Blockchain-tekniikka on ottanut paljon hiutaleita aikansa aikana. Pääasiassa siitä lähtien, kun Bitcoin lähti liikkeelle viime vuoden lopulla, ja kaikki yhtäkkiä halusivat toimia. ICO: iden pyörteessä, jossa on kaikkein vähiten käytettyjä tapauksia, on tapahtunut paljon keskustelua onko blockchain “ongelmanratkaisu”. Hajautettu tietojenkäsittely on kuitenkin ytimessä kuinka blockchain toimii, jolloin hajautetut tietokoneverkot ovat yksi blockchainin kiistattomista tappajasovelluksista.

Syynä tämän lausunnon niin korkeaan luottamukseen on, että teknologiamaailma on kehittynyt pisteeseen, jossa tarvitsemme yhä enemmän laskentatehoa. Jossakin määrin meillä on jo tämä teho ilman hajautettua tietokoneverkkoa, mutta sitä ei voida mitenkään hyödyntää. On olemassa erilaisia ​​skenaarioita, joissa keskitettyjen palvelinkeskusten nykyinen malli epäonnistuu, mukaan lukien:

 • Tekoälyn kehittämisyritys, joka tarvitsee enemmän laskentatehoa valtavan tietomäärän hankkimiseksi rakennettavaan koneoppimissovellukseen
 • Elokuvantekijä, joka haluaa tehdä CGI-luomuksen 2D-kuvasta
 • Pitkäaikainen yritys, joka tarvitsee pilvitallennustilaa digitoimaan kaikki vuosikymmeniä vanhemmat paperitiedostot

Ratkaisuja on tällä hetkellä olemassa kaikissa näissä skenaarioissa, mutta ne ovat yleensä täynnä haasteita. Pilvilaskentateho on saavuttamassa tarjonnan ja kysynnän kärkipisteen tekoälyn nopean kehityksen vuoksi. Graafinen hahmontaminen on hankalaa ja hidasta toimitusta. Pilvivarastointipalvelujen tarjoajat rakentavat yhä enemmän datakeskuksia, mutta niiden kehitys uhkaa ylittää energiaverkkojen kyvyn tuottaa niiden käyttämiseen tarvittavaa energiaa.

Kuinka hajautettu tietojenkäsittely auttaa

Hajautettu laskenta tarjoaa ratkaisun näihin ongelmiin käyttämällä blockchainia ansaitsemaan nykyisiä tietokoneresursseja. Tällä tavoin hajautetut tietokoneiden verkot yhdistyvät vaihtamaan resursseja niiden omistavien ja niitä tarvitsevien välillä rakentamatta uutta ja kalliimpaa laitteistoa vastaamaan kysyntään.

Vuosina 2017 ja 2018 joukko blockchain-hankkeita on luvannut tuottaa hajautettujen tietokoneverkkojen edut. Mitkä ovat paalun kärjessä vuoden päätyttyä? Tässä tarkastelemme parhaita projekteja, jotka johtavat hajautettua tietokonepakettia markkina-arvojen mukaan.

Huippuluokan hajautetut laskentaprojektit

Golem

 • Tunnus: GNT
 • Käyttötapaukset: Hajautettu laskentateho tekoälyn koneoppimiseen, tieteelliseen testaukseen ja renderointiin

Golem on listan kärjessä, sillä sillä oli vuoden myrsky vuoden 2018 aikana. Projekti oli tullut yhteisönsä tuleen ICO: n päättyessä vuonna 2016 ja edistyminen näytti pysähtyneen. Joukkue käynnisti kuitenkin Golem-mainnetin huhtikuussa, mikä johti arvon nousuun. Käyttäjät voivat nyt ladata beta-version Golem-sovelluksesta itselleen ansaitsemalla GNT-tunnuksia varaosan laskentakapasiteetin vuokraamisesta.

Aiemmin helmikuussa projekti oli yksi kuudesta Ethereumin pääomarahaston perustamisesta, ja se ohjasi investointeja uusimpiin hankkeisiin, jotka auttavat edistämään Ethereumin ekosysteemiä.

MaidSafe

 • Tunnus: PIDÄ
 • Käyttötapaukset: hajautettu laskentateho ja varastointi

MaidSafe on hyvin hidas ja tasainen voittaa kilpailun kaltaisen hajautetun laskentaprojektin. Se perustettiin vuonna 2006, valmistui ICO vuonna 2014, ja beta-version julkaisulle ei ole vielä päivämäärää. Nämä aikataulut – aikakaudet salausvuosina – ovat rikastuttavan nopean sijoittajan kannalta halvempia. Mutta kun otetaan huomioon eri näkökulma, tuotteella, joka on kaksitoista vuotta valmistettavalla tuotteella, on kiinnostuksensa.

Ensinnäkin on vähän mahdollisuuksia, että kehitystiimi vain pudottaa sen, kun he ovat tehneet niin paljon työtä. Toiseksi on kaikki mahdollisuudet, että lopputuote todella tuottaa lupauksensa, jos joukkue ei kiirehdi sitä markkinoille.

Näistä syistä MaidSafe säilyttää korkean tason. Vaikka live-tuote on vielä jonkin matkan päässä, yhtiö julkaisi PARSEC-konsensuspaperinsa aiemmin tänä vuonna. Tämä julkaisu nosti SAFE-kolikoiden arvoa ylöspäin, kun Bitcoin kävi kauppaa melko staattisella $ 6k: lla.

Holochain

 • Tunnus: KUUMA
 • Käyttötapaukset: hajautettu tietojenkäsittely ja tallennus dApps: lle

Yksi hajautetun laskentalohkon uusimmista kolikoista, Holochain erottaa itsensä olemalla tosiasiallisesti lohkoketjussa missään perinteisessä mielessä. Ajatuksena on, että jokainen dAppin käyttäjä suorittaa oman solmunsa, olipa se älypuhelimessa tai kotitietokoneessa, ja että sillä on olennaisesti oma ketju. Ketjun avulla he voivat kommunikoida muun Holo-verkon kanssa. Samalla he voivat siirtyä offline-tilaan, ja heidän ketjunsa jatkaa toimintaansa.

Huolimatta uudesta kolikosta, Holochain on ollut lähes yhtä kauan kuin MaidSafe. Yhtiö lanseerasi beeta-version aiemmin tänä vuonna saatuaan onnistuneesti päätökseen ICO: n. Yhtiön painopiste on nyt isännöimässä useita hackathoneja ympäri maailmaa, kannustamalla kehittäjiä rakentamaan dAppsia Holochain-verkostoon.

Storj

 • Tunnus: STORJ
 • Käyttötapaukset: hajautettu tiedostojen tallennus

Storj on alkuperäinen hajautettu tiedostotallennusratkaisu. Projekti on tehnyt pari ilmoitusta tänä vuonna. Elokuussa se käynnisti kumppaniohjelman, jotta avoimen lähdekoodin kehittäjät voivat ansaita tuloja, jos heidän käyttäjät tallentavat tietoja Storjiin.

Storj on tarkoitus käynnistää se kokonaan tammikuussa 2019, joten vaikka se ei tällä hetkellä riko 100 parasta kolikkoa, se voi muuttua. Erityisesti siitä lähtien äskettäin ilmestyneitä raportteja että Amazon voisi pian myös toteuttaa hajautettua tietokonetallennustilaa omille asiakkailleen.

iExec

 • Tunnus: RLC
 • Käyttötapaukset: hajautettu pilvilaskenta dApps: lle

iExec lanseerasi äskettäin luotetun suoritusympäristön, joka on ensimmäinen hajautettu pääkirja, joka käyttää Intelin Secure Guard Extensions (SGX) -sovellusta suojaamaan sovelluskoodia alustalla. SGX: n käyttö tarkoittaa, että iExec-alustalla toimivat dApps ovat täysin yksityisiä, eikä kukaan muu kuin loppukäyttäjä voi tarkastaa niitä.

Lisätäkseen valtavirran hyväksymistä yhtiö ilmoitti äskettäin myös kumppanuudesta IBM: n kanssa. IBM-pilvipalvelun avulla yritykset voivat suorittaa edes herkimmän työmäärän jaetulla laitteistolla.

Kannattaa mainita

Filecoin on toinen hajautettu tiedostojen tallennusprojekti, ja se oli yksi historian suurimmista ICO: ista, keräten 257 miljoonaa dollaria. Tunnuskauppaa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä ennen kuin yritys käynnistää mainnetin. Siksi se ei päässyt päälistallemme. Ainoa tapa ostaa Filecoin on Filecoin-futuurien kautta.

IOTA on yksi suurimmista hajautetuista laskentaprojekteista. Koska se on kuitenkin suunniteltu helpottamaan IoT-laitteiden ja ei tietokoneiden välisiä tapahtumia, se ei myöskään päässyt päälistallemme.

Kaikki tai kaikki näistä projekteista ovat näkemisen arvoisia, jopa nykyisillä karhumarkkinoilla. Amazon ja IBM ovat molemmat yrityksiä, jotka kokeilevat hajautettua tietojenkäsittelyä, mikä on tehokas osoitus siitä, että se on täällä pysymässä. Blockchainin käyttötapauksena hajautettu laskenta on pakottava käsite, jota ei pidä aliarvioida.

Esitelty kuva Pixabaystä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me