“Blockchain, mutta ei bitcoin”. Lause, joka näyttää olevan myöhässä. Bitcoinin meteorinen nousu on saanut Wall Streetin ja suuryritykset istumaan ja panemaan merkille underdog-omaisuusluokan. Korkealentoiset pankkiirit, kuten Jamie Dimon (JP Morgan Chase) ja Lloyd Blankfein (Goldman Sachs) näyttävät muuttavan mieltään bitcoinista, blockchainista ja kryptovaluutoista melkein joka toinen päivä. Kiipeily blockchain-vaunun kyytiin ei ehkä ole toivottavaa, mutta sitä ei varmasti voida sivuuttaa.

Liikemaailmassa käsitys on kaikkea. Tämän seurauksena yritykset pyrkivät integroimaan “blockchainin” liiketoimintamalliinsa, vaikka se ei olekaan välttämätöntä. Jotkut yhtiöt varastavat taivaalle pelkän sanan maininnan. Mutta voivatko yksityiset lohkoketjut todella ottaa vastaan ​​kryptovaluutan julkiset kultaseni? Showdown etenee ja pelaajat on asetettu. Valmistautukaa kolinaan!

Punaisessa kulmassa punainen lippu

Tämän vuoden toukokuussa (2018) Goldman Sachsin entinen presidentti ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen neuvonantaja Gary Cohn selitti CNBC: n haastattelussa:

“En ole iso bitcoin-uskovainen. Olen uskovainen blockchain-tekniikkaan. Luulen, että meillä on maailmanlaajuinen kryptovaluutta jossain vaiheessa, jossa maailma ymmärtää sen, eikä se perustu kaivos- tai sähkökustannuksiin tai vastaaviin. Se on helpommin ymmärrettävä kryptovaluutta. “

Punainen leiri väittää, että hajautetun kirjanpitotekniikan (DLT) etuja voidaan käyttää hallitummin. Useat tunnetut yritykset keskittävät yrityksensä valmiiden blockchain-ratkaisujen rakentamiseen.

Punaisessa kulmassa esitellään Hedera Hashgraph ja IBM Hyperledger Fabric:

Hedera Hashgraph

Keskitetyn markkinointitoimintansa ansiosta Hashgraph on saanut paljon huomiota mediassa. Tohtori Leemon Baird suunnitteli Hashgraph-kehyksen vuonna 2016 ja patentoi sen Swirlds-yhtiölle, jonka hän perusti yhdessä Mance Harmonin kanssa. Swirlds kehittää ohjelmistoja yksityisille hajautetuille sovelluksille.

Hedera on heidän viimeisin projekti. Vaikka Swirlds keskittyy yksityiseen sektoriin, Hedera kamppailee julkisten lohkoketjujen tarjoamista tuottoisista mahdollisuuksista.

Hallinto

Alusta on rakennettu suljetun hallintomallin päälle, mikä tarkoittaa sitä jopa 39 organisaatiota eri toimialoilta ja paikoilta ympäri maailmaa hallitsee päätöksiä siitä, miten koodi kehitetään ja miten alustojen alkuperäistä kryptovaluutta hallitaan ja jaetaan koko järjestelmässä. Eräänlainen hajauttaminen vain organisaatioille, jos haluat.

“Hedera Hashgraph -neuvosto tarjoaa hallinnon avoimelle, nopealle ja oikeudenmukaiselle hajautetulle julkiselle kirjanpidolle, joka perustuu hashgraph-konsensusalgoritmiin.”

Hashgraph ei todellakaan käytä tyypillistä blockchain-toteutusta, mutta itse asiassa käyttää jotain samanlaista kuin suunnattu asyklinen kaavio (DAG), jota käytetään sekä IOTA: ssa että nanossa. Se käyttää niin kutsuttua a juoruprotokolla.

Tekijä Crypto Watercooler

Juorujärjestelmissä verkon solmut kommunikoivat keskenään satunnaisesti. He juoruttavat jokaisen solmun toiselle solmulle kaikki verkossa olevat tiedot, esimerkiksi tapahtumahistoriaa. Saatuaan nämä tiedot tämä solmu puolestaan ​​juoruttaa muita solmuja, ja niin edelleen ja niin edelleen. Tämän seurauksena kaikki solmut pääsevät yksimielisyyteen, kun oikea tieto leviää verkon yli.

Blockchain, mutta ei bitcoin. Juoruprotokollan voima Hashgraphissa

Juoruprotokollan voima Hashgraphissa

Hedera kerää varoja julkiseen blockchain-tunnukseensa 16. elokuuta 2018 asti. Valitettavasti tämä koskee vain akkreditoituja sijoittajia tällä hetkellä. Heidän merkkimyynti seuraa SAFT (Simple Agreement for Future Tokens) -prosessia, joka on SEC-määräysten mukainen.

Hyperledger-kangas

Hyperledger on blockchain-tekniikan avoimen lähdekoodin yhteistyö useiden merkittävien yritysten toimialoilla finanssista, pankkitoiminnasta, toimitusketjusta, valmistuksesta ja niin edelleen. Kangas luotiin yhdestä tämän aloitteen ensimmäisistä hakkeroista ja suurimman osan koodista antoi IBM, jotka mainostavat projektiaan “rakentamalla avoimen lähdekoodin estoketjua yrityksille”.

IBM Hyperledger -lähestymistapa on omaksunut hieman erilaisen näkemyksen luomalla plug-n-play-lohkoketjun komponentteja. Tarvitsetko erityisen konsensusmenetelmän? Liitä vain se. Onko yritykselläsi jo käytössä henkilöllisyydenhallintajärjestelmä? Liitä se vain. No, se on teoria.

Blockchain, mutta ei bitcoin. Hyperledger-lohkoketju toiminnassa

Hyperledger-lohkoketju toiminnassa

Joitakin muita keskeisiä kangaskonsepteja ovat:

 • Yksityiset liiketoimet
 • Luottamukselliset sopimukset / ketjukoodi
 • Tiedot perustarpeesta
 • Modulaarinen yksimielisyys
 • Skaalautuvuus
 • Auditoitavuus ja identiteetti

Ehkä tärkein ero on kuitenkin se, että kangas ei sisällä natiivia kryptovaluuttaa osana sen kehittämistä eikä vaadi sitä toimiakseen. Hyperledger-kangas istuu tiukasti “blockchain but not bitcoin” -leirillä!

Sinisessä kulmassa Sininen lippu

He ovat kriittisen valuutan vallankumouksen mestareita ja hajauttamisen puolustajia. Sininen leiri uskoo, että vertaisverkot ovat tulevaisuus. Lohkoketjut, joiden avulla kuka tahansa voi käydä kauppaa keskenään ilman kolmannen osapuolen tarvetta.

Sinisessä kulmassa esittelemme sinulle Bitcoinin ja Ethereumin:

Bitcoin

Bitcoin syntyi vuosien 2008/9 finanssikriisistä. Satoshi Nakamotolla oli ollut tarpeeksi epäiltyjä pankkitapoja. Hallitukset ja keskusviranomaiset ovat historiansa aikana tuhonneet maksamattomat velat ja rajoittamattoman rahatulostuksen. Mikä pahempaa, he kääntyivät sitten kansalaisten puoleen sopiakseen laskun. Hän / hän / he näkivät keinon muuttaa kaikki lopulta – Bitcoin:

1. Kysymys on luottamuksesta

Tavanomaiset rahajärjestelmät edellyttävät meiltä kaiken luottamuksen antamista kolmannelle osapuolelle:

 • Voimmeko luottaa keskuspankkeihin, jotka hallitsevat maidemme rahan tarjontaa vastuullisesti?
 • Luotammeko pankkeihin antamaan meille pääsyn kovalla työllä ansaittuun varallisuuteemme?
 • Sallivatko hallitukset meidän käydä kauppaa kenen tahansa kanssa?

Valitettavasti erittäin luotettavat järjestelmät eivät toimi yhteiskunnan edun mukaisesti. Esimerkiksi vuosien 2010/1 Euroopan finanssikriisiä seuranneina vuosina Kreikan hallitus otti (useita kertoja) käyttöön pääoman valvonnan, joka kattoi suuret rahamäärät kansalaisiltaan. Kuvittele, että työskentelet koko elämäsi vaurauden rakentamiseksi vain, jotta sinulle kerrotaan, että voisit peruuttaa enintään 60 € (69 dollaria) päivässä.

Bitcoin muuttaa kaiken tämän. Se toimii vähän kuin käteinen lompakossasi, omistat sen ja voit tehdä sen kanssa haluamallasi tavalla. Koska globaali bitcoin-lohkoketju vahvistaa tapahtumasi, et tarvitse lupaa sen käyttämiseen tai siirtämiseen.

2. Vankka hajauttaminen

Bitcoin-kirjanpidon todellinen voima on sen hajautetussa luonnossa. Valtuutus on delegoitu kaikille, jotka haluavat vastata haasteeseen validoida tapahtumia. Yksikään viranomainen ei voi peruuttaa tapahtumia ja / tai muuttaa sääntöjä, jos ja milloin hän haluaa. Bitcoin on ensimmäinen valuutta, jonka avulla arvoa voidaan vaihtaa yli rajojen ilman, että tarvitsee huolehtia isoveljestä!

Tässä on mielenkiintoinen näkymä bitcoin-solmuista ympäri maailmaa.

Blockchain, mutta ei bitcoin. Suora näkymä globaaleista bitcoin-solmuista

Suora näkymä globaaleista bitcoin-solmuista

3. Yksi solmu ei voi hallita kaikkia

Ja nyt olemme päässeet lihaan siitä, mikä tekee kryptovaluutasta… hyvin kryptovaluutasta. Salausverkossa tapahtuneiden tapahtumien validointi vie työtä, ja työntekijät (solmut) haluavat oikeutetusti saada palkan siitä. Suunnittelun mukaan bitcoin-verkko palkitsee niitä, jotka tarjoavat tämän palvelun. Se on win-win-skenaario, kun pelaajat kilpailevat verkon suojaamisesta, eikä yksikään viranomainen voi kehittää hallitsemaan verkkoa.

Koska bitcoin on blockchain-tekniikan ensimmäinen edelläkävijä, kannattaa pitää mielessä nämä lisäominaisuudet:

 • Niukka tarjonta – pidä arvoa
 • Avoimen lähdekoodin – kuka tahansa voi tarkastaa, ladata ja luoda vaihtoehtoja
 • Sensuuriresistentti – käy kauppaa ilman lupaa
 • Muuttamaton – tapahtumia ei voi peruuttaa
 • Salanimi – henkilöllisyyttä ei vaadita

Tarkempaa keskustelua bitcoinista tutustu syvälliseen oppaaseen.

Ethereum

Ethereum lisää salausvaluuttatilaan joustavuuden ylimääräisen ulottuvuuden älykkäiden sopimusratkaisujen avulla. Sen hajautettu sovellusalusta on syy siihen, että näemme massiivisen Initial Coin Offering -puomin olevan käynnissä juuri nyt.

Se on myös erittäin hajautettu verkko, jossa suuri määrä solmuja suojaa verkkoa. Itse asiassa Ethernodesin mukaan Ethereum-lohkoketjussa on noin 3x niin monta solmua kuin bitcoin.

Katso tarkempi keskustelu Ethereumista tutustumalla perusteelliseen oppaasemme.

Blockchain mutta ei Bitcoin: lopullinen tulos?

Vaikka Hederan ja IBM: n kaltaiset yritykset edistävät blockchain-tavoitteitaan, yksi tärkeä kysymys on edelleen vastaamatta. Kuinka yksityiset lohkoketjut todella eroavat nykyisistä järjestelmistä?

Varastostandarditietokanta on ollut käytössä 1970-luvulta lähtien, ja lohkoketjut eivät ole muuta kuin hajautetut tietokannat. Innovaatio on hajauttaminen verkon sähkönjaossa monet verkkopelaajat. Ei vain pyramidin huipulla oleville. Siksi, kenellekään pitäisi pystyä vahvistamaan tapahtumia verkossa.

Bitcoin-asiantuntija Andreas Antonopolous maalaa tämän kuvan melko selvästi:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r2f0HlaRdgo]

Vaikuttaa siltä, ​​että useimmat yritykset eivät itse asiassa itse asiassa tarvitse lohkoketjuja, koska todelliset lohkoketjut ovat ristiriidassa perinteisen organisaation tavoitteiden kanssa.

Hedera väittää rakentavansa julkista lohkoketjua, mutta Hashgraph-tekniikka ei ole avoimen lähdekoodin ja sen omistaa yritys. Tämän seurauksena koodi ei ole avoin julkiselle valvonnalle, ja meidän on jälleen kerran luotettava joukkueen ja heidän lupaustensa luottamukseen. Hyperledger Fabric puolestaan ​​väittää, ettei edes tarvitse kryptovaluutta. Tämä herättää kysymyksen siitä, miten heidän lohkoketjuaan voidaan itse tarkastaa itsenäisesti.

Et voi erottaa estoketjua sen valuutasta. Tunnus on välttämätön hajauttamiselle ja verkon arvon lisäämiselle. Teknologian erottaminen taustalla olevasta kryptovaluutasta on samanlainen kuin järjestelmän kopioiminen, jota meillä on ollut lähes 50 vuotta.

Peli on nuori ja ehkä on vielä aikaa yritysten lohkoketjuille todistaa itsensä. Mutta ainakin nyt, “Blockchain, mutta ei bitcoin” näyttää olevan yksinkertaisesti markkinointitemppu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me