäisivät oikeuden selvittää, miten he haluavat käsitellä kuluttajansuojaa ja miten ne haluavat antaa yritysten toimia omassa osavaltiossaan. Mutta toisaalta se luo paljon enemmän yhtenäisyyttä, eikä meidän kaltaisen yrityksen tarvitse joutua selvittämään, miten soveltaa kaikkia näitä eri valtion lainkäyttöalueita.

SB: Onko tällä hetkellä hyödykekauppa ja arvopaperit näin? Onko niiden kanssa valtion säännöksiä?

HL: Siellä CFTC ja SEC tulevat sisään. SEC valvoo arvopapereiden myyntiä ja kauppaa, ja CFTC säätelee futuurikauppaa. Vaikka futuureja ja arvopapereita säännellään pääasiassa liittovaltion valvonnassa, mielestäni joillakin osavaltioilla on oma tapansa tarkastella kuluttajansuojaa tällä alalla.

Virtuaalisen valuutanvaihdon osalta hämmentävää on se, että liittovaltion tasolla on FinCEN, joka säätelee rahapalveluyrityksiä, mutta se ei ole kuin virallinen valtion virallinen valvonta virtuaalivaluutalle, eikä se todellakaan ole lisenssijärjestelmä. He ovat enemmän tarkastajia liittovaltion tasolla.

bitFlyer Lightning Exchange -rajapinta

bitFlyer Lightning Exchange -rajapinta

SB: Tiedän, että SEC on melko vankka sanomalla, että he alkavat luokitella ICO: t arvopaperitarjouksiksi. Onko sillä mitään vaikutusta vaihtoon?

HL: Kyllä, se on jokin pörssi, josta olemme ehdottomasti tietoisia, koska ICO: n on vielä tämä harmaa alue, joka tarvitsee ymmärtää avaruuden vaikutukset arvopapereihin. Tässä vaiheessa bitFlyer ei luettele ICO-tunnusta, koska mielestämme ei ole tarpeeksi selkeitä ohjeita siitä, mitä tarvitaan sen varmistamiseksi, että ne noudattavat SEC: tä ja muita sääntelyviranomaisia, sekä kotimaassa että ulkomailla..

Japanin sääntelyelin, FSA, on varoittanut ICO: ita hankkimasta Japanissa ilman virtuaalivaluutan lisenssiä. Mielestäni on olemassa tapoja, joilla ICO: ta koskevat erilaiset säännökset vaikuttavat meihin. Tämä ei tarkoita sitä, että ICO ja tunnus ei voi olla laillinen yritys, mutta se on vain alue, jonka kaikkien on oltava varovaisia.

Sama koskee virtuaalista valuutanvaihtoa. Yrityksen on vain todella vietettävä aikaa ymmärtääkseen liiketoimintansa ja tarjottujen palvelujensa vaikutukset. Heidän on ymmärrettävä, kuinka se voi avata heille muita vaatimuksia noudatettavaksi. Uskon, että tulevaisuudessa pörssien on jatkossakin oltava varovaisia ​​siinä, mitä he päättävät listata alustalleen, koska tavallaan vaihto helpottaa asiakkaita nauttimaan näistä kolikoista tai rahakkeista.

SB: Ei ICO-tunnisteita, mutta aiotko laajentaa ja lisätä muun tyyppisiä digitaalisia valuuttoja, joilla ei ollut ICO: ta? Vai aiotko pitää kiinni bitcoinista toistaiseksi?

HL: Kyllä, ehdottomasti! Aloitimme ensimmäisen päivän vain bitcoinilla, mutta aikomme tuoda muita kolikoita alustalle lähitulevaisuudessa. Yhdysvallat seuraa bitFlyer Japanin tähän suuntaan suuntaa. Yhdysvalloissa meillä on hieman enemmän prosessia läpi, ja jotkut osavaltioiden sääntelyviranomaiset haluavat olla mukana päätöksentekoprosessissa. He haluavat varmistaa, että pörssi todella ymmärtää uuden riskiprofiilin, jonka kolikko lisää vaihtoon. bitFlyer USA aikoo ehdottomasti tarjota kolikoita bitcoinin ulkopuolella tulevaisuudessa.

Lopulliset ajatukset

SB: Siellä on paljon muita vaihtoa. Mikä erottaa bitFlyerin?

HL: Mielestäni se on kaksinkertainen. bitFlyer on saanut niin hyvän maineen ja tunnettuuden Japanissa. Mutta sen lisäksi pyrimme tulemaan virtuaaliseksi valuutanvaihtopelaajaksi globaalilla tasolla.

Meillä on toimilupa Japanissa ja Yhdysvalloissa, ja sitten viimeksi saimme toimiluvan toimia EU: ssa. Tämän ansiosta meillä on tänään kolme keskeistä lainkäyttöaluetta, ja toivomme tulevaisuudessa lisää.

Yleistavoitteena on rajat ylittävä kauppa – kaikkien BitFlyer-yksiköiden asiakkaiden salliminen olla alustallamme ja käydä kauppaa keskenään. Tämä antaa bitFlyer USA: n ja EU: n asiakkaille mahdollisuuden hyötyä Japanin virtuaalivaluutanvaihtomarkkinoista sekä lisätä volyymia ja likviditeettiä. Se on yksi näkökohta.

Toinen asia, joka erottaa meidät, on, että vaikka bitFlyer tunnetaan todella vaihdosta ja saamastamme menestyksestä, olemme myös kehittäneet yrityksen blockchain-tekniikkaa nimeltä “miyabi”. “Miyabi” on oma blockchain-tekniikka, jonka bitFlyer on kehittänyt eri yrityksille integroitumaan järjestelmiinsä.

Olen aina vaikuttunut siitä, että vaikka menestymme bitcoin-vaihtoalalla, bitFlyerin yleisenä tehtävänä on tehdä maailmasta yksinkertaisempi lohkoketjujen avulla. Luulen, että joskus blockchain-potentiaalia ei huomioida ja painopiste on usein, kuinka korkea tai matala bitcoinin hinta on tänään uutisissa.

Kaiken kaikkiaan blockchainilla on pitkäaikainen potentiaali tehdä paljon hyvää. bitFlyer näkee blockchain-tekniikan toisena kerroksena siitä, mitä yritys yrittää tuoda teollisuudelle. Jotkut alan toimijat yrittävät ajaa virtuaalivaluutan ja blockchainin tavoitteita. On mukava olla osa yritystä, joka osallistuu siihen.

SB: Onko jotain muuta, jonka haluat lukijamme tietävän?

HL: Virtuaalivaluutasta on paljon yleisiä väärinkäsityksiä, ja mielestäni on kolme väärinkäsitystä, jotka turhauttavat minua ja ehkä muita ihmisiä, jotka yrittävät tuoda legitiimiyttä avaruuteen.

Väärinkäsitykset ovat, että Bitcoinia ei ole säännelty, anonyymi ja sitä käytetään todennäköisemmin rahanpesuun tai rikokseen kuin esimerkiksi käteisellä tai muulla maksutavalla. Kaikki nämä eivät ole totta.

Oli raportti, josta tuli Elliptinen noin muutama viikko sitten yritti analysoida Bitcoinin käyttötapauksia ja kuinka paljon siitä on tosiasiallisesti sidottu laittomiin lähteisiin. He löysivät sen vain 0,61% rahanvaihto viimeisen neljän vuoden aikana on todennettavissa laittomista lähteistä. Tässä tilastossa on tilaa tulkinnalle, mutta mielestäni se on silti kertova. Uutiset kiinnittävät huomiota, kun ajatus Bitcoinista käytetään vain laittomiin asioihin, mutta näin ei ole.

Bitcoin voi tuoda maailmalle paljon hyvää. Se tarjoaa rahoituspalveluja ihmisille, joilla ei ole pääsyä pankkijärjestelmään, myös kehitysmaiden ihmisille, ja se avaa rajatylittävät maksut maailmanlaajuisesti. Estoketjun mahdollisuus on rajaton. Salaus- ja estoketjutekniikalla voi olla paljon hyvää. Väärinkäsitysten ei pitäisi olla keskittyä siihen, mitä tämä teollisuus tekee tai kykenee.

Kiitos

Kiitos, Hailey, että vietit kiireisestä päivästäsi aikaa puhuaksesi kanssamme Yhdysvaltojen sääntelyprosesseista. Se on monimutkainen aihe, jota kehitetään edelleen, mutta on selvää, että sinä ja tiimisi olet valmis mahdollisiin muutoksiin.

Emme voineet olla samaa mieltä lopullisten lausuntojesi kanssa ja olemme iloisia siitä, että bitFlyer pyrkii edelleen legitimoimaan Bitcoinin ja blockchain-tekniikan kokonaisuutena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me