Blockchain ja vakuutusteollisuus

Blockchain ja vakuutusteollisuus osoittavat yhteensopivuuden siten, että voit odottaa blockchainin muuttavan merkittävästi tapaa, jolla vakuutusyhtiöt harjoittavat liiketoimintaa. Ethereumin luoja Vitalik Buterin kertoo yhtä paljon. Vuonna haastattelu KPMG China -yrityksen Simon Phippsin kanssa Buterin kertoo 27. marraskuuta 2016:

“Luulen, että vakuutus on tosiasiassa yksi niistä rahoitusaloista, joita voisi olla suhteellisen helppo soveltaa estoketjuihin. Luulen, että syy on se, että se on pohjimmiltaan vain rahoitusta ja dataa. Joten melko yksinkertaiset rakennuspalikat ja mielestäni data on ollut melko vapaasti saatavilla Internetistä lähtien. Ja tiedät, että rahoituksen puoli on yhä helpommin saavutettavissa, etenkin blockchain-tekniikan tullessa sisään. Joten on melko luonnollinen yhdistelmä, ja mielestäni molemmat yksittäiset yritykset alkavat kehittää joitain sovelluksia, kuten lentovakuutuksia lentäjät, ei pun-tarkoitusta, ja kuten jotkut melko suuret vakuutusyhtiöt, jotka vain kiinnostuvat tekniikoista, vain kastavat jalkansa. “

Vitalik myös ilmoitti tukevansa Twitterissä estoketjun kehittämiseen vakuutusten käsittelyssä.

Kyllä, olen wetrustin neuvonantaja. Ei, minulla ei ole rahakkeita. Ei, kiinnostustani hajautettuun vakuutukseen EI pidä tulkita….

– Vitalik Eterin antaja (@VitalikButerin) 8. lokakuuta 2017

Vakuutuksen historia

Muinaisessa Kiinassa kauppiaat korvaavat itsensä tappioista jakamalla lastia useille aluksille. Joten jos yksi alus upposi, muu lähetys pysyi turvassa. Täällä näemme jo hajauttamisen arvon vakuutuksissa.

Vaara merellä

Historioitsijat määrittelevät usein länsimaisen kulttuurin modernin vakuutuksen alkuperän Lontoon kahvilalle 1680-luvun lopulla. Edward Lloyd avasi Lloyd’s Coffee House -tornin Lontoon Tower Streetillä, ja se tarjosi kokoontumispaikan laivanvarustajille, kauppiaille ja merenkulkumiehille..

Vakuutusteollisuus kasvoi sopimuksista, jotka tehtiin riskin jakamiseksi useiden osapuolten kesken ja lyötiin vetoa kaupankäynnin suotuisista tuloksista. Edward Lloyd perusti Lontoossa sijaitsevan Lloyd’sin menestyksensä ansiosta tässä liiketoiminnassa.

Nämä aloitteet osoittavat vakuutuksen olevan katalysaattori liiketoiminnan kehittämiselle. Ilman vakuutusta jotkut onnistuneet matkat eivät olisi koskaan alkaneet. Harkitse kehittyvän tekniikan kehitystä nykyaikaisena vastaavana.

Gambler’s Odds

Sitten vuonna 1654 matemaatikko Blaise Pascal otti yhteyttä muihin ranskalaisiin matemaatikoihin Pierre de Fermatiin. Yhdessä he kehittivät todennäköisyysteorian. Todennäköisyysteoria antaa vakuutuksenantajille tarkan työkalun tiettyyn hankkeeseen liittyvän riskin määrän laskemiseksi. Pascalin työ tarjosi perustan ensimmäisille vakuutusmatemaattisille taulukoille, ja tätä lähestymistapaa käytetään edelleen vakuutusalalla.

Joten vakuutushistoriassa näemme selvästi merkittäviä alueita, joilla blockchain ja vakuutusteollisuus yhtyvät. Hajauttaminen hajauttaa riskin. Ja matematiikka tarjoaa älykkäitä sopimuksia liiketoimien perustaksi.

Blockchain-edut vakuutusalalle

Luottamus

Luottamus vakiintuneisiin voimiin vähenee kaikkialla maailmassa, olivatpa ne hallituksia vai yrityksiä. 2017 Edelman Trust Barometer dokumentoi tämän hylkäämisen. Blockchain-tekniikka luo ytimessään luottamuksen järjestelmän riippumatta siitä, luottavatko liiketoimeen osallistuvat osapuolet toisiinsa vai eivät.

Edelman Financial Services Trust Barometer Highlights

Edelman Financial Services Trust Barometer Highlights

Läpinäkyvyys

Pelkästään Yhdysvalloissa, noin 7,4 miljardia dollaria on edelleen perimättä henkivakuutuksen kautta, jossa ihmiset kuolivat, mutta heidän varansa putoavat halkeamien läpi. Blockchain-tekniikka ja älykkäät sopimukset pakottavat maksun, ja tapahtumatiedot näkyvät avoimesti blockchainissa.

Tehokkuus

Vakiintuneina toimialoina vakuutusyhtiöt käyttävät keskusyksiköitä, vanhentuneita tietokantatekniikoita ja yhteensopimattomia järjestelmiä, joilla on suuria vaikeuksia kommunikoida keskenään. Lohkoketjun tiedot lievittävät näitä ongelmia. Kehittyvät taloudet, kuten Aasian maat tarjoaa mahdollisuuksia tutkia uusia lohkoketjuun perustuvia järjestelmiä, koska näissä talouksissa ei ole vakiintuneita ja vanhentuneita järjestelmiä.

Muuttamaton totuusrekisteri

Vakuutus riippuu tosiasioiden tiedosta oikein. Kun vakuutat arvoesineitä, vakuutusyhtiön on tiedettävä arvoesineiden kunto, sijainti ja jopa yksinkertainen todiste niiden olemassaolosta. Blockchain tarjoaa muuttumattoman tietueen totuudesta, joka pystyy tallentamaan kaikki nämä tiedot ja seuraamaan omistajanvaihtoa.

Tapahtumat

Vakuutusteollisuus tekee lähinnä sopimusvelvoitteita osapuolten välillä. Yksi osapuoli maksaa toiselle, ja olosuhteet pakottavat toisen osapuolen maksamaan, kun ehdot täyttävät asianmukaiset kriteerit. Blockchain-tekniikka tarjoaa järjestelmän sopimusten täyttämiseen ja maksujen suorittamiseen tehokkaasti.

Petosten torjunta

Blockchainin ominaisuudet ovat muuttumattomana totuuden ennätyksenä kyky vähentää petoksia. Lohkoketjun tapahtumat tarjoavat tietoja, jotka ovat tärkeitä epäilyttävien vaatimusten ja epäilyttävien henkilöiden paljastamisessa.

Tarkastus

Blockchain-tekniikan läpinäkyvyys mahdollistaa paremman tarkastuksen. Blockchain tarjoaa helpon pääsyn palkkioiden hinnan määrittämiseen käytettyihin kriteereihin ja siihen, miten nämä kriteerit muuttuivat eri aikarajoissa. Tästä syystä todiste hallituksen sääntöjen noudattamisesta yksinkertaistuu.

Blockchain-vakuutusalan aloite (B3i)

Blockchain-vakuutusalan aloite (B3i) perustettiin Euroopassa loppuvuodesta 2016. B3i edustaa joukkoa vakuutusyhtiöitä, jotka tekevät yhteistyötä tutkiakseen lohkoketjun ja vakuutusteollisuuden mahdollisuuksia. Parin menestyksekkään ensimmäisen vuoden jälkeen B3i Services AG perustettiin Zürichiin maaliskuussa 2018. B3i Services AG pyrkii omana organisaationaan kehittämään ja testaamaan kaupallisia lohkoketjuratkaisuja.

Organisaatio julkaisi ensimmäisenä tuotteena lohkoketjun prototyypin kiinteistökatastrofien ylijäämävakuutussopimuksista. Tarjoten yksinkertaisimman vakuutussopimuksen muodon, tämä myös avasi tien yhteisten standardien toiminnalle.

blockchain ja vakuutusalan kuva

B3i tutkii tapoja, joilla vakuutusala voi hyötyä blockchain-tekniikasta.

Lopulliset ajatukset

Blockchain ja vakuutusteollisuus tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia. Blockchainin läpinäkyvyys ja tapahtumien käsittely antavat sekä asiakkaille että toimittajille parempaa tietoa ja luottamusta. Nykyisen teollisuuden tehostaminen tarjoaa vain yhden polun eteenpäin. Blockchain-tekniikan näkökohdat paljastavat uusia tapoja ajatella itse yritystä. Vakuutusteollisuus kasvoi tarpeesta vähentää riskiä, ​​ja se saavutti tämän jakamalla riskin useille osapuolille. Tämän seurauksena merikaupan vaarat alkoivat nykyisen länsimaisen vakuutusalan.

Blockchainin hajauttamisessa näet mahdollisuuden levittää riskiä useille osapuolille uusilla tavoilla. Blockchainin avulla ihmiset voivat vakuuttaa hankkeita samalla tavoin kuin joukkorahoitus. Ja vaikka vanhentuneiden järjestelmien yleiskustannukset rajoittavat vakiintuneita vakuutusyhtiöitä, blockchain mahdollistaa mikrorahoituksen. Siksi voitto pienemmistä yrityksistä, jotka normaalisti lentävät nykyisen teollisuuden tutkan alla, odottaa löytämistä.

Niille, jotka haluavat lähteä purjehtimaan uuden vakuutusalan seikkailulle, on olemassa rohkea uusi mahdollisuuksien maailma.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me