Olemme hieman yli vuoden 2018 puolivälissä ja jo yli 6 miljardia dollaria on kerätty satojen ICO: n kautta. Tämän lisäksi suuret yritykset alkavat tutkia blockchainin käyttöä esimerkiksi finanssipalvelujen ja toimitusketjun alueilla. Kokeneilla blockchain-kehittäjillä on nyt suuri kysyntä – ja blockchain-kehittäjien kykyjä palkkaavilla rekrytoijilla on työ leikattu heille.

Sota blockchain-lahjakkuuksien puolesta on käynnissä. Tässä kerromme ongelman laajuudesta ja sisällytämme ideoita rekrytoijille, jotka haluavat houkutella alan parhaita mieliä.

Talent Wars Blockchain -kehittäjille

Freelancing-verkkosivusto ylläpitää Skills Index -indeksiä, joka sijoittuu 20 nopeimmin kasvavan taiton joukkoon. Toimintaraportit että lohkoketju taitona kasvoi järkyttävällä 6000%: lla vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana – vaikuttava kasvu verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Upwork Quarterly Skills Index Q1 2018

Infographic Upworkista, joka näyttää heidän vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen taitoluettelonsa

Kun ammattitaidon kasvu on niin nopeaa, olisi helppo ajatella, että markkinat tulvivat blockchain-kyvyillä. Kuitenkin samassa raportissa sanotaan, että myös luettelon kymmenen parhaan taiton kysyntä kasvoi yli 400%. Samaan aikaan 53% palkkaavista johtajista ilmoitti pääsevänsä taitoihin suurimpana palkkaamishaasteena.

Jopa pinnallinen haku “blockchain-töistä” LinkedInissä osoittaa, että kehittäjäkykyjä on eniten kysytty. Blockchain-kehittäjien keskipalkka Yhdysvalloissa on noin 130 000 dollaria, ja korkeampi kuin teknologiakeskuksissa, kuten San Franciscossa tai New Yorkissa.

Mutta jopa tämä määrä on vääristynyt siitä, että markkinoille on niin paljon uusia tulijoita – kokeneet kehittäjät voivat komentaa paljon korkeammalla. Toukokuussa David Schwartz Ripple Inc: stä kertoi WSJ: lle että hän oli nähnyt yhden kehittäjän joukkueessaan saavansa kaksi erillistä työtarjousta, joista kullakin oli upea miljoonan dollarin allekirjoitusbonus.

Miksi raha ei ole vastaus

Yhä suurempien palkkapakettien tekeminen ei kuitenkaan välttämättä auta houkuttelemaan parhaita kykyjä blockchainissa. Monet kokeneet blockchain-kehittäjät ovat olleet pelissä muutaman vuoden ajan ja olivat varhaisia ​​sijoittajia salaukseen.

Lisäksi monet kokeneet kehittäjät työskentelevät myös omien blockchain-projektien parissa. Tunnustetaan tosiasia – jos uit jo omilla ponnisteluillasi tuotetulla käteisellä, ilmoittaisitko elämäsi yhdeksästä viiteen?

Blockchain Developer Talent -palkkaaminen – Kuinka löytää ja houkutella parhaita

Joten miten rekrytoijien, jotka palkkaavat blockchain-kehittäjien kykyjä, pitäisi toimia, jos mojovan paketin mainostaminen ei tule parhaiten itsestään?

Vaikka tähän ei ole olemassa yhdenmukaista vastausta, on olemassa muutamia tapoja, joilla yritykset ja rekrytoijat voivat silti löytää kirkkaimmat mielet blockchain-maailmassa.

Talentin löytäminen

Ensinnäkin tavalliset työpaikkailmoitukset eivät todennäköisesti toimi. Ihmiset, joilta kysytään taitojaan, eivät viettää aikaa tutkia työtauluja mahdollisista mahdollisuuksista. Paras strategia blockchain-kehittäjien lahjakkuuden palkkaamiseksi on mennä sinne ja löytää se. On olemassa muutama paikka etsiä.

1. Blockchain-konferenssit ja verkostoitumistapahtumat

Ihmisten tapaaminen kasvotusten on paras tapa luoda mielekkäitä yhteyksiä. Salaus- ja lohkoketjun ympärillä on nyt monia tapahtumia, mutta kehittäjäyhteisö osallistuu tapahtumiin, jotka keskittyvät tekniikkaan eikä investointeihin. Pari hyvää vetoa ovat Blockchain-kehittäjien konferenssi tai Yhteisymmärrys.

Blockchain-kehittäjien konferenssit

Konferenssit ja tapahtumat ovat loistava tapa olla yhteydessä blockchain-kehittäjien kykyihin

2. Pyydä viittauksia

Olemassa olevat verkkoyhteydet voivat tarjota kontakteja ja vinkkejä parhaiden kehittäjätaitojen löytämiseen. Hyödynnä sosiaalisia kanavia ja epävirallisia mahdollisuuksia kertoa ihmisille, että blockchain-kykyille on avoimia paikkoja.

3. Käytä ammattimaista blockchain-rekrytoijaa

Jotkut rekrytoijat ovat alkaneet erikoistua blockchain-kehittäjien kykyjen palkkaamiseen. Siitä aiheutuu kustannuksia, mutta se ulkoistaa sopivien ehdokkaiden löytämisen työn. Kaksi esimerkkiä ovat Blockchain Developers Inc. ja Salausrekrytointi.

4. Sukella verkkoyhteisöihin

On olemassa tiettyjä verkkokanavia, jotka ovat olemassa vain blockchain-kehittäjien palkkaamiseksi. Jos on ehdokkaita, jotka etsivät aktiivisesti työtä, he käyttävät todennäköisemmin näitä kanavia kuin mikään yleinen työpaikkailmoitusalusta. Blocktribe on yksi tällainen esimerkki, ja BountyOne on toinen.

5. Tutustu freelancerisivustoihin

Freelance-alustat, kuten Upwork tai Toptal on hakutoiminto, jotta käyttäjät voivat löytää ehdokkaita tiettyjen taitojen tai kokemusten perusteella. Tämä on loistava vaihtoehto myös joustavampaan palkkaamiseen (katso alla miksi tämä on tärkeää).

Talentin houkutteleminen

Kun olet perustanut sopivan lahjakkuusjoukon, seuraava haaste on tehdä tarjouksesta niin houkutteleva, että oikea ehdokas saadaan oven läpi. Tässä on joitain tapoja, joilla työnantajat voivat herättää kiinnostusta blockchain-rooleihinsa. Kumpikaan heistä ei turvaudu tarjoamaan rahaa.

1. Ole joustava

Tarjoukset etätyömahdollisuuksista tai joustavista työajoista lisäävät todennäköisesti kiinnostusta rooliin. Blockchain-insinöörit eivät ole kansan perinteisimpiä. Matkustaminen viettämään jäykkä 40 tuntia viikossa työpöydällä lykkää todennäköisesti potentiaalisia ehdokkaita. Palkkaaminen freelance-pohjalta voi myös tarjota hyvän kompromissin.

2. Käynnistä Hackathon

Luonnostaan ​​blockchain-kehittäjät ovat ongelmanratkaisijoita. Siksi, hackathonin järjestäminen on loistava tapa koota joukko luovia ongelmanratkaisijoita. Se antaa potentiaalisille kehittäjäehdokkaille myös oivalluksia sellaisista alkuperäisistä ongelmista, jotka heillä olisi mahdollisuus ratkaista.

Kehittäjän koodausmuki

Monet kehittäjät rakastavat hyvää koodausongelmaa aamukupillaan

3. Tarjoa mielenkiintoisia projekteja

On järkevää, että luovat ongelmanratkaisijat haluavat jonkin verran varmuutta siitä, että heidän uudessa roolissaan olevat projektit tarjoavat älyllistä stimulaatiota ja vaikuttavat jonkin verran maailmaan. Jos hanke kehittää erityistä taitoja tai tekee konkreettisen muutoksen tietylle sektorille tai ryhmälle, tee siitä tieto.

4. Rakenna hienoja joukkueita

Älykkäät ihmiset haluavat työskennellä älykkäiden ihmisten kanssa. Liittyminen vahvaan samanmielisten, osaavien ihmisten joukkueeseen on erinomainen myyntipiste houkuttelemaan blockchain-kehittäjien kykyjä.

Haaste joillekin, mahdollisuus toisille

Blockchain-kehittäjien kykyjen palkkaaminen on edelleen haaste rekrytoijille. Mutta se luo valtavia mahdollisuuksia koodareille ja ohjelmoijille, jotka etsivät laitumia uusia.

Kursseilla blockchain-kielillä, kuten Solidity, avautuvat kokonaan uudet uramahdollisuudet. On myös paljon muita blockchain-rooleja, jotka ovat nousemassa työmarkkinoille nykyisen puomin ansiosta. Blockchain-tekniikka on osoittamassa kykynsä palvella monia tarkoituksia tällä hetkellä, eikä työpaikkojen luominen ole varmasti poikkeus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me