Erilaisilla pääomamarkkinoilla on tärkeä rooli modernissa taloudessa. Joitakin esimerkkejä ovat eläkkeet, henkivakuutus ja pörssit. Epäilemättä eri pääomamarkkinat kehittyvät ajan myötä teknisen innovaation mukana. Näin blockchain alkaa parantaa pääomamarkkinoiden toimintaa.

Kansainvälisten kauppojen selvittäminen pankkien välillä

Kauppaselvitysten käsittely on ollut perinteisten verkkopankkien suurin tekninen haaste kahden viime vuosikymmenen aikana. Prosessi ei ole läheskään virtaviivainen. Esimerkiksi Yhdysvaltain pankkien on usein tehtävä vaihtosopimuksia eurooppalaisten pankkien kanssa (ja päinvastoin). Tämä prosessi ei näytä olevan tärkeä tehtävä fiat-taloudessa. Se on kuitenkin melko vaikeaa saavuttaa perinteisillä tekniikoilla. Tämä johtuu pääasiassa sääntelyriskeistä.

Esimerkiksi peilikauppa on valtava sääntelyhaaste. Yksi todellinen esimerkki tapahtui vuosina 2012–2015, jolloin Deutsche Bank vahingossa sallittu venäläinen peilikauppa, jonka avulla asiakkaat voivat pestä rahaa ja kiertää Venäjän pääoman valvontaa. Tämän seurauksena Ison-Britannian Financial Conduct Authority sakotti Deutsche Bankia 163 miljoonaan puntaan (204 miljoonaa dollaria), koska sillä ei ollut riittävää rahanpesua koskevaa valvontakehystä.

Blockchain-tekniikka olisi voinut estää tämän kokonaan. Tässä skenaariossa kaksi pankkia olisivat voineet hyödyntää tekniikoita, kuten digitaalisia kirjanpitoja ja älykkäitä sopimuksia, ongelmien tunnistamiseksi helpommin kassavirran seurannan avulla. Lisäksi estoketju näillä pääomamarkkinoilla lisää läpinäkyvyyttä ja voidaan jopa yhdistää AML-havaitsemis- ja ehkäisytekniikoihin toimiakseen täydellisenä kokonaisratkaisuna. Viime kädessä tämä säästää rahoituslaitoksia tietämättään osallistumisesta finanssirikoksiin.

Vähemmän kaupan rajoituksia

Suurten pankkien on myös oltava tietoisia muista mahdollisista sääntelyrikkomuksista, kuten kaupan rajoituksista. Vaikka hallitusten yläpuolella olevat liiketoimet olisivatkin, useilla hallituksilla on lailliset vaatimukset tietyille kaupankäyntiluokille (eli positioiden koon rajoitukset). Vuoden 2012 Lontoon valaankauppa on erinomainen esimerkki tilanteesta, jossa lohkoketju olisi voinut estää kaupan rajoitusten rikkomisen.

Tämä tapahtuma maksoi JP Morgan Chase 6,2 miljardin dollarin kauppatappiot. Vaikka pankki teki edelleen ennätykselliset 21,3 miljardia dollaria vuonna 2012, se varmasti tunsi vaikutuksen pian sen jälkeen. Tämä ilmeni erityisen selvästi vuonna 2013, kun oikeudenkäyntikulut olivat 7,2 miljardia dollaria, mukaan lukien 100 miljoonan dollarin sovinto Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) kanssa. JP Morgan Chase-osakekurssit laskivat myös 45 dollarista 31 dollariin heti tämän tapahtuman jälkeen. Vaikka pankki toipui lopulta, tapahtuma aiheutti lyhytaikaisia ​​vahinkoja.

JPMorgan Chase

JP Morgan Chase alkaa omaksua blockchain-tekniikoita.

Blockchainia pääomamarkkinoilla käyttävät pankit

Tärkein syy, miksi Deutsche Bank, JP Morgan Chase ja muut rahoituslaitokset eivät ottaneet käyttöön blockchain-ratkaisuja näiden tapahtumien aikaan, on yksinkertaisesti se, että tekniikka ei ollut niin edistynyt muutama vuosi sitten. Jopa suurille yrityksille tällaisten tekniikoiden käyttöönotto vie aikaa. Nopeasti eteenpäin vuoteen 2019, ja olemme alkaneet nähdä, kuinka muutaman vuoden takaiset teoreettiset ratkaisut alkavat muotoutua. Reaalimaailman blockchain-ratkaisuja käytetään nyt perinteisessä rahoituksessa.

Vaikka monia äskettäin julkistetun JPM-kolikon yksityiskohtia ei tunneta, on mahdollista nähdä, miten sitä voitaisiin soveltaa pääomamarkkinoilla. Esimerkiksi tämä kryptovaluutta saattaa toimia lohkoketjulla, joka voi paremmin estää sellaisia ​​asioita kuin peilikauppa tai kaupan rajoitusten rikkomukset. Oikein toteutettuina tällaiset ratkaisut voivat auttaa perinteisiä rahoituslaitoksia säästämään miljoonia (tai jopa miljardeja) vuodessa seuraamuksista ja oikeudenkäynneistä.

Eläkerahastot

Blockchain-tekniikan suorassa käytössä eläkerahastojen pääomamarkkinoilla ei ole vielä paljon otettu käyttöön. Blockchain on kuitenkin saanut epäsuoraa vauhtia osana tulevia eläkerahastoja. Helmikuussa 2019, kaksi eläkerahastoa Virginian osavaltiosta päätti sijoittaa kryptovaluutta- ja blockchain-tekniikkaan. Määrä oli melko suuri, 21 miljoonaa dollaria. Nämä sijoitukset muodostavat kuitenkin vain 0,3 prosenttia ja 0,8 prosenttia näiden rahastojen varoista. Vaikka tämä sijoitus voisi olla riskialtista siirtyminen nykyisillä karhumarkkinoilla, se voisi olla hyödyllistä myös pitkällä aikavälillä.

Tätä aloitetta johtava yritys Morgan Creek Capital on todennut, että määrä voi lopulta olla jopa 15 prosenttia rahastojen kokonaisvaroista. Morgan Creek on myös sanonut käyttävänsä rahaston sijoittamaan blockchain-yrityksiin. Coinbase ja Bakkt ovat kaksi tällaista esimerkkiä. Tällä polulla eläkerahaston kryptosijoituksen menestys tai epäonnistuminen ei ole suoraan sidottu salauksen hintoihin. Sen sijaan se on todennäköisemmin sidoksissa esimerkiksi kaupankäyntimaksujen vaihtotuloihin.

Kuvakaappaus Morgan Creekin verkkosivustolta

Morgan Creek sijoittaa salaukseen osana kahden virginialaisen rahaston eläkehallintaa.

Luottoriskien hallinta

Luottoriskin arviointi on tärkeä osa lainojen liikkeeseenlaskua. Yksilön luottopisteet vaikuttavat moniin seikkoihin, kuten kelpoisuus, korot ja muut. Monissa tapauksissa voi olla vaikeaa määrittää, mitä parametreja pitäisi olla. Lisäksi viestintä eri yritysten välillä tai saman yrityksen sisällä vaatii useita vaiheita. Monissa tilanteissa ei ole yksinkertaistettua tapaa jakaa tietoja pankin luottoriskivirkailijoiden ja kauppapaikan luottotiimin välillä. Näin ollen luottorajan saaminen on rahoituslaitokselle kallista ja asiakkaalle pitkä.

Lohkoketjun käyttö näillä erityisillä pääomamarkkinoilla voisi korjata nykyisen tehottomuuden. Käyttämällä jaettua päiväkirjaa, joka pysyy ajan tasalla, rahoituslaitokset ja luottolaitokset voivat parantaa liiketoimintaprosesseja. Ensinnäkin blockchainin (muuttumaton tietokanta) ja koneoppimisen (automaattinen riskinarviointi) yhdistelmä toimii mahdollisena teknisenä perustana luottoriskipisteytyksen tarkkuuden parantamiseksi. Lisäksi blockchain-ratkaisu voi tarjota yksilöille mahdollisuuden käyttää näitä tietoja reaaliajassa. Asiakas voi myös päättää asianomaisille osapuolille jakaa nämä tiedot yksityisyyden suojaa parantamalla.

Johtopäätös

Eri pääomamarkkinoiden tehokkuuden parantamiseksi tarvittava lohkoketjutekniikka on jo pääosin paikallaan. Tulevina vuosina blockchain-skaalautuvuus ja blockchain-pohjaisten tuotteiden UI / UX-suunnittelussa todennäköisesti lisääntyvät. Tämä voi houkutella uusia käyttäjiä (sekä yksityishenkilöitä että suuria yrityksiä).

Vaikka tämä käyttöönotto on vielä lapsenkengissään, näyttää siltä, ​​että muutamat pääomamarkkinat ovat alkaneet sopeutua tähän tekniikan muutokseen. Seurauksena on, että tämä luo yrityksille mahdollisuuden parantaa vanhoja toimintaprosesseja ja vähentää samalla kustannuksia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me