Blockchain liittyy yleensä kryptovaluuttaan, mutta se on paljon enemmän. On syytä muistaa, että blockchain on ytimessä teknologiaprotokolla, joka pystyy käsittelemään kaiken tyyppisiä tietoja ja sopimuksia. Tämä tarkoittaa, että blockchainilla on käyttötapauksia monilla olemassa olevilla toimialoilla, joissa tietojen seuranta ja sopimusten toteuttaminen ovat välttämättömiä. Sillä on jopa käyttötapauksia maailman vanhimmalla teollisuudella: elintarviketuotannossa. Blockchain-maatalouden siirtyminen on tulossa.

Jos olet koskaan käynyt maatilalla, tiedät, että ne ovat monimutkaisia ​​ekosysteemejä, joissa on paljon liikkuvia osia, huolellinen ajoitus ja kausiluonteiset rahoitusrakenteet. Sen jälkeen kun ruoka lähtee maatilalta, siitä tulee kuitenkin osa laajaa toimitusketjua, jossa on paljon osapuolia. Ostajat, myyjät, jakelijat ja ruokakauppaketjut haluavat kaikki tietää, missä ruoka on matkansa aikana. Haluat todennäköisesti myös tietää, missä ruokasi on ollut, ennen kuin tarjoat sitä ruokapöydälläsi.

Suuntaus blockchain-maatalouteen lupaa tehdä ruoan kasvun ja jakelun jokaisesta vaiheesta yksinkertaisemman. Se tarjoaa kaikille osapuolille yhden totuuden lähteen maatalouden toimitusketjulle. Tässä artikkelissa käsitellään neljää keskeistä tapaa, joilla blockchain muuttaa maataloutta.

Hankintojen seuranta

Maatalousteollisuudelle on valtava haaste seurata ja maksaa tuotteiden toimitus. Yleensä tämä tapahtuu suurena monikansallisena yrityksenä, joka tekee tai vastaanottaa tilauksen tuhansista tonneista tietystä tuotteesta. Tarjonnan ostamiseen ja myyntiin liittyvät hinnat sisältävät myös muita sekalaisia promo nykyisille käyttäjille 2020 ja muut näkymättömät maksut. Useimmissa tapauksissa tämä prosessi perustuu paikalliseen kolmanteen osapuoleen, joka koordinoi tavaroiden toimitusta. Myyjällä olisi edustaja, joka varmistaa, että tavarat toimitetaan, ja ostajalla olisi edustaja, joka tarkastaa toimituksen ja suosittelee maksua.

Lohkoketjun avulla tämä alueellisten myyntiedustajien järjestelmä voidaan yksinkertaistaa yhdeksi jaetuksi pääkirjaksi. Hyödykeostajat voivat olla tekemisissä suoraan toimittajan kanssa ja välittää varoja välittömästi. Tämä nopeuttaa aiemmin paperipohjaista prosessia, jonka maksaminen voi viedä viikkoja. Lisäksi yritykset säästävät edustajapalkkioista, ja viljan viljelijä voi saada suuremman osan myyntituotoista.

tuottaa markkinoita

Tekijä Dungodung – oma työ, julkinen verkkotunnus

Louis Dreyfus Company toteutti äskettäin ensimmäisen blockchain-maatalouden hyödykekaupan. He myivät 60000 tonnia amerikkalaista soijapapua Kiinan hallitukselle. Sopimuksen tuntevien mukaan lohkoketjun käyttö lyhensi logistiikan kokonaisaikaa 80%. Koko tapahtuma kesti vain viikon.

Lisäksi näihin toimitussopimuksiin liittyy usein monimutkaisia ​​sopimuksia toimitusehdoista ja maksuista. He ovat täydellisiä ehdokkaita älykkääseen sopimusten hallintaan. Kun älykkäitä sopimuksia käytetään yhä laajemmin maataloudessa, on mahdollista, että viljelijä voi myydä tuotteita suoraan ravintolalle tai jopa yksityishenkilölle ilman välittäjien jakelijoita.

Tuotteen alkuperä & Toimitusketju

Mistä tiedät, että ostamasi luomutuotteet ovat todella luonnonmukaisia?

usda orgaaninenViime vuonna Yhdysvaltain ylitarkastaja havaitsi, että potentiaalisesti miljoonia puntaa väärennettyjä luomutuotteita saapuvat amerikkalaisiin supermarketteihin vuosittain. Tämä ei ole vain kuluttajien ongelma. Se myös halventaa viljelijöiden ponnisteluja, jotka tuottavat todellisia luomutuotteita.

Tästä syystä kiinnostus järjestelmiin, jotka voivat tarkistaa tuotteen toimitusketjun aitouden, on lisääntynyt. Blockchain on erinomainen valinta tälle sovellukselle. Maatilat voisivat käyttää lohkoketjua lisäten todennettuja luomutuotteita kirjanpitoon. Sitten kuluttajat voisivat käyttää mobiilisovellusta tarkistaakseen tuotekappaleen historian kaupassa reaaliajassa.

Blockchain-seurannalla, jos toimittaja väittää, että kahvipavut ovat peräisin eettiseltä tilalta Keniassa, kuka tahansa voi helposti vahvistaa tämän väitteen. Blockchain-maatalouden avulla voit jäljittää pavut tilalta kahvilaan suoraan puhelimestasi odottaessasi jonoa.

Lainsäädännön näkökulmasta tämä helpottaa myös USDA: n ja FDA: n työpaikkoja. Jos elintarviketarjonta on saastunut, on paljon helpompaa seurata, mistä se on peräisin, ja palauttaa siihen liittyvät tuotteet. Tämän seurauksena sääntelyviranomaiset voivat eristää ruokaa aiheuttavat sairaudet hyvin nopeasti.

Monikansallisten yritysten hajauttaminen

Monikansalliset yritykset hallitsevat nykyistä maataloutta. He ovat usein markkinoiden suurimpia ostajia, joten he voivat asettaa hinnat ja kertoa maanviljelijöille, mitä kasvaa tietyllä kaudella. Blockchain-maatalous voi kuitenkin tehdä pienyrityksistä ja yhteisön tukemasta maataloudesta yleisempää.

csa-levy vihanneksia

Tekijä thebittenword.com – Clagett Farm CSA -viikko 11, CC BY 2.0

Tällä hetkellä ympäri maata on pienimuotoisia yhteisön tukemia maatalousosuuskuntia. Ajatuksena on, että ostat maatilan osuuden ja sitten viljelijä toimittaa tuotteita suoraan sinulle koko kauden ajan. Tämän lähestymistavan edut kulkevat kahdella tavalla. Ensinnäkin viljelijät saavat rahoitusta kauden alussa, mikä antaa heille mahdollisuuden sijoittaa maatilaan ja vakauttaa talouttaan koko vuoden ajan. Toiseksi kuluttajat tutustuvat maanviljelijöihinsä ja hyötyvät halvoista, kausiluonteisista, paikallisesti kasvatetuista tuotteista.

Blockchain-maatalous voi ratkaista joitain yhteisön tukeman maatalousaloitteen hallinnointi-, jakelu- ja osakkuushaasteita. Tunnistetulla osakkuudella ja älykkääseen sopimuksiin perustuvalla jakelulla yhteisön tukema maatalous voisi laajentua paljon tehokkaammin yhdistämällä maanviljelijät suoraan kuluttajiin. Tämä koko yhteisön tukema maatalouden siirtyminen voitaisiin jopa automatisoida, ja omistajattomia maatiloja jaetaan ympäri maailmaa.

Tasoittava hinnoittelu

Tällä hetkellä hyödykkeiden ostomarkkinoita hallitsevat suuret yritykset, eivätkä ne ole avoimia. Tämän seurauksena hinnoittelu voi vaihdella rajusti kysynnästä, säästä, alueellisesta tuotantotasosta ja suhteista välittäjiin. Blockchain-maatalous voisi tehdä irtotavaroiden hinnoittelun avoimemmaksi viljelijöille ja ostajille.

Lohkoketjuun perustuvat markkinat antaisivat ostajien ja myyjien verrata nykyisiä neuvottelujaan vastaavien viimeaikaisten tapahtumien tietoihin. Viljelijät ympäri maailmaa voivat selvittää satonsa arvon ja suorittaa myynnin reaaliajassa.

Blockchain-maatalous voi muuttaa sitä, miten ajattelemme ruokaa

Mitä läpinäkyvämmäksi ruoantuotannosta tulee, sitä enemmän tietoa kuluttajien on tehtävä älykkäistä elintarvikepäätöksistä. Blockchain-maatalous voi tehdä ruoasta halvempaa, mutta se myös helpottaa ruoan alkuperän seuraamista. Blockchain voisi olla avain siihen, että aidot, orgaaniset, paikallisesti tuotetut tuotteet ovat kohtuuhintaisia ​​ja kaikkien saatavilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me