Kanta-asiakasohjelmat on korjattava, ja lohkoketju voi auttaa

On tyypillinen lauantai ja vaellat ruokakauppaan juoksemalla asiakaskorttisi rekisterin läpi. Ehkä he tulostavat sinulle kuponin. Pääset latteen paikallisessa Starbucksissa ja nostat lisää palkintopisteitä. Sitten menet ostamaan haluamasi villapaidan suosikkitavaratalostasi – vain ymmärtääksesi, että jätit alennuskorttisi kotiin. Kanta-asiakasohjelmat ovat suurimmaksi osaksi valtava ajanhukka.

Lähes poikkeuksetta ne ovat hajanaisia ​​ja tehottomia. Käyttäjä saa lompakon, joka on täynnä kortteja, tai joukon online-salasanoja, joita hän ei muista. Ja useammin kuin ei, sinulla ei ole koskaan kuponkia tai numeroa, kun tarvitset sitä. Kaikki kanta-asiakaspisteet menevät hukkaan ja tarjoukset vanhenevat. Ja pahempaa kuin se? Et voi edes siirtää pisteitä ystävällesi.

Useat blockchain-yritykset ovat nousemassa haasteeseen korjata rikki kanta-asiakasohjelmien tila. Koska nykyiset järjestelmät eivät ole vain hankalia asiakkaille, ne ovat kalliita myös yrityksille.

Kanta-asiakasohjelmat ovat valtavia velkoja

Subway-luottosi tai lentomailiesi käytön unohtaminen ei välttämättä vaikuta sinulle tärkeältä. Mutta kaikki nämä seikat muodostavat melko suuren ongelman. Itse asiassa käyttämättömät kanta-asiakaspisteet ovat a suuri vastuu monille yrityksille, koska ne tarjoavat lupauksen tuleville palveluille. Mikä tuo taseen pois tasapainosta.

Itse asiassa kanta-asiakasohjelmien suuruus yhdistettynä kirjanpidon muutoksiin Yhdysvalloissa vuonna 2015 voi johtaa miljoonien (jopa miljardien) dollareiden menetyksiin. Esimerkiksi Delta Airlines päätti vuoden 2015 veloilla 3,9 miljardia dollaria, ja Marriott International seurasi tiiviisti 2,6 miljardilla dollarilla.

Gabriele Giancola on toimitusjohtaja qiibee, hajautettu uskollisuusekosysteemi lohkoketjussa. Hän sanoo: ”Kanta-asiakasohjelmat epäonnistuvat ja niissä on paljon tehottomuutta. Yritykset käyttävät paljon rahaa markkinointiin, ja toisella puolella et lunasta pisteitä ja sinä luot tosiasiallisesti vastuun tälle yritykselle, koska jokaisesta pisteestä, jota et käytä, tulee vastuu niiden taseessa. “

Se on paljon rahaa, joka voidaan muuntaa todellisiksi eduiksi asiakkaille tai kustannussäästöiksi yrityksille. “Se on valtava määrä rahaa, joka yritysten on varattava lunastamattomille pisteille”, Giancola jatkaa, “ja tämä tekee kaikista näistä järjestelmistä todella tehottomia.”

Rakuten, Japanin vastaus Amazonille on merkittävä vähittäiskauppias, joka on ennakoiva blockchainin kanssa kanta-asiakasalueella. Nykyisellä kanta-asiakasohjelmalla, jonka arvo on noin 9 miljardia dollaria, asiakkaat voivat muuntaa Rakuten-superpisteet Rakuten-kolikoksi. Tämä luo ekosysteemin, jossa asiakkaat voivat käydä kauppaa pisteillä ja varmistaa, että he tottuvat.

Rakuten-superpisteet

Rakuten Super Points -ohjelma

Datan ongelma

Koska GDPR koputtaa yritysten oville ja sosiaalisen median skandaalit hallitsevat otsikoita, data työnnetään parrasvaloihin. Ja on vain loogista, että useat keskitetyt yritykset, jotka pitävät kiinni tiedoistasi, tekevät sinusta alttiimpia hyökkäyksille.


Lohkoketjut voivat poistaa keskusdataviranomaisen järjestelmästä varmistaen, että kuluttajat voivat hallita tietojaan ja niiden käyttöä. Ne voivat myös yhdistää pirstaleiset kanta-asiakasmarkkinat ja antaa käyttäjien käyttää tosiasiallisesti pisteitään. Ja yritykset vapauttavat itsensä näistä lamaavista vastuista.

Kanta-asiakasohjelmat Blockchainissa

Rakuten on avaruudessa etumatkailija. Mutta heidän uskollisuusjärjestelmänsä ei salli kuluttajien hallita useita tuotemerkkejä yhdessä paikassa. Yhden askeleen pidemmälle lohkoketjun kanta-asiakasohjelmat voivat sijoittaa kaikki nämä tuotemerkit yhteen perustukseen. Tämän avulla käyttäjät voivat vaihtaa pisteitä keskenään riippumatta yrityksestä.

Joten sen sijaan, että kasa kortteja aiheuttaisi lompakkosi puhkeamisen saumoihin tai roskakoriin heitettäviä papereita, sinulla on kaikki yhdessä paikassa – “uskollisuusekosysteemi”.

Giancola sanoo: “Oletetaan, että käytän Starbucksia ja sinä metroa. Ehkä haluan syödä metroa ja haluat saada kahvia. Voimme vaihtaa pisteemme, jotta saat kahvisi ja minä saan metroni. “

Ja tuotemerkit vähentävät vastuutaan tarjoamalla win-win-win-tilan ympäri.

A7-ydin on blockchain-yhtiö, joka on iso henkilökohtaisilla kupongeilla. Kehittäen tekoälyn avulla tarjouksia, jotka on räätälöity kulutustottumuksiisi, he pyrkivät tarjoamaan asiakkaille kuponkeja, joita he voivat todella käyttää. Loppujen lopuksi mitä hyötyä on autovoiteluaineen käytöstä, jos et omista autoa?

Perustaja ja brändijohtaja William Parker sanoo: “Oletetaan, että rakastat Coca-Colaa, mutta ystäväsi ostaa sitä niin usein. No, saat kupongin, joka leikkaa 12-pakkauksen hinnan puoleen, mutta hän saa kuponin, joka on ylimääräinen dollarin alennus. Koska ostat koksia useammin, saat isomman alennuskupongin. Se on kirjaimellisesti räätälöity kulutustottumuksiisi. “

Mutta se ei ole kaikki sujuvaa purjehdusta

Uskollisuusekosysteemin rakentaminen on mukava idea. Mutta se ei tapahdu yhdessä yössä. Vaikka suuret tuotemerkit pilkkaavatkin vähän saadakseen kanta-asiakasohjelmansa “blockchain-izediksi”, ja vaikka kehittäjät työskentelevät jatkuvasti, matkan varrella on silti paljon haasteita.

Koulutuksen ja tietoisuuden lisäksi yksi monien projektien, erityisesti Ethereumin lohkoketjun, pääongelmista on skaalautuvuus.

Työskentely parin pienen tuotemerkin kanssa tai tietyillä maantieteellisillä alueilla on yksi asia. Laajentaminen yhteistyöhön jättimerkkien kanssa maailmanlaajuisesti on toinen asia. Se voi mahdollisesti sisältää miljoonia tapahtumia päivässä. Tällä hetkellä Ethereum ei pysty hallitsemaan niin monia tapahtumia, joten se on kompastuskivi laajamittaiseen käyttöönottoon.

Mutta niin monien valoisien mielien kanssa, jotka työskentelevät ratkaisujen parissa, ei ole kauan, ennen kuin kuponkisi ongelmat ovat menneisyyttä. Joten, jos olet yksi niistä hermostuneista ihmisistä, jotka eivät kestä odottamista jonossa, kun edessäsi oleva jäätikön hidas nainen laskee kuponkeja, rakastat kanta-asiakasohjelmien tulevaisuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me