Oman salausvaluutan luominen

Ensimmäinen kryptovaluutta syntyi, kun Satoshi Nakamoto suunnitteli Bitcoinin vuonna 2008. Tuolloin maailmantalous lähestyi myllerrystä suuren taantuman tullessa. Talouskriisien seurauksena keskuspankit ja hallitukset ostavat itsensä ongelmista tulostamalla lisää rahaa ja tulvaamalla talouteen. Sitä vastoin Bitcoin loi rajoitetun toimitusjärjestelmän rahoitusjärjestelmän uusilla kolikoilla, jotka on nimetty tiukasti kymmenen minuutin välein. Tämä järjestelmä varmistaa, että keskitetty viranomainen ei koskaan muuta Bitcoinin tarjontaa matemaattisiin parametreihinsä nähden alentamaan valuuttaa joukkoinflaation avulla.

Ensimmäisellä iteroinnillaan Bitcoinissa blockchain-tekniikka antaa kaikille ihmisille mahdollisuuden luoda oma kryptovaluutta. Joten miten menisit tekemään tämän?

Rullaa oma kryptovaluuttasi

Cryptocurrency Rube Goldberg

Innostunut insinööri saattaa haluta kirjoittaa kaiken koodin tyhjästä. Innoittamana innovatiivisista konsepteista ratkaista olemassa olevat, monimutkaiset ongelmat, hän saattaa haluta tasoittaa omaa tietään ehdottaen uusia ratkaisuja. Tämä lähestymistapa on pelottava haaste. Se ei ole heikkohermoisille. Ja sitä ei voida saavuttaa ilman voimakkaita resursseja ja aikaa vievää työtä.

Minulla on mitä hänellä on

Vaihtoehtoisesti avoimen lähdekoodin ohjelmisto tarjoaa suositun mekanismin ohjelmoijille julkaisemaan ohjelmistonsa ja jakamaan koodinsa. Avoimen lähdekoodin ylläpitämät projektit julkaisevat lähdekoodinsa yleisölle esimerkiksi arkistoissa GitHub. Nämä projektit sallivat kenenkään käyttää ohjelmistojaan tietyn lisenssisopimuksen puitteissa.

Esimerkiksi Bitcoin on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka voit löytää GitHubista. Kuka tahansa voi tarkastella koodia, ladata sen, muokata sitä ja sisällyttää sen omaan projektiin. Näin ollen kuka tahansa voi ottaa Bitcoin-koodin ja käyttää sitä perustana omalle kryptovaluutta-projektilleen.

Tee muutama muutos koodiin, ja sinulla on nyt oma uusi kryptovaluuttasi. Kaikki olemassa olevat avoimen lähdekoodin kryptovaluuttahankkeet soveltuvat tähän prosessiin.

Charlie Lee loi Litecoinin tällä tavalla. Hän otti Bitcoin-koodin, teki pieniä muutoksia komponentteihin, kuten lohkon koon suurentamiseen, ja julkaisi sen sitten uutena ja erillisenä projektina. Litecoin pyrki olemaan nopeampi ja halvempi Bitcoin-versio, joka helpottaisi maksuja ja toimisi valuuttana täydentääkseen Bitcoinin roolia myymälänä tai arvona.

Lähdekoodihaarukat lik Litecoin eroavat kovista haarukoista luomalla uuden koodipohjan ja suorittamalla uuden joukon verkkosolmuja. Kova haarukka on yksinkertaisesti alkuperäisen projektin päivitys; se päivittää vanhemman kolikon koodipohjan ja käyttää samoja verkkosolmuja kuin alkuperäinen lohkoketju, josta se haarautuu.

Litecoinilla on myös oma GitHub.

GitHub Bitcoin -koodivarasto

GitHub Bitcoin -koodivarasto

Jättiläisten olkapäillä seisominen: Tunnuksen käynnistäminen

Ethereum-verkon avulla käyttäjät voivat helposti luoda omia kryptovaluuttatunnuksia koodaamatta koko järjestelmää tyhjästä ja ottamatta lainaa muiden kolikoiden koodeilta. Ethereumin ERC-20-standardi määrittelee luettelon toiminnoista, joita ohjelmoijien on noudatettava luodakseen uuden tunnuksen, joka toimii Ethereumin lohkoketjussa. ERC on lyhenne sanoista Ethereum Request for Comment, kun taas numero on hakemisto, joka viittaa ehdotukseen.

ERC-20-merkkistandardin käyttöönottamiseksi salausvaluutan luomiseksi koodaat kaikki tarvittavat elementit. Nämä elementit sisältävät valuutan nimen ja sen symbolin (esim. Valuutan tunnus, kuten BTC Bitcoinille ja ETH Etherille). Rakennat koodin kolikoidesi kokonaismäärän määrittämiseksi valuutallesi ja sitten ohjelmoit toiminnon palauttamaan tietyn tilin nykyisen saldon. Lopuksi ohjelmoit myös toiminnot kolikoiden siirtämiseksi tililtä toiselle sekä useita muita tarvittavia koodaustoimintoja.

Tämän lähestymistavan edut ovat, että sinun ei tarvitse toteuttaa omaa estoketjuasi. Tunnuksesi tallennetaan olemassa oleviin lompakkoihin; sinun ei tarvitse luoda uutta lompakkoa tai lisätä uutta ominaisuutta olemassa olevaan lompakkoon. Sanasta mennä, se toimii myös toimivassa aktiivisten solmujen verkossa.

Ethereum-organisaatio tarjoaa askel askeleelta opas miten tämä tehdään alusta loppuun käyttöönoton loppuvaiheeseen saakka.

Waves-alusta tekee oman tunnuksen käynnistämisestä entistä helpompaa. Aaltoja varten sinun ei tarvitse tietää, kuinka ohjelmoida, ja uusi valuutta voidaan asettaa noin minuutissa.

Ethereum ERC-20 -tunnus voi edustaa lukuisia tokenoituja varoja (sijoitussopimukset, IOU, pelitunnus jne.), Mutta Waves keskittyy luomaan rahakkeita rahanvaihtoon. Wavesilla luodut rahakkeet on sidottu fiat-valuuttaan, ja sitten ne käydään kauppaa lähinnä kyseisen valuutan stand-in-tilana. Esimerkiksi uusi Wave-tunnus MyLovelyNewCoin saattaa olla sidottu Yhdysvaltain dollariin. Jokainen MyLovelyTokenCoin edustaa yhtä dollaria. Tämä vähentää siirtokustannuksia ja nopeuttaa tapahtumaa. Vaihtoehtoisesti Waves voi myös käyttää vakiintuneita kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, palvelemaan Waves-tunnuksen perustana.

Alas dollariin

Kryptovaluutta Simpsonien kolikko

Andy Warhol sanoi tunnetusti, että tulevaisuudessa kaikki olisivat kuuluisia viidentoista minuutin ajan. Perinteisesti vain hallitukset ja voimakkaat organisaatiot ovat laskeneet liikkeeseen valuutan. Mutta nykyään tekniikka antaa jokaiselle mahdollisuuden luoda oma yksityinen valuuttansa. Voit luoda oman taloutesi, vaikka se kestää alle viidentoista minuutin.

Käytetystä prosessista riippumatta näemme todennäköisesti, että ihmiset jatkavat lisääntyvää luetteloa, jossa on tällä hetkellä yli 1500 kryptovaluuttaa. Ihmiset voivat jopa tehdä tämän, ellei muusta syystä kuin leimata kolikko omalla henkilöllisyydellään.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me