Kasvaa Blockchain-yhteisöä

NEOn kaikkien aikojen ensimmäinen DevCon kääritty viime keskiviikkona iltapäivällä. Kahden päivän konferenssin aikana puhujien, paneelien ja osallistujien keskuudessa käytiin paljon hienoja keskusteluja. Yksi toistuva keskustelu kuitenkin pysähtyi. Kehittäjät, sijoittajat ja uudet tulokkaat valittivat yhä uudestaan ​​blockchainin esteitä uusien käyttäjien pääsylle markkinoille.

neo devcon -paneeli

Vaikka konferenssi keskittyi NEO: han ja sen käyttäjä- ja kehittäjäyhteisön kehittämiseen, keskustelu käyttökokemuksesta koskee kaikkia lohkoketjutekniikoita. Kuluneen vuoden aikana blockchain on saanut tunnustusta valtavirran mediassa. Tunnustuksen mukana tulee uusia käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita blockchainista, mutta eivät välttämättä ole tarpeeksi teknisiä aloittaakseen ilman apua.

Tässä tilanteessa blockchainin hyväksyminen vuonna 2018 ja sen jälkeen riippuu aluksen käyttöönottokokemuksen parantamisesta. Yritykset haluavat oppia aloittamaan vallankumouksellisen tekniikan. Ohjelmistokehittäjät ovat kiinnostuneita oppimaan koodaamaan dapp-sovelluksia ja älykkäitä sopimuksia. Tavalliset käyttäjät tarvitsevat apua lompakoiden asettamisessa ja dappien käytössä.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitain NEO: n DevConin suurimpia teemoja blockchain-yhteisön kasvattamisen kannalta.

Blockchainin käyttäjäkokemusongelma

Lompakon luominen, rahakkeiden lähettäminen, dappien käyttö tai solmun käyttö ei saisi olla vaikeaa. Uusille käyttäjille on kuitenkin ylivoimaista oppia perussäännöt osallistumiseen blockchain-ekosysteemiin.

Blockchain on samanlainen kuin Internet 90-luvun alussa. Verkkosivustot olivat huonosti suunniteltuja ja niitä oli vaikea käyttää verrattuna nykypäivän verkkosovelluksiin. Sama suuntaus käytettävyydessä ja massan käyttöönotossa tapahtuu todennäköisesti blockchainille lähivuosina.

Tällä hetkellä estoketjun käyttökokemusta puuttuu, ja pienillä virheillä on valtavia seurauksia. Esimerkiksi lompakon osoitteen väärä kirjoittaminen rahakkeita lähetettäessä voi tarkoittaa, että nämä tunnukset menetetään ikuisesti. Uudet käyttäjät yleensä menettävät yksityiset avaimensa tai ymmärtävät väärin vaihto-lompakoiden käytön turvallisuusongelmia.

o3 lompakon kuvakaappaus

Tämä on osittain koulutuskysymys. Se on kuitenkin myös käyttökokemusongelma. Useat puhujat, paneelilautakunnat ja osallistujat koskettivat tätä ydinkysymystä blockchainilla NEO: n DevConin aikana. On joitain jännittäviä aloitteita, joissa painotetaan suunnittelua ja käyttäjien omaksumista. Näihin kuuluvat lompakot, kuten O3-yhdyskäytävä tai eetot, jotka ovat ensin mobiililaitteilla ja suunniteltu intuitiivisiksi.

Hyvin toteutettuna hyvä käyttökokemussuunnittelu voi olla intuitiivinen ja suojata käyttäjiä virheiltä tekemättä turvallisuutta uhraamatta. Blockchainin helpottaminen ensimmäistä kertaa käyttäjille on avain adoption ajamisessa.

Puolueettoman, hypeettömän tiedon puute


Toinen NEO DevConin keskeinen teema oli puolueettoman tiedon puuttuminen avaruudesta. Usein on vaikea tietää, mihin uskoa Reddit, Steemit tai blogit, joissa niin monet viestit näyttävät herättävän viimeisintä ICO: ta.

NEO: n DevConin tunnelma oli avoimesti utelias ja kiinnostunut median laadukkaasta sisällöstä ja luotettavista resursseista. Hyvät journalistiset lähteet, kuten NEO-uutiset tänään sai konferenssin puhujilta toistuvasti kiitosta puolueettomasta NEO: n kehityksen kattavuudesta. Blockchainille kokonaisuudessaan on varmasti tilaa enemmän tällaisia ​​lähteitä.

Tarve kehittäjien yksinkertaisemmalle käyttöönotolle

hei maailma ethereum

Monet NEO: n DevConin osallistujista olivat kehittäjiä, joilla oli merkittävä kokemus ohjelmistoista, mutta vain vähän tai ei lainkaan kokemusta blockchainin kehittämisestä. Paneelin esiintymisen aikana, Siionin kaupunki perustaja Fabio Canesin sai useita kysymyksiä osallistumisesta NEO-lohkoketjun kehitysprojekteihin.

Kiinnostus on voimakasta. Uusille kehittäjille ei kuitenkaan ole vielä selkeää opastussarjaa tai resurssiopasta aloittamaan älykkäiden sopimusten koodaaminen millä tahansa alustalla, olipa se sitten Ethereum, NEO, Qtum jne. Tällaisen resurssin luominen voi viedä paljon kohti uusien kehittäjien lisäämistä. blockchain-ekosysteemiin.

Ei ole myöskään aina selvää, mistä uusien kehittäjien tulisi mennä etsimään projekteja, joihin he voivat osallistua. Tällä hetkellä paras veto on lähettää viesti Discord- tai Slack-kanavalle alustalla, johon olet kiinnostunut koodaamaan. Tietokanta nykyisistä hyvämaineisista blockchain-projekteista, jotka tarvitsevat uusia kehittäjiä, olisi hyvä paikka aloittaa.

Todellisen arvon tuottaminen vs. keinottelu

DevCon täytettiin viitteillä ICO: ille, jotka eivät johtaneet todellisiin tuloksiin. Itse asiassa tämä on yksi salauksen suurimmista kritiikoista juuri nyt. Ekosysteemissä on paljon sijoitusrahaa. Pääoman helppo saatavuus tarkoittaa, että projektit eivät aina miettii tuotteensa käytännön käyttötapoja.

Blockchainin maine spekulatiivisena teollisuutena tekee perusteknologiasta karhunpalveluksen. Blockchainissa ja muissa julkisen kirjanpidon tekniikoissa on todellisia mahdollisuuksia muuttaa tapaa, jolla ajattelemme identiteettiä, toimitusketjuja ja luottamusta osapuolten välillä. Haasteena on, että vain harvat projektit ovat tuottaneet vankkoja, mitattavia tuloksia reaalimaailman käyttöön. Kun he tekevät, he ovat hukkuneet blockchain-melussa kokonaisuutena.

Ajan myötä näemme kuitenkin, että mitattavissa olevat pysyvät vaikutukset omaavat projektit elävät nykyisen hyppyn yli, asettamalla lohkoketjun arvokkaaksi teknologiseksi innovaatioksi hypytyn trendin sijaan.

Tyhjennä polku olemassa oleville yrityksille aloittaa Blockchainin käyttö

Monet NEO: n DevConin osallistujat edustivat perinteisiä yrityksiä, jotka olivat kiinnostuneita näkemään kuinka blockchain voisi toimia heidän hyväkseen. Ongelma? He eivät tienneet mistä aloittaa tai keneltä kysyä.

Blockchain-tekniikan perustiedot on helppo saada Google-hausta. On paljon vaikeampaa löytää joku, joka on riittävän osaava blockchain-kehityksessä, kuulemaan yritystäsi ja kertomaan, voisiko blockchain toimia sinulle.

Kun blockchain-kehittäjien määrä ja laatu kasvavat, odota kasvavan blockchain-konsultointikäytäntöjä, jotka auttavat pieniä ja keskisuuria yrityksiä selvittämään, miten blockchain-ratkaisut integroidaan liiketoimintamalleihinsa.

Johtopäätös

NEO: n DevCon osoitti meille, että blockchainin käyttöön, kehittämiseen ja yrityssovelluksiin kohdistuu merkittävää, vakavaa kiinnostusta. Käyttäjien ja kehittäjien omaksumisessa on kuitenkin esteitä. Näiden esteiden voittaminen on avain blockchain-käyttöönoton edistämiseen tulevina vuosina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me