Ethereum Classic tarttui otsikoihin äskettäin, kun se kärsi 51 prosentin hyökkäyksestä blockchainiinsa. Ethereum Classicin kehitystiimi rauhoitti käyttäjiä nopeasti sosiaalisen median kautta. Jotkut pörssit, kuten Gate.io, ovat kuitenkin ilmoittaneet, että he ovat menettäneet varoja hakkerointiin. Coinbasen insinöörit laativat myös raportin, joka vahvisti hyökkäyksen. Raportti paljasti, että kaksinkertaiset menot ja blockchain-uudelleenjärjestelyt olivat johtaneet vähintään 1,1 miljoonan dollarin menetykseen.

Ethereum Classicin kehitystiimi heitti muuten kuukausi sitten varojen puutteeseen vedoten. Ryhmä ilmoitti 3. joulukuuta, että rahoitustoiminta on ollut epäonnistunutta ja ettei se kyennyt rahoittamaan toimintaansa. Se katsoi rahoitusvaikeuksien olevan edelleen käteisongelmia yrityksessä ja vuoden 2018 markkinoiden kaatumista.

Valitettavasti ETCDEV ei voi jatkaa toimintaansa nykytilanteessa, ja sen on ilmoitettava nykyisen toimintamme lopettamisesta pic.twitter.com/N6xWnpBNJJ

– ETCDEV (@etcdev) 3. joulukuuta 2018

ETC: n kehitystiimi ei ole ollut ainoa joukkue, jonka on ollut erittäin vaikeaa toimia nykyisissä olosuhteissa. Kun Bitcoin on pudonnut yli 80 prosenttia vuoden 2017 korkeimmasta tasosta, rahoitus on ollut suuri haaste.

Kukaan ei nähnyt sen tulevan

Vuonna 2017 salausmarkkinat olivat parhaimmillaan. ICO: t keräsivät miljardeja dollareita, sijoittajat ostivat kryptoja kyseenalaistamatta arvojaan, ja salauksen hinnat nousivat päivittäin. Mikään ei voi mennä pieleen. Paitsi että jokin teki.

Salaushinnat ovat olleet alaspäin tammikuusta 2018 lähtien. Myönnetään, että välillä on ollut joitain positiivisia hintakokouksia. Ne ovat kuitenkin olleet lyhytaikaisia ​​eivätkä läheskään edellistä vuotta.

Useimmat salausaloitteet keräsivät rahaa ICO: n kautta. Tuolloin menetelmä sai kiitosta kyvystään erottaa välittäjät ja antaa jokaiselle sijoittajalle mahdollisuus sijoittaa lupaaviin startup-yrityksiin. ICO: t keräsivät varoja pääasiassa Bitcoinin ja Ethereumin kautta. Kun molemmat valuutat ovat laskeneet 80 prosenttia, useimpien startup-yritysten rahoitus on vähentynyt rajusti. Tämä on johtanut joidenkin lopettamiseen, kun taas toisten on täytynyt lomauttaa osa henkilöstöstään.

Jopa jättiläisiä ei säästetty

Kriisi on vaikuttanut kaikkiin muihin salausyrityksiin, jättiläisistä pienempiin yrityksiin. Yksi jättiläinen, joka on tuntenut pudotuksen, on Bitmain. Pekingissä toimiva kaivoslastujen valmistaja oli yksi alan kannattavimmista yrityksistä vuonna 2017. Bitmain hallitsee yli 75 prosenttia ASIC-markkinoista. Se omistaa myös kaksi suurinta Bitcoin-kaivosallasta, Antpool ja BTC.com.

Bitmain

Kaivosteollisuuden raskaansarjan Bitmain on kärsinyt kovasti salauksen laskusuhdanteesta.

Bitmain on hiljattain alistunut hintojen laskulle ja alentuneelle likviditeetille ja lomauttanut valtavan määrän henkilöstöään. Yritys omistaa valtavan joukon kryptoja, joista tärkeimmät ovat Bitcoin ja sen haarukka, Bitcoin Cash. Vaikka Bitcoin on laski 80 prosenttia, Bitcoin Cashilla on mennyt huonommin ja se on laskenut 96 prosenttia.

Viime vuoden joulukuussa Bitmain sulki tutkimus- ja kehityskeskuksensa Israelissa. Keskuksessa oli 23 työntekijää, jotka kaikki irtisanottiin toistaiseksi. On myös tullut raportteja siitä, että yhtiö lomauttaa lähes puolet nykyisestä henkilöstöstään. Irtisanomiset johtuvat varojen puutteesta johtuen kryptojen laskuhinnoista. Suurin osa lomautettavasta henkilöstöstä kuuluu ydinliiketoimintaan kuulumattomiin liiketoiminta-alueisiin, kuten tekoälyyn.

ConsenSys on myös joutunut karhumarkkinoiden uhriksi ja irtisanonut osan henkilöstöstään tarjotakseen toiminnan uudelleenjärjestelyä. New Yorkissa sijaitsevan yrityksen perusti Ethereumin perustaja Joseph Lubin. Se inkuboi Ethereumin startup-yrityksiä. Viime vuoden joulukuussa yhtiö vahvisti raportit lomauttavansa 13 prosenttia työvoimastaan. Kolme viikkoa myöhemmin kävi ilmi, että lomautukset voivat vaikuttaa jopa 60 prosenttiin työvoimasta.

Pienemmät yritykset luhistuvat entistä nopeammin

Vaikka suurilla yrityksillä on varaa ajaa karhumarkkinoilta, pienemmät yritykset eivät ole niin onnekkaita. Monet pienemmät salauksen käynnistysyritykset ovat lävistäneet, lomauttaneet suurimman osan henkilöstöstään tai sulkeneet kokonaan.

steemit

Steemit on irtisanonut 70 prosenttia työvoimastaan.

Yksi näistä on Steemit, hajautettu sosiaalisen median sovellus, joka keskittyi oikeudenmukaisiin korvauksiin sisällöntuottajille. Steemit lomautti 70 prosenttia työvoimastaan ​​viime vuoden joulukuussa. Steemitin perustaja Ned Scott selitti kautta blogikirjoitus:

Ottaen huomioon salausvaluuttamarkkinoiden heikkouden, fiat-tuotto STEEM-automatisoidulta myynniltämme vähenee ja täyden Steem-solmujen kasvavat kustannukset, olemme joutuneet lomauttamaan lähes 70% tiimistä. Loput joukkueesta keskittyy ensisijaisesti steemit.com-palvelua käyttävän infrastruktuurin kustannusten vähentämiseen

Verikylpy ei ole säästellyt salausvaihtoa. Yksi uhreista on Shapeshift, salausvaihto, jonka perusti ja johti Erik Voorhes. Vaihto lomautti 37 työntekijää vain muutama päivä sitten, mikä vähensi tiimiään yli 30 prosenttia. Sisään blogikirjoitus, Voorhes mainitsi salaustalven syynä lomautuksiin. Hän kiitti myös työntekijöitä, jotka ovat katapultoineet vaihdon nykyiselle tasolle.

Onko tarina näin päättynyt?

On ollut monia muita yrityksiä, jotka ovat lomauttaneet henkilöstöä, mutta suurin osa näistä on ollut tutkan alla. Niihin kuuluvat Kraken, Coinfloor, Huobi ja Spankchain.

Vaikka nämä ovat joitain merkittävämpiä nimiä, joihin salaustalvi on vaikuttanut, niitä on ollut satoja enemmän. Mukaan a raportti Sky News, Iso-Britannia on nähnyt hämmästyttävän 340 lohkoketju- ja salausyritykset sulkemassa ovensa.

Joten, miten tarina loppuu? Toivottavasti ei. Salausala on kulkenut pitkän tien viimeisen vuosikymmenen aikana. Muutama vuosi sitten kapealla käsitteellä kryptot ovat kasvaneet satoihin miljardeihin dollareihin. Vielä tärkeämpää on, että ne ovat vaikuttaneet hyvin moniin talouden aloihin.

Uuden vuoden alkaessa voimme vain toivoa, että kärsineet yritykset voivat palata entiseen loistoonsa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me