Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) hyväksyi syyskuussa 2017 blockchain-tekniikkaa koskevan tutkimuksen. Tämän hyväksynnän jälkeen DARPA-tutkijat ovat tutkineet useita erilaisia ​​blockchain-pohjaisia ​​järjestelmiä. Nämä tutkijat etsivät DARPA-lohkoketjuohjelmia parantamaan logistiikka-, viestintä- ja turvajärjestelmiään. Kun otetaan huomioon blockchain-tekniikan pöydälle tuomat ainutlaatuiset näkökohdat, ei ole mikään yllätys, että DARPAn kiinnostus tätä tekniikkaa kohtaan kasvaa.

Nousevat uhat

Verkkohyökkäykset ovat lisääntymässä maailmanlaajuisesti. Äskettäin tutkimus paljasti, että kansainvälisiä tietorikkomuksia tapahtui päivittäin yli seitsemän miljoonaa vuoden 2017 aikana. Tämä tutkimus osoitti myös, että hakkerit parantavat hyökkäysmekanismejaan paljon nopeammin kuin yritykset parantavat turvallisuusmenettelyjään.

Tietojen eheys

Yksi tärkeimmistä huolenaiheista, joita DARPA-tutkijat haluavat parantaa lohkoketjutekniikalla, on tietojen eheys. Tietojen eheysjärjestelmät varmistavat, että tiedot ovat edelleen alkuperäisessä tilassa, ja osoittavat, kuka on tarkastellut tietoja. Tietojen eheyden varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää, kun keskustellaan maanpuolustuksesta. DARPA haluaa pystyä heti tietämään, milloin luvattomat tunkeilijat pääsevät tietoonsa.

DARPA Blockchain -strategia

Tämä lähestymistapa esittelee hakkerointitekniikoiden ja niiden puolustustrategioiden välisen eron. Se merkitsee muutosta perinteisiin tapoihin yrittää pysäyttää hakkereita ennen heidän hyökkäystään. Sen sijaan DARPA haluaa tietää, onko joku päässyt järjestelmäänsä ja milloin muutoksia tapahtui tunkeutumisen aikana. Hajautetut pääkirjajärjestelmät tarjoavat mahdollisuuden seurata ja tarkistaa asiakirjan oikeellisuuden lähes reaaliajassa.

DARPA-toimisto Forbesin kautta

DARPA-toimisto Forbesin kautta

DARPA myönsi äskettäin 1,8 miljoonan dollarin sopimuksen kyberturvallisuusyritykselle Galois. Matemaattiseen kooditarkistukseen erikoistunut yritys sai apurahan lisätutkimusten tekemiseksi eri lohkoketjutekniikoiden integroinnista koodaukseen. DARPA haluaa, että Galois-vahvistustekniikka testaa blockchain-pohjaisia ​​koodeja, joita ei voida hakkeroida, valmistautuen tulevaisuuteen tietoverkkosodat.

Timothy Booher, DARPA: n entinen blockchain-ohjelmapäällikkö selitti, että uusi lähestymistapa on samanlainen kuin keskipitkät linnan muurit. Haastattelussa Kvartsi, Booher kertoi haastattelijoille, että vaikka linnan muurit auttavat pitämään ihmiset poissa, on tärkeämpää tietää, onko joku tullut linnaan, ja jos niin, mitä he tekivät ollessaan siellä.

Blockchain-viestit

Maalla olevat joukot tarvitsevat tavan kommunikoida turvallisesti päämajan kanssa. Aiemmin armeijan on ollut vaikea arvioida tarkasti, milloin viestintäkanavat tai -järjestelmät ovat vaarassa. Vaarantunut viestintä voi maksaa sotilaille heidän henkensä.

DARPA pyrkii kiristämään toimistonvälisiä satelliittiviestintäjärjestelmiään tällä toimenpiteellä. Hajauttamalla merkittäviä osia Yhdysvaltain puolustusministeriön (DoD) taustatoimistosta, validoituja tietoja voidaan lähettää välittömästi, mikä vähentää hakkereille altistumista ja pidentää tiedonsiirron viivästyksiä.

Huhtikuussa DoD ilmoitti turvallisen viestintäalustan kehittämissuunnitelmista. Yleisön mukaan ilmoitus, DARPA etsii “suojattua viesti- ja tapahtuma-alustaa, johon pääsee verkkoselaimen tai erillisen natiivisovelluksen kautta”.

Yksi alustavaatimus on, että sen on käytettävä olemassa olevaa lohkoketjua, kuten Bitcoin tai Ethereum. Lisäksi sovelluksen on oltava skaalautuva ja läpikäyvä kaupallinen testaus.

Laitteistojärjestelmät

Sotilastarvikkeista on tullut luonteeltaan erittäin teknisiä. Nykyiset sota-aseet riippuvat lukuisien elektronisten järjestelmien onnistuneesta viestinnästä. On kriittistä, että kaikki nämä järjestelmät toimivat oikein. Yhden järjestelmän, kuten GPS: n, vika voi johtaa vahingossa tapahtuviin uhreihin.

Lohkoketjujen luotettava luonne voisi suojella näitä järjestelmiä tulevaisuudessa luomalla läpinäkyvä ilmapiiri, jossa kaikki verkkoyhteydet ovat aikaleimattuja ja valvottuja.

Sotilaslogistiikka

Sähköinen viestintä ja kyberturvallisuus eivät ole ainoat käyttöskenaariot, joissa DARPA visioi lohkoketjuintegraation. Raportti julkaistu Joulukuussa 2017 paljasti, että vuoden 2018 kansallinen puolustusvaltuutuslaki (NFAA) sisältää säännön, joka määrää DoD: n lisäämään logististen toteutusten lohkoketjututkimusta.

Toimitusketju

The Defense Acquisition Universityn tutkimusryhmä totesi, että toimitusketjuhyökkäykset muodostavat suuren prosenttiosuuden Yhdysvaltojen kohtaamien verkkohyökkäysten kokonaismäärästä. Useimmissa tapauksissa hyökkääjät muuttavat, väärentävät tai tartuttavat tietoja toimitusketjun prosessissa. Hyökkääjän löytäminen tälle tietomerelle osoittautuu haastavaksi käyttämällä nykyisiä järjestelmiä.

Kansallisen tiedustelun johtajan toimisto totesi että Yhdysvaltojen toimitusketjut ovat jatkuvasti hyökkäävät vastustajilta ja ulkomaisilta työntekijöiltä. Yleisimmät hyökkäykset kohdistuivat arkaluontoisen tutkimus- ja kehitysohjelmamateriaalin varastamiseen, haittaohjelmien lisäämiseen järjestelmiin ja henkilötietojen keräämiseen agenteista.

3D-tulostuksen toimitusketju

Yhdysvaltain laivasto haluaa käyttää blockchain-tekniikkaa turvatakseen kasvavat 3D-tulostusjärjestelmät. Lisäaineiden valmistus, kuten laivastossa tunnetaan, luo kriittisen laitteiston käytetyille joukkoille. Vuonna haastatella Merenkulkupäällikkönä komentaja luutnantti Jon McCarter selitti, että “Bitcoin-kryptovaluuttaan perustuva tekniikka todennäköisesti mullistaa suuren osan liiketoiminnastamme”. Hän totesi myös, että se saattaa “mullistaa myös laivaston lisäaineiden valmistuksen”.

Puolustusurakoitsijat käyttävät lohkoketjua

DARPA jatkaa blockchain-tavoitteitaan joukon puolustusurakoitsijoiden rinnalla. Maan suurin puolustusurakoitsija Lockheed Martin, ilmoitti strateginen kumppanuus blockchain-logistiikkayrityksen Guardtime Federalin kanssa tämän vuoden huhtikuussa. Tämä sopimus oli ensimmäinen laatuaan. Yrityksen tehtäviin kuuluu toimitusketjun riskienhallintajärjestelmiin, suunnitteluprosesseihin, ohjelmistokehitykseen ja asejärjestelmiin liittyvien kyberuhkien torjuminen.

DARPA Blockchain -tekniikka

Ei ole mikään yllätys, että DARPA näyttää lisäävän blockchain-tekniikan käyttöä. He eivät ole yksin tässä halussa aseistaa blockchain-tekniikkaa. Panokset ovat korkealla taistelukentällä, jossa tiedot sanelevat voittajat.

Nämä viimeisimmät kehitykset osoittavat blockchain-tekniikan kasvavan integroinnin sotilaallisiin sovelluksiin. DARPA pyrkii olemaan maailmanlaajuinen johtaja tällä alalla. Näyttää nyt siltä, ​​että tulevien sotilaallisten konfliktien lopputulos voi riippua maiden blockchain-käytön tasosta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me