Toukokuussa 2018 eräät autoteollisuuden suurimmista nimistä ilmoittivat yhdistyvänsä muodostaakseen MOBI-konsortio. MOBI tarkoittaa “Mobility Open Blockchain Initiative” -ryhmää ja ryhmä tutkii blockchainin käyttöä autokehityksessä. Sen tavoitteena on “tehdä liikkuvuudesta turvallisempaa, vihreämpää ja edullisempaa”.

MOBI-yhteenliittymä koostuu kumppaneista, sponsoreista ja tytäryhtiöistä. Jokaisessa ryhmässä on joukko osallistujia (vastaavasti) autoteollisuudesta, blockchain / tech-konsultointitilasta ja eri virastoista, jotka koskettavat molempia.

Yhteistyökumppaneita ovat autojen valmistusjätit BMW, Ford, General Motors ja Renault sekä autonosien valmistajat ZF Friedrichshafen ja Bosch.

Sponsorit koostuvat vakiintuneista blockchain- ja konsulttiyrityksistä, kuten ConsenSys, IOTA, IBM ja Accenture. Kääntäen, toiset sponsorit sisältävät lohkoketjun aloittelijoita, jotka ovat uusia avaruudessa, kuten Foam (sijaintipalvelut) ja ShareRing (jakamispalvelut).

Tytärryhmään kuuluvat virastot ja kansalaisjärjestöt, mukaan lukien Maailman talousfoorumi, Blockchain Berkeleyssä ja Hyperledger.

Meillä on jo joitain oivalluksia blockchainin käyttöön yksittäisten valmistajien, kuten Porschen, autoteollisuuden aloitteissa. MOBI pyrkii kuitenkin ottamaan avoimen lähdekoodin lähestymistavan lohkoketjuun. MOBI kuvaa itseään blockchain-agonistiksi ja tutkii koko alan kattavia ratkaisuja siihen, miten blockchain-tekniikka voidaan integroida laajempaan autotilaan.

Tässä artikkelissa tutkimme joitain mahdollisuuksia, jotka voisivat olla mahdollisia ottamalla käyttöön lohkoketju ja siihen liittyvä tekniikka koko autoteollisuudessa.

Integraatio koko autoteollisuudessa

Autoteollisuus on maailmanlaajuisesti valtava. Ajattele sitä – et vain osta autoa. Saadaksesi sen tielle, sinun on myös otettava huomioon kaikki tai kaikki seuraavat asuinpaikkasi mukaan:

  • Ajokokeen sertifikaatti / ajokortti
  • Ajoneuvon rahoitus – ostatko vai vuokraatko?
  • Omistuksen laillinen rekisteröinti
  • Katsastukset
  • Vakuutus
  • Liikenneverot
  • Ruuhkamaksut tai pilaantumisverot
  • Huolto ja korjaukset

Tällä hetkellä kaikki nämä vaatimukset ovat enimmäkseen poissa käytöstä. Autoteollisuus on heikosti integroitunut, mikä puolestaan ​​johtaa lukuisiin ongelmiin. Näitä ovat korkeat vakuutuskustannukset, tieliikennerikokset ja huonosti huolletut ajoneuvot.

Käyttötapaukset – estoketju autoteollisuuden aloitteissa

Alan laajuisen hajautetun kirjanpitotekniikan hyödyntäminen voisi johtaa yhdenmukaisempaan ja integroituneempaan infrastruktuuriin. Alla on joitain tapoja, joilla tämä voi tapahtua.

Blockchain in Automotive Supply Chain and Manufacturing

Monet alat, mukaan lukien autoteollisuus, ovat jo alkaneet tutkia blockchainin käytön etuja toimitusketjun hallinnassa.


Blockchain-tietokanta voi rekisteröidä autonvalmistusprosessissa käytetyt osat. Vastaavasti itse valmistusprosessi voidaan myös tallentaa. Tämä voisi osoittaa, mitkä ihmiset ja robotit olivat mukana missä vaiheessa, mukaan lukien laaduntarkastukset. Jälleenmyyjät voisivat viime kädessä viedä jokaisen ajoneuvon, jolla on oma blockchain-tietueensa.

Blockchain ajoneuvon kunnossapidossa ja korjauksissa

Voimme myös nähdä, että huolto ja korjaukset virtaviivaistetaan samanlaisella blockchain-pohjaisella järjestelmällä. Mekaanikko pystyi helposti tarkistamaan ajoneuvon kokoonpanotiedot, nähdä, mitä osia käytettiin, ja kirjaamaan omat korjaustyönsä samaan ajoneuvon lohkoketjutietueeseen.

Tällaiset digitaaliset rekisterit auton osista voivat auttaa vähentämään tapauksia väärennetyt ajoneuvon osat käytetään joko valmistuksessa tai korjauksissa. Se auttaisi myös lisäämään luottamusta autokorjausten arvoon ja eheyteen, mikä on aina ollut melko läpinäkymätöntä niille, jotka eivät tiedä tiensä auton moottorista.

Blockchain-pohjainen lisensointi ja rekisteröinti

Jos autonvalmistajat voivat kirjautua ajoneuvot itse blockchainiin, meillä voisi olla myös samanlainen blockchain-pohjainen järjestelmä ajoneuvojen omistuksen seuraamiseksi ja jäljittämiseksi. Tällainen integroitu järjestelmä auttaisi vähentämään rikollisiin tarkoituksiin myytävien ajoneuvojen määrää ja lisäämään kuluttajien luottamusta ajoneuvoon. tunnetusti epäluotettava liiketoiminta käytettyjen autojen kaupan.

Blockchain tarjoaa mahdollisuuden kuljettajien ja ajoneuvojen maailmanlaajuiseen integrointiin – standardoitu maailmanlaajuinen rekisteri lisensoiduista kuljettajista ja ajoneuvoista. Tietysti suuri osa alan nykyisestä jännityksestä kohdistuu tekoälyyn ja kuljettajattomiin autoihin. Teknisesti tämän alan kehitys todennäköisesti ylittää poliittiset ja byrokraattiset esteet tällaisen maailmanlaajuisen kuljettajarekisterin luomiselle.

Siitä huolimatta, jos ihmiset jatkavat autojen ajamista, on mahdollista, että meillä on oma globaali itsenäinen kuljettajatunnuksemme.

Vakuutukset, verot, ruuhkamaksut ja muut käyttöperusteiset maksut

Voimme suorittaa maksuja, kuten vakuutusmaksut, tieliikenneverot ja muut oheismaksut, täysin digitaalisesti ja automaattisesti. IoT: n ja sijainnin seurantatekniikoiden avulla tällaiset maksut voivat myös kehittyä puhtaasti käyttöpohjaisiksi. Joten jos ajaa Lontoossa tai Tukholmassa, voit suorittaa automaattiset ruuhkamaksut digitaalisista lompakoista.

Vakuutusyhtiöt voivat saada paremman kuvan siitä, mitä tapahtui tapaturmakorvauksen yhteydessä. Tämä voisi siten nopeuttaa maksuja ja vähentää väärennettyjen saatavien määrää.

Sijaintiseurantapalvelut mahdollistavat myös ajoneuvon käyttö- ja mittarilukemahistorian kirjaamisen tarkasti ja kiistattomasti. Voimme nähdä tarkat ja puolueettomat arviot AI-tekniikalla tehdyistä ajoneuvoista tarvittavien laskelmiin perustuvien päätösten tekemiseksi.

Blockchain-pohjaiset liikkuvuusaloitteet

Blockchain luo avoimuutta auton ja ajon jakamiseen, mikä puolestaan ​​voi lisätä luottamusta osapuolten välillä. Porsche on jo testannut älykkäiden sopimusten käyttöä ajoneuvojen lukitsemiseksi ja avaamiseksi.

Kuvittele, että vuokraat jaettua autoa. Ensinnäkin älykkäät sopimukset tarkoittavat, että pääset käyttämään vasta, kun olet maksanut talletuksen omistajalle digitaalisella lompakollasi. IoT-tekniikka seuraa myös auton sijaintia vuokrauksen aikana. Älykkäät sopimukset voisivat tarjota automaattisen vakuutuksen. Jälleen voit maksaa vakuutusmaksuja, tiemaksuja ja ruuhkamaksuja vain käytön perusteella maksamalla vähennettynä automaattisesti digitaalisesta lompakostasi.

Tekoäly ja kuljettajattomat autot

Jos kuljettajattomasta autosta tulee jokapäiväinen todellisuus tai milloin, blockchainilla on ylimääräinen tarkoitus. AI-tekniikka, jota käytetään kuljettajattomissa autoissa, riippuu monimutkaisesta, usein sekunnin sekunnin pituisesta päätöksenteosta. Siksi näiden päätösten kirjaaminen lohkoketjuun tarkoittaa, että voimme jäljittää, mitä tapahtui, jos onnettomuus sattuu.

Kaikki nämä mahdollisuudet osoittavat, kuinka blockchainin käyttöönotto autoteollisuudessa voisi integroida paremmin laajemman teollisuuden. Vaikuttava globaali konsortio, kuten MOBI, voi pystyä ajamaan tällaisia ​​mahdollisuuksia lähemmäksi todellisuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me