Hajautetusta rahoituksesta on tulossa yksi vuoden 2019 salakoodeista. Hyökkäyksen lisäksi DeFi-liike tarjoaa kiehtovaa potentiaalia. Sen tavoitteena on luoda todella hajautettu rahoitusjärjestelmä, joka ei tarvitse perinteistä pankkijärjestelmää. Järjestelmä, joka on tarkemmin sovitettu Bitcoinin vaikeasti luovan sisällöntuottajan alkuperäisiin aikomuksiin kuin mitä olemme aiemmin nähneet. Joten mikä on hajautettu rahoitus ja mitä se tarkoittaa salauksen tulevaisuudelle?

Satoshin visio (ei Bitcoin Cash)

Ennen kuin aloitamme, otetaan tuoreiden uutisten valossa hetki erottamaan termi “Satoshin visio”. Kauan ennen Craig Wrightia hallitsi sotansa käytännössä koko krypto-version kanssa lähettämällä lopettamiskirjeet kaikille, jotka uskaltivat kyseenalaistaa “minä olen Satoshi” -väitteidensä aitous, varsinaisella Satoshilla (kuten siinä, jonka tiedämme keksineen Bitcoinin) oli yksinkertainen visio. Se ei ollut mitään tekemistä Bitcoin Cash -haarukoiden kanssa, ja se on mainittu siellä Bitcoinin valkoinen paperi:

“Puhtaasti vertaisversio sähköisestä käteisestä mahdollistaisi verkkomaksujen lähettämisen suoraan osapuolelta toiselle käymättä läpi rahoituslaitoksen.”

Vaikka Bitcoin jatkuu pitkälti uskollisena tähän näkemykseen, lohkoketju- ja salausmaisema on eronnut. Varsinkin rahoitusala huomasi nopeasti taustalla olevan tekniikan potentiaalin.

Ei ole yllättävää, että alalla, joka valmistaa leipää ja voita välittäjäksi, pankit ja monet hallitukset eivät olleet innokkaita Satoshin alkuperäiseen näkemykseen. Blockchain tarjoaa kuitenkin valtavan potentiaalin finanssisektorille. Joten pankit ja rahoituslaitokset sekä hallitukset ja suuret yritykset, kuten IBM, alkoivat tutkia mitä blockchain voi tehdä.

IBM Blockchain

IBM – luultavasti suurin yksityinen blockchain-tarjous markkinoilla tänään

Nyt on olemassa konsortioita, jotka tutkivat blockchain-potentiaalia melkein kaikilla toimialoilla. Rahoituksen ohella blockchain iski aaltoja toimitusketjussa ja logistiikassa, vakuutuksissa, mainonnassa, ilmailuteollisuudessa, terveydenhuollossa ja niin monilla, monilla muilla aloilla. Monet näistä tapahtumista ovat kuitenkin tapahtuneet yksityisissä hajautetuissa kirjanpidoissa, joissa ei hyödynnetä täysin hajauttamisen etuja. Tästä syystä monet salauspuristit kiistävät poikkeamisen Satoshin alkuperäisestä visiosta.

Syötä hajautettu rahoitus.

Tietoja hajautetusta rahoituksesta

Hajautettu rahoitus (#DeFi) -liike käynnistettiin kohti viime vuoden loppua, viidentoista Ethereum-pohjaisen projektin verkostona, jonka yhtenäinen tavoite on luoda avoimempi rahoitusjärjestelmä. Alkuperäisiin jäsenprojekteihin sisältyivät MakerDAO, Origin Protocol ja Paradigm. Myöhemmin tulleet olivat Kyber Network ja Compound.

Verkosto vahvisti myös joitain ohjeita liittymiseen. Nämä nimenomaisesti että voidakseen osallistua #DeFi -projektiin, se rakentaa tai rakentaa palvelua hajautetulle lohkoketjulle rahoitusalalla, noudattaen yhteisiä standardeja ja ajaa yhteentoimivuutta, ja sen on oltava yhdenmukainen #DeFin perusperiaatteiden kanssa. Periaatteet puhuvat taloudellisesta osallisuudesta, saavutettavuudesta ja avoimuudesta.

Tällä hetkellä #DeFin jäseniä ovat hajautetut pörssit, lompakot, vakaat kolikot, ennustemarkkinat, likviditeettiprotokollat ​​ja monet muut.

Mitä #DeFi tarkoittaa Ethereumille?

Suurin osa hajautetun rahoitusliikkeen ensimmäisistä muuttajista perustuu Ethereumiin. Siksi DeFi on melko hyvä uutinen Vitalikin vauvalle.

Hajotetaan se. MakerDAO on kaukana suurin Ethereum-projekti, joka on mukana #DeFi -ohjelmassa, jos käytämme sidottuja ETH-mittauksia. Kirjoitushetkellä, yli 2 miljoonaa ETH: ta ovat sidoksissa Makeriin.

ETH osallistui Makeriin

ETH osallistui Makeriin

Seuraavaksi suurimmat ovat Compound ja Uniswap, 55k ja vastaavasti 27k.

ETH osallistui yhdistettyyn ja uniswap-toimintaan

ETH osallistui yhdistettyyn ja uniswap-toimintaan

Puhumattakaan Bancorista, joka ei ole puhdas Ethereum-projekti, mutta toimii likviditeettiverkostona Ethereum-pohjaisille rahakkeille. A viime blogikirjoitus Bancor ilmoitti, että Ethereum ja EOS ovat nyt verkostossaan 12,8 miljoonan dollarin arvosta.

Mitä enemmän ETH on mukana tällaisissa hajautetuissa rahoitushankkeissa, sitä harvemmin ETH tulee. ETH: n lisääntynyt niukkuus lisää kauppiaiden ja sijoittajien kysyntää, mikä lisää sen markkina-arvoa. Siksi #DeFi -liikkeen kasvu luo hyviä uutisia kaikille, jotka spekuloivat ETH: lla.

Mitä hajautettu rahoitus tarkoittaa blockchainille?

#DeFin alkuperäinen projektiryhmä perustuu enimmäkseen Ethereumiin. Mutta tämä ei tarkoita, että hajautettu rahoitusekosysteemi ei voi kukoistaa kaikissa lohkoketjuissa. Itse asiassa se palauttaisi lohkoketjun ja rahoituksen lähentymisen takaisin Satoshin alkuperäiseen näkemykseen.

Siitä lähtien, kun pitkittyneet karhumarkkinat muuttuivat salaustalveksi, on ollut paljon kritiikkiä ja nayayay suunnattu blockchain ja kryptovaluutta. Valitettavasti (tai ehkä onneksi, jos olet hajauttamispuristi), tämä saa monet myös spekuloimaan, että lohkoketju tekniikkana on saanut aikaan.

Jopa itsehenkiset “entiset uskovat” ovat käyttäneet korkean profiilin alustoja sanoa heidän “yritimme sitä, se ei toiminut” -asennon. Se, että Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset eivät ole hyväksyneet Bitcoin ETF: ää, ei auta salauksen ideaa myymään menestykseksi rahoitusmaailmassa. Ei myöskään se, että säännellyt futuurit, jotka tarjoavat Bakktia, ovat määrittelemättömän odotustilassa.

Tämä näyttää erittäin epäoikeudenmukaiselta. Bitcoinin hinta vuoden 2018 alimmalla tasolla oli edelleen neljä kertaa korkeampi kuin kaksi vuotta aikaisemmin, ennen nousua. Lisäksi yksikään blockchain-yritysratkaisu mihinkään käyttötapaukseen ei ole ollut toiminnassa yli vuoden tai kahden yli. Se on tuskin tarpeeksi aikaa julistaa se onnistumiseksi tai epäonnistumiseksi kumpaankin suuntaan. Varsinkin kun otetaan huomioon yritysvaihteiden jauhamisen nopeus.

Sen tekeminen omalle

Joka tapauksessa hajautettu rahoitus siirtyy pois blockchain- ja kryptovaluuttojen ulkoisen validoinnin tarpeesta. #DeFi ei vaadi pankkeja ja rahoituslaitoksia sisällyttämään tekniikkaa.

Pikemminkin se osoittaa, että salausmaailma kukoistaa itsestään ilman ulkoista validointia tai sääntelyä. #DeFi luo uusia kanavia salauksen käyttöönottoon. Se kannustaa uutta taloudellisen yrittäjyyden aaltoa, joka tukahdutetaan perinteisen pankkimaailman maailmassa.

Lisäksi #DeFi perustuu vertaisryhmiin, jotka vaihtavat digitaalista valuuttaa verkossa. Sen lisäksi, että on ilmeistä tarvetta aluksen salaamiseen fiatista, se ei vaadi rahoituslaitoksen välitystä. Se on niin lähellä Satoshin visiota, ikään kuin mies itse olisi ajatellut. Minkä hän ajatteli ajatellessaan.

Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan hajautettuja rahoitushankkeita tarkemmin, jotkut ystävälliset sielut ovat kuratoineet melko kattava luettelo GitHubista. #DeFi on myös päällä Sähke ja Reddit.

Esitelty kuva: Pixabay

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me