Blockchain-dronit on asetettu jatkamaan kiihkeää automaatiota ympäri maailmaa. Ei ole harvinaista nähdä hienoja yleiskuvia eksoottisista maisemista, jotka mahdollistavat uudet drone-aallot, jotka törmäävät markkinoihin, mutta missä lohkoketju tulee ja miten yritykset integroivat nämä kaksi tekniikkaa vaikuttamaan tulevaisuuden yhteiskuntiin?

Drone Toimitus

Krooninen

Ilmeisin ratkaisu, johon monet lukijat suhtautuvat, on pakettien toimitus ovelta ovelle. Vuonna 2016 Chronicled (nyt TrustedIoTAlliance) suunnitteli ja kehitti droonien toimituspalvelun. Dronelähetyspalveluiden pääongelma on luotettavan pääsyn luominen, kun drone tarvitsee pääsyn turvalliseen paikkaan, kuten kotiin tai varastoon.

Tämän saavuttamiseksi drone voi muodostaa yhteyden sirulukijaan IoT-verkkoon liitetyssä (esineiden internet) tukiasemassa, kuten ovi tai ikkuna. Kun sirunlukija tarkistaa henkilöllisyyden lohkoketjussa, drone saapuu ja toimitus voidaan suorittaa loppuun. Katso prototyyppi toiminnassa täältä:

Dorado

Dorado on toinen blockchain-yritys, joka haluaa häiritä 215 miljardin dollarin tilaustoimitusalaa. Perustajat ovat peräisin elintarviketoimituksista. Viime kädessä joukkue toivoo kuitenkin auttavansa asiakkaita toimittamaan melkein mitä tahansa droneen kantamasta. Dorado käynnisti ICO: n toukokuussa 2018 ja keräsi noin 21 miljoonaa dollaria idean rahoittamiseen.

Amazon

Huolimatta lukuisista projekteista, jotka käynnistävät kunnianhimoisesti omat drone-toimitusratkaisunsa, toimituskuninkaan ottaminen ei tule olemaan helppoa. Amazon Air Prime on ollut kehityksessä vuodesta 2013 ja Jeff Bezosilla on jo terve johtoasema kentällä. Hänellä on myös varaa käynnistää oma kryptovaluuttansa, jos muut projektit alkavat ottaa johtoaseman. Silti ei vielä sanaa siitä, aikooko maailman rikkain mies integroida blockchainin tuleviin toimitussuunnitelmiinsa.

Amazon Prime Airilla on etusija drone-toimituksessa, mutta sisällytetäänkö siihen blockchain?

Amazon Prime Airilla on etusija dronien toimituksessa, mutta sisällytetäänkö siihen blockchain?

Turvallisuus

Toinen looginen käyttötapa, jossa droneilla on eniten järkeä, on turvallisuusala. Drones voi tuottaa seuraavan tason mobiilikamerapalvelut, jotka suojaavat erittäin herkkiä paikkoja. Vaihtoehtoisesti he voivat toimia seuraavan sukupolven robottihenkilöinä. Nämä tapaukset ovat jonkin verran kyseenalaisia ​​estoketjuintegraation kannalta. Viime vuonna Gatwickin lentokentällä tapahtunut tapaus korostaa, miten tämä voisi muuttua.


Joulukuussa (2018) tuhansia lennot olivat maadoitettuja vilkkaalla Britannian lentokentällä, kun droneja havaittiin lähellä kaupallisia kiitotiejä. Yli 1000 lentoa perustui noin 140 000 ihmisen lomamatkailuun, mikä aiheutti kaaosta prosessissa. Viranomaiset pelkäsivät terroristitoiminnan mahdollisuutta, vaikka merkittäviä tapahtumia ei raportoitu. Draama aiheutti 15 miljoonan punnan (19 miljoonan dollarin) tappiot vain yhdelle lentokentän lentoyhtiöstä, EasyJetille.

Gatwickin tapahtumasta ei vielä ole tunnistettu epäiltyjä, mikä korostaa riittävän drone-seurannan tarvetta tulevaisuudessa. Mahdollinen ratkaisu voisi tulla IBM: ltä, joka jätti a patentti- vuonna 2017 hahmotellaan kuinka lohkoketju voitaisiin integroida miehittämättömiin ilma-aluksiin (UAV). Yhtiön kehittäjien mukaan luvattu lohkoketju voi pidentää verkon estoaikaa ja antaa ilmatilan ohjaimille tietoja UAV: ​​ista ja operaattoreista.

Suojelu

Ehkä mielenkiintoisin alue, jolla blockchain-droneilla voi olla todellinen vaikutus, on suojelu. Kansallispuistot käyttävät droneja torjuakseen salametsästystä monissa osissa Afrikkaa. Kansallispuistot ovat ilmeisesti rajojen ulkopuolella julkisen drone-käytön kannalta. Droonit ovat kuitenkin sallittuja muilla alueilla, ja yksi yritys haluaa hyödyntää henkilökohtaisten dronien maailmanlaajuista kasvua.

Liidellä, Australiasta tuleva yritys haluaa kerätä ilmakuvia parantaakseen teollisuutta, kuten älykästä maataloutta, kaupunkisuunnittelua, katastrofiapua ja luonnonvarojen hallintaa. Käyttäjät ovat perinteisesti luottaneet maailmanlaajuisiin yrityksiin, kuten Google, tarjoamaan heille kartoitustekniikkaa. Soarin toimitusjohtaja Amir Farhand uskoo, että staattisen kartoituksen päivät ovat ohi, ja yleisö tarjoaa uuden joukon dynaamisia super-kartoitusominaisuuksia. Kaikki nämä tiedot ovat lohkoketjussa, ja luojat hyvitetään ja korvataan osallistumisesta järjestelmään.

Haasteet

Kilpailevat taivaalle

Yksi tai kaksi drone taivaalla ei välttämättä aiheuta ongelmaa. Mutta kun samasta ilmatilasta kilpailee satoja, on varmasti joitain asioita. Mikä on julkinen ilmatila? Voivatko dronit lentää muiden ihmisten talojen yli vai pitäisikö heidän pitää kiinni teistä? Kuinka yritykset välttävät ilmassa tapahtuvia törmäyksiä? Tuleeko ihmiskunnalle uudenlainen ilmansaaste??

Yritysten on käsiteltävä näitä ja muita asioita, jos droneista tulee säännöllinen piirre taivaallamme. Hankkeiden on tehtävä tiivistä yhteistyötä paikallishallinnon organisaatioiden, sääntelyviranomaisten ja tietysti suuren yleisön kanssa. Muuten he saattavat vain löytää itsensä uppoavan rahaa korkeisiin piirakka-taivaassa -rakennuksiin eivätkä taivaalla uppoutuviin ihanteisiin.

Yksityisyyden loukkaukset

Nyt pitäisi olla ilmeistä, että dronit voivat olla vakava uhka yksityisyydelle. Tämän estämiseksi julkiset lohkoketjut yksityisten sijaan (kuten IBM ehdottaa) voivat olla vastaus. Jos suurella yleisöllä on pääsy drone-rekisterin estoketjuun, he voivat vahvistaa tai hylätä kaikki drones, jotka yrittävät lähialueilleen. Tämä riippuu tietysti droneista, jotka lähettävät ensin julkista signaalia.

Ovatko lohkoketjut tulevaisuuden droneja?

Tähän on erityisen vaikea vastata. Teknologia on kaksiteräinen miekka. Toisaalta se tuo mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia ja toisaalta lisää aivan uudenlaisia ​​ongelmia. Tietyt sovellukset, kuten hätäapupisarat ja salametsästyskampanjat, ovat tilanteita, joissa hyödyt näkyvät välittömästi.

Erityisesti syrjäisillä paikoilla voi olla eniten kasvua niiden rajoitettujen vaikutusten vuoksi. Droonien tuominen hyvin asuttuihin kaupunkialueisiin on täysin erilainen tarina. Jos jotain yhteiskunnan on ehkä luotettava blockchain-ratkaisuihin pitääkseen nämä korkealuokkaiset robotit kurissa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me