Blockchain on jo osoittamassa kykynsä auttaa kuluttajia hallitsemaan yksityisyyttä, mukaan lukien mitkä mainokset he näkevät. Tämä valvonnan taso on erityisen tervetullutta kuluttajille vasta vasta avaamassa silmiään suurten teknologiayritysten keräämän tiedon laajuudessa. Digitaalisen mainonnan petokset ovat kuitenkin ongelma myös yrityksille, jotka käyttävät huomattavia osia markkinointibudjetistaan ​​mainostamiseen online-alustoilla. Suuret yritykset etsivät nyt blockchain-digitaalisen mainonnan alustoja tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Mikä on digitaalisen mainonnan petos?

Yritykset, jotka haluavat mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan verkossa, maksavat digitaalisen mainonta-alustan mainosten ja tarjousten sijoittamisesta. Facebook, Google ja Twitter toimivat kaikki online-mainosalustoina, mutta on monia muita. Google sallii kaikkien verkkosivustojen omistajien kirjautua AdSense-ohjelmaansa. Sivuston omistaja ansaitsee sitten palkkion Googlelta sen mukaan, kuinka monta näyttökertaa (näyttökertaa) tai napsautusta kukin mainos tuottaa.

Jotkut mainosten julkaisutilassa olevista ovat vähemmän tarkkoja kuin toiset ja yrittävät manipuloida järjestelmää. He asentavat ohjelmiston, joka käyttää botteja päivittämään verkkosivustojaan tai tuottamaan napsautuksia näytetyille mainoksille. Tämä lisää sivuston omistajalle maksettavaa palkkiota, koska mainoksella näyttää olevan enemmän näyttökertoja. Mutta tietysti se ei koskaan johda muunnosmyyntiin mainosta rahoittavalle yritykselle.

Tällaiset petokset ovat merkittävä ongelma mainosalalla ja johtavat valtavaan tehottomuuteen. Yksi raportti arvioi, että digitaalisen mainonnan petosten kustannukset nousevat 19 miljardiin dollariin vuonna 2018, mikä vastaa 9 prosenttia maailmanlaajuisesta digitaalisesta mainonnasta.

Juniper-tutkimus petoksista digitaalisissa mainonta-alustoissa

Juniper Researchin infografiikat, jotka esittävät digitaalisen mainonnan petosten tilaa

Blockchainin digitaaliset mainosalustat – nyt isojen aseiden käytössä

Nestlé, AT&T ja Bayer ovat maailman suurimpia digitaalisen mainonnan alustojen käyttäjiä. WSJ ilmoitti äskettäin että nämä yritykset ovat ensimmäisten joukossa tutkineet blockchainin käyttöä yrittääkseen poistaa mainospetokset lopullisesti.

Amino

Nestlé on maailman suurin elintarvikevalmistaja mainontakulut ylittävät 9 miljardia dollaria joka vuosi. Yritys on testannut tuotetta blockchain-käynnistyksestä yrittääkseen vähentää tämän kulutuksen osuutta, joka menetetään petoksille Amino. Amino-järjestelmä käyttää estoketjun muuttumattomaa kykyä seurata mainosten näyttökertoja ja jäljittää maksuja koko median toimitusketjussa. Bayer testaa myös Aminoa.

Nestlén sähköisen liiketoiminnan johtaja kertoi WSJ: lle näkevänsä tulevaisuuden, jossa blockchain-ratkaisut ovat edellytys yhteistyölle mainostajien kanssa.

Amino-kuvakaappaus

Näyttökuva Amino-verkkosivustolta

MetaX

Toinen blockchain-digitaalisen mainonnan alustoista, joka herättää huomattavaa huomiota, on MetaX. Tämä ratkaisu, nimeltään adChain, on dApp, joka sisältää a luettelo yhteisön kuratoimista sivustoista jotka tukevat mainoksia. Järjestelmän aputunnus toimii äänestyskoodina jäsenille päättää, lisätäänkö sivusto luetteloon vai poistetaanko se luettelosta. MetaX-raportit adChain-blogissa, että Facebook oli käyttäjä, mutta potkaistiin rekisteristä kesäkuussa. Kirjoitushetkellä luettelossa on YouTube, Reuters ja BBC: n verkkosivusto.

MetaX on muoto digitaalisessa mainostilassa. Yhtiö on aiemmin kehittänyt ratkaisun nimeltä ads.txt, joka on suunniteltu vähentämään vilpillisen verkkomyynnin esiintymiä. Se on yksinkertainen tekstitiedosto, jota yritykset isännöivät verkkosivuillaan, ja siinä luetellaan kaikki jälleenmyyjät, joilla on lupa myydä yrityksen tuotteita. Vuoteen 2017 mennessä 44% verkkojulkaisijoista käytti ads.txt-tiedostoa sivustollaan.

adChain-kuvakaappaus

Näyttökuva adChain-verkkosivustolta, jossa on ote ilmoituksista julkaisupäivänä

IBM ja MediaOcean

MediaOcean on pitkään toiminut mainoskampanjoiden hallintaohjelmistojen toimittaja. Kesäkuussa, yritys ilmoitti yhteistyö IBM iX: n kanssa lohkoketjuratkaisun luomiseksi avoimuuden ja vastuullisuuden luomiseksi koko median toimitusketjussa. Järjestelmä käyttää IBM: n kehittämää mukautettua lohkoketjua yhdessä olemassa olevan Media Ocean -alustan kanssa.

Pilotti järjestetään heinäkuun aikana. Kaksi yritystä ovat koonneet yhteen testaukseen osallistuvien yritysten yhteenliittymän, mukaan lukien Pfizer ja Kimberly-Clark. IBM iX: n globaalimarkkinoinnin johtaja Babs Rangaiah on sanonut lehdistötiedotteessa: “Mittaus ja läpinäkyvyys edellyttävät uusia ratkaisuja koko ohjelmallisessa toimitusketjussa, ja lohkoketju on tekniikka, jota käytetään strategisesti luottamuksen luomiseen.” Tämän tyyppiset äänenpurkaukset korostavat yritysten kasvavaa uskoa siihen, että estoketju muuttaa toimintaympäristöään.

Lopulliset ajatukset

Blockchain on jo osoittanut petosten ja väärentämisen vähentämisen mahdollisuuden kaikissa toimitusketjuissa. Digitaaliset mainonta-alustat ovat nyt havainneet myös, että muuttumaton tietokanta on kriittinen väline petosten torjunnassa. Massiivisten yritysten innostunut osallistuminen on osoitus tästä. Lopuksi, yritysjättien, kuten Nestlén, Pfizerin ja Bayerin, nykyiset investoinnit blockchain-ratkaisuihin ovat myös varma indikaattori siitä, että tekniikka on nyt hyvällä tavalla käyttöönottoon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me