Kaivostoiminta on luonut paljon mahdollisuuksia kryptovaluuttaan kiinnostuneille, mutta on myös muutama haaste niille, jotka haluavat aloittaa oman kaivostoimintansa. Yksi suurimmista ongelmista on grafiikkasuoritinten puute. Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitä jotkut maailman parhaista grafiikkasuoritinten valmistajista sanovat tästä, ja yritämme myös selvittää, onko GPU-puutteelle loppua. Tutkitaan ensin, miksi GPU: sta on pulaa.

Miksi GPU-pulaa on?

Koska kryptovaluutan kaivoslaitteiden kysyntä on edelleen kasvussa, miksi GPU-valmistajat, kuten Nvidia ja AMD, eivät ole tehostaneet tuotantoaan? Loppujen lopuksi, jos vastaus puloihin olisi yksinkertainen, ongelma ratkaistaisiin jo. Siten tuotanto pystyisi vastaamaan kysyntään. Pääasia on dynaamisen RAM-muistin (DRAM) maailmanlaajuinen pula, jota käytetään videomuistityypeissä, kuten GDDR5 ja HBM2. Koska maailman suurimmat muistivalmistajat alkoivat omistaa DRAM-tuotteitaan matkapuhelinvalmistajille vuonna 2017, Nvidian ja AMD: n kaltaisilla yrityksillä on rajallinen määrä tuottamiensa näytönohjainten määrää.

Kuinka kalliita GPU: t ovat?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu todella siitä, milloin kysyt sitä. Mukaan tilastot tammikuusta 2018, suosittujen näytönohjaimien hinnat olivat tuolloin paljon korkeammat kuin edellisinä vuosina. Hintojen nousun tärkein katalysaattori oli kukoistavat kryptovaluuttamarkkinat. Esimerkiksi AMD: n Vega-näytönohjainten hinnat nousivat alkuperäisestä 400 dollarin hinnasta noin 1000 dollariin tammikuussa 2018. Myös Nvidian GTX 1080 ja GTX 1080 nousivat muutamalla sadalla dollarilla. Alempien yksiköiden hinnat eivät kuitenkaan nousseet niin paljon. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana grafiikkasuoritinten hinnat laskivat peräti 50%. Tilastot osoittavat että Zotacin GTX 1080 Ti -hinta nousi 1400 dollarista noin 919 dollariin. Näytönohjaimen hintojen lasku korreloi suoraan salauksen hintojen laskuun suurimman osan ensimmäisestä vuosineljänneksestä.

GPU-hinnat

Nvidian kanta

Nvidian GTC-konferenssissa, joka pidettiin 27. maaliskuuta 2018, toimitusjohtaja Jensen Huang antoi muutaman kommentin GPU-pulaa koskevasta ongelmasta. Lausuntojensa mukaan Nvidia aikoo jatkossakin olla omistautunut tuottamaan riittävästi yksiköitä peli- ja työasemia varten. Hän toivoo myös, että ostajat käyttävät Nvidian tuotteita näihin tarkoituksiin. Pelaajille on ollut vaikeaa saada pääsy moniin yrityksen tuotteisiin viime aikoina. Joten mikä on ratkaisu? Huangin mukaan yrityksen on yksinkertaisesti tuotettava enemmän yksiköitä vastaamaan peli- ja kryptovaluuttayhteisöjen vaatimuksiin.

Nvidian liiketoiminnalle cryptocurrency -suosituksen kasvavan kysynnän kasvu on erittäin positiivinen merkki. Yrityksen on kuitenkin työskenneltävä ahkerasti tuottaakseen lisää yksikköjä keskellä DRAM-tarvepulaa. Vaikka DRAM-ongelma ratkaistaan, paljon yksiköiden tuottamista odottaen, että markkinoille tulee enemmän kryptovaluuttakaivostyöläisiä, voidaan pitää riskin mahdollisena hintojen laskuun. Siitä huolimatta Nvidia näyttää olevan halukas vastaamaan haasteeseen ja omaksumaan salauksen louhinnan mahdolliset edut. Kaiken kaikkiaan Huang ja Nvidia-tiimi ovat keskittyneet Nvidian tulevaisuuteen pelaamisessa, mutta näyttävät luottavan salauksen louhinnan tulevaisuuteen ja sen rooliin Nvidian myynnissä.

Jensen Huang

AMD: n kanta

Vaikka Nvidia näyttää luottavaiselta GPU: iden tulevalle kuluttajakysynnälle kryptovaluutan louhintaa varten, AMD: llä on hieman erilainen asenne. Yritys on paljon varovaisempi eikä näe kryptovaluutan louhintaa yhtä positiivisessa valossa kuin Nvidia. Tässä on virallinen lausunto käyttäjältä AMD: n vuosikertomus, joka julkaistiin helmikuussa 2018.

”Kryptovaluuttamarkkinat ovat epävakaat ja kysyntä voi muuttua nopeasti. Esimerkiksi Kiina ja Etelä-Korea ovat äskettäin asettaneet rajoituksia kryptovaluuttakaupalle. Jos emme pysty hallitsemaan kryptovaluutan louhinnan kysynnän laskuun liittyviä riskejä, GPU-liiketoimintamme voi olla merkittävästi haitallista. “

Vaikka yritys ei ole laskenut kryptovaluuttakaivostyöntekijöiden jatkuvaa kysyntää, sen tavoitteena on silti tuottaa tarpeeksi grafiikkasuoritimia vastaamaan potentiaalista kysyntää.


tark

Jatkuvat haasteet ja mahdolliset ratkaisut

Jotkut ihmiset ennustivat, että Bitmainin kaltaisten ASIC-kaivosvalmistajien nousu valtaisi markkinat, mutta näin ei ole vielä tapahtunut. Aluksi ASIC-kaivostyöläiset näyttivät olevan melkein voittamattomia, mutta tämä on sittemmin muuttunut melko nopeasti, kun yhä useammat kryptovaluuttaprojektit ja -yhteisöt ilmaisivat mielipiteensä ASIC-resistenssin tarpeesta ja merkkituotteiden hajauttamisesta. Vaikka BTC on kaivettavissa ASIC: ien kautta, monet muut projektit ovat ottaneet kantaa tätä kaivosmuotoa vastaan.

Mitä tämä tarkoittaa suurille GPU-valmistajille, kuten AMD ja Nvidia? Vaikka onkin myönteistä, että useammat ihmiset ovat halukkaita käyttämään tuotteitaan tulevaisuudessa, se, että he eivät voi tuottaa enemmän grafiikkasuoritimia vastaamaan kuluttajien kysyntään DRAM-pulan vuoksi, on hieman tyytymätöntä. Kun useat Moneron kaltaiset projektit ottavat ennakoivan asenteen ASIC-resistenssissä, AMD ja Nvidia näyttävät olevan jumissa pitkäaikaisessa toimitusongelmassa. Jos kuitenkin useampi DRAM-valmistaja pystyy osoittamaan enemmän resursseja GPU-valmistajille matkapuhelinten valmistajien sijaan, tämä ongelma voidaan hyvin ratkaista ajoissa.

Milloin hinnat laskevat?

Tämän yhtälön tarjonnan puolelta kukaan ei voi antaa selkeää vastausta siitä, milloin tarvittavat komponentit GPU-tuotannon lisäämiseksi ovat käytettävissä. Kunnes DRAM-puute on korjattu, näyttää siltä, ​​että hinnat riippuvat tämän yhtälön kysyntäpuolesta.

Toistaiseksi olemme nähneet merkkejä siitä, että GPU-yritykset pystyvät vastaamaan kryptovaluutta kaivostyöntekijöiden kysyntään vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Kuitenkin, kun nouseva kryptovaluutta on merkitty vuoden 2018 toisen vuosineljänneksen ensimmäisellä kuukaudella, useammat ihmiset todennäköisesti haluavat jatkaa pääsyä kryptovaluutan kaivosmarkkinat, koska yrityksillä ja yksityishenkilöillä on mahdollisuuksia potentiaalisiin voittoihin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me