Fake Newsin nousu

Viestinnän helppouden kasvaessa väärennetyt uutiset ja väärät tarinat leviävät nyt nopeammin kuin koskaan. Pelkästään päivittäin jaetun sisällön määrä tekee työstä aitouden karsiminen B.S. Ja useimmilla ihmisillä ei ole aikaa tehdä niin. Mukaan MIT-tutkimus Twitterin väärennetyissä uutisissa käyttäjät ovat uudelleentwiittaneet väärennöksiä 70% todennäköisemmin kuin tosi tosiasiat. Yksinkertaisesti sanottuna väärennetyt uutiset leviävät nopeammin ja tavoittavat laajemman yleisön kuin totuus.

MIT Twitter -tutkimus, joka osoittaa valheiden ja totuuden leviämisen

Muuttumattomana tietovarastona blockchain-tekniikalla on mahdollisuus poistaa väärennetyt uutiset lopullisesti. Digitaalisia identiteettejä ja todennettavissa olevaa mainejärjestelmää hyödyntävä blockchain-pohjainen sosiaalinen media edistää tarkkaa tietoa ja hautaa valheita.

Hän sanoi, hän sanoi

Taistelussa väärennettyjen uutisten kanssa blockchain luottaa ilmiöön, jota kutsutaan “väkijoukon viisaudeksi”. Tämän ilmiön idea on, että ihmisryhmän kollektiivinen mielipide on yleensä tarkempi kuin yhden asiantuntijan mielipide. Kun lukijat lukevat uutisartikkeleiden paikkansapitävyyden, väärät tiedot tulevat esiin tarkemmin kuin jos yksi lähde tai tuomaristo tekisi samaa työtä. Tämä hajautettu todentamismuoto sopii suoraan blockchain-järjestelmien kanssa.

Jotkut blockchain-projektit käyttävät jo väkijoukon viisautta eri tarkoituksiin. Augur on rakentanut vahvan ennustusmarkkinan, joka hyödyntää väkijoukon viisautta ennustaa tulevia tapahtumia. Ja Cindicator käyttää samanlaista strategiaa monimutkaisen taloudellisen analyysin suorittamiseen.

Maine

Saatat ihmetellä: “Mikä estää minua tällaisessa järjestelmässä yksinkertaisesti vahvistamasta väärennettyjä uutisia väärän tiedon levittämiseksi?” Tässä tulee esiin digitaalinen identiteetti ja maine. Jokainen sisältöalusta voi asettaa tämän ja tarkistaa henkilöllisyyden eri tavoin, mutta periaate on sama. Uutiskuluttajana sinulla on digitaalinen identiteetti estoketjussa. Sinulla on myös tähän henkilöllisyyteen liittyvä maine. Kun mainostat tarkkaa tietoa, maineesi kasvaa. Kun jaetaan joitain epätarkkoja, päinvastoin.

Sinulla on muutama vaihtoehto, kun artikkeli tulee syötteesi:

  • Jaa + vahvista artikkeli. Jos suurin osa muista ihmisistä vahvistaa artikkelin, jota mainostat näillä toimilla, maineesi kasvaa. Kääntöpuolella artikkelin mainostaminen, jonka väkijoukko pitää väärennöksinä, heikentää pisteitäsi.
  • Raporttiartikkeli. Voit myös ilmoittaa artikkeleista, joiden pidät väärennöksinä. Jos suurin osa muista lukijoista on kanssasi samaa mieltä, maineesi kasvaa jälleen. Vahvistettujen artikkeleiden ilmoittaminen vahingoittaa maineesi.
  • Älä tee mitään. Tämä ei vaikuta maineeseesi kumpikaankaan.

Mitä korkeampi maineesi, sitä enemmän ihmisiä viestejäsi ja jakoasi tavoittaa. Kun maineesi kasvaa, niin vaikuttaa myös vaikutusvaltasi. Koska maine määrää vaikutusvallan, haitalliset käyttäjät pilaavat nopeasti maineensa ja menettävät mahdollisen vaikutusvaltansa.

Kun käyttäjät vahvistavat artikkelin tai ilmoittavat siitä, myös artikkelin maine muuttuu. Artikkelit, joilla on hyvä maine, altistuvat. Lisäksi alustat voivat käyttää maineesi pistemäärää antaakseen enemmän (tai vähemmän) painoarvoa myös artikkeleille antamillesi tarkistuksille ja jakamisille.

Koska artikkelit ja niiden maine on tallennettu julkiseen, muuttumattomaan kirjanpitoon, voit suoraan nähdä, missä sinua kiinnostava artikkeli sijoittuu totuusasteikolla. Ajan myötä laillisten käyttäjien jakamat tosiasialliset artikkelit nousevat huipulle, kun taas väärennettyjen uutisten ohjaamat artikkelit eivät näe päivänvaloa.

Kannustimet

Suuremman kattavuuden lisäksi alustat voivat palkita maineikkaita käyttäjiä muilla kannustimilla. Olipa kyse rahallisesti, tulostaulukosta tai muun tyyppisistä eduista, sisällön luomisessa ja jakamisessa on runsaasti mahdollisuuksia kannustaa hyvään käyttäytymiseen.

Sisäinen palkkiojärjestelmä voidaan jopa tunnistaa, automatisoida ja suorittaa älykkäillä sopimuksilla yhdessä lohkoketjussa jo käytettyjen digitaalisten identiteettien ja maineen kanssa..

Estoketju pelastukseen

Vaikka pari joukkuetta ei vielä ole saatavilla, ne rakentavat ratkaisuja väärennettyjen uutisten torjumiseksi.

Käyttäjän syötteet on protokolla, joka tarjoaa asiaankuuluvaa tietoa lukijoille, jotta he voivat kohdentaa huomionsa tehokkaammin. Sosiaalisen median alustana voit integroida Userfeeds-protokollan varmistaaksesi, että käyttäjät eivät anna periksi väärennetyille uutisille. Protokolla sisältää “Proof-of-Evaluation” -viestityypit mittaamaan protokollan eri viestien merkitystä. Lisäksi se käyttää mainevaluuttoja luodakseen samanlaisen mainejärjestelmän kuin aiemmin mainittiin.

PUBLIQ on voittoa tavoittelematon säätiö, joka myös taistelee hyvää taistelua vastaan ​​blockchain-tekniikan avulla. PUBLIQ-alusta on sensuuriton, mutta palkitsee kirjoittajat heidän PUBLIQ-pistemääränsä perusteella. Tämän pistemäärän muodostaa maine, jonka kirjailija saa lukijoiden näkemyksistä, jakamista, tykkäyksiä ja raportteja. Lisäksi PUBLIQ palkitsee kanavia, jotka jakavat artikkeleita, jotka ovat keränneet laadukasta liikennettä. Laadukkaisiin näkymiin keskittyminen estää robotteja ja muita väärennettyjä tilejä pelaamasta järjestelmää epätarkkojen tarinoiden mainostamiseksi.

Yksikään projekti ei ole vielä noussut eturintamaan, ja sitä ei välttämättä ole. Viimeisimpien Facebookin ja Twitterin epäonnistumisten myötä on kuitenkin selvää, että ratkaisun on oltava pian esillä.

Hyvästi väärennetyt uutiset, Hei tietoinen lukijakunta

Jopa lohkoketjutekniikan avulla, joka hautaa väärennöksiä, on väistämätöntä, että jotkut tarinat luiskaavat halkeamien läpi. Lukijamme vastuulla on olla skeptinen törmäämäämme kohtaan ja jakaa vain artikkeleita, joiden tiedämme olevan tosissamme. Pienellä ponnistelulla ja skeptisyydellä lukemisessamme voimme poistaa väärennettyjen uutisten manipuloinnin lopullisesti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me