Hallitukset ja yritykset etsivät edelleen blockchain-korruptiontorjuntaohjelmia torjuakseen kansalaisten kasvavia huolenaiheita. Korruptio on yhtä vanha kuin hallitus, ja se on aina ollut valtava ongelma maailmanlaajuisesti. Nyt sekä kansalaiset että hallitukset pyrkivät hyödyntämään blockchain-tekniikan voimaa luomaan avoimemman keinon hallitusprosessille.

Maailmanpankkiryhmä julkaisi äskettäin a tarina se korosti hallituksen korruption vaikutuksia kehitysmaissa. Raportti paljasti, kuinka korruptio vaikuttaa suhteettomasti maailman köyhimpiin ihmisiin. Näiden asioiden laajuuden tarkastelemiseksi ei tarvitse katsoa kauempana kuin Paraguay.

Vuosien poliittinen korruptio tuhosi Latinalaisen Amerikan maan Paraguayn. Maan köyhimmät asukkaat maksavat noin 12,6 prosenttia tuloistaan ​​lahjuksiin. Tämä summa on huomattavasti pienempi kuin maan varakkaimmat kansalaiset, jotka maksavat vain noin 6,4 prosenttia.

Korruption korkea hinta

OECD, – kansainvälinen neuvoa – antava ryhmä G20, julkaisi raportin, jossa korruption hintaa tutkittiin perusteellisesti. Tiedot osoittivat, että korruptio muodostaa jopa 10 prosenttia liiketoiminnan kokonaiskustannuksista maailmanlaajuisesti. Sama raportti osoitti kehitysmaiden kohtaaman eriarvoisuuden.

Köyhemmissä maissa korruptio maksaa noin 25 prosenttia kokonaistuloista. Näistä maista puuttuu rahoitus ja infrastruktuuri korruption vastaisten lakien asianmukaiseen täytäntöönpanoon. Blockchain-tekniikka on edullinen vaihtoehto, joka antaa näille maille toteuttamiskelpoisen vaihtoehdon aloittaa korruption poistaminen riveissään.

Global Corruption Index viaTransperancy Internationalin kautta

Global Corruption Index Transperancy Internationalin kautta

Blockchain-tekniikka tarjoaa avoimemman ja tehokkaamman vaihtoehdon verrattuna nykyisiin järjestelmiin. Hajautettujen kirjanpitojen hajautettu luonne vaikeuttaa niiden hakkerointia, muuttamista tai poistamista. Juuri nämä piirteet tekevät siitä ihanteellisen korruption vastaisessa protokollassa.

Äänestys

Äänestäminen on läntisen yhteiskunnan ydin, ja vaikka se onkin keskeinen osa demokratiaa, vaalien pitäminen oikeudenmukaisina ei ole aina ollut helppoa (tai mahdollista). Kuvittele nyt vaalit, joissa tulokset olivat heti saatavilla. Näissä vaaleissa jokainen ääni lisätään lohkoketjuun ja on muuttumaton. Tulokset olisivat turvallisia ja yleisön seurattavissa.

Vuosien kyseenalaisen vaalien äänestyslaskun jälkeen tuloksia, blockchain-kehittäjät päättivät, että on aika astua sisään ja yksinkertaistaa prosessia. SeuraaMyVote platform on avoimen lähdekoodin, end-to-end-todennettava online-äänestysohjelmisto. Ohjelman avulla käyttäjät voivat äänestää omasta kodistaan.

Käyttäjät lataavat online-äänestyskabinetin. Asennuksen jälkeen äänestäjät toimittavat tunnistetietonsa turvallisesti tarkistettavaksi. Kun olet vahvistanut olevasi kuka sanot olevasi, pääset sitten digitaaliseen äänestyskojuun. Kun olet antanut äänesi, tiedot lisätään estoketjuun nimettömästi. Parasta on, että voit palata takaisin ja tarkistaa, että äänesi laskettiin oikein milloin tahansa.

Blockchain-ryhmät keskittyvät korruptioon

Blockchainin korruptiontorjuntaprotokollien käyttötapausskenaariot kasvavat edelleen. Tämä lisääntyneen blockchain-integraation vaatimus on johtanut lukuisten kansainvälisten blockchain-ryhmien luomiseen. Yksi tärkeimmistä näistä organisaatioista on Blockchain Trust Accelerator.

Blockchain Trust Accelerator

Blockchain Trust Accelerator on The Bitfury-konserni, Uusi Amerikka, ja Kansallinen demokraattinen instituutti. Ryhmä pyrkii vastaamaan nykypäivän sosiaalisiin ja poliittisiin haasteisiin rahoittamalla sosiaalisen lohkoketjun pilottiohjelmia. Ryhmä koostuu rahoittajista, teknisistä asiantuntijoista, kansalaisyhteiskunnan johtajista, neuvonantajista ja yrittäjistä.

Blockchainin korruptiontorjuntaohjelmat maailmanlaajuisesti

Monet maat käyttävät jo blockchain-tekniikkaa korruption torjunnassa. Blockchainin korruptiontorjuntaohjelmat muuttivat peliä rahoituksen huolenaiheiden selvittämisestä julkisten sopimusten seurantaan. Tässä on muutama esimerkki:

Kanada

Tammikuussa 2018, Kanadan kansallinen tutkimusneuvosto (NRC) alkoi jakaminen tiedot rahoituksesta ja siihen liittyvistä tutkimusapurahoista Teollisen tutkimuksen tukiohjelma (NRC IRAP). Tiedot jaettiin reaaliajassa Ethereum-pohjaisen käytön ansiosta Catena Blockchain -sviitti. Kehittäjät halusivat tarjota täyden avoimuuden yleisölle.

Tämä strategia auttoi lisäämään luottamusta Kanadan hallituksen ja sen kansalaisten välillä. Kanadalaisilla on nyt mahdollisuus seurata NRC: n menoja reaaliajassa tämän ohjelman avulla.

Espanja

Espanja on toinen maa, joka on kärsinyt suuresti korruptoituneiden virkamiesten käsistä. Vuonna 2017 Espanja sijoittui yhtenä korruptoituneimmista maista EU: ssa. Maa näki heidän pääministerinsä eroavan 1. kesäkuuta 2018, kun paljastukset sitoivat hänet Gürtelin korruptioskandaaliin.

Skandaali muuttui kansainväliseksi otsikot ja johti siihen, että joukko poliittisia virkamiehiä joutui vankilaan, lukuisat uudet korruption vastaiset lait ja sekä lohkoketjun että tekoälyn tutkimusryhmien muodostaminen. Näiden ryhmien tavoitteena on luoda parempi tapa seurata ulkomaisille virkamiehille tehtyjä lahjuksia.

Viime aikoina haastatella, Espanjan taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön pääsihteeri Angel Gurria puhui avoimemman järjestelmän integroinnin tärkeydestä korruption torjumiseksi. Järjestelmä seuraa maksuja virkamiehille ja sijoittaa tiedot julkiseen lohkoketjuun.

Meksiko

Ei ole mikään salaisuus, että Meksiko kärsii laajasta hallituksen korruptiosta. A Transparency International mietinnössä Meksiko syrjinnän suhteen kaikkien Latinalaisen Amerikan ja Karibian maiden edelle. Kuten voitte kuvitella, korruptio on suuri huolenaihe Meksikon kansalaisille, joista monet ovat kyllästyneet hallituksensa varjoisiin käytäntöihin.

Meksikon poliitikot tunnistivat halun vähemmän korruptoituneelle hallitukselle. Viime vuoden presidentinvaaleissa poliitikot keksivät ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia tapoja käsitellä tätä ongelmaa. Yksi maiden presidenttiehdokkaista, 39-vuotias Ricardo Anaya, juoksi blockchain-pohjaisella alustalla.

Vaikka Anaya ei voittanut vaaleja, hänen viestinsä hallituksen täydellisestä läpinäkyvyydestä lohkoketjun kautta osui monien ihmisten kanssa eri puolilla maata. Hänen suunnitelmansa oli sijoittaa kaikki valtion menot julkiseen lohkoketjuun. Näin ihmiset näkevät, kuinka heidän hallituksestaan ​​käytetään verorahojaan.

Blockchainin korruptiontorjunta: tie parempaan hallitukseen

Hallituksen lahjonnan poistaminen voi olla mahdotonta, mutta blockchain-tekniikka tarjoaa kansalaisille vaihtoehdon vallitsevaan tilanteeseen. Alhaiset asennuskustannukset ja tietoturvavoitot tekevät blockchain-korruptionvastaisista ohjelmista viisaan liikkeen kaikille hallituksille. Sinun pitäisi odottaa lisää korruption vastaista käyttöä tässä tekniikassa tulevina kuukausina, kun nämä ohjelmat alkavat näyttää tuloksia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me