Miksi Blockchain Internet?

Internet on lähestymässä kolmekymmentä syntymäpäiväänsä tai sitä. Olemme saavuttaneet pitkän matkan levykkeiden ja puhelinmodeemien alkuajoista lähtien. Jotkut kyseenalaistavat, että vaikka tekniikka on parantunut merkittävästi, sen demokratia ei ole. Meillä ihmisillä on tämä pieni ongelma, jota kutsutaan kontrollihierarkioiksi. Luultavasti siksi hallituksilla, pankeilla ja instituutioilla on niin suuri rooli elämässämme.

Internet ei ole erilainen, koska tämä asia näyttää myös ylittäneen digitaalisen alueen. Suositut palvelut, kuten Google, Facebook ja Twitter muutamia mainitaksemme, ohjaavat suurta osaa tietojemme kulutuksesta ja tietojen tallennuksesta näinä päivinä. 90-luvulla peer-to-peer -tietojen jakamista tapahtui paljon enemmän. Dynaaminen kehitys on muuttunut. Alun perin hajautetuksi tieteelliseksi jakamisverkostoksi on enemmän tai vähemmän muodostunut jättimäinen markkinointityökalu muutamille suurille toimijoille.

Portinvartijat

Blockchain-internetin kannattajat väittävät, että portinvartijat valvovat suurta osaa tiedoista, joita käytämme tai tallentamme modernille internetille. Joissakin tapauksissa heidän läsnäolonsa on hienovarainen ja toisissa melko dramaattinen. Kummassakin tapauksessa on jonkin verran kyseenalaista, pitävätkö nämä pitäjät etumme parhaina. He ovat loppujen lopuksi vastuussa ensin sidosryhmilleen / kuvernöörilleen. Katsotaanpa muutama esimerkki.

Verkkotunnusjärjestelmä

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) on Kaliforniassa sijaitseva voittoa tavoittelematon järjestö. Alun perin se perustettiin auttamaan Yhdysvaltain hallitusta hallitsemaan Internetin varhaista infrastruktuuria. ICANN valvoo DNS (Domain Name System) -järjestelmää, joka yksinkertaisella tavalla kääntää palvelinten tunnistavat numerot ympäri maailmaa luettavammaksi muodoksi, kuten https://coincentral.com jotain esimerkiksi https://104.31.67.109.

Vaikka ICANN tarjoaa kaivattua palvelua, se kärsii myös samoista ongelmista kuin suuret tekniset jättiläiset, kuten Microsoft ja IBM: keskittäminen. Yhdysvaltain politiikka vaikuttaa voimakkaasti ICANN: iin, ja vaikka se ei säätäkään verkkosisältöä, se voi sensuroida verkkotunnuksia. Voittoa tavoittelematon organisaatio on kiistanalainen säilytti kuuden vuoden kiellon .islam- ja .halal-verkkotunnuksissa. Tästä huolimatta sen oma valvontakomitea on antanut muuten neuvoja. Suurimmaksi osaksi ICANN on edistänyt Internetin sananvapauden ihanteita sen perustamisesta lähtien vuonna 1998. Nämä viimeaikaiset tapahtumat kuitenkin kyseenalaistavat DNS: n todellisen demokraattisen tulevaisuuden globaalilla tasolla.

Hallituksen sensuuri

Jos se oli huolestuttavaa, meidän on vain tarkasteltava Tyynenmeren yli suurelle osalle Aasiaa löydettyä raskasta Internet-sensuuria. Kiinassa hallitus valvoo tiukasti, mitä sisältöä voidaan nähdä ja ketä voidaan kritisoida. Internet-yhteisöt kutsuvat sitä osuvasti “Kiinan suureksi palomuuriksi”. Kuten jäljempänä todettiin, Internet-sensuuri vaikuttaa enimmäkseen idän maihin, mutta jopa Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen kaltaisissa maissa, joita pidetään pitkään vapauden pylväinä, sensuuria koskevat ongelmat lisääntyvät..

Hae

Tietojen jakaminen maailmanlaajuisesti on hankalaa. Hakukoneista on tullut yleinen tapa, jolla ihmiset löytävät suosikkisisällön kaikkialta. Uusimmat arviot osoittavat, että Google on kaapannut 90 prosenttia markkinaosuudesta tässä tilassa. Vaikka se tarjoaa selvästi arvokasta palvelua, se käyttää myös paljon valtaa. Vaikka monet meistä eivät kyseenalaista tätä, yksi hakukone, joka hallitsee heidän kaikkien lähestymistapaa, ei todennäköisesti ole paras tapa palvella puolueetonta sisältöä.

Sosiaalinen

Sama voidaan sanoa sosiaalisesta mediasta. On epäilyttävää, että Mark Zuckerberg tiesi alustansa koko vaikutuksen aloittaessaan sen rakentamisen vuonna 2005. Yhteydenpito muiden kanssa keskitetyssä kohtaamispaikassa verkossa ei todellakaan ole ongelma, tietojen tallentaminen on. Piilotettu useiden tuntien yksityisyydensuojalausekkeiden joukossa, joita kukaan ei koskaan lue, on yritysten oikeus käyttää tietoja haluamallamme tavalla. Jopa herra Zuckerberg myöntää luultavasti, että hänen lemmikkiprojektinsa on poikennut alkuperäisistä aikomuksistaan.

Facebookin tapauksessa identiteetinhallinnassa on lisätty elementti, koska monet verkkosivustot käyttävät Facebook-profilointia käyttäjien tunnistamiseen. Lisäksi käyttäjät kohtaavat todellisen mahdollisuuden menettää arvokasta tietoa. Vaikka sitä ei suositella, monet käyttäjät lähettävät valokuvia ja luovat Facebookiin sisältöä, jota ei ole varmuuskopioitu missään muualla. Tähän mennessä on oltava selvää, että hajautetuilla järjestelmillä on joitain todellisia etuja.

Jotkut Blockchain Internet -ratkaisut

ZeroNet

Tamas Kocsis on elokuvan luoja ZeroNet, vertaisverkkosivustojen isännöintiratkaisu. Zeronet poistaa perinteiset keskitetyt isäntäpalvelimet sallimalla käyttäjien isännöidä verkkosivustojaan muiden käyttäjien koneilla maailmanlaajuisesti. Kuulostaa hyvältä, mutta mikä estää muita tuhoamasta sivustoasi? Bitcoin-salaus tietysti!

Niin kauan kuin pidät kiinni yksityisistä avaimista, verkkosivustosi pysyy turvassa. Vain sinä voit lisätä, muokata ja päivittää sisältöä tavalliseen tapaan. Lisäksi se on myös vankempi. Jos yksi palvelin / solmu menee alas, on muita, jotka pitävät sitä käynnissä. Kocsis selittää edelleen joitain haasteita, joita kohtaamme tänään, kun sensuuri loukkaa henkilökohtaisia ​​vapauksiamme:

Grafiittidokumentit

Grafiittiasiakirjat on hajautettu asiakirjojen laatimisratkaisu, joka on samanlainen kuin Google Docs. Ero? Google käyttää viime kädessä kaikkia syöttämiäsi tietoja markkinointitarkoituksiin, olivatpa ne sitten hakuja, asiakirjoja tai karttoja. Tietorikkomukset ovat yleisiä nykyään, ja suuret tallennusyhtiöt menettävät nopeasti uskottavuutensa turvallisena tapana hallita käyttäjätietoja itsenäisesti.

Grafiittidokumenttien avulla sovellus jakaa ja suojaa tietosi samalla salauksella, joka on mainittu aiemmin. Vain sinä voit kuitenkin käyttää sitä. Säilytät edelleen täyden hallinnan tietojesi suhteen kaikkina aikoina mistä tahansa planeetallasi.

Viimeiset ajatukset: Blockchain Internet

Nämä ovat vain joitain tapauksia, joissa hajautettu kryptovaluuttaarkkitehtuuri muuttaa Internetin luonnetta. Jos olet käyttänyt jotain sellaista kuin Graphite Docs tai ZeroNet, tiedät, että prosessi on edelleen hieman tekninen ja kömpelö. Tämä puhuu koko teollisuuden kehityksestä tällä hetkellä.

Aivan kuten Internetin alkuaikoina, blockchainin peruskerroksia rakennetaan parhaillaan. Kun kehittäjät korjaavat huijaukset, meidän pitäisi nähdä käyttöliittymät, jotka tarjoavat käyttäjille saumattomamman vuorovaikutuksen. Se ei kuitenkaan tarkoita millään mielikuvituksella, että nykyinen tekniikka on menossa pois.

Mitkä ovat ajatuksesi? Onko olemassa mielenkiintoisia sovelluksia, joita käytät vuorovaikutuksessa hajautetussa verkossa? Olla varma tweettaa meitä kuinka pelaat osuutesi blockchain-internet-tulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me