Blockchain-tekniikka sai ensimmäisen kerran maailmanlaajuisen ilmoituksen käynnistämällä Bitcoin. Monille finanssiala on listan kärjessä milloin tahansa blockchain-tekniikasta. Tällä hetkellä tekniikka on edennyt salausvaluutan kentän ulkopuolelle ja monille aloille. Älypuhelinteollisuudet ovat liittyneet lohkoketjuun useiden teknisten jättiläisten kanssa, jotka paljastavat suunnitelmat ensimmäisen blockchain-älypuhelimen rakentamiseksi.

Mikä on Blockchain-älypuhelin?

Ei ole yksimielisyyttä siitä, mikä on blockchain-älypuhelin. Yksityiskohdat ovat edelleen epäselviä siitä, mikä tekee blockchain-älypuhelimesta erottuvan nykyisestä älypuhelimesta. Siksi ihmettelevät, mikä on blockchain-älypuhelin? Toimiiko se Android-, iOS- tai blockchain-pohjaisessa käyttöjärjestelmässä? Mitä ominaisuuksia näillä puhelimilla on? Se on jonkin verran mysteeri.

Mikä ei ole mysteeri, on se, että valtavirran puhelinyhtiöt kilpailevat ensimmäisen blockchain-älypuhelimen tuottamisesta. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun sveitsiläinen Sirin Labs ilmoitti aikovansa tuottaa maailman ensimmäisen blockchain-älypuhelimen viime vuonna. Tänä vuonna HTC ilmoitti myös aikovansa rakentaa blockchain-älypuhelimen, jonka nimi on HTC Exodus.

Tässä artikkelissa tutkitaan markkinoilla tällä hetkellä tarjolla olevia erilaisia ​​blockchain-yhteensopivia älypuhelimia. Siinä tarkastellaan myös eri ominaisuuksia, joita valmistajat aikovat varustaa puhelimilla. Lopuksi yritämme selvittää, mitkä puhelimen näkökohdat saattavat houkutella kuluttajia.

Blockchain-älypuhelintarjoukset

Finney-älypuhelin

Finney Blockchain -älypuhelin

Ensimmäinen blockchain-älypuhelintarjousten luettelossa on Finney-älypuhelin Sirin Labsin ystävällisyydellä. Finney-älypuhelimen kopioitiin “futuristiseksi puhelinlaitteeksi blockchain-ajaksi” hintalappu on 1000 dollaria. Tämä on yllättävän halpaa, kun otetaan huomioon, että Sirin Labin edellisellä laitteella oli erittäin kallis hintalappu 14 000 dollaria. 1000 dollarin vaatimaton hinta on Sirin Labin tapa varmistaa, että laite houkuttelee vieläkin suurempaa yleisöä.

Vaikka saapuu markkinoille joskus tänä vuonna, puhelin sisältää joitain mittavia teknisiä tietoja. Sellainen, mitä voit odottaa lippulaivalta. Laite tarjoaa Qualcomm Snapdragon 845 -piirisarjan sekä 128 Gt muistia ja 6 Gt RAM-muistia. Siinä on myös 3280 mAh: n akku, 6 tuuman 18: 9-näyttö, 12 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin selfie-kamera edessä. Puhelimessa on myös oma SD-muistikorttipaikka, joka tukee jopa 2 Tt laajennettavaa muistia.

Finney-älypuhelimella odotetaan olevan sisäänrakennettu kylmäsäilytyssalauksen lompakko, joka tarjoaa tukea suurimmille kryptovaluutoille. Lompakko aktivoidaan fyysisen turvakytkimen kautta, joka sammuttaa kaiken salaamattoman tiedonsiirron, kun se kytketään päälle. Lompakko pysyy offline-tilassa, ellei sitä ole tarkoituksella aktivoitu.

HTC Exodus

HTC Exodus blockchain -älypuhelin

Taiwanissa toimiva elektroniikkayritys HTC kilpailee Sirin Labsin kanssa ensimmäisen blockchain-älypuhelimen luomiseksi. Aiemmin tänä vuonna HTC julkisti suunnitelmat käynnistää HTC Exodus -merkitty blockchain-älypuhelin. HTC Exodus on HTC: n yritys laajentaa blockchain-ekosysteemiä tuomalla mobiilikäyttökokemus DApp-yhteisöön. He aikovat vapauttaa puhelimen tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Sivuston tietojen mukaan HTC Exodus tukee kylmää lompakkoa ja tärkeitä palautusominaisuuksia. Jokainen puhelin toimii myös solmuina lohkoketjussa, mikä antaa useammille henkilöille mahdollisuuden osallistua lohkoketjuun perustuvaan toimintaan. Puhelimen erottuva ominaisuus on avaimen palautusominaisuus, jota salausvaluutatila tarvitsee kipeästi. On edelleen epäselvää, miten HTC aikoo tehdä tämän mahdolliseksi.

Vaikka puhelimesta ei vieläkään ole tarpeeksi tietoja, yrityksen salausjohtaja Phil Chen paljastaa, että he ovat saaneet kymmeniä tuhansia varauksia maailmanlaajuisesti. Hän sanoi myös, että yritys tekee tiivistä yhteistyötä CryptoKitties-pelikehittäjien kanssa. He aikovat tarjota laitteille esiasennetun pelin, alkaen HTC U12 plus: sta. On myös huhuja, että puhelimella on tuki kryptovaluutan louhinnalle, mutta se on vielä vahvistamatta.

Muut Blockchain-älypuhelintarjoukset

Sirin Labs ja HTC eivät ole ainoita yrityksiä, jotka aikovat rakentaa blockchain-älypuhelimia. Aloittava yritys nimeltä Swiss Bank yrittää myös tuoda markkinoille oman blockchain-älypuhelimensa, BitVaultin. Yritys viittaa BitVaultiin maailman ensimmäisenä lohkoketjun “salakommunikaattorina”. Laite tarjoaa tukea turvalliseen viestintään, selaamiseen, salattuihin ääni- ja videopuheluihin sekä videoiden ja valokuvien turvalliseen siirtoon yksityisen lohkoketjun kautta.

BitVault blockchain -älypuhelin

Toinen yritys, joka aikoo liittyä blockchain-älypuhelinkilpailuun, on Blacture. Blacture aikoo esitellä blockchain-älypuhelimensa nimellä Motif. Sivustonsa mukaan Motif-älypuhelin käyttää digitaalista salausta tietojen suojaamiseen. Puhelimen käyttäjät ansaitsevat myös rahapalkintoja, kun he tekevät ostoksia hyväksytyissä ja akkreditoiduissa verkkokaupoissa. Nämä palkintomerkit lunastetaan Blacture-maksukortilla.

Motiivi blockchain-älypuhelin

Onko maailma valmis Blockchain-älypuhelimen tulevaisuuteen?

Sekä Finney-älypuhelin että HTC Exodus tukevat kylmiä lompakoita. Tämä on varma ominaisuus, joka voi houkutella joitain pääkäyttäjiä. Mitkä kannustimet ovat kuitenkin vakuuttamassa kylmien lompakkolaitteiden säännöllinen käyttäjä vaihtamaan? He saattavat yhtä hyvin jatkaa tavallisten laitteiden käyttöä kuin puhelimen tarjoaminen ei eroa heidän nykyisestä tilanteestaan.

Huhutaan, että HTC Exodusilla voi olla tuki kryptovaluutan louhinnalle. Vaikka ihmettelevätkin, kuinka HTC aikoo asettaa tämän ominaisuuden saataville. Nykyiset kaivoslaitteet hyödyntävät useita näytönohjaimia ja ASIC-kortteja, jotka tarvitsevat liikaa sähköä toimiakseen. Puhumattakaan siitä, että puhelimen akun kapasiteetti on pieni verrattuna kaivoslaitteiden kuluttaman sähkön määrään. On edelleen epäselvää, kuinka käsilaite kykenisi kaivamaan kryptovaluutta.

Onko maailma valmis blockchain-älypuhelimiin vai ei, on edelleen kyseenalaista. Kymmenet tuhannet HTC Exodus -varaukset osoittavat merkittävää kysyntää näille laitteille. Nämä luvut voivat kuitenkin edustaa varhaisia ​​kuluttajia, jotka ovat aina eturintamassa uusien tuotteiden käyttöönotossa. Vaikka ajatus blockchain-älypuhelimista kuulostaa hyvältä, on edelleen epävarmaa, miten maailma reagoi niihin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me