Tässä artikkelissa tarkastelemme Maailmanpankin blockchain-aloitetta ja blockchain-joukkolainojen kasvavaa suosiota. Vaikka tämä on suhteellisen uusi käsite, kaikenkokoiset pankit ja hallitukset ovat alkaneet laskea liikkeeseen blockchain-pohjaisia ​​joukkovelkakirjoja. Tarkastellaan näitä käyttötapauksia ja yritetään ymmärtää, miten nämä muutokset voivat vaikuttaa valtion varainhankinnan tulevaisuuteen.

Miksi Blockchain-joukkovelkakirjat?

Ensimmäiset julkisyhteisöjen joukkovelkakirjat olivat myönnetty Alankomaissa vuonna 1517. Siitä lähtien tällä varainhankintamuodolla on ollut olennainen rooli julkisen sektorin varainhankinnassa ympäri maailmaa. Perinteiset valtion obligaatiot ovat toimineet linkkinä hallitusten ja kansalaisten välillä. Aikaisemmat joukkovelkakirjat on yleensä nimetty tietyn maan omassa valuutassa. Tämä on kuitenkin jo alkanut muuttua blockchain-joukkovelkakirjojen myötä.

Kaikilla tasoilla hallitukset saattavat haluta käyttää blockchain-joukkolainoja perinteisten joukkolainojen sijaan monista syistä. Esimerkiksi estoketjujen käyttö voi poistaa kolmansien osapuolten yritysten ja rahoituslaitosten tarpeen. Toisin sanoen, blockchain-tekniikalla on mahdollisuus yhdistää liikkeeseenlaskijat (hallitukset) ja vastaanottajat (kansalaiset) suoraan. Tarkastellaan nyt joitain asiaankuuluvia tapaustutkimuksia.

Maailmanpankin blockchain-joukkovelkakirjat

Elokuussa 2018, Maailmanpankki ilmoitti aikoo käynnistää maailman ensimmäisen blockchain-joukkovelkakirjalainan. Salausvaluuttaa ei kuitenkaan käytetä maksuvälineenä. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että laajalti hyväksyttyä, valtion liikkeeseen laskemaa digitaalista valuuttaa ei ole vielä olemassa.

Valitettavasti suurinta osaa näistä vaihtoehdoista pidetään Ponzi-järjestelminä. Siksi käytetään fiat-valuuttaa. 10. elokuuta 2018 Maailmanpankki nimitti Australian Commonwealth Bankin (CBA) ainoaksi järjestäjäksi kahden vuoden joukkolainalle. Organisaation tavoitteena on kerätä 50 miljoonaa AUD (vastaa 36 miljoonaa dollaria).

Maailmanpankin valtiovarainoperaatioiden pääomamarkkinoiden johtaja Paul Snaith on sanonut, että laitos tekee yhteistyötä Microsoftin kanssa ohjelmistojen ja alustan luomiseen tarvittavien teknisten vaatimusten täyttämiseksi. Vaikka Maailmanpankin blockchain-joukkolainat tarjoavat lupaavan edistyksen sijoittajille, on tärkeää huomata, että jokainen, joka ostaa joukkovelkakirjalainan, seuraa edelleen perinteistä polkua.

Esimerkiksi jokaisen yksittäisen ostajan on vielä suoritettava virallinen rekisteröintiprosessi. Lisäksi kaikki rahat lähetetään erillään lohkoketjusta normaalien joukkovelkakanavien kautta.

Maailmanpankkiryhmän logo

Maailmanpankin blockchain: Maailmanpankista on tarkoitus tulla ensimmäinen blockchain-joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskija.

BNP Paribas -minibondit

Maailmanpankin blockchain-pyrkimys tulla ensimmäiseksi globaaliksi blockchain-joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskijaksi on melko menestys, mutta se ei ole ainoa suuri rahoituslaitos, joka työskentelee tällaisen aloitteen parissa. BNP Paribas, Ranskan suurin ja 8. suurin pankki maailmassa, on myös samanlainen ohjelma teoksissa. Vuonna 2016 tämä pankki aloitti blockchain-alustan rakentamisen ja testaamisen, jotta yksityiset yritykset voisivat laskea liikkeeseen mini-joukkolainoja.

BNP Paribas Securities Services, pankin säilytysosasto, kehittää aktiivisesti ratkaisua, joka pystyy pitämään kirjaa kaikista minibondien liikkeeseenlaskuista ja omistajuuden muutoksista. Pankki teki myös yhteistyötä kolmen ranskalaisen yrityksen kanssa tavoitteensa toteuttamiseksi reaalimaailmassa. Näihin kuului kaksi uusiutuvan energian yritystä sekä sijoitusalusta nimeltä SmartAngels, joka työskenteli ensimmäisen pilottiympäristön luomisessa.

Helmikuun 2018 artikkelin mukaan BNP Paribas Securities Servicesin digitaalisen muutoksen osaston blockchain-johtaja Johann Palychata sanoi, että lisää parannuksia tarvitaan integroida blockchain nykyisiin markkinakäytäntöihin ja sidosryhmiin. Palychata mainitsi myös sääntelymuutosten tarpeen, jotta laaja käyttöönotto toteutuisi.

BNP Paribasin mahdollisuudesta toteuttaa blockchain-mini-joukkovelkakirjoja ei ole ollut paljon päivityksiä. Siitä huolimatta BNP Paribas tuo myös blockchain-innovaatioita muille rahoitusaloille, kuten varainhoidolle. Tammikuussa 2018, BNP Paribas Asset Management ilmoitti että se oli käyttänyt BNP Paribas Securities Servicesin blockchain-tekniikkaa onnistuneen kokeilun suorittamiseksi blockchain-pohjaisen rahastojen jakelun suhteen Luxemburgissa.

BNP Paribas -logo

BNP Paribas testaa alustaa blockchain-minikokouksille.

Berkeley, Kalifornia: Ensimmäinen Blockchain Bond Municipality?

Joukkolainojen liikkeeseenlaskusta useimmat ihmiset todennäköisesti ajattelevat ensin joko kansainvälisiä instituutioita, kuten Maailmanpankki, tai suuria pankkeja, kuten BNP Paribas. Mutta paikallisilla viranomaisilla on myös valta ja kyky laskea joukkovelkakirjoja. Nyt paikalliset ja osavaltioiden hallitukset ympäri maailmaa ovat alkaneet toteuttaa erilaisia ​​blockchain-ratkaisuja.

Toukokuussa 2018 Kalifornian Berkeleyn kaupunginvaltuusto äänesti eteenpäin projektista, joka tekisi siitä ensimmäisen kunnan, joka tarjoaa blockchain-joukkovelkakirjoja. Tämän aloitteen tekee mielenkiintoiseksi se, että se laskisi kaikkien sijoittajien sijoitusrajaa. Tyypillisesti kuntien joukkolainojen vähimmäissijoitus on 5000 dollaria. Sen sijaan Berkeleyn ohjelma antaisi ihmisille mahdollisuuden ostaa joukkovelkakirjoja paljon pienemmillä summilla (eli 10 tai 25 dollaria) tukeakseen yhteisöprojekteja.

Tämä konsepti on samanlainen kuin miten kryptovaluuttaprojektit ovat vähentäneet tai jopa poistaneet vähimmäismäärän varoja, jotka tarvitaan osallistumiseen ICO: iin. Lisäksi kaupunki aikoo laskea liikkeeseen joukkovelkakirjat dollareina. On myös mahdollista, että kaupunki voisi luoda oman tunnuksensa ja tarjota kansalaisille kaksi valuuttavaihtoehtoa.

Berkeleyn varapormestari Ben Bartlett kertoi Bloombergille Wall Streetin kiertäminen on yksi kaupungin motivoivista tekijöistä. Jos tämä aloite onnistuu, se voisi asettaa mallin, jossa hallitukset eivät ole enää riippuvaisia ​​perinteisten velkapääomamarkkinoiden tarjoamista palveluista. Berkelyn kaupungin osalta joihinkin mahdollisiin aloitteisiin sisältyy munivakuuslainalla tuettu ICO kohtuuhintaiseen asumiseen. Kaupunki on jo tehnyt yhteistyössä teknisen käynnistyksen kanssa kutsuttiin Naapuriksi tekemään tästä visiosta totta.

Kuva rakennuksesta UC Berkeleyn kampuksella

San Franciscon lahden alueella sijaitseva Berkeley on yliopistokaupunki, joka tunnetaan teknisistä innovaatioistaan.

Trendit ja takeaways

Blockchain-joukkolainat ja mini-joukkolainat voivat muuttaa joukkovelkakirjarahoituksen tulevaisuutta. Hallitukset ja pankit eivät ole olleet nopeasti käyttäneet kryptovaluuttoja joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskuun tai maksamiseen, mutta tämä voi olla mahdollisuus tulevaisuudessa.

Vielä ei ole määritetty, ovatko hallitukset ja rahoituslaitokset tiukasti “blockchain, mutta ei bitcoin” -leirillä. Riippumatta siitä, käytetäänkö fiatia tai salausta, blockchain-joukkovelkakirjat luovat toisen potentiaalisen käyttötapauksen hajautetulle tekniikalle. Mikä tärkeintä, ne edustavat suurta askelta eteenpäin blockchain-tekniikan käyttöönotossa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me