Ottaen huomioon, että lohkoketju on nyt voimakkaasti kyberturvallisuutta koskevassa keskustelussa, ei ole yllättävää, että sotilasjärjestöt ympäri maailmaa ovat kiinnostuneita siitä. Suojattu viestintä on yksi esimerkki siitä, kuinka blockchain-sotilassovellukset osoittavat potentiaalinsa.

Kyky välittää viestintä turvallisesti yksiköiden välillä on yksi keskeisimmistä vaatimuksista kaikille sotilaallisille järjestöille, erityisesti sodan aikana. Kyberturvallisuus on ilmeisesti toinen valtava huomio asevoimissa. Hajautetut kirjanpidot, älykkäät sopimukset ja niihin liittyvät tekniikat tarjoavat kuitenkin myös muita mielenkiintoisia mahdollisuuksia ratkaista sotilaallisessa tilassa olevat ongelmat.

Blockchain-sotilaalliset sovellukset käytännössä

Sotilaallinen drone-tekniikka

Google äskettäin osui otsikoihin kiistanalaisen osallistumisensa vuoksi Yhdysvaltain puolustusministeriön johtamaan Project Maveniin. Hankkeen tavoitteena on auttaa armeijaa analysoimaan drone-materiaalia nopeammin tekoälyn ja koneoppimistekniikan avulla. Googlen työntekijät antoivat yritykselle vetoomuksen vetäytyä projektista. Yhtiö ilmoitti myöhemmin että se ei hae nykyisen sopimuksen uusimista, mikä tarkoittaa, että sen osallistuminen päättyy vuonna 2019.

Kiistoja lukuun ottamatta tekoälyn ja lohkoketjun lähentyminen drone-tekniikkaan luo valtavia mahdollisuuksia lohkoketjun sotilassovelluksissa. Materiaalin analysoinnin ja reaaliaikaisen raportoinnin lisäksi tekoäly voi käyttää itsenäisiä droneja. Ne voivat lentää täysin itsenäisesti ilman ihmisen tarvitsemaa puuttumista tai hallintaa.

Blockchain voi tallentaa tekoälyllä toimivien dronien keräämät tiedot muuttumattomasti ja reaaliajassa. Se voi myös tallentaa lennon päätökset ja lennon tekemät toimet. Kun kukin drone toimii osana hajautettua verkkoa, jos se myöhemmin tuhoutuu, kaikki sen keräämä tai suorittama tallentuu edelleen lohkoketjuun.

Kamera-droneista on tullut hyvin valtavirtaa viime vuosina. Niiden aikaisempi käyttö oli kuitenkin armeijassa. Drones suorittaa ilmaiskuja ja tiedusteluoperaatioita, jotka suojaavat sotilashenkilöstöä joutumasta vaarallisille alueille. Kuitenkin toistaiseksi jokainen drone on tarvinnut ihmisen operaattoria.

Kameradroni

Cam-droneja käytetään tiedusteluihin

Autonomisia droneja käyttämällä kokonaiset parvet voisivat lentää samanaikaisesti. Ihmisen hallitsemien drone-iskujen nykyään aiheuttama vahinko on merkittävä. On hämmästyttävää ajatella tulivoimaa, jonka massiivinen autonomisten droonien parvi voisi vapauttaa kaupungin tai sotilastukikohdan.

Blockchain-taistelulaivat

Taistelulaivat on varustettu laajalla joukolla erilaisia ​​aseita. Aseita vaihtelevalla tulivoimalla, mutta myös ohjusheittimiä, torpedonheittimiä ja ilmatorjuntaakkuja. Vihollisen tulen edessä kaikkien näiden aseiden on toimittava yhdessä saumattomasti. Tämä perustuu aistien tekniikkaan, joka on integroitu aseiden valvontajärjestelmiin. Monien maiden merivoimien alukset, mukaan lukien Yhdysvallat, Japani ja Espanja, luottavat tähän yhteen järjestelmään – Aegis-taistelujärjestelmään. Uskokaa tai älkää, tämän järjestelmän iteroinnit ovat käyttäneet meritaistelulaivoja viimeisten viiden vuosikymmenen ajan.

Ikästään huolimatta Aegis on erittäin hienostunut sotilastekniikka. Se käyttää monimutkaista tutkajärjestelmää ja tehokkaita tietokoneita sekuntien välisten päätösten tekemiseen. Se hallitsee aseen käyttöönottoa ja päättää milloin ja mihin suuntaan ampua – sekunnin erissä reagoimalla ulkoisiin uhkiin. Sillä on kuitenkin ratkaiseva heikkous – se on keskitetty järjestelmä, yksi epäonnistumispiste. Ota Aegis alas ja voit ottaa aluksen.

Taistelulaiva

Se näyttää tuhoutumattomalta, mutta ei niin tuhoutumattomalta kuin blockchain-taistelulaiva

Aseiden hallintajärjestelmien hajauttaminen

Lohkoketju mahdollistaa laskentatehon hajauttamisen useisiin solmuihin. Hajauttamisella on selkeitä etuja Aegiksen kaltaisen järjestelmän virransaannissa, mikä johtaa spekulointiin että lohkoketju on taistelulaivan ohjausjärjestelmien tulevaisuus. Hyödyntämällä lohkoketjujen kykyä tarkistaa, että kaikki solmut toimivat samasta tietojoukosta, järjestelmä voi koordinoida aseenhallintaa uhkien neutraloimiseksi.

Lockheed Martin on puolustusalan toimittaja, joka valmistaa Aegis Combat -järjestelmää. Vuonna 2017 yritys teki yhteistyötä Guardtime Federal, joka perustettiin vuonna 2014 tukemaan yksinomaan puolustusministeriön, Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen yhteisön, muiden Yhdysvaltain ministeriöiden ja näitä Yhdysvaltain hallitusorganisaatioita tukevan teollisuusyhteisön kyberturvallisuutta ja siihen liittyviä vaatimuksia.

Kumppanuus on otettu käyttöön Lockheed Martin sisällyttää estoketjun toimitusketjunsa riskienhallintaan, ohjelmistokehitykseen ja järjestelmäsuunnitteluprosesseihin. Yhtiö on ensimmäinen Yhdysvaltojen puolustusurakoitsija, joka on ottanut käyttöön hajautetun kirjanpitotekniikan. Näyttää siltä, ​​että tämän nopean kehityksen ja käyttöönoton ansiosta “blockchain-taistelulaivat” voivat pian olla yksi blockchain-sotilassovelluksista laajemmassa käytössä.

Lisäaineiden valmistus

Lisäaineiden valmistus (AM) on armeijan käsite sille, mitä useimmat meistä tietävät 3D-tulostuksena. Yhdysvaltain armeija rakentaa prototyyppejä ja osia aseille ja ajoneuvoille AM-menetelmillä. Vuosi sitten Yhdysvaltain laivasto 3D-tulostettu koko upotettava vain neljässä viikossa.

Sukellusvene

Kuvittele 3D-tulostus yhdestä näistä asioista

Yhtenä syynä siihen, että AM ei ole onnistunut saamaan laajaa hyväksyntää koko tuotantoketjussa, pidetään “digitaalisen säikeen” puuttumista. A 2016 Deloitte paperin mukaan digitaalisessa säikeessä on kolme ydinkomponenttia: määrittelemätön kyky tallentaa ja vertailla tietoja, keinot tunnistaa, jos suunnittelu ei toimi oikein tai tarvitsee parannusta, ja skaalautuvuus eteenpäin tuotantoprosessissa, prosessin parannusten soveltaminen datan avulla kerättiin kustakin edellisestä vaiheesta.

Yhdysvaltain laivasto on jo nähnyt potentiaalin, jota blockchain voi tuoda AM-prosesseihin. Vuodesta 2017, se on sitoutunut lohkoketjun integroimiseksi AM-operaation jokaiseen vaiheeseen. Hajautetun verkon käyttö tällä tavalla täyttää digitaalisen säikeen vaatimukset. Se tarjoaa turvallisen, teoreettisesti rajoittamattoman tietovaraston. Se mahdollistaa myös tietojen jakamisen koko AM-prosessin ajan verkon solmujen avulla.

Blockchain voi myös osoittautua mahdolliseksi AM: n laajalle levittämiselle yleisiin valmistustoimitusketjuihin tulevina vuosina.

Lopulliset ajatukset

Tässä kuvatut blockchain-sotilassovellukset antavat joitain oivalluksia suuntaan, johon sotilasoperaatiot voivat viedä seuraavien vuosien aikana. Muita alueita, joilla estoketju voi tuoda arvoa, syntyy todennäköisesti – joista joitain ei välttämättä paljasteta siviileille. Lohkoketjun käyttöönotto on saamassa pitoa monilla eri sektoreilla. On väistämätöntä, että sotilaalliset organisaatiot ympäri maailmaa haluavat varmistaa, että ne pysyvät käyrän edellä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me