Nykymaailmassa kaikki haluavat kaiken kiireessä. Mitä nopeampi, sitä parempi. Digitaalisten maksujen maailmassa on käynnissä suuri kilpailu blockchainin ja PayPalin välillä. Lohkoketju on suhteellisen uusi tulokas, kun taas PayPal on ollut käytössä noin kahden vuosikymmenen ajan. Tässä on katsaus molempien rahansiirtojärjestelmien etuihin ja haittoihin, jotta voit valita pitkän aikavälin voittajan blockchain vs.PayPal -keskustelussa.

Blockchain-tekniikka ja muut muuttajat maailmassa

Blockchain-tekniikka on yksi niistä digitaalisista vallankumouksista, joka tapahtuu vain kerran tai kahdesti jokaisessa sukupolvessa. Se on yhtä tärkeä keksintö kuin integroitu piiri (1958), mikroprosessori (1971), henkilökohtainen tietokone (MITS Altair 8800, 1975), Internet (ARPANET, 1969), Windows (1985) ja älypuhelimet (2007). Blockchainin hajautettu pääkirjatekniikka (DLT) tarjoaa uuden, hajautetun infrastruktuurin maksujen käsittelyyn, rahoitusmarkkinoiden tapahtumiin, kirjanpitotehtäviin ja moniin muihin datapohjaisiin toimintoihin, sekä henkilökohtaisiin että julkisiin.

PayPal saatetaan myös sisällyttää edellä mainittuun tech honor -listaan, koska se varmasti tasoitti tietä verkkokaupan kasvulle hurjasti. Se tarjosi myös maailmalle vaihtoehdon perinteisille pankkisiirtopalveluille, Western Unionille ja vastaaville. PayPal auttoi myös kuluttajia ja yrityksiä viihtymään sähköisen rahan ideassa ja vieroitti heidät luottamuksesta käteiseen.

Blockchain-maksujen edut ja haitat vs. PayPal

Blockchain-maksun edut:

 • Hajauttaminen: Mikään yksittäinen epäonnistumispiste ei voi tuhota kirjanpitoa.
 • Muuttamattomuus: Kun tiedot on syötetty estoketjuun, niitä ei voida muuttaa paitsi harvoissa tapauksissa ja sitten vain kaikkien osapuolten suostumuksella.
 • Peer-to-peer: Rajat ylittävät maksut vievät vähemmän aikaa blockchainilla, koska vähemmän tarkistuspisteitä.
 • Luvaton: Maksut eivät tarvitse pankin hyväksyntää, ennen kuin ne voidaan lähettää. Maksaja ja saaja hallitsevat tapahtumaprosessia, ei kolmas osapuoli.
 • Ei rajoitusta maksun koolle: Pitäisikö lähettää jollekulle viiden miljoonan dollarin arvoinen Bitcoin, pronto? Voit tehdä sen blockchainissa. Varmista vain, että tiedät soveltuvista salauksen (ja päinvastoin) kustannuksista.

blockchain vs. paypal

Blockchain-tekniikka tekee vertaisverkosta kansainväliset maksut tapahtumaan nopeasti ja tehokkaasti. Kuva Craig Cooper Unsplashista

Blockchain-maksun haitat

 • Hitaampi tapahtumanopeus (tapahtumia sekunnissa) verrattuna PayPaliin, Visaan ja Mastercardiin.
 • Kalliit virheet: Jos teet virheen ja lähetät varoja (salausta) väärään osoitteeseen, älä etsi mitään valtion sääntelyviranomaista pelastamaan sinut.
 • Fiat-krypto-muuntokustannukset: Ellei kaikki maksut tapahdu salausekosysteemissä, sinun on muunnettava USD, EUR tai GBP jne. Bitcoiniksi, Eteriksi jne. varat takaisin fiatille.
 • Läpinäkyvyys: Lohkoketjurekisterit ovat julkista tietoa, koska kuka tahansa, jolla on oikeat pääsykoodit, voi tarkastella kunkin tapahtuman yksityiskohtia. Yksityisyyttä ajattelevat henkilöt ja yritykset eivät välttämättä ole viihtyisiä tämän järjestelyn kanssa.

PayPalin edut

 • Lähetä rahaa kenellekään enintään 26 eri (fiat) valuutassa sähköpostiosoitteella. No, niin kauan kuin heillä on pankkitili ja he ovat kirjautuneet PayPaliin, se on.
 • Sääntely ja valvonta: PayPalin käyttäjät ovat suojattu ainakin joillakin perinteisiä pankkeja ohjaavilla säännöillä ja säännöillä, kuten Sääntö E ja USA: n PATRIOT-laki. Maksaminen luottokortilla PayPal-tililläsi tarjoaa paljon paremman kuluttajansuojan kuin maksaminen pankkikortilla tai PayPalin käteisvaroilla.
 • Nopeat tapahtumat: PayPal tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden siirtää PayPal-varat pankkitililleen vain 30 minuutissa, kun ne suoritetaan pankkikortilla.
 • Kiinteät palkkiot: Tuotteistasi ja palveluistasi maksujen vastaanottaminen maksaa kiinteän 2,9 prosentin maksun plus 30 senttiä tapahtumaa kohden. Tavaroiden ja palveluiden ostamisesta PayPalin kautta ei kuitenkaan veloiteta mitään. Rahan lähettäminen perheelle ja ystäville on myös ilmaista. Valuuttamuunnosmaksuja sovelletaan kuitenkin, jos lähetät varoja kansainvälisesti.
 • eCheck: Tämä on toinen ilmainen PayPal-maksuvaihtoehto. Se muistuttaa perinteisen pankin ACH-tapahtumaa, mutta sen suorittaminen voi kestää useita päiviä enemmän. Tämä on erinomainen valinta maksunsaajille, jotka haluavat välttää 2,9 prosentin maksun. Voit aina pyytää maksajaa käyttämään eCheckiä tavallisen PayPal-maksun sijaan.

blockchain vs. paypal PayPal OneTouch

PayPal jatkaa asiakaskuntansa kasvamista, joka yhdistää nyt 200 maan käyttäjät miljooniin kauppiasivustoihin. Kuva: mohamed_hassan Pixabaystä

PayPalin haitat

 • Valuutan muuntokurssit: PayPal määrittää saamasi valuuttakurssin. Sinun on otettava nämä lisäkustannukset huomioon laskettaessa lopullisia PayPal-transaktiopalkkioita.
 • Maksurajat: Voit lähettää enintään 10 000 dollaria yhdellä PayPal-tapahtumalla.
 • Varat pidossa: Kun vastaanotat varoja eCheckin kautta, odota, että rahasi pysyy heikossa tilassa ainakin useita työpäiviä. Tämä on varojesi vastaanottamisen haittapuoli ilman maksuja. Se on myös valtava rahankerääjä PayPalille, koska ne keräävät korkoa kellukkeesta.

Blockchain vs. PayPal tai uusi hybridi?

Tänään PayPal voi silti käsitellä tapahtumia nopeammin kuin blockchain, mutta se ei välttämättä ole asia tulevaisuudessa. Itse asiassa PayPal on ehdottomasti kiinnostunut blockchainista ja sen potentiaalista häiriö rahoitusmaailmassa.

Voisiko PayPal-maksut lähettää DLT: n kautta lähitulevaisuudessa? Kukaan ei tiedä, mutta se on varmasti mahdollisuus, joka kannattaa harkita, koska tämä vuosikymmen on nopeasti lähellä. Kaikille, jotka tietävät, blockchain vs. PayPal saattaa muuttua esimerkiksi BlockPaliksi tai PayChainiksi.

Villi kortti sekoituksessa

Bitcoin-hajautusaste nousee edelleen, vaikkakin hitaasti vuoden 2019 alusta. Yhä useammat kauppiaat ovat valmiita hyväksymään kryptot maksuna. Yhdysvaltain (maailmanlaajuisesti?) Suuren taantuman todennäköisyydellä vuosina 2019-2020 on mahdollista, että tulonhimoiset jälleenmyyjät toivovat tervetulleeksi minkä tahansa maksumuodon, mukaan lukien suuret kryptot.

Mitä tapahtuu, jos 100 miljoonaa amerikkalaista päättää käyttää salausta päivittäin suorittamaan henkilökohtaiset ja liiketapahtumat? Entä jos suurin osa näistä kuluttajista yksinkertaisesti päättää pitää varansa salausekosysteemissä, eivätkä koskaan muunna kolikoitaan fiatiksi?

Ole optimistinen, mutta aina valppaana

Kaiken kaikkiaan tulevaisuus näyttää hyvältä sekä blockchainille että PayPalille maailmanluokan maksujärjestelminä maailmanlaajuisesti. Ota kuitenkin aina huomioon hallituksen mahdolliset rajoitukset salauksen käytölle (kuluttajaostoksille, ei todelliselle salaustoiminnalle). Jos salauksen ostoja rajoitetaan hallituksen asetuksella, se vaikuttaa myös lohkoketjuun ja sen kehitystä voidaan hidastaa.

PayPal näyttää olevan immuuni tällaisesta hypoteettisesta törmäyksestä, elleivät he aloita salausten tarjoamista lisävaluuttana. Tulevista tapahtumista riippumatta, blockchain vs.PayPal -saagan pitäisi osoittautua mielenkiintoiseksi kilpailuksi 2020-luvulla ja sen jälkeen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me