Electrum-lompakon tarkistus

Electrum on yksi kryptovaluuttaohjelmistojen lompakoiden perustajista. 5. marraskuuta 2011 lanseerattu lompakko on kevyt Bitcoin-asiakas, mikä tarkoittaa, että se on yhteydessä Bitcoinin verkkoon ilman, että sen käyttäjien on ladattava estoketjua suorittamalla täysi solmu. Tämä Electrum-lompakon tarkistus opastaa sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Bitcoin-asiakkaasta.

Alusta lähtien Electrum rakennettiin yksinomaan Bitcoinille. Eri aika ja erilaiset markkinat, se luotiin, kun Bitcoinilla oli vähän vakavia kilpailijoita ja Ethereumin luoja Vitalik Buterin oli vielä lukiossa.

Onneksi asiakkaan tekniikka on kuitenkin täysin avointa lähdekoodia, joten a aktiivisten kehittäjien yhteisö, kloonit ovat nousseet esiin esimerkiksi Litecoinin, Bitcoin Cashin, Dashin, Vergen, Monacoinin, Vertcoinin ja muut valuutat.

Kuten avoimen lähdekoodin kehitys viittaa, Electrum pitää kiinni Bitcoinin hajautetuista juurista. Tämä on tehnyt siitä suosikkilompakon lompakon varhaisille käyttöönottajille ja sarjaharrastajille, koska siinä on seuraavat houkuttelevat piirteet:

 • Lompakon sisäinen salaus (rehellisesti sanottuna tämä on pelkkä luiden ominaisuus pelin tässä vaiheessa, jotain haltijoiden tulisi odottaa lompakon asiakasohjelmistolta)
 • Kaksivaiheinen todennustapa (toinen odotettu ominaisuus)
 • Usean allekirjoituksen lompakon vaihtoehto
 • Laitteiston lompakon integrointi
 • Siemenen palautuslausekkeet, jos menetät pääsyn lompakkoon
 • Kevyenä asiakkaana Bitcoinin verkko ei rajoita sen toiminnallisuutta
 • Yksityiset avaimet pidetään henkilökohtaisessa laitteessasi, eikä niitä koskaan jaeta lompakon palvelimille
 • Palvelimet eivät myöskään tallenna käyttäjätilejä tai heidän tietojaan, voit siirtyä palvelinten välillä haluamallasi tavalla ja voit viedä yksityiset avaimesi vapaasti
 • Electrum ei lataa komentosarjoja, eli olet eristetty hakkereilta, jotka lähettävät sinulle koodeja näiden palvelimien kautta varastamaan rahaa
 • Avoimena lähdekoodina kuka tahansa voi ajaa asiakasta, ja tämä hajauttaminen suojaa sitä keskeiseltä epäonnistumiselta
 • Nyt kun olemme siirtyneet lompakon taustalle ja joillekin sen pääominaisuuksille, sukelkaamme siihen, mikä saa sen tikittymään.

Asennus ja käyttöliittymä

Electrum tarjoaa erinomaisen joustavuuden asennuksessa. Jos olet tekninen lukutaidoton kuin minä, on helppo asennusominaisuus, tai jos olet tekniikkataitoinen ja suunnittelet kehittymistäsi Electrumiin – niin, et todennäköisesti tarvitse aluksi tätä opasta, mutta siellä on Python-lähdeasennus myös sinun kaltaisillesi ihmisille.

Asennus on suunnilleen yhtä helppoa kuin ne tulevat. Kun luot uuden lompakon, ohjattu asennustoiminto kysyy, haluatko tehdä tavallisen lompakon, kaksivaiheisen todennuksen lompakon, monen allekirjoituksen lompakon tai tuoda olemassa olevan lompakon. Suosittelemme, että harkitset kahden tekijän tai multi-sig-vaihtoehdon, koska se eristää varojasi hakkerointiyrityksistä entisestään.

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, tulet ikkunaan, jossa kysytään siemenlauseista (jos teet vakioasetukset, tämä ikkuna on aivan seuraava, mutta jos valitset kaksi tekijää tai monisignaaliset asetukset, muutama vaihe ennen kuin pääset siihen). Tämä ikkuna kysyy, haluatko palauttaa lompakon olemassa olevalla siemenellä vai luoda uuden siemenellä, pääavaimella tai laitteistolompakolla.

Yksinkertaisuuden vuoksi aiomme luoda uuden siemenen tähän arvosteluun. Kun olet valinnut tämän, se kysyy, haluatko käyttää vakio- tai segwit-lompakko-osoitetta – valinta on sinun – sitten palautussiemenet tulevat näkyviin. Seuraava ikkuna pyytää sinua palauttamaan tämän palautussiemeniä, mutta varmista, että kirjoitat sen muistiin, koska se on ainoa asia, joka säästää arvokkaan Bitcoinisi blockchainin salatusta hash-toimintojen labyrintistä, jos kadotat / poistat lompakon ohjelmistoasiakkaan. Kaikki vapisevat noista kauhutarinoista, joiden mukaan Bitcoin-käyttäjät menettävät tuhansia huolimattomiin virheisiin, eikö olisikaan sääli, jos pieni Timmyn yliopistorahasto menetettäisiin peruuttamattomasti verkkotilaan, koska et tallentanut lompakkosi siemenlause?

Älä petä pikku Timmyä; kirjoita siemenlauseesi ja pidä ylimääräisiä kopioita.

Joka tapauksessa, kun olet tuottanut siemenen, sinua pyydetään antamaan lompakollesi salasana. Jälleen, tee siitä hyvä ja älä käsittele tätä vaihetta kevyesti – tee se Timmyn puolesta. Kun olet asettanut salasanasi, olet valmis.

Ensimmäinen asia, jonka huomaat todennäköisesti Electrum-lompakossa, on se, että se on melko minimalistinen. Ei kelloja ja pilliä tai räikeää UX: ää, kuten Exodus. Silti siitä, mitä siltä puuttuu, Electrum korvaa hyvät ole-roll-up-your-sleeves-and-get-to-work -toiminnot. Se sisältää laskutustoiminnon, yhteystietoluettelon, salatut viestit ja tapahtumahistorian sekä tyypilliset lompakon ominaisuudet. Kaiken kaikkiaan sillä on sujuva ulkoasu, se on nopea ja helppo käyttää, joten jos tämä on ensimmäinen kokeilusi Bitcoiniin, se on helppo paikka aloittaa.

Turvallisuus

Kun tutustuimme Electrumin tärkeimpiin ominaisuuksiin, lompakko on täynnä vankkoja turvaominaisuuksia. Mahdollisuuksien avulla luoda kaksivaiheinen todennus tai monisignaalinen osoite käyttäjät voivat antaa lompakolleen lisäsuojan suojaa hakkereilta. Nämä ovat ylimääräisiä varotoimia, jotka täydentävät Electrumin yleistä hajautettua toimintamallia. viime kädessä kaksi tekijää ja moni-sig-lompakkovaihtoehdot ja se, että yksityisiä avaimia pidetään paikallisissa laitteissa, tarkoittaa sitä, että käyttäjät hallitsevat varojaan heti alusta alkaen..

Yksi äskettäin korjattu poikkeus on. En aio mennä liikaa yksityiskohtiin, koska sitä on tutkittu yksityiskohtaisesti muualla, mutta periaatteessa Electrumilla oli aiemmin haavoittuvuus anna hakkereiden varastaa varoja tartunnan saaneiden verkkosivustojen kautta. Pohjimmiltaan, jos kirjauduit Electrum-lompakkoosi Internet-selaimen ollessa hakkereiden hallinnoimalla verkkosivustolla, saatat saada lompakon tyhjentämään kolikoistaan.

Tähän päivään mennessä tämä on ainoa tietoturva-aukko, jonka Electrum on kohdannut, ja sen arvoiseksi joukkue on paikannut sen päivitetyllä versiolla. Jos käytät Electrumia, muista päivittää ohjelmisto, koska se ei tue automaattisia päivityksiä.

Yhteisön mielipide

Jopa viimeaikaisen hikkauksen yhteydessä, kryptovaluuttayhteisö yleensä pitää Electrum-lompakkoa suuressa arvossa. Se on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista, ja tämä maine on tehnyt siitä suosikin veteraaniharrastajille, etenkin niille, jotka ovat teknisesti taipuvaisempia. Useita kryptovaluuttatietosivustoja harkita se on yksi parhaista vaihtoehtoja myös ohjelmistolompakkoihin.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, ​​että Electrum on turvannut yhteisön luottamuksen jopa sen epäonnistumisten yhteydessä. Tämä johtuu suurelta osin joukkueen sitoutuminen parantamiseen, varsinkin turvallisuuden ja käyttäjien hallinnan osalta.

Tuki

Tarvitsetko apua lompakon hallinnassa? Ei hätää täällä. Electrum urheilu aktiivinen Bitcoin Talk -foorumi ja subreddit kysymyksiin. Lisäksi tiimi pitää ajan tasalla tukisivu joka tarjoaa useita kymmeniä artikkeleita ja resursseja.

Kaiken tämän sanoa, jos sinulla on kysyttävää, on mahdollista, että Electrumin tiimi on vastannut sinulle.

Lopulliset ajatukset

Electrum-lompakko on yksi kehittyneimmistä ohjelmisto-asiakkaista siellä. Lähes 9000 sitoutumista Github, laaja kehittäjäyhteisö ja kolmannen osapuolen plug-in -tuki ovat hiekkalaatikko lisäosille ja kehitykselle. Sen avoimen lähdekoodin joustavuus ja kehittäjän seuraaminen ovat antaneet tien off-shoot-asiakkaille suosituista altcoineista.

Kaiken kaikkiaan Electrumin arvostus avaruudessa yhtenä vanhimmista lompakkoasiakkaista, sen turvaominaisuudet ja kehittäjien sitoutuminen ohjelmiston rakentamiseen ja parantamiseen tekevät siitä voiton kirjassa. Se ei ehkä ole kaunein lompakko, mutta sinun on vaikea löytää sellainen, joka saa työn aikaan tehokkaammin ja käyttäjän mielessä kuin Electrum

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me