Rakennamme vuoria. Mutta ei upeita luonnonihmeitä, joita saatat ajatella. Ei, sen sijaan rakennamme roskamäkiä, ja se pahenee. Kun maapallon väestö jatkaa tasaista nousua, Maailmanpankki-ryhmä arvioi, että jätteiden syntyminen saavuttaa 2,2 miljardia tonnia jätettä vuoteen 2025 mennessä. Valitettavasti ihmisellä ei ole aivan sitä maagista maalausta, jota luonto on.

Jos näky ei riitä, monista näistä kaatopaikoista on tullut vaarallinen käsitellä. Kaatopaikat ovat myrkyllisiä keskuksia, jotka vuotavat myrkyllisiä aineita maahan ja läheisiin vesilähteisiin. Ne aiheuttavat myös kielteisiä kasvihuoneilmiöitä.

Nyt kun Bitcoinin edelläkävijä on hajautettu tekniikka, yritykset pyrkivät estämään merkityksellisiä ratkaisuja. Blockchain-jätehuolto on nouseva ja tuleva ala, joka voi säästää yrityksiä miljoonia ja samalla huolehtia ympäristöstä. Mahdollisuus win-win-skenaarioon on saavutettu. Mutta potentiaali on vain sana. Onko joku siellä muuttamassa mahdollisuutta tosielämän ratkaisuksi?

Muovijätteet

Muoviteollisuus on valitettavasti rakennettu kokonaan heitettävän mentaliteetin ympärille. Loppujen lopuksi tuo tuo käteistä. Tutkimukset viittaavat siihen 8,3 miljardia 1900-luvun puolivälistä lähtien on tuotettu tonnia muovia, mikä on hämmästyttävää 60 prosenttia tästä on päätynyt kaatopaikoille. Tällainen liiketoimintamalli on selvästikin maapallolle kestämätön.

Kuitenkin blockchain-kierrätysyritykset, kuten Muovipankki, haastavat vallitsevan tilanteen. Muovipankki seuraa prosessia blockchainin hengessä kannustamalla käytettyjen muovien keräämistä vastineeksi fiat-rahoille ja palveluille, kuten matkapuhelimen radioajalle tai kryptovaluutalle..

Tätä tarkoitusta varten Plastic Bank tekee yhteistyötä IBM: n kanssa kehittäessään lohkoketjuteknologiaa, joka tarvitaan maailmanlaajuisen, skaalautuvan kierrätysratkaisun rakentamiseen. Tässä on kurkistus heidän tulevaan blockchain-kierrätyssovellukseensa:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=avJsgPu5Hkg]

Elektroniset jätteet

Kansainvälisen teleliiton mukaan arvioidaan, että elektroniset jätteet ovat menettäneet huikeat 55 miljardia euroa (47 miljardia dollaria). Arvon suurin tekijä on kulta-, jota käytetään monenlaisten sähkökomponenttien rakentamiseen.

Teknologia kehittyy hälyttävällä vauhdilla, minkä seurauksena tuotteet vanhentuvat vain muutamassa vuodessa. Suurin osa asiakkaista ei osaa hävittää elektroniikkaromua oikein. Tämä valitettavasti tarkoittaa, että suurin osa siitä päätyy kaatopaikoille.

Blockchain-jätehuolto

Kaatopaikat ovat potentiaalisia hunajaa!

On mielenkiintoista huomata yllä olevasta kaaviosta, että vaikka muovit ottaa arvoltaan toisen sijan, pelkkä jätemäärä korostaa jälleen tarvetta ja mahdollisuutta blockchain-hankkeisiin tehdä suurin lommo.

Näyttää myös siltä, ​​että mikään vakava blockchain-kilpailija ei tykkää tästä tuottoisasta kierrätysmahdollisuudesta raaka-aineissa. Tietenkin taitava blockchain-yrittäjä pitäisi tietää jo, että metallin louhinta on erittäin keskitetty peli. Suuret vakiintuneet edut todennäköisesti haluavat päästä mukaan toimintaan ensin.

Innovatiiviset blockchain-ideat

Jätteiden jakamista koskevat aloitteet

Nykyinen jätehuoltomallimme tarkoittaa, että keskitämme roskat kaatopaikalle. Tämä muodostaa jätepitoisuuden, joka tuottaa metaania sivutuotteena. Metaani on haitallisempia ympäristölle kuin hiilidioksidi, jopa 25 kertaa itse asiassa. Jos jakaisimme jätteemme väestön kesken, pystyisimme saavuttamaan muutaman keskeisen hyödyn: jäte hajoaisi nopeammin, ja voisimme luoda lannoitetta paikallisiin puutarhanhoitoprojekteihin.

Ympäristön estoketju ei välttämättä ole vain tekninen ratkaisu. Jakamalla vastuuta ja tietoa kierrätystoimista voimme jäljitellä mitä tehokkaimmat krypto-valuuttaverkot jo tekevät.

Toisaalta sananlaskun roskakorin potkiminen tiellä ei tee jätteistämme meneillään, se vain viivästyttää väistämätöntä.

Jätteiden toimitus

Hajautettu lähestymistapa aiheuttaa epäilemättä joidenkin nykyisten yritysten vanhentumisen. Mutta tämä on edistyksen hinta. Ja olkaamme rehellisiä, monille heistä maksetaan kulmien leikkaamisesta, ei ympäristöstä tai yhteisöstä huolehtimisesta.

Kun nämä pelaajat häviävät, voimme odottaa uusien mahdollisuuksien nousevan heidän tilalleen, joista yksi olisi jätteiden toimitus. Tämä ei ehkä kuulosta yrittäjältä, mutta ottaen huomioon jo luomamme valtavan määrän roskaa, älykkäät lohkoketjuprojektit voisivat jakaa ja hajauttaa näiden aikaisemmin keskittyneiden alueiden jätteet ja tehdä hyvän osan muutoksesta prosessissa.

Blockchain-jätehuolto

Massakierrätys todella käynnistyy, koska blockchain auttaa kannustamaan prosessia.

Näiden ideoiden saavuttamiseksi meidän on sidottava ne kannustimiin, jotka estävät blockchain-mestareita: maksu työn tekemisestä. Emme asu täysin altruistisessa maailmassa, mutta jos ihmiset palkitaan hyvän tekemisestä, he varmasti pysyvät kiinni tekemällä sitä edelleen!

Päätösajatukset: Blockchain-jätehuolto massoille

On olemassa useita jätehuoltosektoreita, joille blockchain-pohjaiset projektit voivat tuottaa todellista hyötyä. Huomattava lisäys on kotitalous- ja teollisuusjätteet alalla. Vaikka monet ICO: t ovat itse asiassa aloittamassa tämän ongelman ratkaisemiseksi, kryptovaluuttayhteisö on edelleen varovainen. Vallankumoukset on rakennettu toiminnan takaosaan, ei lupauksiin.

Maailmamme on törmäyskurssilla katastrofin kanssa, jos emme muuta tapojamme. Blockchainilla on varmasti tärkeä rooli auttaa meitä pääsemään sinne. Mutta blockchain on vain tekniikka, ja tekniikkaa voidaan käyttää suuriin pahoihin tai yleiseen hyvään. Näin ollen, jos blockchain todella muuttaa maailmaa, näyttää siltä, ​​että meidän on ensin muutettava itseämme.

Ruotsin kaltaiset maat ovat johtaa pakkausta koska ne kierrättävät lähes 100 prosenttia kotitalousjätteestä. Niiden kierrätyslaitokset ovat niin tehokkaita, että heidän on jopa tuotava jätettä toimiakseen maksimikapasiteetilla. Yhdistämällä molemmat mielenvaihto kierrättää tekniikka, jonka blockchain-jätehuoltoratkaisut voivat tarjota, meillä voi olla vain mahdollisuus estää sellainen apokalyptinen tulevaisuus, jota näemme niin usein televisiossa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me