Blockchain-tekniikka aiheuttaa ainutlaatuisia uhkia lainvalvontaorganisaatioille. Tämän uuden tekniikan avulla kuka tahansa voi siirtää varoja kansainvälisesti ja monissa tapauksissa nimettömästi. Rikolliset tunnustavat myös tämän kyvyn ja etsivät edelleen uusia tapoja integroida nämä ominaisuudet laittomaan toimintaansa. Vaikka uutiset valaisevat usein salauksen käyttäjien ilkeitä toimia, on myös tärkeää ymmärtää, miten tämä tekniikka luo ainutlaatuisen mahdollisuuden lohkoketjun lainvalvontastrategioihin.

Salausvaiheen alkuaikoina monet ihmiset uskoivat Bitcoinin olevan jäljittämätön ja tuntematon, eikä heillä ollut aavistustakaan siitä Bitcoinia myydään PayPalille. Salaussijoittajat tietävät nyt, että näin ei ole. Nykyään markkinoilla on useita blockchain-seuranta-alustoja. Nämä alustat, kuten Ketjuanalyysi, tarjota kenellekään keinot tutkia lohkoketjun tapahtumia.

Blockchain-seuranta-alustat auttavat yksilöitä ja organisaatioita seuraamaan paremmin blockchain-toimintaa reaaliajassa. Nämä työkalut ovat hyödyllisiä epätavallisten tapahtumien seuraamisessa, mutta siviilipohjaisen luonteensa vuoksi he eivät pysty paljastamaan tietyn salauslompakon omistajan henkilöllisyyttä.

Tämä halu saada lisää blockchain-tietoja johti useiden blockchain-lainvalvontastrategioiden kehittämiseen. Toisin kuin edeltäjänsä, nämä alustat pyrkivät tarjoamaan lainvalvontaviranomaisille lisätoimintoja. Alla on muutamia tärkeimpiä katsottavia alustoja.

Bitfury: Kristalli

Suosittu kryptovaluutta-alusta Bitfury lanseerasi Crystal-järjestelmänsa tämän vuoden tammikuussa. Crystal on all-in-one Bitcoin blockchain -analyysityökalu, joka on erityisesti suunniteltu lainvalvontaorganisaatioiden käyttöön. Ohjelma tarjoaa blockchain-lainvalvontajärjestelmän, joka sisältää edistyneen tiedon kartoitus- ja ryhmittelytekniikan.

Crystal seuraa Bitcoinin blockchainia reaaliajassa. Nämä tiedot lajitellaan ja ryhmitellään transaktiotietojensa perusteella. Ohjelman avulla lainvalvontaviranomaiset voivat nähdä ilkeät tai epäilyttävät tapahtumat useiden Bitcoin-tilien välillä. Yritys ylpeilee, että heidän tuotteellaan voidaan tunnistaa ja seurata rikollista toimintaa blockchainissa erittäin tarkasti.

Järjestelmä mahdollistaa tietyn kokonaisuuden tietojen ryhmittelyn. Lohkoketjuyhteisössä näitä tietoja voi olla vaikea varmistaa. Tämä skenaario tapahtuu, kun henkilö käyttää useita lompakoita lähettämään tapahtumia. Crystal tunnistaa nämä mallit ja muodostaa automaattisesti käyttäjäidentiteetin toiminnan perusteella.

Crystal kotisivun kautta

Crystal kotisivun kautta

Bitfury halusi helppokäyttöisen järjestelmän, jossa oli käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Lisäksi järjestelmä myöntää jokaiselle tapahtumalle yksityiskohtaisen riskipisteen. Nämä tulokset antavat tutkijoille keinon arvioida tapahtuman pätevyys. Järjestelmä tarjoaa nämä tiedot seuraamalla tuhansia epäilyttäviä Bitcoin-osoitteita.

Esimerkiksi lainvalvontaviranomaiset saavat ilmoituksen, kun lähetetyt varat menevät esimerkiksi pimeään verkkoon liittyvään osoitteeseen. Järjestelmä purkaa myös tiedot, mikä paljastaa, kun varojen jakaminen ulottuu useaan yksikköön.

Leonovus

Kanadalaisyritys Leonovus julkisti äskettäin viimeisimmän lainvalvontatyökalunsa: Blockchain Evidence Locker. Digitaalisten todisteiden tallennuksen kasvavan kysynnän edessä Leonovus uskoo, että heillä on ratkaisu.

Nykyään lainvalvontaviranomaiset ovat ainutlaatuisessa tilanteessa: valtaosa todisteista on digitaalisia. Tämä digitaalinen näyttö vaatii turvallisia tallennusmenetelmiä. Kaikkia takavarikoiduista tietokonetodisteista aina vartalokameramateriaaliin on säilytettävä muuttumattomassa tilassa. Nykyinen tapa tallentaa nämä tiedot jättää paljon toivomisen varaa, koska lain virkamiehillä ei ole mitään tapaa tarkistaa, ettei todisteita ole katsottu, muutettu tai muutettu pidätyksen ja oikeudenkäynnin välisenä aikana.

Leonovuksen Blockchain Evidence Locker hoitaa tämän tehtävän ainutlaatuisesti. Alusta käyttää lohkoketjua jakamaan tietoja turvallisella ja helposti saavutettavalla tavalla. Järjestelmän läpinäkyvä luonne estää tunkeilijoita muuttamasta todisteita. Lisäksi järjestelmä aikaleimaa kaikki todisteet siitä, kuka katsoi tietoa ja milloin.

Nykyinen järjestelmä edellyttää lainvalvontaviranomaisilta, että kaikilla digitaalisilla todisteilla on yksityiskohtainen säilytysketju. Tällä hetkellä tämä prosessi kuluttaa suuria määriä resursseja. Blockchain Evidence Locker automatisoi tämän prosessin käyttämällä älykästä sopimustekniikkaa. Toinen Leonovusin sisältämä suuri ominaisuus on tilintarkastajien kyky tarkastella ja tarkistaa kerätyt tiedot reaaliajassa.

Blockchain Evidence Lockerissa on lukuisia lainvalvontaviranomaisia, jotka osoittavat kiinnostusta alustaan. Yhtiö ilmoitti tässä kuussa palkkaperusteisesta oikeudenkäynnistä, ja jotkut lainvalvontaviranomaiset ympäri maailmaa ovat jo rekisteröityneet.

Blockchain-allianssi

Ohjelmistoratkaisujen lisäksi lainvalvontaviranomaiset keräävät edelleen resurssejaan maailmanlaajuisten uusien uhkien torjumiseksi. Useat blockchain-pohjaiset lainvalvontaryhmät jakavat tietoja. Blockchain-allianssi tällä hetkellä näyttää yli 50 rekisteröitynyttä jäsentä, joista monet kuuluvat näihin ryhmiin.

Alusta tuli paikalle viime vuoden lokakuussa eräiden korkean profiilin salaustapausten jälkeen. Yritys toteaa, että se on resurssi blockchain-yhteisölle ymmärtämään valtion virastojen etuja ja huolenaiheita. Allianssi haluaa kouluttaa lainvalvontaviranomaisia ​​siitä, miten parhaiten torjua kryptovaluuttojen lisääntyvä käyttö globaalissa rikollisuudessa.

Tämän blockchain-lainvalvonta-alustan kehittäjät uskovat, että lainvalvontaviranomaisten kouluttaminen suoraan on ensimmäinen askel uuden tekniikan ympäröimän pelon ja ahdistuksen lievittämiseen. Nykyään foorumi tarjoaa avoimen ja hyödyllisen vuoropuhelun alan ammattilaisten ja lainvalvontaviranomaisten välillä.

Suojausmerkit

Turvakoodit voivat olla toinen vaihtoehto lainvalvontaviranomaisten harkittavaksi. Toisin kuin perinteiset tunnukset, nämä merkit sisältävät KYC- ja AML-määräyksiä suoraan koodauksessaan. Tämä poistaa nimettömyyden salaustilasta. Viranomaiset uskovat, että tämä lähestymistapa voi vähentää salauksen käyttöä laittomassa toiminnassa.

Vaikka nämä kolikot ovat vielä uusia salaustilassa, niiden käyttöönotto lisääntyy. Tämä kehitys luo kryptovaluuttoja, jotka sopivat nykyisiin varainhoitosäännöksiin. Nämä määräykset vaativat käyttäjiä toimittamaan olennaisia ​​tietoja, mukaan lukien heidän todellinen henkilöllisyytensä. Monet uskovat, että nämä merkit ovat avainasemassa laittoman toiminnan määrän vähentämisessä avaruudessa.

Blockchain-lainvalvontastrategiat

Kun salauksen käyttöönotto jatkuu polullaan, epäilemättä lisääntyy kiinnostus lohkoketjutapahtumien seurantaan ja seurantaan. Lainvalvontaviranomaiset etsivät näitä uusia välineitä edistyneiden rikollisten torjumiseksi. Panokset ovat korkeat, varsinkin kun otetaan huomioon kriittisen valuutan määrä, jonka hallitukset ovat jo takavarikoineet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me