Teknologia täyttää luovuuden

Jotkut sanovat, että tekniikka on taiteen muoto. Viimeaikaisen blockchain-taidemarkkinoiden nousun myötä tämä näyttää olevan enemmän tosiasioita kuin fiktiota näinä päivinä. Blockchain-tekniikka on virallisesti tullut taidemaailmaan digitaalisista pennuista ja meemikaupan korteista, joiden hinnat ovat yli 100 000 dollaria, tekoälyyn (AI) perustuviin taideteoksiin..

Blockchain-taide koostuu kuitenkin muusta kuin vain taideteoksen lyömisestä verkossa. On muutamia asioita, jotka sinun tulisi tietää näistä kehittyvistä markkinoista ja siitä, miten se muuttaa taidetta parempaan suuntaan.

Ihmiset luovat Blockchain-taidetta

Taiteilijat käyttävät muutamia erilaisia ​​menetelmiä sisällyttääkseen blockchainin työhönsä. Jotkut taiteilijat luovat kappaleita, joissa lohkoketju on aihe, kun taas toiset käyttävät itse asiassa tekniikkaa luomuksissaan.

Keräilyesineet

Tällä hetkellä suosituin blockchain-taiteen muoto, kuten keräilyesineet CryptoKitties ja Harvinaiset Pepe-kortit ovat saaneet kulttimaista seuraa. Nämä digitaaliset taideteokset luodaan, tallennetaan ja käydään kauppaa blockchain-alustoilla, kuten Ethereum ja Counterparty.

Kuten Beanie Babies, jokaisen keräilytuotteen tietoisuus on se, mikä ohjaa sen arvoa ja hintaa. Voit helposti noutaa kerättävää blockchain-taidetta vain 5 dollaria, mutta joillakin kappaleilla on hintalappuja yli 100 000 dollaria.

Blockchain-ohjattu art

scarab-kuvitus

Nykyinen Scarab-kokeiluteos

Keräilyesineiden lisäksi taiteilijat löytävät muita tapoja käyttää blockchain-tekniikkaa taideteoksessaan. Yksi esimerkki tästä on Scarab-kokeilu. Scarab-kokeilu yhdistää tekoälyn (AI) merkityt jäsenyydet luodakseen yhden teoksen yhteisön jäsenten yhdistetyistä 1000 ehdotuksesta. Kun lähetät teoksesi, saat vaihdettavan Scarab-tunnuksen, joka antaa sinulle äänioikeuden siihen, mitä taideteoksia projekti sisältää.

Plantoidi on itsestään toistuva “elämänmuoto”, jota myös AI ja blockchain ohjaavat, erityisesti Bitcoin ja Ethereum. Se on robottikasvi, jolla on DNA-rakenne Ethereum-verkossa, joka on vuorovaikutuksessa sille lahjoittavien ihmisten kanssa. Saatuaan tarpeeksi Bitcoin-lahjoituksia Plantoid siirtyy “lisääntymisvaiheeseen”, jossa se kehottaa taiteilijoita ja suunnittelijoita luomaan toisen Plantoidin. Tarjouksen saajan on luotava uusi Plantoid noudattaen samoja DNA-sääntöjä kuin Plantoid ennen sitä. Vastineeksi luoja saa Bitcoin-lahjoitukset alkuperäiseltä tehtaalta älykkään sopimuksen avulla.

Blockchain-pohjainen art

Vaikka sitä ei ole rakennettu blockchainilla, on olemassa lukuisia taideteoksia, jotka käyttävät tekniikkaa inspiraationa. Äskettäin kaikkien aikojen ensimmäinen julkisesti tilattu Bitcoin-muistomerkki pystytettiin Kranjiin, Sloveniaan. Kaupungin kansalaiset lähettivät ideoita muistomerkistä Facebookin kautta, ja virkamiehet valitsivat Bitcoinin alueen sidosten vuoksi teollisuuteen.

Blockchain on vaikuttanut myös Bitcoin-graffititaiteeseen, Satoshi Nakamoton luovutuksiin ja jopa viimeiseen (Bitcoin) ehtoolliseen.

viimeinen bitcoin-illallinen

Voit seurata ja tarkistaa taiteita blockchainissa

Ehkä tärkeämpää kuin taiteen luominen on mahdollisuus varmistaa, että ostamasi taide on aito. Geneven kuvataiteen asiantuntijainstituutti (FAEI) totesi vuonna 2014, että yli 50% heidän tutkimastaan ​​taideteoksesta on väärennetty tai väärin osoitettu väärille taiteilijoille. Kun kuvataidemarkkinoiden kappaletta myydään kymmenillä tai jopa satoilla tuhansilla dollareilla, on tärkeää, että ostat mitä luulet ostavasi.

Samoin kuin blockchainin käytössä maataloudessa ja toimitusketjussa, voit käyttää julkisen muuttumattomuuden voimaa taiteen eheyden ylläpitämiseen. Tätä varten jotkut projektit työskentelevät taiteen alkuperän merkitsemiseksi. Blockchain-taiteen alkuperä on menetelmä todistaa alkuperäisten luomusten omistajuus blockchainin kautta. Se toimii näin:

  1. Taiteilija luo uuden teoksen ja varmentaa sen blockchainin tunnuksella.
  2. Kun ostat taideteoksen taiteilijalta, hän siirtää siihen liittyvän tunnuksen sinulle.
  3. Kun myyt kappaleen, siirrät tunnuksen ostajalle.
  4. Ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Tunnustapahtumat tallennetaan julkisesti, joten voit ostajana helposti seurata koko omistushistoriaa taiteilijalle. Jos tunnus ei ole peräisin taiteilijan lompakosta, taideteos on väärennös.

Voit käyttää tätä prosessia fyysisiin taideteoksiin sekä digitaalisiin teoksiin. Koska digitaaliset teokset ovat helposti toistettavissa, niiden yhdistäminen rahakkeisiin säilyttää niiden harvinaisuuden, mikä puolestaan ​​säilyttää arvonsa.

Blockchain in Art eliminoi välikädet… Jälleen kerran

Kuten useimmilla teollisuudenaloilla, myös blockchain-taidemarkkinat tekevät parhaiten välittäjät vanhentuneiksi. Hajautetut taidegalleriat avautuvat vasemmalle ja oikealle, jolloin suurin osa (ellei kaikki) myyntituotot ovat taiteilijoille.

Curio-kortit ovat Ethereumiin sidottuja GIF-kuvia ja kuvia, joissa taiteilijat saavat 100% myynnistään. Koska kortit ovat lohkoketjussa, voit taiteilijana valita tarkalleen kuinka monta haluat myydä. Kopioinnista, väärentämisestä tai suurista maksuista ei tarvitse huolehtia. Tämä avaa kokonaan uuden maailman kaupallistamisen digitaalitaiteilijoille.

Jopa fyysisillä taideteoksilla galleriat käyttävät blockchainia. Maecenas on hajautettu foorumi, joka demokratisoi taidetta. Jos haluat osallistua taideinvestointeihin, mutta sinulla ei ole varoja ostaa useita tuhansia dollareita, tämä foorumi on sinulle. Maecenasissa voit sijoittaa osaan taideteoksia alustan ART-tunnuksilla. Lisäksi uusien kappaleiden rahoittamiseksi galleriat voivat listata taideteoksensa Maecenas-käyttäjille murto-osalla siitä hinnasta, jonka huutokaupan pitäjä tai laina heille maksaa.

Osallistu Blockchain-taidemarkkinoihin

Olitpa keräilijä, luoja tai vain rento tarkkailija, taiteen blockchain-vallankumous vaikuttaa todennäköisesti jollain tavalla. Jopa tällä nuorella alalla on vielä paljon tapoja päästä mukaan ja venyttää luovia lihaksia.

Älä anna taiteellisten kykyjen puutteen estää sinua. Projektit, kuten Slothicorn, joka tarjoaa yleisen perustulon kaikelle salaustaiteelle (mukaan lukien “Paska GIF”), anna tarvitsemasi tuki aloittaessasi.

Kuka tietää? Sinusta voisi vain tulla ensimmäinen meemejä tekevä miljonääri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me