Taiteilijat eivät yleensä tee hyviä liikemiehiä. Loppujen lopuksi he haluavat keskittyä omaan veneeseensä. Ja yleensä heillä ei ole pääsyä markkinoijiin, lakimiehiin ja johtajiin, mikä helpottaa välittäjien hyväksikäyttöä muihin ammattilaisiin verrattuna. Tällä toimialalla on joitain syvimmin vakiintuneita välittäjiä liike-elämässä. Mutta blockchainin tuominen musiikkiteollisuuteen voisi muuttaa kaiken tämän.

Globaali levytetty musiikkiteollisuus toi mukaan 17,3 miljardia dollaria pelkästään vuonna 2017. Se on paljon taikinaa! Valitettavasti levy-yhtiöt kuluttavat suurimman osan tuloista pois taiteilijoilta kohti itseään. On melko ironista, että ihmiset, jotka tuottavat eniten arvoa järjestelmässä, saavat yleensä vähiten.

Useat estoketjun aloittajat ovat syntymässä tämän ongelman käsittelemiseksi. Älä tee virhettä, musiikkiteollisuus on kypsä häiriöihin.

Omistusoikeudet

Vuosien tekniikan kehityksestä huolimatta yhteiskunta ei ole vieläkään luonut konkreettista tapaa hallita taiteilijoiden omistusoikeuksia oikeudenmukaisella ja avoimella tavalla. Oikeudet pysyvät suurelta osin levy-yhtiöiden hallinnassa, joilla on valtavat oikeudelliset resurssit. Vuonna 2015 legendaarinen muusikko Prince varoitti nuoria taiteilijoita levysopimusten vaaroista mainitsemalla heitä eräänlaisena nykypäivänä orjuus.

“Levysopimukset ovat aivan kuin – sanon sanan – orjuus. Kerroisin kenelle tahansa nuorelle taiteilijalle … älä allekirjoita. “

Katsotaanpa muutama hanke, joka käynnistyy tämän ongelman ratkaisemiseksi:

Ujo-projekti

Projektit, kuten Ujo käyttävät salaustekniikkaa luodakseen hajautetun tietokannan muusikoiden oikeuksista ja oikeuksien omistajista. Koska Ujo on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, kehittäjien tavoitteena on automatisoida rojaltimaksut Ethereumin älykkäillä sopimusratkaisuilla.

Blockchain musiikkiteollisuudessa: Ujo-logo

Ujo on luonut taiteilijaportaalin, jossa taiteilijat hallitsevat täysin julkaistuja teoksiaan. Lataa alkuperäinen teos ja päättää maksuprosenttisi ja miten musiikkisi kulutetaan. Ei ole vielä täysin selvää, miten Ujo saavuttaa tämän, mutta todennäköisesti he tallentavat tärkeimmät tiedot (kuten sisällöntuottajan henkilöllisyys, lisensointivaihtoehdot ja jakelukanavat) blockchainissa.

Projekti Mycelia

Mycelian luova passi on Imogen Heapin projektin edelläkävijä. Imogen ei ole vieras kryptovaluutta-alalla. Hän on kokeillut blockchainia musiikkiteollisuudessa noin vuodesta 2014. Mycelia on musiikin tekijöiden tutkimus- ja kehityskeskus. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että musiikkiteollisuus tunnistaa ja maksaa artistien palvelut täysin.

Imogen kiertää ympäri maailmaa vuonna 2018 pyrkiessään esittelemään Luova passi jonka tarkoituksena on myös antaa muusikoille mahdollisuus hallita omia julkaistuja teoksiaan:


“Luova passi” mahdollistaa nopean ja helpon suoran maksamisen käyttämällä uutta blockchain-tekniikkaa ja älykkäiden sopimusten mallia. “Yksinkertaistaa ja demokratisoi yhteistyötä merkityksellisistä kaupallisista kumppanuuksista luovuuteen.”

Suoratoistopalvelut

Streaming on musiikkiteollisuuden nopeimmin kasvava segmentti. Kun halvemman ja nopeamman Internetin saatavuus on laajempi kaikkialla maailmassa, nämä palvelut vievät edelleen osan perinteisistä tulokanavista, kuten CD-, LP- ja digitaalilatauksista..

Blockchain musiikkiteollisuudessa: Musiikkiteollisuuden maailmanlaajuiset tuotot vuosina 1999-2017 miljardeina. Tulot ovat pudonneet 25,2 miljardista 17,3: een tämän ajanjakson välillä, mutta oikeudet ovat monipuolistuneet.

Musiikkiteollisuuden maailmanlaajuiset tuotot

Useimmat ihmiset tuntevat suositut suoratoistopalvelut, kuten Spotify, Apple Music tai Pandora. Nämä yritykset ovat kuitenkin hyvin keskittyneitä eivätkä monissa tapauksissa edusta taiteilijoita oikeudenmukaisesti heidän alustoillaan. Vuonna 2015 Spotify osui a 150 miljoonan dollarin ryhmäkanne maksamattomista rojalteista.

Taiteilijoiden on luotettava täysin siihen, että alustat maksavat heille oikeudenmukaisesti ja toimittavat heille tarkan suoratoistoanalytiikan. Ei siis ole ihme, että blockchain-musiikin suoratoistopalvelut ovat käynnissä:

Bitsong-projekti

Bitsong väittää olevansa yksi ensimmäisistä hajautetuista blockchain-musiikin suoratoistoalustoista. Alusta maksaa taiteilijoille ja jopa kuuntelijoille! Mainostajat voivat mainostaa sisältöään Bitsong-verkossa, mutta käyttäjät päättävät, haluavatko he milloin tahansa käyttää mainoksia. Tällöin Bitsong hyvittää käyttäjälle 90% mainostajan sijoituksesta.

Artistit puolestaan ​​voivat myydä kappaleitaan ja vastaanottaa lahjoituksia kuulijoilta. Bitsong julkaisee parhaillaan ICO: ta (heinäkuu 2018) ja aikoo maksaa verkon taiteilijoille ja käyttäjille heidän alkuperäisellä BTSG-tunnuksellaan.

Projekti Choon

Choon on toinen blockchain-musiikin suoratoistokäynnistys, jolla on visio muusikoille maksettavasta kohtuullisesta palkasta. Choon haluaa auttaa taiteilijoita pitämään huimat 80% tuloistaan perinteinen jakelu menetelmät:

Blockchain musiikkiteollisuudessa ja tulojen jakelussa. Tyypillisesti artistit tekevät vain 7%: n alennuksen musiikistaan, mutta Choonissa, blockchain-suoratoistopalvelussa, he voisivat pitää 80% työnsä tuottamista tuloista.

Musiikin suoratoiston tuloja verrattiin

Heitä johtaa kokenut taiteilija ja tuottaja Gareth Emery. Heidän merkkimyynti alkaa heinäkuussa 2018 ja kestää elokuuhun. Kuten Bitsongin kohdalla, Choon luo myös oman NOTES-nimisen tunnuksensa jaettavaksi käyttäjille ja taiteilijoille verkon kautta.

Riskit

Tuulesta temmattu

Blockchainilla on epäilyttävä kunnia ratkaista kaikki ihmisen ongelmat … oletuksena. Rahoituksen saanti ei ole melkein varmasti ongelma, kuten monet näistä hankkeista ovat osoittaneet. Kuitenkin seuraa ammatillista kehitystä foorumi on.

Monet projektit istuvat valtavilla rahamäärillä. Kehittäjien, markkinoijien ja johtajien on selvästikin maksettava palkkoja ja liiketoimintakulut on hoidettava. Mutta kiusaus jättää projektin alkuperäinen tunnus jollekin arvokkaammalle, kuten Bitcoin, on edelleen vahva.

Useimmat projektit väittävät, että heidän taiteilijansa saavat maksun alkuperäisillä rahakkeilla, mutta voitko ostaa leipää tai maksaa vuokraasi alkuperäisillä rahakkeilla? On olemassa todellinen riski, että taiteilijat luovuttavat rahakkeensa saatuaan ne. Tällainen hintojen laskupaine voi viime kädessä saada taiteilijat haluamaan palkan jossakin, joka todella pitää arvonsa ja voidaan vaihtaa helposti, kuten Bitcoin tai Ethereum.

Ei aio ottaa sitä makuulla

Älä myöskään usko, että levy-yhtiöt vain istuvat ja katsovat, kun blockchain siirtyy teollisuuteen. Suurilla levy-yhtiöillä on aikaa, rahaa ja resursseja omien projektien käynnistämiseen tai mahdollisesti jopa heikentää muita. Musiikkiteollisuus on tunnetusti piratismin torjunta ja voimme odottaa, että jotkut näistä taktiikoista siirtyvät, kun blockchain-tekniikka uhkaa niitä.

Viimeiset ajatukset: Blockchain musiikkiteollisuudessa

Meidän on pidettävä salausvaluutan perusteet kaiken todellisen muutoksen keskustelun keskipisteessä. Onko verkko realistisesti hajautettu? Tuleeko projekti lisäarvoa kaikille verkon osanottajille: taiteilijoille, kuuntelijoille ja projektitiimille??

On totta, että vuokrahaku on ollut olemassa musiikkiteollisuudessa vuosikymmenien ajan. Mutta nyt blockchain koputtaa näiden rasvojen kissojen oviin. Blockchain on kuitenkin vain työkalu, ja mitä tahansa työkalua voidaan käyttää joko positiivisiin tai negatiivisiin tuloksiin. Musiikkiteollisuuden lohkoketju on tällä hetkellä enimmäkseen teoria. Startup-yritysten on nyt todella aloitettava lupaustensa täyttäminen.

Hankkeet, jotka selviävät, tarjoavat todellista arvoa: Ne, jotka rakentavat todellisia verkostoja pitämällä artistit ja kuuntelijat musiikkiteollisuuden ytimessä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me