Jos luet tätä, on todennäköistä, että olet jonkin verran upotettu Internet-maailmaan ja digitaalitalouteen. Olet todennäköisesti ostanut kappaleita, elokuvia ja kirjoja, jotka kaikki elävät verkossa. Nämä digitaaliset hyödykkeet ovat “sinun”, sikäli kuin sinulla on oikeus käyttää niitä milloin tahansa. Tämä näyttää kohtuulliselta kohtuulliselta sopimukselta, vaikkakin hieman vähemmän valtuuttavalta kuin perinteisen maailman fyysiset ja konkreettiset esineet (kuolleet puut, muoviset CD-levyt jne.).

Digitaalisen omaisuuden kanssa tekemäsi sopimus on hieman hämärä, kun kyse on tiedoistasi. Nämä tiedot koostuvat esimerkiksi siitä, kuka olet, mitkä ovat kiinnostuksesi kohteet, miten olet vuorovaikutuksessa Internetin kanssa ja mitä ostat. Kun tietosi ovat siellä, niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi viattomissa mainoksissa myydäksesi sinulle tavaraa tai muuten manipuloida sinua toimimaan tavalla, jota muuten et.

Nykyaikaisen Internetin ongelmien oppimisessa ja kuinka hajautettu Internet voi ratkaista monia näistä ongelmista, on syvä kaninreikä. Hyvä lähtökohta olisi ymmärtää yksi avaruudessa etenevistä hankkeista.

Fay Li

Fay Li

Elastos (ELA) on blockchain-pohjainen Internet, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita digitaalista omaisuuttaan täydellisesti. Se on myös yksi harvoista blockchain-projekteista, joka on todella saavuttanut ennustetut virstanpylväät ja pyrkii nopeasti eteenpäin. Projektin markkina-arvo on tällä hetkellä noin 50 miljoonaa dollaria ja se on houkutellut investointeja merkittäviltä henkilöiltä, ​​kuten Bitmainin toimitusjohtaja Jihan Wu.

Olemme yhteydessä Elastos CMO: hon Fay Li ja kävi läpi viimeisimmät Elastos-kumppanuudet ja lähitulevaisuus projektille.

Elastos ilmoitti äskettäin sulautuneesta kaivostoiminnasta kumppanuudesta Bitmainin kanssa. Toteutuiko tämä vastauksena Elastos-verkon lisääntyneeseen kysyntään vai onko se ennalta ehkäisevä toimenpide?

Elastoksen ja Bitmainin välisestä kumppanuudesta ilmoitettiin melkein vuosi sitten, ja myös kaivospoolien hyödyntämissuunnitelma sulautuneeseen kaivostoimintaan tehtiin useita kuukausia ennen ilmoitusta. Sulautetun kaivostoiminnan tarkka alkamispäivä oli kuitenkin päättämätön, kunnes muutama päivä ennen sulautuneen kaivostoiminnan aloittamista yhden Bitmainin kaivosalueen suurimmista: BTC.com. Elastos on edelleen alfa-vaiheessaan, joten tämä oli strateginen päätös, jonka Elastos-säätiö teki Elastos-verkon turvallisuuden varmistamiseksi hyödyntämällä bitcoin-verkon valtavaa hashpoweria.

Elastos myi elokuun aikana 100 000 televisiolaatikkoa yhteistyössä Shanghai Shiju TV: n kanssa. Voitko selittää lukijamme hyödyksi Kiinan ulkopuolella, kuinka tämä kumppanuus toimii? Kuinka näiden televisioiden käyttäjät hyötyvät?

Itse asiassa viimeisin luku kuluttajaomistuksessa olevista Elastos Carrieria käyttävistä Tv Boxeista on 230 000, mikä tarkoittaa, että Elastos on juuri saavuttanut 230 000 käyttäjää tukemaan uutta Internet-infrastruktuuria. Olemme todella hajautettu verkko.

Mitä se toimii, TV-ruutu itsessään on tyypillinen laite, mutta koska niihin on upotettu Elastos Carrier, ne ovat hyvin erilaisia ​​kuin muut TV-laatikot. Jokaista 230 000 TV-laatikosta voidaan pitää solmuna Elastos Carrier -verkossa, joka on P2P-verkko. Tällä hetkellä ainoa hyöty näiden TV-vastaanottimien loppukäyttäjille on, että Elastos Carrier -verkkoa käytetään television kaukosäätimeen käyttäjän mobiilisovelluksesta. Tulevaisuudessa näitä samoja TV-ruutuja voidaan kuitenkin käyttää osana hajautettua tiedostojen tallennusjärjestelmää Elastos-verkossa, joka tarjoaa tilaa, jossa Elastoksen käyttäjät ja dappit voivat käyttää niitä tietojen tallentamiseen hajautetusti.

Lisäksi näitä samoja televisiolaatikoita voidaan käyttää monenlaisiin muihin palveluihin, jotka Elastos aikoo tuoda massoille tulevaisuudessa. Vastaavasti tämä Elastos Carrier voidaan asentaa myös muihin älylaitteisiin, kuten älykkäisiin kaiuttimiin tai lukuisiin muihin IoT-laitteisiin, jotka voivat käyttää Elastos-kantajaa ja tarjota vastaavia palveluja käyttäjille ja sovelluksille tulevaisuudessa.

Ja vastineeksi siitä, että he toimittavat laatikkonsa tälle IPFS / tallennusverkolle, tämän laatikon käyttäjät voivat ansaita kolikon ELA: n ja käyttää niitä myös prosessissa.

Toimitusjohtaja Rong Chen piti näiden televisioiden liittämistä Elastosiin kuin matkapuhelinoperaattoreihin. Ottaen huomioon, että puhelin hakkerointi jatkuu, voitko kertoa näiden televisioiden (tai muiden Elastos-verkkoon kytkettyjen laitteiden) käyttäjille käytetyistä tietosuojakäytännöistä?

Ainoa näiden TV-ruutujen käyttötapa, joka koskee Elastosia, on se, että he käyttävät Elastos Carrieria TV-ruutujen kaukosäätimeen mobiilisovelluksestaan. Tulevaisuudessa tätä laajennetaan kuitenkin hyödyntämään lukuisia muita palveluja ja tarjoamaan palveluita vastineeksi ELA: n ansaitsemisesta prosessissa.

Elastos Carrier -ominaisuutta hyödyntävä TV-ruutujen tiedonsiirtoprotokolla suojaa käyttäjiä, koska vain heidän ystävänsä voivat kommunikoida heidän kanssaan. Näihin TV-ruutuihin mahdollisesti tallennettujen tietojen omistusoikeus voidaan tallentaa lohkoketjuun, kun viestintä on suojattu Elastos Carrierilla – hajautetulla vertaisverkolla. Tällä tavalla Elastos tarjoaa täydellisen hiekkalaatikkoekosysteemin käyttäjän tietojen ja yksityisyyden suojaamiseksi.

Elastos pyrkii kohti konsensusmekanismia nimeltä AuxPOW + dPOS. Voitteko selittää hieman enemmän, miten tämä toimii? (Ole hyvä niin teknisesti kuin mahdollista!)

Elastos käyttää AuxPoW + DPoS: n hybridimallia. Tämä tarkoittaa sitä, että koska Elastos on yhdistänyt kaivostoiminnan bitcoin-lohkoketjuun, jaamme valtavan bitcoin-turvallisuuden Elastos-verkon kanssa. Mutta lisäksi DPoS-solmuja käytetään myös suojaamaan Elastos-verkkoa yhtenäisesti. Sulautetut PoW-kaivostyöläiset tuottavat lohkoja ja pakettilohkoja, kun taas DPoS-solmut allekirjoittavat nämä lohkot. Tämä luo lohkoihin lopullisuuden kaikenlaisen kovan haarukan estämiseksi.

Elastoksen kaltaiselle infrastruktuuriprojektille, jolla on pääketju- ja sivuketjuarkkitehtuuri, on ensiarvoisen tärkeää, että sen päälohkoketju on erittäin turvallinen. Julkinen ketju ei voi haarautua tai se johtaisi valtavaan epäonnistumiseen kaikkien Elastos-verkossa olevien eri sivuketjujen turvaamisessa. Joten Elastos käyttää AuxPoW + DPoS: n hybridimallia, joka tarjoaa useita suojaustasoja ja estää kovien haarukoiden esiintymisen ensinnäkin.

Kumppanuudesta ioeX: n kanssa ilmoitettiin kesäkuussa. Voitteko selittää lisää Elastoksen ja ioeX: n erityisistä eduista tässä kumppanuudessa?

Yksi suurimmista ongelmista, joita kohtaamme blockchain-tuotteen massan käyttöönotossa, on se, voidaanko tietoja tallentaa, siirtää ja vaihtaa tehokkaasti. IoeX on suunniteltu vähentämään IoT-tiedonsiirtokustannuksia merkittävästi (70%). Ja IoeX-tiimi on hyvin yhteydessä IoT-teollisuuteen, mukaan lukien suunnittelu, valmistus ja myynti.

He työskentelevät Elastojen upottamiseksi älylaitteisiin maailmanlaajuisesti. Olemme innoissamme nähdessämme lisää IoT-laitteita, jotka käyttävät Elastosia uutena hajautettuna verkkona IoeX: n kautta. IoT on tulevaisuus, ja Elastoksen kanssa aiomme turvata ja yhdistää nämä laitteet, jotka ovat valmiita kasvamaan eksponentiaalisesti seuraavan vuosikymmenen aikana.

CR100-aloitteen tavoitteena on saada kehittäjät luomaan dApps Elastos-verkostolle yli 100 alueelle. Voitteko kertoa meille tarkemmin, mitä erityisiä alueita tai minkälaisia ​​sovelluksia voimme odottaa?

Ensimmäinen asia, jonka haluan selventää, on se, että CR100-aloite ei ole tarkoitettu vain kehittäjille, vaan etsimme monipuolisia yrittäjien, suunnittelijoiden, markkinoijien ja monien muiden maailmanlaajuisten kykyjen joukkueita rakentamaan todella hienoja dApps-sovelluksia, jotka voivat esitellä hajautetun Elastos-verkon eri toimialoille ja alueille.

Sata suuntaa ovat leveät ja niiden tarkoituksena on herättää luovuutta. Keskustelemme jo nyt tiimien kanssa monenlaisista sovelluksista, ja meillä on pian lisätietoja. Tavoitteena on tehdä “Elastosista” yhtä yleinen kuin “Internet”.

Elastos pyrkii tuomaan mukaan 35 yhteisöpäällikötä Empower 35 -ohjelman kautta edistääkseen lahjakkuuksia yhteisössä. Mitä lahjakkuus näyttää Elastokselta? Mitä erityispiirteitä tai osaamista aiot kehittää aloitteen avulla?

Ennen kuin vastaan ​​Empower35: tä koskeviin kysymyksiisi, haluaisin esitellä sinulle CRcles-sovelluksen, koska se on itse asiassa avain Cyber ​​Republicin menestykseen. CRcles ovat tietyn tyyppisiä kyvykkyysryhmiä Kyber tasavallassa, jotka keskittyvät hajautettujen älyverkkojen luomiseen koko alustan ja jopa lohkoketjun tukemiseksi..

Nämä ovat piirejä, joihin kuuluvat liiketoiminnan kehittäminen, kumppanuudet, markkinoijat, videokauppiaat, suunnittelijat, dapp-analyytikot, järjestelmänvalvojat, lakimiehet, kirjailijat ja paljon muuta Elastoksen ja sen dappien kehityksen tukemiseksi. Cyber ​​Republicista tulee lopulta Elastosille rakennettu sosiaalinen sovellus, ja CRcles on keskeinen paikka kykyille tavata toisiaan, muodostaa startup-tiimejä yhdessä ja neuvoa projekteja / CR100 CR-ekosysteemissä.

Lopulta meillä on eräänlainen äänivalta valita CRclesin johtajat. Empower35-tehtävien hakemisen sijaan jokainen CRclen jäsen voi ehdottaa työtä maksetuille projekteille tai ottaa tehtäviä ennen kuin hänet voidaan valita E35-jäseneksi. Tavoitteena on saada ihmisiä eri puolilta maailmaa erikoistuneille alueille rakentamaan työtä, erottumaan ja johtamaan ensin ennen kunkin alueen johtajien valitsemista. Kun vauhti kasvaa ja jokaisen CRcle laajenee, yhteisö valitsee E35-roolit yhdessä ensimmäisen CR-neuvoston kanssa. CRcles ja Empower35 on luotu oikeudenmukaisuuteen, avoimuuteen, yhteistyöhön ja tietysti hauskuuteen.

Kommentoidakseen nimeä “CRcles” Apple laittaa “I” kaikkien tuotteidensa eteen osoittamaan, että kaikki on minua / itseäni. Elastos ei kuitenkaan koske sitä, mitä voimme tehdä yhteisölle, vaan siitä, mitä kaikki voivat yhdessä luoda yhdessä, kaikille. Arvostamme yhteisöämme ja haluamme kaikkien liittyvän ja rakentavan Elastoja yhdessä, paitsi infrastruktuurin, myös koko ekosysteemin, joka tekee tästä uudesta internetistä, jota maailma tarvitsee tällä hetkellä niin paljon.

Trinity, Elastos-selain, on pian siirtymässä beetatestausvaiheeseen. Mitä käyttäjät voivat odottaa siitä julkaisun yhteydessä?

Se on yhtä helppoa kuin sovelluksen lataaminen sovelluskaupasta, jota käyttäjä jo käyttää, kuten Google Store tai Apple Store. Ainoa mitä käyttäjien on tehtävä on ladata tämä sovellus ja sitten he voivat tulla Elastos-maailmaan. Siellä he voivat asentaa muita Elastos-sovelluksia ja aloittaa niiden käytön heti ja helposti, samoin kuin minkä tahansa muun sovelluksen käyttäminen Androidissa tai iPhonessa. Hyvän käyttökokemuksen tarjoaminen on ensiarvoisen tärkeää kaikille tuotteille, joten Elastos aikoo keskittyä tähän ja omistaa enemmän aikaa käyttökokemukseen ennen beta-julkaisua.

Yhtiö juhli äskettäin yhden vuoden vuosipäiväänsä, ja niin paljon on tapahtunut tuona aikana. Voitko kertoa lisää etenemissuunnitelman seuraavista vaiheista ja siitä, miten edistyminen on suunnitelmien vastaista?

Elastos on saavuttanut kaikki tekniset tavoitteet, jotka asetettiin etenemissuunnitelmaan kuluneen vuoden aikana, ja joukkue jatkaa kovaa työtä tekniikan parissa. Vuosipäivän merkittävin hetki oli Cyber ​​Republicin virallinen lanseeraus.

Elastos on myöntänyt kaiken ekosysteemien kehittämisrahaston (noin 16 miljoonaa ELA) Kyber tasavallalle yhteisön rakentamaan Elastoksen ekosysteemin. Seuraava askel olisi kyber tasavallan kansalaisten liittyminen, osallistuminen ja rakentaminen yhdessä. Kuten näette, 16 miljoonaa ELA: ta on kaikki tämän tekemiseen ja jokaisella on mahdollisuus hankkia ELA osallistumalla kaikin mahdollisin tavoin käyttämällä omia ainutlaatuisia taitojoukkojaan.

Yksi asia, jonka haluaisin selventää uudelleen, on se, että Cyber ​​Republic ei ole osa Elastosia eikä Elastos pysty hallitsemaan Cyber ​​Republicia millään tavalla, mikä tarkoittaa myös, että Elastoksen työntekijän tehtävä ei ole rakentaa Cyber ​​Republicia. Meillä on noin 70 kokopäiväistä työntekijää, ja joukkueen voima on aivan liian rajallinen koko ekosysteemin rakentamiseksi uutta internetiä varten. Siksi yhteisö päätti rakentaa ekosysteemin yhdessä Elastoksen kanssa jo jonkin aikaa sitten.

Kiitos ja onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me