Eksklusiivinen haastattelu Qtumin Patrick Dain kanssa: Skaalaus suurten nopeuksien salausekosysteemissä

Patrick DaiHarvat alle 30-vuotiaat yrittäjät voivat sanoa aloittaneensa projektin, jonka kaikkien aikojen korkein markkina-arvo on 7,3 miljardia dollaria.

Tapaa Patrick Dai, Qtumin perustaja.

Patrick Dai valmistui Tim Draperin perustamasta Draper University -yliopistosta, yksityisestä voittoa tavoittelevasta yliopistosta ja yrittäjyyskeskuksesta Piilaaksossa. Häntä tervehditään heidän ensimmäiseksi “yksisarviseksi”, käynnistyslingoaan yksityiselle startup-yritykselle, jonka arvo on yli miljardi dollaria, ja hänet listattiin myös Forbes 30 alle 30-vuotiaiden luettelo Kiinassa.

Patrick oli aiemmin työskennellyt Alibabassa ja haki tohtorin tutkintoa Kiinan tiedeakatemiasta ennen kuin hän hyppäsi blockchain-maailmaan.

Qtum (lausutaan Quantum) räjähti kryptovaluuttamaisemaan onnistuneella ICO: lla 12. maaliskuuta 2017 keräten 15,6 miljoonaa dollaria. Qtum-tunnus oli 0,30 dollaria maaliskuussa 2017, ja on sanomattakin selvää, että se on noussut korkeintaan 330x (tällä hetkellä 75x) alkuperäisestä arvostaan. Saimme mahdollisuuden puhua Patrickin kanssa vuoden 2018 Draper University Blockchain Intensive -sovelluksessa kaikesta yrittäjyydestä blockchain-maailmassa tehokkuuden ja oikeudenmukaisuuden tasapainottamiseen..

Kuinka tulit blockchain-maailmaan Alibabasta?

[Alibaba] oli erittäin hyvä maksu, kun verrataan sitä muihin kehittäjiin, mutta silti. Liityin alaan vuonna 2012. Ennen kuin aloitin Alibabaan, työskentelin tohtoriksi. tutkinto Kiinan tiedeakatemiassa. Ajattelin vielä, mitä minun pitäisi tehdä? Siihen mennessä meillä oli jo Ethereum-idea, mutta vuonna 2016 Ethereum on vain normaali projekti. Hinta on 2 dollaria tai 3 dollaria koko vuodelle. Se ei vieläkään ole kovin onnistunut projekti.

Mutta tajusin, että se voi olla hyvä suunta edetä yhdistämällä Bitcoinin blockchain-verkon turvallinen ja yksinkertainen muotoilu virtuaalikerrokseen, voimme tukea moduulin virtuaalikonetta. Se on hyvä suunta, koska tällä suunnittelulla sinulla on kerroksellinen lohkoketju. Se ei ole yksi yksinkertainen kerros, se on kerrostettu lohkoketju. Se on erittäin hyvä käsite.

Ph.D. tutkinnon, tein paljon tutkimusta televiestinnän ekosysteemistä. Heillä on jo tasosuunnittelu. Kerrosrakenne on hyvin skaalautuva ja se voi todella ratkaista joitain ongelmia. Jos haluat tallentaa Ethereum-verkkoasi tällä hetkellä Ethereum-verkolle, sinulla ei ole alkuperäistä tukea. Tarvitset ohjelman tai älykkään sopimuksen, kuten Parity-lompakko. Miksi he menettivät rahaa tai jäädytettiin? Koska he sijoittavat rahat älykkäisiin sopimuksiin, mutta älykkäät sopimukset ovat sovelluskerros. Et voi koskaan laittaa liikaa rahaa sovelluskerrokseen. Se ei ole niin turvallista.

Kuinka kuvailisit yrittäjyyttä yleensä blockchain-tilassa?

Ensinnäkin se alkaa intohimosta. Liityin alaan, en rahan tai muun tavaran takia, vain siksi, että minua kiinnostaa ala. Olin opiskelija, liityin alaan hyvin aikaisin.

Ensimmäisen kerran, kun kuulin Bitcoinista, se luotiin luvattomaksi verkoksi, johon kaikki voivat liittyä. Ilmainen verkko. Minulle se on erittäin houkutteleva koska minun ei tarvitse saada mitään lupaa tehdä mitään verkossa. Voin vapauttaa luovani potentiaalini verkossa. Se on mielestäni hyödyllinen ihmisille.

Toinen asia on ajoitus. Ajoitus on erittäin tärkeää. Etenkin tällä alalla ajoitus muuttuu aina. Meillä on salaustalvi. Viime vuosi on erittäin nouseva vuosi, joten viime vuosi oli erittäin hyvä ajoitus projektin alkamiselle. On vaikea sanoa, mutta ajoitus on erittäin tärkeää.


Kolmas asia on olla kärsivällinen alalla. Se on hyvin varhainen ala. Tarvitset pitkän aikavälin suunnitelman. Ei huomenna tai ensi kuussa, vaan kahden vuoden, viiden vuoden ajan. Mikä on suunnitelmasi viidessä vuodessa teollisuudelle? Mitä todella haluat tarjota? Mitä haluat todella myötävaikuttaa teollisuuteen? Onko vain hinnan noustava? Kyse ei ole vain hinnasta, vaan siitä, mitä teet teollisuudelle. Se on meidän ajatuksemme.

Qtum Trading -tietoja

Keskitymme pitkän aikavälin arvoon. Teemme jotain, jota joillekin ihmisille on vaikea ymmärtää. Kukaan ei välitä siitä. Miksi rakennat uutta virtuaalikonetta? Miksi rakennat hajautettua hallintotapaa? Koko yhteisö sanoo, että he halusivat korkeamman hinnan. Se on pitkäaikaista, se ei ole huomenna. Ole tarpeeksi kärsivällinen ja keskity pitkäaikaiseen arvoon, ja lopulta sinut palkitaan.

Mikä on ollut yksi suosikkiprojekteistasi, joko sisäänrakennettu QTUM-lohkoketjuun tai vain salaustilaan yleensä?

QTUM-lohkoketjussa meillä on huomenna ensimmäinen elävä dApps. Bodhi on ennustemarkkinat. He todella rakentavat projektia. Ei ole kuin teollisuudessa olisi paljon dApps: ää.

Bodhi

Bodhi: blockchain-pohjainen ennustusmarkkinat.

Monet dApps ovat hyödyttömiä dApps. He hyppäävät käsitteen, keräävät rahaa, eivätkä sitten tee mitään. Joskus he haluavat tehdä jotain, mutta malli ei toimi. Bodhi on yksi harvoista joukkueista, joilla on konsepti, ja he työskentelevät sen eteen ja antavat lupauksensa. Ennustemarkkinat voivat myös olla upea integraatio blockchain-protokollan kanssa. Siellä he ovat herättäneet todellista huomiota.

Toinen projekti on Spacechain. Se on erittäin hyvä projekti, vaikka heillä onkin nyt paljon ongelmia. Hinta ei ole niin hyvä ja muut mukana olevat asiat, mutta meidän on silti ajateltava pitkällä aikavälillä. Ennen Spacechainia kukaan ei ajatellut yhdistää lohkoketjua avaruustekniikkaan tai avaruusteollisuuteen. Jos he pystyvät todistamaan mallin toimivuuden, he voivat luoda uuden tavan rahoittaa uutta tekniikkaa avaruusteollisuuden julkisella sektorilla. Tällä hetkellä hallitus on osallistunut rajoitetusti. Avaruustekniikat vievät kauan. Heillä on erittäin hyvä kehittäjä Jeff Garzik, ja hän ja hänen tiiminsä haluavat todella rakentaa jotain. Mielestäni se edustaa myös blockchainin henkeä. Lohkoketjun hengen on oltava erilainen kuin valtavirran maailma. Siksi on olemassa Bitcoin.

Spacechain

Monet ihmiset valtavirrasta pitävät Bitcoinia outona ja erilaisena. Tarvitsemme jotain outoa maailmassa. Tarvitsemme jotain Spacechainia. He haluavat tehdä jotain hullua tapaa vain nähdäksesi, toimiiko se. Jos he voivat todella saada sen tapahtumaan, he voivat järjestää paljon resursseja maailmassa ja työskennellä yhdessä. Tällä hetkellä on mahdotonta, että Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen rakettiryhmät työskentelevät yhdessä.

Projektit olivat kaikki armeijan ja hallituksen hankkeita. Jos he voivat organisoitua Spacechain-puitteissa, jokainen voi osallistua avaruustekniikan avoimeen lähteeseen. He voivat tehdä yhteistyötä ja blockchain-tunnuksia voidaan käyttää rakentamaan laajamittaista kansainvälistä yhteistyötä. Sen idea on erittäin siisti, mutta se tarvitsee vain aikaa tarkistaa. Aika kertoo.

Kuinka kuvailisit infrastruktuurialustojen kehitystä ja miten vertailet muihin alustoihin, kuten NEO? Onko kyseessä pikemminkin kilpailu vai yhteistyö blockchain-konseptin edistämiseksi yhdessä?

Luulen, että tällä hetkellä meillä on joitain uusia alustoja joka kuukausi, mutta Qtumin keskeinen idea on, että haluat rakentaa jotain kypsytetyn ja täysin testatun tekniikan pohjalta. Tällä alalla meillä on niin paljon prototyyppejä. Meillä on niin paljon lupaavia projekteja, joita ei koskaan julkaista. Taloutemme on todella erilainen, koska ICO valmistui vuonna 2017 ja samana vuonna käynnistimme Mainnetin. Se on jo eletty puoli vuotta juuri nyt ja kaikki toimii, enimmäkseen.

Teknisesti ottaen se on jo nyt erittäin hyvä menestys. Mielestäni ydinajatuksena on, että haluat rakentaa perustan nykyiselle ekosysteemille ja tehdä nykyisestä ekosysteemistä paremman.

Rakennamme erittäin hyviä innovaatioita. Rakennamme Qtum X86: ta. Samalla hyödynnämme AVM: ää ja Ethereum-virtuaalikonetta, rakennamme X86: ta ja ihmiset voivat käyttää enemmistön ohjelmointikieliä, jotta he voivat tehdä älykkäitä sopimuksia, kuten C ++, Rust, Python. He voivat tehdä ohjelmoinnin ja käyttää älykkäitä sopimuksia.

Lisäksi, kun verrataan teknisiä ominaisuuksia, teemme jotain erittäin hienoa. Aikaisemmin Satoshin julkaisussa hän suunnitteli vain Bitcoinin tullakseen vertaisvertaiseksi eCash-siirtojärjestelmäksi. Se on hyvin rajoitettua joustavuutta. Mutta QTUM: lle pidämme silti Bitcoin-verkon rajoitettua joustavuutta perusprotokollana ja sitten luomme virtuaalisen kerroksen. Virtuaalikerros tekee verkosta todella tehokkaan. Virtuaalikerros voi tukea monia, monia virtuaalikoneita.

Qtum-lohkoketjun tiedot

Qtum-lohkoketjun tiedot

Tällä tavalla hyödynnämme Bitcoin-suunnittelua, ja virtuaalisen kerroksen kautta voimme tukea osaa AVM: n joustavuudesta ja älykkäistä sopimuksista. Meillä on oma virtuaalikone ja myös Bitcoin-verkko voi itse käsitellä kaikki tapahtumat Bitcoin-leimalla.

Tämä on hyvin erilaista, koska mitä näet taloudellisessa mallissamme, se on yksi tapahtuma kerrallaan. On kolikoita, jotka voin siirtää sinulle vain joka kerta. Mutta Bitcoinille, jos olet perehtynyt Bitcoin-tapahtumiin, yhdellä syötteellä voi olla sata lähtöä. Voit lähettää sataa tapahtumaa rinnakkain verkossa.

Se on myös kansalaisuudeton. Ethereumin koko valtion tallennustila on tällä hetkellä 400 gigatavua. Bitcoin-verkon täysi lohkoketju on 200 gigatavua. Se kasvaa nopeammin kuin Bitcoin-verkko. Tämä tarkoittaa, että jonain päivänä siitä tulee jälleen keskitetympi.

Tällä alalla kohtaamme aina tehokkuuden ja oikeudenmukaisuuden tasapainottamisen ongelman. Tehokkuus hajauttamalla. Keskitetty on tehokkaampaa, mutta meidän pitäisi kysyä itseltämme, onko tehokkuus todella sitä, mitä haluamme, koska jos todella haluamme tehokkuutta, meidän on käytettävä pankkipalveluja. Kaikki pankkipalvelut käsittelevät enemmän tapahtumia.

Miksi tarvitsemme kryptovaluutta? Se on ydinidea. Monet projektit eivät ymmärrä kompromissia. He sanovat pystyvänsä käsittelemään 10000 tapahtumaa sekunnissa. Niinhän sinä sanot jos pystyt käsittelemään 10000 tapahtumaa sekunnissa, kilpailijasi ei ole Bitcoin tai jokin muu blockchain-projekti. Kilpailijasi on Visa tai Mastercard tai Alipay tai WeChat. Sitten epäonnistut, koska he voivat käsitellä 100 000 tapahtumaa sekunnissa.

Mielestäni Bitcoin-verkon hyvin alkuperäinen idea on ensinnäkin vertaisverkko. Jos se ei ole vertaisverkko, henkilökohtaisesti luulen, että se menettää blockchainin todellisen merkityksen. Tämä muuttuu etuoikeutettuun verkostoon, jossa jollakin on enemmän oikeuksia kuin sinulla. Et voi olla ikäisensä, et ole tasa-arvoinen verkossa. Bitcoin-verkko on yhtä suuri. Jos minusta tulee täysi solmu, sinä voisit olla kaikki muut, ikäisensä.

Luettelo Qtum-solmuista

Luettelo Qtum-solmuista.

Yhdysvalloissa sinulla on edelleen supernodeja. Sinulla on vielä 21 isoa solmua käsittelemässä kaikkia tapahtumia. Mitä eroa on, kun 21 palvelinta käsittelee kaikki tapahtumat? Ei ole suurta eroa. Suuri ero on se, että sinulla on merkki ihmisten spekulointiin. Mikä on toinen ero? Jos haluan paremman tehokkuuden, mieluummin Google Cloud. Se on enemmän tehokkuutta. Suoritan hakemustani. En tarvitse muuta vahvistusta. Miksi meidän on rakennettava toinen keskitetty alusta?

Se keskittyy ydinarvofoorumiin, joka ei ole tehokkuutta. Se tarjoaa sen hajautetun komponentin, jota monilla keskitetyillä paikoilla ei ole.

Tarvitset varmasti kompromissin, koska sinun täytyy uhrata hajauttaminen paremman tehokkuuden saavuttamiseksi. Näin se toimii. Meillä on CAP-teoria, tietojenkäsittelyteoria kaikille hajautetuille verkoille. Et voi saavuttaa tehokkuutta hajautetussa verkossa samanaikaisesti. Tarvitset kompromissin.

Mitkä ovat seuraavat vaiheet Qtum-tiimille?

Tällä hetkellä keskitymme edelleen hyvin teknisiin innovaatioihin, kuten X83. Julkaisemme sen kuukauden tai kahden kuluttua. Meillä on prototyyppi valmiina, joten ihmiset voivat ohjelmoida useimmilla ohjelmointikielillä. Se on pääpainomme tällä hetkellä. Toinen painopiste on edelleen tekniset innovaatiot, kuten rakennamme yritysversiota Qtumin yli.

Puhumme tehokkuudesta, joten puhutaan yritysversiosta. Tehokkuus on joskus hyödyllinen yrityksen käyttötapauksessa tai joissakin keskitetyissä tapauksissa. Se on ok, koska tarvitsemme edelleen WeChat Pay -palvelua tapahtuman käsittelemiseksi. PayPal käsittelee tapahtumani päivittäin. Se on hyödyllistä. En sano, että heillä ei ole mitään hyödyllistä. Mutta täällä yhteisössä tarvitset oikeudenmukaisuutta.

Oikeudenmukaisuus on tärkeämpää, hajauttaminen on tärkeämpää yhteisölle kuin tehokkuus. Sitten peliteollisuudelle, digitaaliselle sisällölle, se on keskitetty liiketoimintamalli. He tarvitsevat tehokkaan ratkaisun liiketoimiensa käsittelyyn.

Tästä syystä Qtum rakentaa toisen Qtum-version, nimeltään Qtum Enterprise Version, olemme melkein viimeistelleet kaiken suunnittelun. Teemme ohjelmointia juuri nyt. Tässä versiossa aiomme tukea erittäin tehokasta tapahtumien käsittelyä. Ehkä voit käsitellä 1000–2000 tapahtumaa Enterprise-versiossa. Mutta varmasti, se on hyvin keskitetty. Ehkä sinulla on vain 12 solmua käsitellä tapahtumia. Nämä ovat kaksi asiaa, joiden parissa työskentelemme.

Kolmas asia on, että tuemme pelialan dAppsia ja he työskentelevät digitaalisen sisällön alalla. Mielestäni monet ICO-konseptit eivät toimi, monet dApps eivät todellakaan toimi, koska dApps käyttävät vain blockchainia tunnuksena. Ei muuta.

Merkkinä he keräävät rahaa, ei mitään muuta. Mutta koko lohkoketjuna haluat tuoda lohkoketjun seuraavalle tasolle. Meidän on mietittävä, mikä teollisuus voi tuoda vielä kymmenen miljoonaa ihmistä lohkoketjuun.

Suosituin ala on peliteollisuus, jossa on kaikki digitaaliset sisällöt. Heillä on paljon käyttäjiä, ja se on jo sopiva blockchainin kanssa, koska se on jo digitoitu.

Qtumin kotisivu

Qtumin kotisivu tiimin kanssa.

Monet ihmiset tekevät blockchainia finanssialan ja toimitusketjun kanssa. Kaikilla muilla todellisen teollisuuden aloilla se on erittäin vaikeaa, koska tietoja on vaikea tuoda lohkoketjuun. Sinun täytyy luottaa palveluun tai välittäjään, joka tallentaa todellisen maailman tiedot ja laittaa ne lohkoketjuun.

Sitten blockchain tarjoaa älykkäät sopimukset, mutta sinun on käännettävä tulokset blockchainista reaalimaailmaan uudelleen. Se on hyvin mukana. Bitcoin-verkosto kasvoi niin nopeasti, koska se ei todellakaan ota mukaan ihmisiä, vaan ohjelmointiin. Se voi kasvaa nopeammin.

Jos otat mukaan enemmän ihmisiä, se on hitaampaa. Luulen, että lohkoketjun seuraavan aallon ensimmäinen läpimurto tulee pelialalta tai digitaalisen sisällön teollisuudelta.

Oletko nähnyt Steem soveltaa älykkäitä mediamerkkejä useisiin muihin projekteihin, kuten D.Tube ja kaikkeen digitaaliseen sisältöön? Voit melkein vain ottaa koko Steem-lohkoketjun ja -protokollan ja spin-off toisen asian ja antaa Steem-protokollan käynnissä Instagramissa tai Steem-protokollan käynnissä …

Se on hyvä idea. Toinen haaste teollisuudelle on, että se on edelleen rajoitettu ala. Lohkoketjusta valtavirtaan on vielä joitain aukkoja. Viime vuonna lähinnä ICO: n, jokaisen eri toimialojen ICO: n takia, he tuovat joitain asiakkaita teollisuudelta, ja tämä on syy, miksi hinta nousee kaikille kryptovaluutoille, mutta se ei kestä ikuisesti. Ihmiset alkavat ymmärtää, että jotkut merkit ovat hyödyttömiä.

Jotkut niistä ovat vain valtava manipulointi tai jotkut merkit epäonnistuvat. Kestää jonkin aikaa, ennen kuin ihmiset oppivat. Mutta kun ihmiset ymmärtävät, he miettivät uudelleen, mikä on blockchainin todellinen arvo. Mikä on Bitcoinin, Ethereumin ja QTUM: n todellinen arvo? Tarvitsemmeko hajauttamista? Tarvitsemmeko tehokkuutta? Vai tarvitsemmeko vain toisen suuren spekulaation?

Ihmiset tarvitsevat vain enemmän käyttötapauksia. He tarvitsevat enemmän datapisteitä. Suurimman osan ihmisistä heidän näkemyksensä on syyskuusta 2017 huhtikuuhun 2018. Heillä ei ole datapisteitä, he eivät näe mitään muuta toimivan. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän projekteja he näkevät toimivan ja mitä enemmän ihmisiä on kuin hei, ansaitsin 10000 dollaria kirjoittaessani artikkeleita Steamiin. Vau, blockchain voi todella tehdä jotain hullua.

Enterprise-versio on jotain, jonka parissa työskentelemme. Kolmas asia, jonka parissa työskentelemme, on, että meillä on edelleen idea. Haluamme julkaista älykkään sopimuskaupan. Se on kuin Apple Store. Itse protokollalle emme voi kehittää kaikkia sovelluksia itse, mutta voimme tarjota työkaluja, joiden avulla kolmannen osapuolen kehittäjä, kuten Apple Store, tarjoaa sinulle kaikki puitteet kehittää sovelluksia heidän kauppaansa..

Haluamme tarjota älykkäälle sopimuskauppallemme markkinapaikan rakentamisen, jotta ihmiset voivat myydä älykkäät sopimuspohjansa. He voivat myydä älykkäät sopimussovelluksensa. Aivan kuten ostat kaikki sovellukset Apple Storesta. Tällä tavalla ihmiset voivat todella käyttää tätä.

Se on toinen idea, jonka parissa työskentelemme edelleen. Teknisesti olemme keskittyneet näihin kolmeen ideaan. X86, yritys ja älykäs sopimuskauppa. Toinen asia, jonka parissa työskentelemme edelleen, on koulutuspuoli. Työskentelemme monien yliopistojen kanssa Kiinassa, Virossa, Yhdysvalloissa. Avaamme blockchain-kurssin yliopistoissa. Ensimmäinen kurssi tapahtuu Singaporessa kahden viikon kuluttua.

Avaamme kahden päivän kurssin opettaaksemme opiskelijoita ohjelmoinnin tekemiseen blockchainiin ja QTUM: iin. Meillä on toinen kurssi TTU: ssa Virossa ja avasimme jo tämän kurssin Kiinassa muutamassa yliopistossa. Mielestäni tarvitsemme edelleen erittäin hyvää koulutusta nuorille kehittäjille, jotta voimme houkutella heitä ekosysteemeihimme. Joten tämä on toinen painopiste, koulutus on tärkeää. Pitkän aikavälin arvo.

Kiitos, Patrick, Qtum-tiimi ja Draper University -tiimi!

Qtum-tiimin perustavanlaatuisen ja toiminnallisen ymmärryksen luomiseksi tutustu heidän QTUM-oppaaseen valkoinen paperi, ja QTUM-sivusto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me